Şimdi Ara

Fahiş Oyun Fiyatları Sebebiyle Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.'ye Soruşturma Açıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fahiş oyun fiyatları sebebiyle PlayStation Türkiye'yi Ticaret Bakanlığı'na şikayet eden oyuncuların tepkisi sonuç verdi.
     
    Donanım Haber Forum kullanıcıları geçtiğimiz ay bir mail kampanyası başlatarak, Playstation Türkiye mağazasının bağlı olduğu Playstation İngiltere'ye fahiş oyun fiyatlarından rahatsızlığını bildiren binlerce mail gönderdi. Ardından kullanıcılar bu konudaki şikayetlerini e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığına da iletti.
     
    Ticaret Bakanlığı, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği" kapsamında Sony Eurasia Pazarlama A.Ş hakkında soruşturma başlattı.
     
    Ticaret Bakanlığı'ndan gelen cevaplar:
     
     
     
     
     
     
    Ticaret Bakanlığı, Sony Euroasia'dan şu bilgileri istedi:

    - Fiyat artışlarının nedeni
    - Euro'ya endeksli ürünlerin diğer Avrupa ülkelerinde hangi fiyatla satıldığı ve bu fiyatlar ile maliyet unsurlarının Türkiye piyasasıyla paralellik gösterip göstermediğine dair detaylı bilgi
    - Döviz endeksli fiyat politikanız çerçevesinde ürünlerin fiyatlarını arttırırken, döviz düştükten sonra fiyatların neden indirilmediği hakkında bilgi
    - Bu maddelere ek olarak 7 maddede daha mali politikalarla ilgili bilgi isteniyor.
     
    Yurt dışında $59.99 / €69.99 / £59.99 fiyat ile satılan AAA bir oyun ülkemizde PlayStation 4 tarafında 469,00 TL'ye sabitlenmiş durumda. Bu soruşturma sonucunda fiyatlarda bir düzenleme olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 
     
    Donanım Haber forumu üzerindeki konuya buradan ulaşabilirsiniz.








  • Bizim psn İngiltere’ye bağlı sayın ticaret bakanlığı diyip yine sıyrılacaklar diye kormuyor değilim.
  • kuru dolardan hesaplasan 100 tl , euro dan hesaplasan 60 tl .. bize giriyor.. o kadar mail yolladık ..bir ceza yesinlerde düşürsünler fiyatları

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bizim PSN İngiltere'ye bağlı olduğu için sanırım Sterlin üzerinden hesaplanıyor fiyatlar.

    Ancak, "Döviz endeksli fiyat politikanız çerçevesinde ürünlerin fiyatlarını arttırırken, döviz düştükten sonra fiyatların neden indirilmediği hakkında bilgi" sorusuna nasıl cevap verecekler çok merak ediyorum.
  • Tam isabet olmuş.



    Döviz endeksli fiyat politikanız çerçevesinde ürünlerin fiyatlarını arttırırken, döviz düştükten sonra fiyatların neden indirilmediği hakkında bilgi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En üst düzeyden ceza versinler. Zamanında aral'a düşük oranda ceza verdiler caydırıcı olmadı. Eğer pazardan çekilmek ile tehdit ederlerse de hodri meydan bize uyar kendileri bilir bizde US PSN üzerinden almaya başlarız oyunları hem de daha ucuza. İki üç tane oyunu Türkçe oynayacağız diye keriz yerine konmaya gerek yok.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 60 euro 365 tl, 100 tl pahalıya satılmasının sebebi nedir açıklasınlar bakalım

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ülkedeki esnaf ve benzerleri gibi PSN'in Türk çalışanları da doları 8.5TL'ye sabitleyip milleti yolma derdinde..
  • Hiç bi halt çıkmaz, herifler belirlemiyor dijital fiyatları. Kutulu fiyatlardan sorumlu Ps Türkiye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi hatırlatma. Çok değil 2.5 yıl önce OAAAA! 180TL ye oyun mu olur yuh be diyorduk. 180TL hatırlatırım..
  • Boşuna sevinmeyin, hiçbir şey olmayacak.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Biz bu yollardan geçtik, bir kere yerler. Zamanında d&r, teknosa, aral a da bu şekilde soruşturma açılmış ve ceza kesilmişti ne oldu, eminim hiçbiri de ödemedi hatta bunlar o aç gözlükle bişiler bile koparmışlardır, ama yine fiyatlar aynı hatta çok daha uçuk. Bu ülkede tek bir gerçek var devlet insanlar için değil insanlar devlet için var, biz köleden farklı değiliz. Tabi tüm güce bir yer sahip olursa olacak olan bu.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • maalesef ülkemizde ki yargı sisteminden bir *** olmaz olumlu bir sonuç cıkmaz büyük ihtimal.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Sonuç olarak bir şey çıkmayacak ama müşterilerinin gücü anlamında güzel de bir örnek oldu. Bu adamlar son iki nesildir, nesil başına en az 500K konsol satıyor bu pazarda, oyun satışları da öyle veya böyle fena değil. Para gelen bu pazarı kaybetmek Sony için bir seçenek değil, pazardan çıkmaları gibi bir durum söz konusu değil. Telefon satışları kötü olduğu için çekildiler ama konsol işi başka iş.

    Umarım güzel bir ceza kesilir bunlara, bu ceza ile Türkiye'nin kendine ait bir marketi sonunda açılır. Temennimiz bu yönde, derslerini alırlar inşallah...
  • Bundan böyle ürün sattıgı kitlenin sözlerini hice sayıp; "kime göre neye göre pahalı" diyerek dalga gecerken iki kere düsünür. Biz Tr oyuncuları belki de çok fazla aşagılanmaya magruz kalarak belli fiyatlara mahkum edildik. Dediler mesela; "sizi kim adam yerine koyar, zaten az alım gucunuz, satın alaniniz da az." Dediler; "firma kârından kısıp size mi deger vericek, Avrupa'dan deste deste para kaldirıyorken, asıl kitle siz degilsiniz." Yani surekli hicbir hak talep edemezsinize getirdiler. Iste simdi tüketicinin korunması hakkında kanun cercevesinde sorusturma acıldı. Demek ki bir hakkımız varmıs, selam olsun o hakkını arayan güzel yurekli insanlara. Yası başı kaç olur ise olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 18 Kasım 2018; 20:28:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Cimer'e şikayet etmiştim. En son Ticaret Bakanlığında görünüyordu şikayet. Ama hala cevap yazmadılar. İyi olmuş ama. Helal olsun oyunculara.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ben da bazı ekran kartı firmalarını Cimere şikayet ettim. Amazon fiyatı ile TR fiyatı arasında 4000 tl fark koymuşlar. Bence sizde şikayet edin arkadaşlar. Dolar düştü adamlar hala 2080tiyi 10bin TL üstüne satıyorlar. 7bin olması gerek fiyatları.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Tamam ulan herkes günahkar herkes suçlu..bir kişi melek peygamber, hatta En-el Hak..Körler sizi yine taraftara yine size oynuyorlar

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Beyler hiç birşey olmaz tepkimizi biz göstermemiz lazım.
  • Takibe alsınlar yazsınlar cezası, kura vurduğunda gene burda pahalı fiyayi yüzde 43 indirim 267 TL geçen sene yüzde 40 161 tlydi yani gider cd alırım 280 tiye kendilerine zarar yılbaşını beklemeye de gerek yok şuanki fiyattan, 100 TL aşşağiya olur fifa için soyluyom diğer oyunlarda çabası.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.