Şimdi Ara

FACEBOOK ve NEW WORLD ORDER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
9
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tükenmiş Kalem

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bende parça parça okudum ve gayet doğru şeyler yazılmış. bende katılıyorum arkadaşa.2 erkek arasında niye kadın var ? evet doğru ama niye var abi ? bir erkek yanına bir kadın koy mesela.vs.vs.. .nasıl bakarsan öyle görürsün ama bunlar işte hep bilinçaltı etkilemeleri gördüğümüz gibi yeni nesilin artık ergenliğe girer girmez herkesin ilişkiye girdiği.ahlak ve terbiye kurallarının yok olduğu .insanların aklının bel altına düştüğünü çok rahatça görmekteyiz ve bu uygulamaların çok etkili olduğunu düşünüyorum.ve %90 öyle..

bazı arkadaşlar ceketten logo bulmuş saçmalamış felan demişte kardeşim tmmda milyonlarca ceket varken niye o amblemi olanı giyiyor ? ya bu bir tesadüf mü ? çüş artık olasılık hesabı dayanmaz buna..nerdeyse bütün bu oluşumun kölesi olan sanatçılarda aynı simge ? aynı mesajlar aynı hareketler. yav azıcık mantık çerçevesinde bakın olaya yukarıdaki arkadaşında dediği gibi isime takılıyorlar hala. illumunati bence vardır.o olmasa bile böyle bir oluşum kesin var illumunati diyerekte belki insanları gene oyalama amaçlı bu şekilde uyutma işlemi olabilir diye düşünüyorum eğer illumunati denen şey sanıldığı gibi yoksa.

1 erkek 1 kadın olsa "sevişecekler mi lan bunlar?" dersiniz. 5 erkek 3 kız filan kalabalık olsalar "grup yapıyor şerefsizler" dersiniz. Sadece erkek olsa "erkek hegemonyası? " dersiniz. Sadece kadın olsa "Röntgenciliğe bilinçaltı" dersiniz. Sadece büyüteç olsa "sizleri gözetliyoruz mesaj ıveriyorlar" dersiniz. Oraya ne koyarsa koysunlar oradan buradan çekiştirip bir şey denir emin ol buna.

Yazılanlar saçmalıktan öte bir şey değil. Yok işte neden yatırım yapmışlar facebook'a. O yatırım yapan şirketler, o potansiyelin farkına varabildikleri için bu kadar büyükler. Sen gidip manavcı amcaya, kasap hüseyine desen böyle böyle bir site var onlar tabii yatırım yapmazlar. Sen de oturduğun yerden "tutmaz lan bu site" diyebilirsin. Ama o yatırım yapan adamlar bu tür potansiyellerin farkına varabilenler. Risk sermayesi filan bir arkadaş zaten son derece güzel bir şekilde açıklamış bunları, üstüne fazla söz söylemeye gerek yok.

Tüm yazıyı okuduğuma ciddi anlamda pişmanım. Baştan sona saçmalamış adam. Ortalarda bir yerlerde bırakacaktım okumayı ama "daha ne kadar saçmalayabilecek acaba?" diye merak ettim ve okudum.

'Venture capital'den bahsettim yani risk sermayesi. Farklı çevirmekte mümkündür.Çoğu kaynak bu çeviriyi kullanmakla beraber bazı kaynaklar farklı çeviriler kullanmaktadır.

fikirleri olan girişimcilerin; kendilerine yatırım yapabilecekleri yeni fikirleri olan girişimciler ve şirketler arayan, risk almaya hazır finansör/ sermayedarlar ile buluşması olarak tanımlanıyor.

Genç, dinamik , hızlı büyüme ve yüksek karlılık potansiyeli olan projelere yatırım yapar. Şirketlerin başlangıç sermayeleri için iyi bir kaynaktır.

Yeni teknoloji veya ürün, yeni bir üretim şekli veya hizmet biçimi tasarlayan ve paraya ihtiyaç duyan kişi/kişilere ilgi duyulur. Büyük ihtimalle bu kardeşimiz o dönemi çok iyi hatırlamayamıyor. Facebook ilk çıktığından devrim yaratacak, çok ilginç özellikleri olan, yeni bir internet sitesi değildi. Aksine piyasada yüzlerce örneği olan basit ve klasik bir arkadaşlık sitesiydi. İşte arkadaşlar en önemli soru burada geliyor. Neden hiçbir yeniliği olmayan bu siteye bu kadar sermaye akıtıldı? Bir arkadaş kasap hüseyinden, manav hurşitten bahsetmiş. Yok onlar anlamazmış falan filan.

Bakın google'ın bir garajda kurulduğuna inanlar, facebook'un bir üniversite öğrencisi tarafından kurulduğuna inanlar aynı kişilerdir. Dünyayı kasıp kavuran hiçbir başarı öyküsü gerçek değildir.

Eğer bir adam küçük bir bakkal dükkanından dünya üzerinde şubeleri bulunan bir alışveriş zinciri kurmuş derler ise, buna beni kimse inandıramaz. Oto kaportacılığından otomobil fabrikası kurup ihracaat yapan biride aynıdır.

Türkiye de de birçok örnekleri var bu başarı öykülerinin, sonra o öldürülenler, 'intihara kurban gidenler' var. Zamanı gelince bunlara da değinilecek.

Dediğim gibi insan gözünde kahraman oluşturmayı çok sever. Bir kaç yüz dolarla başladığı facebook serüveninde şimdi 100 milyar doları var. Teker teker saymaya insanın ömrü yetmez. Hemde dünya üzerinde görülmemiş bir hızda.

Ayrıca tarafsız yaklaşan arkadaşlar hatırlayacaklardır. 2009 yılında facebook tamamen yeni bir arayüze kavuştu ve o zaman farklı bir site oldu. E o kadar parayla mutlaka güzel fikirleri olan birileri bulunabilirdi.

Senin facebook taraflı olunca sana hisse senedi mi veriyorlar. Bu kadar kalıp içinde takılıp kalmış yorumlar hiç kimseye fayda getirmeyecektir.Sen bazı soruların cevaplarını aramamıza bile hiddetleniyorsun. Yok neden yatırım yapmışlar facebooka ne demektir arkadaş. Burada bir gariplik var ve bunu paylaştık. Yatırım yapılması salakça olan hatta bütün dünyanın medya desteği olmasaydı yine bi hiç olacak bir internet sitesiydi. Bir değil birçok garipliğin olması sencede garip değil mi? Cevabı biliyorum değil.

Burada taraf tutar gibi parti tutmadan verilen örnekleri incelemek gerekli. Hatta belkide çok insanın görmediği yeni şeyler bile farkedebilirsiniz. Facebooku karomak aslında facebook'u olan bu arkadaın kendini koruma içgüdüsüdür ve benim tarafımdan gayet normal karşılanır.

Facebookta ayrıca arama kutusu olayına değinelim . Birçok yerinde gayet güzel logolar var senin düz mantığınla hareket edilseydi eğer her logo için bir şeyler uydurulabilirdi. Ama insanlar gözlerinin önüne konan bu gerçekleri hala idrak etmeyecekler mi?

Ebu cehil zihniyetini

• quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Abi zaten facebooku'un CIA' nin tum dunyadaki iletisim agini daha rahat takip etmek icin kullandigi gorememek salakliktir zati.

Sms insanlar kullandıkları bir şeyin sıkıntıları görmek istemiyorlar. Sanki tohumuna para saymışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tükenmiş Kalem

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bende parça parça okudum ve gayet doğru şeyler yazılmış. bende katılıyorum arkadaşa.2 erkek arasında niye kadın var ? evet doğru ama niye var abi ? bir erkek yanına bir kadın koy mesela.vs.vs.. .nasıl bakarsan öyle görürsün ama bunlar işte hep bilinçaltı etkilemeleri gördüğümüz gibi yeni nesilin artık ergenliğe girer girmez herkesin ilişkiye girdiği.ahlak ve terbiye kurallarının yok olduğu .insanların aklının bel altına düştüğünü çok rahatça görmekteyiz ve bu uygulamaların çok etkili olduğunu düşünüyorum.ve %90 öyle..

bazı arkadaşlar ceketten logo bulmuş saçmalamış felan demişte kardeşim tmmda milyonlarca ceket varken niye o amblemi olanı giyiyor ? ya bu bir tesadüf mü ? çüş artık olasılık hesabı dayanmaz buna..nerdeyse bütün bu oluşumun kölesi olan sanatçılarda aynı simge ? aynı mesajlar aynı hareketler. yav azıcık mantık çerçevesinde bakın olaya yukarıdaki arkadaşında dediği gibi isime takılıyorlar hala. illumunati bence vardır.o olmasa bile böyle bir oluşum kesin var illumunati diyerekte belki insanları gene oyalama amaçlı bu şekilde uyutma işlemi olabilir diye düşünüyorum eğer illumunati denen şey sanıldığı gibi yoksa.

1 erkek 1 kadın olsa "sevişecekler mi lan bunlar?" dersiniz. 5 erkek 3 kız filan kalabalık olsalar "grup yapıyor şerefsizler" dersiniz. Sadece erkek olsa "erkek hegemonyası? " dersiniz. Sadece kadın olsa "Röntgenciliğe bilinçaltı" dersiniz. Sadece büyüteç olsa "sizleri gözetliyoruz mesaj ıveriyorlar" dersiniz. Oraya ne koyarsa koysunlar oradan buradan çekiştirip bir şey denir emin ol buna.[b/]

Yazılanlar saçmalıktan öte bir şey değil. Yok işte neden yatırım yapmışlar facebook'a. O yatırım yapan şirketler, o potansiyelin farkına varabildikleri için bu kadar büyükler. Sen gidip manavcı amcaya, kasap hüseyine desen böyle böyle bir site var onlar tabii yatırım yapmazlar. Sen de oturduğun yerden "tutmaz lan bu site" diyebilirsin. Ama o yatırım yapan adamlar bu tür potansiyellerin farkına varabilenler. Risk sermayesi filan bir arkadaş zaten son derece güzel bir şekilde açıklamış bunları, üstüne fazla söz söylemeye gerek yok.

Tüm yazıyı okuduğuma ciddi anlamda pişmanım. Baştan sona saçmalamış adam. Ortalarda bir yerlerde bırakacaktım okumayı ama "daha ne kadar saçmalayabilecek acaba?" diye merak ettim ve okudum.

ahahah tam anlatmak istediğim şeyi anlatmışsın

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: qqahmetqq

Okudum okuduğuma pişman olmadım ama belliki sırf bu yazıyı yazmak için yeni bir dh üyeliği almışsın. Eminim seninde facebook hesabın vardır. Niye millete adamı kötülüyosunki ? Sanane ? Millet bu yazıyı okuduktan sonra facebook hesabını kapatacakmı sanıyorsun ? Ayrıca Resimler o kadar saçmaki anlatamam. Özellikle arkada duvarda üçgen resmi var. Her üçgen illimünatiye mi işaret ? Saçmalıktan başka bişey değil. Adam bizim üstümüzden para kazanmıyorki. Reklamlardan falan kazanıyor. Amacı sadece para olsaydı zaten üyelik açmayı ücretlendirirdi.

Yok dh üyeliğimin zamanına bakın nisan 2007 üyesiyim. Facebook hesabıyla alakalı da eğer doğru bilgileri vermezsen, facebook'un seninle alakalı çok önemli bilgileri toplayamayacağını biliyorsun.

Kimseye facebook hesabınızı kapatın tarzında bir söylem ve ima dahi yok.

Ayrıca tespitlerimle ilgili bir kaç küçük hata olabilir demiştim . Önemli olan tamamının verdiği genel fikri görmektir. Her üçgenin illumnatiye işaret olmayacağını diğer yazılarımda bahsetmiştim . Diğerlerinide okumanı tavsiye ediyorum ki genel bir bilgiye sahip olasın.

Adamın üstümüzden direk para kazzanıyor. Reklamları verenler o kadar çok üye var diye oraya reklam veriyorlar ama önemli olan konu bu değil. Yazıda kazandığı paraya değinmediğimi göreceksin.

Hiçbir yeni sitede üyeli ücretli olamaz. Eğer ücretli üyelikle başlasaydı, kimse üye olmazdı.

• Ota b*ka mesele çıkartıyorlar.
  • Gereksiz.
  • 40 yılık tinerciyim böyle kafa görmedim :D
  • Dünyada paradan daha büyük bir amaç yok, geç bunları.
    Herhalde büyükler liginden şirketler, kişiler ilgi gösterecek, müşteri profili ellerinin içine düşüyor, hem de konumsal bilgileriyle birlikte. Microsoft mesela, milyar dolarlık saha çalışması ile toplayamayacağı veriye 250 milyona sahip olmuş.
    Bu kopmlo teorilerinden silkinin artık, yok Türk toplumu yok olsun diye az çocuk yapsın, yok GDO, fast food Türk milletinin genetik yapısını bozmak içinmiş filan.
    Bu adamlar paraya tapar, daha çoğunun geleceğini görse cemaate bile girer.
  • 2 3 resme baktım sex mex yazmış
    te Allah ım ya ... deyip çıkıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.