Şimdi Ara

Fabrika çıkışlı overclock Ekran kartının ömründe fark edermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar aklıma takılan bir soru var fabrika çıkışlı oc'li kartların fabrika çıkışlı oc'siz kartlara göre ömrü daha mı kısadır ? bazı arkadaslar daha kısa bazı arkadaslar farketmez dedi son olarak sizlerden de bir cevap alayım dedim şimdiden teşekkür ediyorum.

almayı düşündüğüm kart;

http://www.teknobiyotik.com/sapphire-ati-hd7870-ghz-oc-edition-2gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti-11199-03-40g.html

• Cevap yokmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence daha kısadır cunku onlarda normal o.c yapıyor o.c de kartın omrunu kısalttıgına gore oda kısaltabilir ama tam emın degılım tahmın.
  • Çok fazla birşey farketmez sonuçta o ekran kartına az biraz overclock yapıyorlar fabrika çıkışında.

Ayrıca oc'lu modellerde zaten özel soğutmalar kullanılıyor. Bunlarda ekran kartının ömründe etkilidir.

Haa ben oc'lu halini kullanmak istemiyorum derseniz afterburner'la saat hızlarını düşürüp kullanırsınız, tamamen size kalmış nasıl kullanacağınız.

Ama bu tarz hareketlere gerek yok, bırakın fabrika çıkışlı oc'lu halinde kullanın.
  • zotac 2 yıl garantili aldıktan sonra 14 gün içinde kayıt yaparsan +3 yıl daha veriyor
    yani zotac amp bir kart alırsan kayıt edersen 2+3 yıl garanti veriyor eğer ömür çok kısalsaydı bence bu garantiyi vermezdi zotac.
  • ozel sogutuculu ve kaliteli componentli modellerde sorun olmaz diye dusunuyorum karti soguta biliyorsan kart neden sorun cikarsin ki yanlis miyim
  • özel soğutmalı olarak geldikleri için ve kullanılan malzemelerde o standartlara uygun olduğu için pek farketmez.(ek olarak; msi'in özel soğutmalı modelleri daha iyi malzeme kullanıyor diğer markalara oranla)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten bu kartların normal ömrü çok uzun, kullanabileceğinden uzun.
  • o.c nin ekran kartının ömrünü kısalttığı falan yok ...
    nereden çıkartıyorsunuz...
    ama sen dandik kasada dandik soğutmayla, dandik psularla yüklenirsen karta o zaman alırsın eline...
    normal şartlarda zaten kartlar buna uygun yapılıyor...
  • Elbet fark ediyordur örnegin; ekran kartim o/c'siz 10 yil gidiyorsa o/c'li 8 yil gider ki, bu da önemsiz.

• Ömründe kısalma yapısında hasar tabiki oluşur eğer sen ocsiz standart tasarımlı kartı alırsan malzemesi kötü olur bu seferde; ama her halükarda kısalan ömür seni etkilemez.10yıl yerine 8 yıl olurki 8 yıl sonra zaten ekran kartı değişir :)
  • ekran kartı uretıcıleri o.c lu modelelrını benım bıldıgım

ozel baskı devrelerı pbclerde ve devre kıpmanlarını farklı uyguluyorlar standar surumlerıne gore.

benım bıldıgım bu yanlışsam düzeltiniz.

ayrıca cpu ve gpu uretım bandını arastınız yuvarkak bır plaka seklınde uretılıyorlar. sonra kesılıyorlar.
    merkeze en yakın olan gpu ve cpu lar daha verımlı oluyor benım bıldıgım.

ve bu baglamda o.çc lu modellerde bu merkeze yakın olan gpu lar secılıp karta adapte edılıyor.
    vede o.c potansıyellerı dıger çember dısındakilere göre daha iyi oluyor.

gene yanlısım varsa duzeltınız.

sonuc olarak bende bır ıslemcı var voltaj ıle 4000 gorurken.
    dah az voltaj ıle aynı ıslemcı 4500 mhz gormekte.

burda faktor tamamen işlemcilerin durumundan kaynaklanıyor.
    yoksa baska hıc bır sey degıl. anakart, bios,ortam ısısı, sogutma , ram, kullanıcı bılgısı. bunlat etken faktor değil.

bilmem anlatabildimmi.

• bu arada 1 ekran kartını kac sene kullnacıcaksın max 3 sene.

teknoloji cok hızlı ilerliyor eski yıllardaki gibi degil. 2000-2010 arası gıbı degıl. dahada hızlı ılerlıyor.
    bak 1 oyun 2 oyun cıkıyor 2 gb ram bıle yetmyor.
    daha ılerde neler gorucez.

sonuc olarak
    sen ekran akrtına o.c yapsanda yapmadım desende kımse ınammaz.
    ömrinden azda olsa yersın sonuc olarak.
    yok yaptım su sekılde kullandım desende noob kullanıcılar bu ekran akrtına o.c olmus almam ben bunu derler.
    fakat bılmezlerki kartın potansiyeli bu.
    ve bu hızda cok rantable çalışıyor.
    ama anlatamazsın.
    neyse bu kadar yeter.
    iyi sabahlar dilerim.
  • Ornek olarak msi in malzeme kalitesi çok yüksek sorun çıkarmaz yazılım destegide sağlam serviside

• Kullandığım Msı cylone oc edition hd 6850 kendinden overclocklu. Sapphire 6850 deki soğutma ile benimkinin arasında uçurum kadar fark var.

3600 devirlik kocamnan bir fanı var msı 6850 nin. Ömür kısaltmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.