Şimdi Ara

Fa majör basmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yaklaşık iki ay filan oldu klasik gitara başlıyalı temel akorlar tamam şu an barelere geçtim fakat bir acemi için zor tabi.tavsiyeniz vsr mı fa majör basmak için deneyimliler mesela nasıl hallettiniz bunu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koskoca forumda bi gitarist yok mu :(

• 1. olarak fa majorle başlamak seni zorlar. başlangıç olarak ilerki perdelerde çalışmak daha mantıklı.çünkü gerilimin en yüksek olduğu yer 1.perdedir bu ilerki perdelerde daha düşüktür. pozisyon olarak işaret parmağını hafif yana yatırarak sert olan kısmı ile basmalısın ve fretlere en yakın yer olmalı burası.
    2. olarak sert tellerle çalışmak tavsiye edilsede eğer zorlanıyorsan daddario nun ej43 modeli yumuşak, gerilimi düşük ve çalımı rahat bir teldir.
    3. çalışma olarak 1. parmağını bare olarak 9. perdeye sabitle 1 2 3 4 sırası ile klavyede yukarı doğru gezerek çalış. sesin temiz çıktığından emin oluncaya kadar calış. sonraki gün bir geri perdeye geç. bu şekilde 1. perdeye kadar gel. sesler iyice oturduysa bareli akorları çalışmaya başlarsın.

• 1 2 3 4 sırası ile klavyede yukarı doğeu gitmek derken hocam bare parmağını tam basmayığ kademe kademe mi ilerleme mi kastediyorsunuz

• 1. parmağını bare olarak sabitliyeceksin o bare pozisyonunda kalıcak. daha sonra 9.perdede bare basılı iken 1. teli çalıcaksın daha sonra 2 3 4 ile basıp çalıcaksın bu sırada bare sabit. sonrasında 6. tele kadar bu şekilde çıkacaksın

• Anladım hocam teşekkürler, üşenmediniz yazdınız :)

• therc T kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgili bi abiye benziyosunuz yakalamışken bende sorayım. Ben uzun süredir gitarla ilgiliyim 3 ay kadar kursa gittim pek bişey öğrenemedim. Son 1-2 senedir ara ara evde çalışıyorum ritim tab bare filan hepsini öğrendim ilerlettim kendimi ama hala çalacağım parçada fa majör olmasın diye dua ediyorum. Çatır çutur arpej yapıp pat pat akor basıyorum ama fa majör gelince bitiyor iş 1 saniyeden fazla zaman alıyor akoru basabilmek. Bayağı çalıştım ama ilerleme kaydedemedim. Önce bareyi basıp sonra diğer parmakları koyarken zorlandığımı fark edip önce parmakları koyup sonra bareyi basıyorum ama süre olarak pek bi etki olmadı. Ne yapabilirim sizce ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    Fn ve Ctrl tuş değişikliği
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunun sebebi elinin f akorunun kalıbına alışmaması olabilir.alışmak amaçlı e akorunu işaret parmağını kullanmadan yani 2 3 4 ile basabilirsin.bu şekilde basman seni kalıba alıştırır.büyük ihtimal serçe parmağın zayıf ve yavaş kalıyor onu hızlandırmak için kendin etudler hazırlayabilirsin. eğer g akoruna 1 2 3 ile basıyorsan onuda 2 3 4 ile bas doğru şekli böyledir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.