Şimdi Ara

F/P Oyuncu Sistemi Topluyorum`İbretlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konu altında düşük bütçeli F/P oyuncu sistemi topluyorum.Eğer benim gibi sizinde bütçeniz düşük ama oyun oynamak istiyorsanız konumu takip etmenizde fayda var.Konu sürekli güncel.

İşlemci : Amd 3.7 Ghz Athlon x4 860K

Anakart : MSI A68HM-E33 Amd A68H 2133 Mhz(OC) DDR3 Soket FM2+ mATX

Ekran Kartı : Sapphire R7 260x

Ram : Hi-Level 4 GB 1333 Mhz Soğutuculu

Kasa : Cooler Master CMP-350W MidT ATX Siyah

HDD : Seagate 1 TB Barracuda Sata 3.0 64 MB 7200 Rpm

Dvd-RW : SAMSUNG SH-224DB/RSBS 24X

Monitör : CBOX 2118 21.5' 1920 x 1080 2ms LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 18 Şubat 2015; 18:35:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Seni kırmamak, hevesini kaybetmemen için buraya konuyu takip ettiğimi yazıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart bundan daha uygun olabilir. H81M-Plus ile H81M-D veya C'nin farkı neredeyse yok. Plus'ta ek olarak onboard ekran kartı için HDMI girişi mevcut.
    Bunun dışında 16mb cache li bir hdd bu tür fiyat performans oyuncu sistemlerinde bile yetersiz kalıyor. En az 1TB ve 64mb cacheli bir HDD alman lazım. Önerilerim bu kadar.
  • Anakartın kasa ön paneli İçin usb 3.0 desteği yokmuş, bence önemli bir eksiklik.

• Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alıcam.

Yorumlar doğrultusunda anakart ve hdd değiştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 11 Şubat 2015; 4:27:27 >
  • AkselEsEs A kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bilgisayar toplamaya çalışıyorum ama bu konulardan pek anlamıyorum. Toplayacağım bilgisayar ofis bilgisayarı olacak ve programları açarken hızlı açması çok önemli bunu için iki işlemci arasında kaldım sizce hangi işlemci işlem yapmada hız olarak daha iyidir yardımcı olursanız sevinirim.

1) inteş g3258
    2)amd a8 x4 6600k

• quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

Hocam bende bilgisayar toplamaya çalışıyorum ama bu konulardan pek anlamıyorum. Toplayacağım bilgisayar ofis bilgisayarı olacak ve programları açarken hızlı açması çok önemli bunu için iki işlemci arasında kaldım sizce hangi işlemci işlem yapmada hız olarak daha iyidir yardımcı olursanız sevinirim.

1) inteş g3258
    2)amd a8 x4 6600k

İntel G3258 öneririm.Zaten fiyatıda çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 11 Şubat 2015; 16:49:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkselEsEs

quote:

1) inteş g3258
    2)amd a8 x4 6600k

hız olarak g3258 mi daha iyi randuman verir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AkselEsEs

quote:

1) inteş g3258
    2)amd a8 x4 6600k

hız olarak g3258 mi daha iyi randuman verir?

Aynen.

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Madem ki ofis bilgisayarı hdd yerine ssd kullanılabilir açılış hızına çok büyük katkısı olacaktır.
    1TB hdd yerine 128gb bir ssd ofis için yeterli diye düşünüyorum.
    Ayrıca ofis bilgisayarlarında intel kullanılması taraftarıyım.
  • 1333mhz ram ile apu sistem toplayıp f\p mı diyorsunuz ? APU ların testlerini inceleyip son cıkan oyunlarını oynattıgını gördüyseniz onların kullandıgı ramler minimum 1866mhz.

ek olarak a10 7850 bana göre alınabilecek bir apu işlemcisi değil.500 TL o işlemciye para verilmez onun yerine

G3258(4.5 GHZ Overlock) veya X4 860K (4.4 -4.5 GHZ Overlock) + kalan paraya bir ekran kartı çok daha iyi sonuçlar verir ve bu kombinasyoundaki işlemci daha iyi performans verecektir. Kalan bütçe ile yani X4 860K yı ele alacak olursak 250TL satış fiyatı var, kalan 250 TL yede R7 250 alınabilir bütçe aşılıp r7 260X de tercih edilir.

Zalman Z3 için apu sistem kombinasyonu komiktir. Sistemde harici bir ekran kartı olmayacagı için çok basit kasalar ilede sogutma gayer rahat saglanmaktadır. Genede kaliteli bir kasa tamam

Peki 500Wlık bir güç kaynagına neden APU sistemde ihtiyaç duyalım ki ? Ben kendi APU sistemimde 300Wlık 80 TL lik bir kasa kullanıyorum overlocklu bir şekilde ve ısınma problemi yaşamıyorum.

O fiyata çok daha iyi sistem kurulabilir. HDD neden 1TB ? Herkes depolama mı yapacak ? Bana 250GB bir HDD fazlasıyla yetiyor. Bu yüzden onuda 80-90 TL civarında 320GB alara veya 110 TL ye 500GB alarak oradan kalan parayı ekran kartına yatırabiliriz.

• sistem ibretlik falan değil

g3258 ve h81-c alabilirsin
    kasayı thermaltake versa 2 al kasa+psu ayrı almaya gerek yok.
    ekran kartını ister 0 olarak r7 260x al ister daha ucuza ikinci el 7850 vs. bir kart al
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

1333mhz ram ile apu sistem toplayıp f\p mı diyorsunuz ? APU ların testlerini inceleyip son cıkan oyunlarını oynattıgını gördüyseniz onların kullandıgı ramler minimum 1866mhz.

ek olarak a10 7850 bana göre alınabilecek bir apu işlemcisi değil.500 TL o işlemciye para verilmez onun yerine

G3258(4.5 GHZ Overlock) veya X4 860K (4.4 -4.5 GHZ Overlock) + kalan paraya bir ekran kartı çok daha iyi sonuçlar verir ve bu kombinasyoundaki işlemci daha iyi performans verecektir. Kalan bütçe ile yani X4 860K yı ele alacak olursak 250TL satış fiyatı var, kalan 250 TL yede R7 250 alınabilir bütçe aşılıp r7 260X de tercih edilir.

Zalman Z3 için apu sistem kombinasyonu komiktir. Sistemde harici bir ekran kartı olmayacagı için çok basit kasalar ilede sogutma gayer rahat saglanmaktadır. Genede kaliteli bir kasa tamam

Peki 500Wlık bir güç kaynagına neden APU sistemde ihtiyaç duyalım ki ? Ben kendi APU sistemimde 300Wlık 80 TL lik bir kasa kullanıyorum overlocklu bir şekilde ve ısınma problemi yaşamıyorum.

O fiyata çok daha iyi sistem kurulabilir. HDD neden 1TB ? Herkes depolama mı yapacak ? Bana 250GB bir HDD fazlasıyla yetiyor. Bu yüzden onuda 80-90 TL civarında 320GB alara veya 110 TL ye 500GB alarak oradan kalan parayı ekran kartına yatırabiliriz.

- Apu sistemlere 1866 Mhz ram israftan başka birşey değil.Ramin performansını sadecene Mhz hızından değerlendirmek yanlış.Bilmiyorsan söyliyim , ondan önce ramin CL değeri gelir.Mhz frekansı artıkça CL değeride artar.Aynı şekilde fiyatta artar.Kaldı ki bu rame OC yapıp istediğin seviyelere çekebilirsin.Tabi o zamanda CL değeri 10-11 bulacaktır.Doğal olarak voltajda artacaktır.

- Amd A10 7850K'nın fiyatı 450 TL civarı.Söylediğin gibi bir kombinasyonda yapılabilir.Fakat A10 7850K , mantle desteği sunuyor.İlerki oyunlarda ( GTA V ) bu teknolojiye firmalar daha çok yönelmeye başlıycak.Artı olarak Amd'nin açıklamasına göre Dx12'yide destekliycek.250 TL'ye alınacak ekran kartından çok bir şey beklenmemeli.Sonuç hemen hemen A10 7850K'yla aynı fpslerde olucaktır.Battlefield 4'ü Full HD ayarlarda orta seviyede ve yeni nesil oyun konsolu ayarlarında 45 Fps'de oynatıyor daha ne olsun ? Artı 7850K'ya OC yapılarak daha iyi bir performans sağlanabilir.İleriye dönüklük açısında Amd birçok ekran kartıyle Dual Graphichs imkanı sağlıyor.İlerde ucuz bir ekran kartı ile performansı artırmak mümkün.Amd r7 260x'in fiyatı 350 TL civarı nerede 250 TL ? İnsanları yanıltmayalım.

- Zalman z3 Plus kasasını seçme sebebim yine ileriye dönük olmasını istediğim içindir.Çünkü sistemin en uzun ömürlü değişmeyen parçaları kasa ve PSU'dur.Almışken iyi birşey alıp senelerce kullanmak varken neden daha kötüsüne yönelelim ki ? 150 TL'ye içinde gelen 4 fana , kablo toplama kanallarına , Usb 3.0 ve şık bir kasaya sahip oluyorsun.

- Yukardaki nedenden dolayı.Buna artı olarak sessiz ve 80+ sertifikalı bir PSU'ya sahip oluyorsun.Yani enerji verimliliği üst seviyede.

- Herkes senin gibi düşünmüyor.Bazı kişiler daha fazla depolama alanı , daha fazla hız istiyor.Sana 320 GB yeterli geliyorsa bana ise 1TB yeterli geliyor.Oyunların istediği depolama alanına bakarsak 1TB'lık hdd almak ileriye dönüklük açısından yararımıza olucaktır.Fiyat mevzusuna gelirsek , emin ol en uygun fiyatlı ürünleri sisteme eklemek için çabalıyorum.Şuan bu hdd Vatan Bilgisayar internet alışverişinde 180 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 17 Şubat 2015; 17:00:39 >

Bizzat apu sistem kullanıyorum ve bahsettginiz hi level rami kullanıyorum. 1600 den 1866 a overlock yaptım. Daha fazlasıda olmaz. 1333 olsa olsa 1600 olur ve orada kalır. Bahsettiginiz Battfield 4 45 fps olayı 2400mhz ram ile elde edilebiliyor. Ramler apu içerisindeki memory hızını belirliyorlar.

450 TL ye benim dedigim performans dısında sadece bir işlemci satın aldıgımız zamanda a10 un içeriisndeki işlemcileden daha güçlü olacagı kesin. Bu yüzden harici işlemci ve ekran kartılı bir sistem kurdugumuz zaman ekran kartları başbaşa olsa işlemci gücü olarak harici ekran kartlı sistem daha çok performans verecektir. Dual graphics olayı belirli bir yere kadar ve performans ikiye katlanmıyor bu yüzden tercih edilecek bir uygulama değil bence. Ben yazımda r7 250 250TL olarak belirttim ve HDD den kalan para ile ve kasadan kalan paraları kısıp ekran kartına yatırırız ve r7 260x alacak paramız olur diye belirttim. Kusura bakmayın bu sistem 10 üzerinden 2 alır. Keza APU sistemlerde ramler dual olmadıktan sonra tam bir performans alamazsınız. 500Wlık bir psu o sistem gereksizdir. 200Wlık %80 verimli bir psu bile çalıştırır o sistemi. Ben kendim 300W psu kullanıyorum 12V kanalından 144W veriyor ve gayet saglıklı çalışıyor. Bu yüzden 500Wlık bir psu ya ihtiyacımız yok. Siz bana bu sistemin ne kadara mal oldugunu yazın ben size bir sistem yazıyım fm2+ olacak söz.

Athlon X4 860K 250 TL
    Asusa55bme 150 TL
    Hi level 4GB 1600MHZ Ram 100 TL
    Aeocool 500W %80 PSU 120 TL
    Zalman Z1 120 TL
    Toshiba 500GB HDD 110 TL
    R7 260X 350 TL
    Akasa Venom Pico CPU Sogutucu 50 TL

1240 TL

Sizin siteminiz :

İşlemciniz: 450 TL
    Ram 100 TL
    Anakart 145 TL
    Kasa 150 TL
    PSU 180 TL
    HDD 170 TL
    CPU Sotucu Yok

1200 TL ediyor.

Benim kurdugum sistem daha fazla performanslı işlemcisi ve ekran kartı çok daha güçlü. Kasa ve PSU olarak da gerçekten güzel. Ek olarak bir adatte işlemci sogutucusu konumlandırdım. İşlemciyi rahat rahat overlock edebilirsiniz yani.

PSU:http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vx-serisi-500w-34a12v-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-vx500/productDetails.aspx?productId=bd304665&categoryId=1012
    Kasa:http://www.hepsiburada.com/liste/zalman-z1-1xusb30-midi-tower-kasa/productDetails.aspx?productId=bd304397&categoryId=1013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 17 Şubat 2015; 17:50:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

Bizzat apu sistem kullanıyorum ve bahsettginiz hi level rami kullanıyorum. 1600 den 1866 a overlock yaptım. Daha fazlasıda olmaz. 1333 olsa olsa 1600 olur ve orada kalır. Bahsettiginiz Battfield 4 45 fps olayı 2400mhz ram ile elde edilebiliyor. Ramler apu içerisindeki memory hızını belirliyorlar.

450 TL ye benim dedigim performans dısında sadece bir işlemci satın aldıgımız zamanda a10 un içeriisndeki işlemcileden daha güçlü olacagı kesin. Bu yüzden harici işlemci ve ekran kartılı bir sistem kurdugumuz zaman ekran kartları başbaşa olsa işlemci gücü olarak harici ekran kartlı sistem daha çok performans verecektir. Dual graphics olayı belirli bir yere kadar ve performans ikiye katlanmıyor bu yüzden tercih edilecek bir uygulama değil bence. Ben yazımda r7 250 250TL olarak belirttim ve HDD den kalan para ile ve kasadan kalan paraları kısıp ekran kartına yatırırız ve r7 260x alacak paramız olur diye belirttim. Kusura bakmayın bu sistem 10 üzerinden 2 alır. Keza APU sistemlerde ramler dual olmadıktan sonra tam bir performans alamazsınız. 500Wlık bir psu o sistem gereksizdir. 200Wlık %80 verimli bir psu bile çalıştırır o sistemi. Ben kendim 300W psu kullanıyorum 12V kanalından 144W veriyor ve gayet saglıklı çalışıyor. Bu yüzden 500Wlık bir psu ya ihtiyacımız yok. Siz bana bu sistemin ne kadara mal oldugunu yazın ben size bir sistem yazıyım fm2+ olacak söz.

Athlon X4 860K 250 TL
    Asusa55bme 150 TL
    Hi level 4GB 1600MHZ Ram 100 TL
    Aeocool 500W %80 PSU 120 TL
    Zalman Z1 120 TL
    Toshiba 500GB HDD 110 TL
    R7 260X 350 TL
    Akasa Venom Pico CPU Sogutucu 50 TL

1240 TL

Sizin siteminiz :

İşlemciniz: 450 TL
    Ram 100 TL
    Anakart 145 TL
    Kasa 150 TL
    PSU 180 TL
    HDD 170 TL
    CPU Sotucu Yok

1200 TL ediyor.

Benim kurdugum sistem daha fazla performanslı işlemcisi ve ekran kartı çok daha güçlü. Kasa ve PSU olarak da gerçekten güzel. Ek olarak bir adatte işlemci sogutucusu konumlandırdım. İşlemciyi rahat rahat overlock edebilirsiniz yani.

PSU:http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vx-serisi-500w-34a12v-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-vx500/productDetails.aspx?productId=bd304665&categoryId=1012
    Kasa:http://www.hepsiburada.com/liste/zalman-z1-1xusb30-midi-tower-kasa/productDetails.aspx?productId=bd304397&categoryId=1013

- Doğru ramler Apu içerisindeki memory hızını belirliyor.Fakat 1333 Mhz önerdigim rami 1600 Mhz yapsanda , öyle kullansanda yeterli gelir.2133 Mhz veya 2400 Mhz aşırı fazla.O zaman Apu'nun fiyatının bir anlamı kalmaz.Çünkü alırken ekran kartsız ucuz yollu bir sistem toplanarak yola çıkılıyor.Sen bu söylediğinle , zıt yönde ilerliyorsun.Hani diyorsun ya illa 1866 Mhz üzerin olucak diye.Hi-Levelin 1600 Mhz rami ile önerdiğim ram arasında 20 TL fark var.Sanki 2133 Mhz veya 2400 Mhz ram oldumu 20-25 Fps artıyor.Hayır,öyle birşey yok.Max. 7 Fps.Bu sistemle Battlefield 4'ü söylediğim ayarlarda 40 Fps rahat oynanatır.

- Ben zaten Dual Graphics'in performansı ikiye katladığını söylemedim ki.
    Hayır,öyle birşey belirtmedin.İlk yazdığına bakarsan r7 250 veya 260x alınabilir diyorsun.Sonradan açıklama yapıyorsun.
    Tabi ki harici bir ekran kartı daha performanslı olur.Ancak burada fiyatı ve ileriye dönüklülük açısından değerlendiriyorum.Amd'nin Apu konusunda kimse eline su dökemez.Bunu Amd'de biliyor.O yüzden Amd Apu işlemcilerine verdiği destek daha ön planda.Bunu ilerdeki çalışmalarından anlıycaksın.Yoksa G3258'li 260x'li sistem bende kurarım.Ama temelde yatan işlemcinin performansından çok ne olacağı ? G3258 çift çekirdekli.Öncelikle çoklu işlemci destekli oyunlarda sorun çıkartacak.Sonra OC yüzden stabil bozulacak.Çünkü diğer parçalarda ayak uydurmak zorunda.Daha sonra onu soğutmak ve sessiz çalıştırmak için en az 50 TL'ye soğutucu alınacak.İşlemci sana oldu 270 TL.İlerdede sana oldu geri dönüşü darboğaz.Bu sadecene bir örnek.
    Amd Athlon x4 860K ise gerçekten güzel bir işlemci.O konuda birşey diyemem.Sadecene ilerde Amd 300 serisi ekran kartları ile güzel bir Dual Graphics oluşturulabilir ve senin o söylediğin işlemci-ekran kartı ikilisinden daha performanslı bir sistem kurulabilir.Onuda geçtim yanına en az r7 250 olsa 260x'ten daha iyi olacaktır.Ayrıca bence şuan ekran kartı almak iyi bir seçim olmayabilir.Yazın 300 serisi kartlar ve 950 Ti gibi modeller piyasa çıkıcak.Artı ilerde Dual Graphics yapmak içinde çok bütçeye gerek yok.Ufak ufak para biriktirilse 3 aya harici bir ekran kartı alınabilir.
    Sisteme 2/10 vermişsin.Saygı duyarım.Dual ram demek ekstra para demek.Ama yok illa dual ram diyorsan 2x2GB modellerde benzer fiyat seviyesinde.Ama performansa ne tür etkisi olur tartışılır.Senin dediğin 8GB ve üzeri dual kısmına giriyor.
    Ülkemizde 80+ güç kaynakları 350W'tan başlıyor.Ben ileriye dönük güzel bir PSU seçimi yapmıştım.Madem bu kadar göze batıyor,fiyatıda uygun olsun diye 350W çevirdim.İstem kasa olarak CM Cmp-350 önerisinde bulunabilirdim.Fakat sonuçta dışardan sadecene kasa görülüyor.Tasarımının estetik olup göze hitap etmesini istedim.Birde soğutmasını düşündüm.Önerdiğin kasa z3'ten daha kötü.

- Sistemin şuan toplam fiyatı 1250 TL civarı.Sistemde yapacağım ufak değişikliklerle 1000 TL'ye kadar çekmeyi düşünüyorum.Bu arada hdd'yi 500 GB yapman taktire şayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 17 Şubat 2015; 19:29:39 >

hocam apu sistemler bitiyor bu sene yeni apular gelecek ve bu anakartlar ile uyumlu olmayacak

ben monitör dahil 850 tl ye topladım benim için ilaç gibi geldi apu sistem. 4+2gb 1600mhz ramlerde var tabi.
  • MB-CLS kullanıcısına yanıt
    Başkan yeni Apular gelse bile fiyatı 550 TL+ olur.Amd'nin fm2+ soketi çöpe atacağını düşünmüyorum.Performans anlamında en fazla %15 artış olucaktır.Bu Apu sistemler arasında zirvedeki amiral şuan 7850K.Kolay kolay unutulmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 17 Şubat 2015; 19:35:55 >
  • 7850 fiyatına göre iyi iş çıkarıyor işlemci ve gpu alsan 300+350 olur

• Konudaki F/P Oyuncu Sistemi büyük ölçüde güncellenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkselEsEs -- 18 Şubat 2015; 1:24:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.