Bildirim
((F| 'N95' ve 'N95 8 GB' |Z)) _MULTIMEDIA-COMPUTER_((|| (152. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
3 adet son model telefon, maşallah gayet iyisin -
quote:
Orjinalden alıntı: muratgüven
3 adet son model telefon, maşallah gayet iyisin
hepsini sat N95 al bitsin
hafızayı ve dokunmatikliide w960i'le giderirsin -
N95 GPS
Arkadaslar yaklasik 1 aydir Nokia N95'imi kullaniyorum. Daha evvel bir kac kez N95 ile ilgili bilgiler sundum. Simdide surekli kullandigim GPS ile ilgili bazi seyler yazayim dedim. Belki ilgilenenler icin faydali olur.
Acikcasi basta GPS icin pek iyimser degildim. Kisacasi "uyduruktur" diye endiseleniyordum. Internette GPS ile ilgili bir suru sorunlar da duydum, endisem iyice artmisti.
GPS ile ilk defa Istanbul'dan baglandim. Aksam vakti hava parcali buluttu. Binada idim. Cam kenarina geldim ve GPS'i endiseli bir bicimde actim. MAPS denen bir program acildi, "kesin dedim bir sorun cikar". Hic abartmiyorum 5-6 saniye icinde Istanbul'daki sokagimi buldu. Sok oldum. Yaklasik bir 15dk GPS i acik tuttum, hic bir sorun cikmadi. Baglanti kopmadi. Ancak cam telefonu cam kenarinda tuttum. Telefon caldi, sorun yok, konusmami bitirdim GPS'e devam. Baglanti yine kopmadi.
Ogun bugundur baglaniyor ve GPS'den cokda memnunum. 5-6 saniye icinde baglaniyor ve yerimi sokagina kadar gosteriyor.
Ancak harita icin size sunu tavsiye edeyim:www.mobilesearch.nokia.com a gidin. Oradan MAP LOADER isimli programi ucretsiz indirim. Oradan yine ucretsiz tum Turkiye haritasini (yaklasik 22 MB civari) indirebilirsiniz. Boylece telefon GPS ile baglanirken birde haritayi indirmek icin ugrasmaz. Hem zamandan kazanirsiniz, hemde paradan. Bunu kesinlikle tavsiye ediyorum.
Ayrica N70, N71, N72, N73, N76, N80, N90, N91, N93, N93i vs. telefonlari olan arkadaslar, N95'deki GPS icin gerekli olan tum programlar yine bu sayfada mevcut. Eger bu programlari indirirseniz ve cihaziniza birde Bluetooth GPS alicisi baglarsaniz (Turkiye'de satiliyor) bu cihazlarda aynen N95 gibi hatta daha da iyi calisiyor. Nerden mi biliyorum? N73 ve N93 e bagladim. Ayni N95 gibi GPS'li oldular. Hatta daha da iyi cunku Bluetooth lu GPS aparatini cam kenarina koyup ben ustu kapali bir yerden de uyduya baglanabiliyorum. Birde harici GPS anteni daha guclu sinyal cekiyor. Mesela arabadasiniz, harici bluetooth GPS antenini arabada on cam kenarina koyup siz rahat rahat oturup navigasyondan faydalanabilirsiniz, telefonunuz cokda guzel sinyal alir.
Piyasada N70'de GPS anteni ile satiliyor, oda ayni N95 gibi calisabiliyor. Eger N95 size pahali geliyorsa N70 in GPS paketini alabilirseniz. Veyahut yukarida saydigim bir N Serisi cihaziniz varsa sadece bir tane bluetooth GPS anteni alin, gerisi yani tum software Nokia.com dan ucretsiz. Sorunsuz mukemmel calisiyor...
Tekrar N95'in GPS olayina geri donelim. Telefonu Amerika'ya goturdum, yine orada sorunsuz 5-6 sn icinde sokagimi buldu. Tek kelimeyle mukemmel!
Kisacasi N95'teki GPS olayi "Sozde" degil, gercekten "ozde" calisiyor.
Tabiki telefonun GPS sisteminde bir ariza yok ise. Ben GPS in baglanma zamanlarini 20-30 sn ile 5 dakikaya kadar ciktigini duymustum. Ancak benimki gibi saglikli calisan bir GPS sistemi parcali bulutlu bir havada bile 5-6 saniyede baglantiyi kuruyor, bilginiz olsun... Ha bina aralardinda da calisiyor. Bilmiyorum; yani pek bir sorun yasamadim. Kapali bir binada cam kenarina giderseniz yine sorun yok.
Umarim bu bilgiler isinize yarar...
-
N95 ve Muzik Kalitesi...
Bir iki kelime'de bunun icin yazayim. Gecen aksam N95'i bir gece kulubunde 3.5mm lik Video In girisi olan bir Pioneer marka muzik sisteminin Audio kismina bagladik. Bende Miami'den gelme bazi Club tarzi parcalar vardi. Bit Rate'leri 192 idi.
Ses kalitesini insanlari sok etti. Equalizer'dan JAZZ i da sectinizmi tam bir disko! Mukemmel! Bende iPod'da var, bunun ondan asagi kalir hic bir yani yok. Yani muzikte kaliteye onem veriyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim.
Ayni 5mp kamerasi gibi muzik kaliteside harika. Kulaklarimla duydugum icin soyluyorum. -
N95 ALMAK ISTEYEN ARKADASLARA....
Yaklasik 1 aydir bu cihazi kullaniyorum. Tum ozelliklerini kullandim. Bu ozelliklerin bazilari ile ilgili burada bazi postlar yayinladim.
Uzun lafin kisasi bu telefonun en negatif yani kizak mekanizmasinin dizayni. Onun disinda herseyini cok begendim.
Kusursuz birsey olmuyor iste, ancak cihaziniz duzgun calisiyorsa kizak mekanizmasini sakin takmayin. N95'in dizaynlari boyle.
Sevgiler!
-
görüşlerin çok saol -
Türkiye'de 3G henüz yok..WCDMA HSDPA 2100 MHz ile eşzamanlı ses ve paket verisi yok..Ama N95 var..Hızlı trene benzedi..Tren var,hızlı tren rayları yok..Ne diyelim artık 3-4 yıl sonra tüm fonksiyonlarıyla belki kullanırız ama o zamana da neler çıkar neeeleeerrrr -
Turkcell,Vodafone ve Avea altyapıda Avrupa'nın çok gerisinde kaldı..N95'te görüntülü konuşma bile mümkün ama Türkiye'de ııhhhh -
quote:
Türkiye'de 3G henüz yok..WCDMA HSDPA 2100 MHz ile eşzamanlı ses ve paket verisi yok..Ama N95 var..Hızlı trene benzedi..Tren var,hızlı tren rayları yok..Ne diyelim artık 3-4 yıl sonra tüm fonksiyonlarıyla belki kullanırız ama o zamana da neler çıkar neeeleeerrrr
bekleyen derviş muradına ermiş -
quote:
Türkiye'de 3G henüz yok..WCDMA HSDPA 2100 MHz ile eşzamanlı ses ve paket verisi yok..Ama N95 var..Hızlı trene benzedi..Tren var,hızlı tren rayları yok..Ne diyelim artık 3-4 yıl sonra tüm fonksiyonlarıyla belki kullanırız ama o zamana da neler çıkar neeeleeerrrr
eylül ayında raylar döşeniyorr(ihaleye çıkacaklar).büyük bir ihtimalle yılsonuna doğru da olay tamamdır(hizmet vermeye başlarlar)... -
quote:
Orjinalden alıntı: ALPAY_ANK
quote:
eylül ayında raylar döşeniyorr(ihaleye çıkacaklar).büyük bir ihtimalle yılsonuna doğru da olay tamamdır(hizmet vermeye başlarlar)...
yılbaşında yeni 3g li cihazlar piyasaya cikar ii olur
-
quote:
Orjinalden alıntı: eurokid
N95 ve Muzik Kalitesi...
Bir iki kelime'de bunun icin yazayim. Gecen aksam N95'i bir gece kulubunde 3.5mm lik Video In girisi olan bir Pioneer marka muzik sisteminin Audio kismina bagladik. Bende Miami'den gelme bazi Club tarzi parcalar vardi. Bit Rate'leri 192 idi.
Ses kalitesini insanlari sok etti. Equalizer'dan JAZZ i da sectinizmi tam bir disko! Mukemmel! Bende iPod'da var, bunun ondan asagi kalir hic bir yani yok. Yani muzikte kaliteye onem veriyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim.
Ayni 5mp kamerasi gibi muzik kaliteside harika. Kulaklarimla duydugum icin soyluyorum.
aynı fikirdeyim ipodumatım ama n95 in boyutları 3.5mm jack i ile ipodumn papucunu dama attı bunda en büyük neden ise ipod tek başına ses verememesine karşın n95 entegre hoparlörü ile çok daha rahat etmem...bide şunu fark ettm ilk başta o yandaki tuşlar nekadar gereksiz demştm ama sonradan anladm onlarn yararını mesela gba oynarken ,internete girerken ya da herhangi bişey yaparken aynı zamanda o tuşlardan müzigi kontrol edebliyrsun müzik menüsünü açmadan bunu hiç bi cihz yapamıyrdu sewdm bu olayı...
-
Multimedya (video,ses,radyo vs) özellikleri nedeniyle millet alıyor ama asıl unutulan iletişim özellikleri..Turkcell,Avea ve Vodafone altyapısı Türkiye'de henüz hazır değil bu yeni telefonları tam kapasite kullanabilmek için..Çoğu insan bunun farkında değil..3G bambaşka birşey..Maalesef bu konuda gerideyiz.. -
quote:
Multimedya (video,ses,radyo vs) özellikleri nedeniyle millet alıyor ama asıl unutulan iletişim özellikleri..Turkcell,Avea ve Vodafone altyapısı Türkiye'de henüz hazır değil bu yeni telefonları tam kapasite kullanabilmek için..Çoğu insan bunun farkında değil..3G bambaşka birşey..Maalesef bu konuda gerideyiz..
gelse nolcak kazık fiyatata kullanacas
ayrıca çoğu tel artık wi-fi li -
quote:
Multimedya (video,ses,radyo vs) özellikleri nedeniyle millet alıyor ama asıl unutulan iletişim özellikleri..Turkcell,Avea ve Vodafone altyapısı Türkiye'de henüz hazır değil bu yeni telefonları tam kapasite kullanabilmek için..Çoğu insan bunun farkında değil..3G bambaşka birşey..Maalesef bu konuda gerideyiz..
3g Türkiye ye yaknda gelecek... -
quote:
Orjinalden alıntı: alper_9
quote:
3g Türkiye ye yaknda gelecek...
inşalllah yakında ihale var bakalım
-
İhale yapılıp Turkcell,Avea,Vodafone network chazlarını değiştirene kadar N95 300 YTL fiyatlara düşüp belki de üretimden kalkar -
quote:
İhale yapılıp Turkcell,Avea,Vodafone network chazlarını değiştirene kadar N95 300 YTL fiyatlara düşüp belki de üretimden kalkar
tamam 3g Türkiye ye gelmeyecek -
Gelsin gelmesine de yeni baştan yatırım yapıp herşeyi değiştirmeleri lazım altyapıda.Bu da yatırım maliyeti demek.Tatlı para kazanırken "extra" teknolojik yenilikler için dünyanın yatırımını yapmak pek işlerine gelmiyor operatörlerin..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X