Şimdi Ara

((F| 'N95' ve 'N95 8 GB' |Z)) _MULTIMEDIA-COMPUTER_((|| (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.199
Cevap
3
Favori
220.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: crux2005

İki üç günlük bi inceleme yav bu.Ben diyodum kaçırmamışlardır bu incelemeyi.Bilseydim eklerdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

http://www.mobile-review.com/review/nokia-n95-music-en.shtml

İşte güzel bir N95 incelemesi

foto - video bölümünde bol foto var.

link önceki sayfalarda verilmişti ama genede saol
    hatta bunu bide direk kamera incelemesi var

http://www.mobile-review.com/review/nokia-n95-cam-en.shtml

• N95 ile ilgili fotoğrafların ve videoların bulunduğu bi link:
    http://www.nechbi.com/

Bide bu var:
    http://www.nechbi.com/2007/03/24/nokia-n95-sample-pictures-video/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 13 Nisan 2007; 0:46:49 >
  • quote:

N95 ile ilgili fotoğrafların ve videoların bulunduğu bi link:
    http://www.nechbi.com/

Bide bu var:
    http://www.nechbi.com/2007/03/24/nokia-n95-sample-pictures-video/

burdaki resimler baya baya mosmor yalnız

sanırım forumdaki arkadaşlardaki yeni versiyonlusu
    bu kadar berbat çekmiyor

• yukarıdaki ilk resim kanyon diğeride kadir has üniversitesi mi
  • ya arkadaşlar ben gps i çalıştırmayı başaramadım bir türlü. yapmam gereken ekstra bir ayar mı var acaba? programı açtığımda sağ altta uydu resminin üstünde çarpı çıkıyo? bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavemanturk

ya arkadaşlar ben gps i çalıştırmayı başaramadım bir türlü. yapmam gereken ekstra bir ayar mı var acaba? programı açtığımda sağ altta uydu resminin üstünde çarpı çıkıyo? bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Arkadasım ınternetten okudugum kadarıyla

İlk olarak acık alanda telefonu numara tuskarı gozukecek sekılde ( GPS antenı tusların altında ) telefonu 45 derecelık bır acı ıle gok yuzune dogru tutuyorsun.

Ardından Pozisyonumu bul dıyorsun yaklasık ( ılk calıstırmada gecerlı ) 2-5 dk sonra GPS e kıtlenıyor

Ama yurtdısındakı kullanıcılar bırsey bulmuslar gec baglanma ıle ılgılı o da - pozısyonumu bul a bastıktan sonra secenekler menusunde uydu bilgisi secenegıne gır - bu secenek GPS alıcısını sureklı olarak uyardıgından baglantı daha hızlı gerceklesıyormus.

umarım bılgıler ısıne yarar,

AŞAĞIDAKİ RESİM TELEFONUN GPS ICIN EN UYGUN NASIL TUTULMASI GEREKTIGINI GOSTERIYOR.
    [simage][/simage]

((F|    'N95' ve 'N95 8 GB'     |Z)) _MULTIMEDIA-COMPUTER_((||

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagamyanaleks -- 19 Nisan 2007; 23:44:05 >

• dostum bilgi için saol. pozisyonumu bul seçeneği yok ama acaba uydu çekmeyen yerlerde mi deniyorum diye şüpheye düştüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

Evet en sonunda Mobile-review de N95 ve Muzik ozelliklerini iceren bir inceleme yapmis, guzel resimler ve screen shotlar falan var tavsiye ederim:

Zaten ozelliklerini biliyoruz onceden ama su cumleler bu review in ozeti:

"On the face of it, Nokia N95 is handier as a music-minded device, proposing a tad more abilities (miniUSB, 3.5 mm jack). But on the other hand, such very vital detail as sonic experience, that outweighs all these draws, is not on Nokia N95’s side. So it turns out that creating a convergent solution the manufacturer has intentionally given up on enhancing the sound quality by leaving it on the platform’s default level, without getting it in line even with Nokia N91."

Bu cumlelerden benim cikardigim anlam: N95 te muzik dinlemek icin baya ek ozellik var (3,5mm kulaklik girisi, mini USB) ama N95 in ses kalitesi ozellikle bilerek gelistirilmemis, N91 in ses kalitesine yukseltilmemis.

Birde su var ki tam bitiriyor: "Sonic experience – the centerpiece, where Sony Ericsson branded products are dominating. Regrettably, Nokia N95 puts up average sound quality, aimed at unsophisticated users."

Cevirisi sunu gibi birsey tam oyle degil ama bende cevirmen degilim: Ses deneyiminde, Sony Ericsson urunleri ustundur. N95 ortalama ses kalitesine sahip, sofistike olmayan kullanicalar hedef alinmis.

Bu "unsophisticated users" lafi sofistike olmayanlar manasina geliyor ama aslinda, baska birsey demek istemis adam bence, o isten anlamayan kullanicilar. Burda da konu muzik oldugundan, N95 muzikten anlamayanlar hedef alinarak uretilmis manasi cikarilabilir.

quote:

N95 in muzik ozelliklerini daha ayrintili gormek isteyenler icin sadece Muzik ve N95 uzerine bir review:
    http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Nokia_N95-part_1_Music_Focus.php

Benim esas merak ettigim bizim forumdaki N95 kullanicilarinin kendi fikirleri. Cunku mobile-review deki adam bana sanki Nokia dan nefret ediyormus ta ozellikle yazmis gibi geldi. Allaboutsymbian daki de biraz fazla Nokia hayrani gibi geldi. Benim icin hoparlor sesi hic onemli degil, kulaklik sesi onemli (hoparlor sesi cok iyiymis her yerde yaziyor, ama kulaklik sesi biraz tartismali). Cevap yazan ve yazacak olan N95 i olan sansli arkadaslara tesekkurler.

• quote:

İki üç günlük bi inceleme yav bu.Ben diyodum kaçırmamışlardır bu incelemeyi.Bilseydim eklerdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Orjinalden alıntı: Revolver40

İşte güzel bir N95 incelemesi

foto - video bölümünde bol foto var.

link önceki sayfalarda verilmişti ama genede saol
    hatta bunu bide direk kamera incelemesi var

quote:

Sagol beni simartiyorsun .

Bu arada Mobile-review de N95 ve Kamera review i var yeni. Bana sahsen kamera bu haliyle uygun, hala kusurlari olsa da. Tavsiye ederim bir suru resim ve video var review de:

Ben eklemistim zaten daha once, hic kacirirmiyim. Ama zaten bu gunlerde bu baslik biraz hareketli tekrar eklemek iyi oluyor, cunku gozden kacmasi cok muhtemel.

Sagol Bagamyanalex, bilgiler bence iyi. Nokia Shop lardan aldigimiz bilgiler zaten hep muallakta ozellikle Metrocity Nokia Shop bir sahane bilgilendiriyor, onlar haziran dediyse o zaman cok yakinda cikiyordur. Nede olmasa adetleri uzere dogru bir bilgi vermiyorlar cunku hicbir fikirleri yok ne zaan cikacak N95. Aman bu Metrocity Vodafone cildirdi mi diyorum. 2800YTL taksitle, 2700YTL pesin N95 verilmez. Bu adamlar resmen 1000YTL nin ustunde kar yapiyorlar. Bunlar Vertu satsalar, kesin 1 milyon dolara satarlar . Neredesin Nokia Turkiye diyorum cabuk ithal ette (aslinda elindeki N95 leri kayit ettir demek daha dogru), bu kazik fiyatlar bir son bulsun.

Asagiya da gozden kacmis olmasi muhtemel bir seyi ekliyorum. N95 in pil omru ile ilgili:
    quote:

Allaboutsymbian com dan yeni bir review daha N95 ve batarya omru uzerine. Bence N95 in bataryasi o kadar da kotu degil, asagi yukari 10 saat icinde yaptiklarini okuyunca. En cok pil yiyen uc islemide yapmis yani Bluettooth, GPS ve Video cekimi, bir kac yeni FW sonrasi normal bir kullanimla sarji iki gun gidebilir ne dersiniz? Link:
    http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Nokia_N95-part_5_Battery_life.php

"07:30 'Battery full' (7 bars) Phone set up with Wi-Fi scanning off, Bluetooth ON and visible and connected to my PC while in range, network set to GSM only, display brightness set at default, in other words a fairly typical mid-range configuration. Let's see how it fares during the day....

09:00 Some PIM use, plus took a couple of photos
    09:46 Alarm went off
    09:47 until 10:00 Used Maps/GPS to navigate to a customer's house
    10:50 used Nokia Software Update on the N95 to check firmware was latest (it was)
    10:55 Another alarm
    10:56 until 11:30 Music playback via headphones
    11:30 Received phone call, spoke for 5 minutes
    12:00 More PIM use, lots of Calendar browsing and data entry, 5 mins

N95 still shows 7 bars on display

12:10 Did 4 minutes of video recording using the camera
    12:18 Another phone call in, only 1 minute this time
    12:27 Created 4 screenshots and transferred them to my PC. The N95 is connected via Bluetooth most of the time, remember
    12:59 Browsed the Web over GPRS for 20 minutes
    13:19 Read an eBook for 10 minutes
    13:29 Took a couple more photos
    14:30 Browsed the Web over Wi-Fi for 5 minutes as I was at a hotspot
    14:45 Took 3 more 5 megapixel photos
    15:00 Checked email over GPRS

BarsN95 now showing 6 bars on the battery meter

15:27 until 15:40 PIM use and starting using the N95 with the Nokia Bluetooth keyboard to type the first few paras of this article(!)
    15:41 Did a PC Suite sync via Bluetooth
    15:42 Did an Image store sync via Bluetooth, to get my new photos onto my PC
    15:50 Had another phone call, 1 minute again

N95 now showing 5 bars

16:00 Played Oval Racer for 5 minutes (I came 5th) in the smallest room in the house(!)
    16:10 until 16:31 Used the N95 to voice-navigate me to a destination 3 miles away

N95 now shows 4 bars

17:25 until 18:25 An hour of continuous music playback, half of it over speakers (quality is pretty good considering their size)

BarsHanging on in there, the N95 still shows 2 bars..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 13 Nisan 2007; 10:39:53 >

• quote:

dostum bilgi için saol. pozisyonumu bul seçeneği yok ama acaba uydu çekmeyen yerlerde mi deniyorum diye şüpheye düştüm.

Acık alandaysan ve etrafında gok yuzunu gormeyen bır alan varsa GPS cekmeye bılır ama teknolojısı ıtıbarı ıle GPS uyduları dunyanın her noktasından gozukebılen bır sıstemdır. Dunyadakı her bır noktayı en az 4 uydu gorebılecek selıkde konumlandırılmıstır. O yuzden gokyuzunu goren bıryerde olduktan sonra sana kalan sadece sabır dıyorum Yurtdısı forumlarda da ınsanların en buyuk sorunu GPS ıle ılgılı gec baglanması fakat ısın garıp tarafı sadece ılk konumlandırmada yasanan bır problemmıs o yuzden dısarı cıkıp beklemenı tavsıye edıyorum. Pozısyonumu bul ( ben turkce yanlıs yazmıs olabılırım ) ınternette gordugum kadarıyla MAPS programını calıstırdıgında sag secım tusunun yaptıgı ıs. senın o ankı konumunu gosteren dugme.

• Daha once Turkce problemi icin NSS kullanmak gerekir yazmistim. N95 icin Kodlar asagida bende mobile-review den aldim. Yanilmiyorsam EURO2 de Turkce dil secenekleri arasinda. Ama niye iki tane Euro2 kodu var onu bilmiyorum. Bu kodlari gordugum link, mud adli kullanici yazmis:

http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=62607&page=23

0534841 Euro 1
    0534844 Euro 2
    0534852 Euro 3

0536062 Euro 1
    0536065 Euro 2
    0536074 Euro 3
  • Bu baslikta sanirim bu review i veren yoktu, diger basliklari bilemiyorum. Tekrar veriyorsam ozur dilerim. Birde uyari bu infosyncworld deki review yapan adam tam bir Nokia hayranidir pek objektif biri degildir yani:

http://www.infosyncworld.com/reviews/n/7767.html

"Pros:

It does everything, and most things very well. GPS is best in class. Media playback is great.
    Cons:

Large by contemporary standards. Battery life diminished by huge feature list. Transfer software could be improved.
    Conclusion:
    If you have ever read a phone review and thought: "That phone would be perfect if it only had . . . ," the N95 is the phone for you. It does everything, and nothing poorly. It is a top-notch GPS phone, camera phone, media phone and just plain phone. It has a fantastic screen, and if its processor is sluggish opening and closing apps, its graphical power makes up for the lag with a classy, modern interface. Nice touches, like a 3.5mm headphone jack and very loud stereo speakers, are more than amenities on this phone, which is clearly Nokia's flagship attempt to do everything right on a single device. For the most part they have succeeded. We're not huge Symbian fans, and are curious if another UI might sweep us off our feet, but for now, the Nokia N95 has the best feature set of any phone on the market, and may be one of the best phones we've seen.
    90% Excellent"

Buda baska bir review daha yine veren olduysa daha once ozur dilerim:

http://www.mobiletechreview.com/phones/Nokia-N95.htm

"Conclusion

The Nokia N95 is undeniably an amazing phone. We've seen phones that cram nearly as many features in (notably missing that 5MP camera) but they're much larger, heavier and less attractive. Somehow Nokia managed to fit it all into a very attractive mid-sized phone that makes most Palm and Windows Mobile phones look very large. As a camera phone, the N95 is a leap into the future with its excellent 5 megapixel camera and strong autofocus lens. Both still photos and video are superb compared to any other camera phone on the market and it won't make you wish you'd brought your point-and-shoot digicam along.

By S60 3rd Edition and NSeries standards, the N95 is very fast and stable for a first version firmware. We had none of the out of memory errors and crashes we've noted on first release NSeries phones in the past. Syncing with Outlook under Windows works well and syncing with the Mac using Nokia's iSync plugin is a breeze. Nokia S60 3rd edition devices are smartphones in feature phone clothing: they're stylish and compact (OK, the N93 and N91 aren't tiny) yet they pack full PIM applications, syncing, web, email and Office viewers. The N95 is no exception, though its brains take second stage to the impressive multimedia, connectivity and navigation features.

Pro: Good smartphone features, fantastic camera that's far ahead of the pack, great video, decent GPS, reliable WiFi with easy connection management, fast Bluetooth 2.0 +EDR, vivid and large display, excellent ergonomics and controls, good multimedia performance, excellent software bundle, best mobile browser on the market and the phone syncs to both Windows and Mac OSX.

Con: Price! Though we don't think the price is far off the mark given the cost of other unlocked feature-packed phones without contract, that's a lot of money and relatively few will be willing or able to spend that much cash. Battery life could be better. Navigation software has a few bugs and needs a few more features and more intuitive organization.

List Price: $750 Sold unlocked by Nokia direct and importers (importer prices vary and may not include the 1 year US warranty)"

Birde N95 i olan arkadaslar. Bu adresi denemismiydiniz Youtube icin. Bu linki howardforums da gordum herkez de calismiyormus yinede isterseniz bir deneyin:
    http://www.howardforums.com/showthread.php?s=10cbf36cfe26ecd74ed605a1c0c6ded8&t=1144009

http://m.youtube.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 13 Nisan 2007; 11:05:58 >

• arkadaşlar ben biraz önce etilere gittim geldim. gps hiçbi şekilde bağlanmadı kafayı yedirtçek bana. gps konumu yok diye bi mesaj aldım. bide sağ alt köşede uydu işaretinin yanında kırmızı bi çarpı vardı yolun yanında. acaba haritalar yüklü olmayabilir mi diye düşünüyorum. baktığım kadarıyla başka bi gps açma opsiyonu falan yok telefonumda. memory kartı yok bu arada üstünde telefonun bi alakası olabilir mi? istanbulda kullanabilen bi arkadaş varsa yardımcı olabilirse çok memnun olcam ya sıkıntı bastı valla.
  • quote:

arkadaşlar ben biraz önce etilere gittim geldim. gps hiçbi şekilde bağlanmadı kafayı yedirtçek bana. gps konumu yok diye bi mesaj aldım. bide sağ alt köşede uydu işaretinin yanında kırmızı bi çarpı vardı yolun yanında. acaba haritalar yüklü olmayabilir mi diye düşünüyorum. baktığım kadarıyla başka bi gps açma opsiyonu falan yok telefonumda. memory kartı yok bu arada üstünde telefonun bi alakası olabilir mi? istanbulda kullanabilen bi arkadaş varsa yardımcı olabilirse çok memnun olcam ya sıkıntı bastı valla.

Arkadasım peki Telefonun ayarlar menusunde ( ARACLAR>>>GPS VERISI ) isimli bir program var onu acarsan bu program sana bulundugun koordınatları, yolculuk hızını ve pusula bılgılerını gosterıyor bırde bu programı acıp dene ıstersen dedıgın gıbı harıtaların olmamasından kaynaklanan bır sorunda olabılır.

www.smart2go.com sıtesınden maploader programını ındırırsen ( Nokia N95 Harita programı ) orada Turkıye harıtası var su anda 21 MB. onu bır hafıza kartına yukleyıp dene bırde derım.

Ama GPS Data programını ılk denemende fayda var Cıhaz bende yok olsaydı sana daha yardımcı olabılırdım sadece ınternettekı forumlardan bulabıldıgım bılgıler bunlar bırde kullanım kıtapcıgından okuduklarım.

Umarım yardımcı olur sana .

• slm arkadaşlar bi forumda n95 radyoyu kulaklık olmadan dinleniyor diye okumuştum dogrulugu varmıdır cevaplarsanız cok sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzmete

slm arkadaşlar bi forumda n95 radyoyu kulaklık olmadan dinleniyor diye okumuştum dogrulugu varmıdır cevaplarsanız cok sevinirim...

yok kulaklık istiyor radyo için yine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzmete

slm arkadaşlar bi forumda n95 radyoyu kulaklık olmadan dinleniyor diye okumuştum dogrulugu varmıdır cevaplarsanız cok sevinirim...

kulaklık radyo için anten görevi görüyor.o yüzden kulaklıksız açılmıyor maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bagamyanaleks

quote:

ya arkadaşlar ben gps i çalıştırmayı başaramadım bir türlü. yapmam gereken ekstra bir ayar mı var acaba? programı açtığımda sağ altta uydu resminin üstünde çarpı çıkıyo? bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

İlk olarak acık alanda telefonu numara tuskarı gozukecek sekılde ( GPS antenı tusların altında ) telefonu 45 derecelık bır acı ıle gok yuzune dogru tutuyorsun.

Ardından Pozisyonumu bul dıyorsun yaklasık ( ılk calıstırmada gecerlı ) 2-5 dk sonra GPS e kıtlenıyor

Ama yurtdısındakı kullanıcılar bırsey bulmuslar gec baglanma ıle ılgılı o da - pozısyonumu bul a bastıktan sonra secenekler menusunde uydu bilgisi secenegıne gır - bu secenek GPS alıcısını sureklı olarak uyardıgından baglantı daha hızlı gerceklesıyormus.

AŞAĞIDAKİ RESİM TELEFONUN GPS ICIN EN UYGUN NASIL TUTULMASI GEREKTIGINI GOSTERIYOR.
    [img=http://img382.imageshack.us/img382/47/gpshk7.th.jpg]

Bilgiler icin tesekkurler, gercektende pozisyon konumlandirma sirasinda uydu bilgisi secenegine girince daha hizli bir baglanti gerceklesiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: painkiller004

quote:

Orjinalden alıntı: bagamyanaleks

quote:

[img=http://img382.imageshack.us/img382/47/gpshk7.th.jpg]

Bilgiler icin tesekkurler, gercektende pozisyon konumlandirma sirasinda uydu bilgisi secenegine girince daha hizli bir baglanti gerceklesiyor.

İşe yaramış olduğuna sevindim,

• telefonu alanalar adama gibi inceleme yapmıcaklarmı

(örnek: reis.in n73 icin yaptıgı ana topic gibi)
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.