Şimdi Ara

Ezurum-Eskişehir Rota Tavsiyesi...(Rota saptı,SS'ler...) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mgzgn

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip olsun.
    Erzurumda yaşıyorum. Memleket Denizli olduğundan belirttiğiniz yolu yılda 4-5 defa kullanıyorum.Sivas üzeri olan yol bence daha mantıklı. Hem yollar düzgün hemde daha iyi yol alırsınız. Şu anda Erzurumda kar var. Dün epey kar yağdı. Burada kar lastiği olmadan araç kullanmanız biraz zor. Size naçizane tavsiyem gelirken İmranlı-Refahiye arasındaki Kızıldağ geçidini, Refahiye-Erzincan arasındaki Sakaltutan geçidini ve Tercan-aşkale arasındaki yolu geçerken dikkatli olmanız. Malum kış olduğu için kar olma ihtimali yüksek dikkatli gitmeniz yararınıza olacaktır. Zira kurban bayramına giderken özellikle Kızıldağ da tipiye yakalanmış ve epey sorun yaşamıştım. Hayırlı yolculuklar.

Desenize çekeceğim var

Bu yapılır mı arkadaş kış lastikleri kışın bağrında uzun yola çıkacak arabadan çıkartılır mıZincir alacağız yapacak birşey yok.Usuul usul yeni bebişimin sesini dinleye dinleye geçerim oralardan.Aşkale yokuşunda kalmıştık zaten hatırlıyorum da ne telefon eçekiyordu ne birşey.Allah yardımcım olsun.Oradan erken çıkarsam direk Eskişehire geleceğim diyordum ama vazgeçtim.Kendimi yormamın alemi yok,hem gece araba kullanmayı sevmiyorum.İyi dilekleriniz için sağolun.

Bu arada senenin hemen hemen yarısını Denizli'de geçiriyorum,güzeldir Denizli benim de memleketim sayılır.On senedir o taraflardayım.İyi dilekleriniz için sağolun.

• Erzurum-Erzincan-Suşehri-Niksar-Amasya-Mecitözü-Çorum-Ankara-Eskişehir.

En iyi güzergah budur.Ankara-Eskişehir arasında ortalama hız radarı var dikkat.

EDIT:Gideceğiniz yol ne Sivas'tan ne Yozgat'tan ne de Tokat'tan geçer.Verdiğim rota Mecitözü kestirmesi hariç uluslararası yoldur.Ayrıca zincirsiz yola çıkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 15 Aralık 2011; 22:36:34 >
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 [email protected] &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Erzurum-Erzincan-Suşehri-Niksar-Amasya-Mecitözü-Çorum-Ankara-Eskişehir.

En iyi güzergah budur.Ankara-Eskişehir arasında ortalama hız radarı var dikkat.

EDIT:Gideceğiniz yol ne Sivas'tan ne Yozgat'tan ne de Tokat'tan geçer.Verdiğim rota Mecitözü kestirmesi hariç uluslararası yoldur.Ayrıca zincirsiz yola çıkmayın.

Uyarınız için teşekkürler,sizin rotayı da ekledim listeye.

Erzurum - Aşkale kavşağından Bayburta dön daha sonra Gümüşhane den Zigana ordan trabzon dan sahil yoluna çık doğruca samsuna kadar git ordan çorumdan ankara yaparsın ankaradan da Eskişehir

Ben sürekli böyle gidiyorum. Nedenini size söyliyeyim

Erzurum dan Erzincan Sivas a kadar yolda hiç birşey yok. sivas dan sonra yozgat yolunda da pek bişiy yok. benim lastik patlamıştı yozgat yolunda etrafta in cin top oynuyor.

Ama karadeniz tarafından heryer de çay bahçeleri var ordu civarında ünye fatsa gezersiniz

Yol hatırladığım kadarı ile 150 KM uzuyor.

Erzincan da gidersen Refahiye de kesin radar oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanbaba -- 15 Aralık 2011; 23:30:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanbaba

arkadaşım ben sana farklı bır yol önereceğim biraz yol uzuyor ama. inan yolculuk hem zevkli oluyor hemde daha güvenli ve deniz manzarası eşliğinde gidersin.

Erzurum - Aşkale kavşağından Bayburta dön daha sonra Gümüşhane den Zigana ordan trabzon dan sahil yoluna çık doğruca samsuna kadar git ordan çorumdan ankara yaparsın ankaradan da Eskişehir

Ben sürekli böyle gidiyorum. Nedenini size söyliyeyim

Erzurum dan Erzincan Sivas a kadar yolda hiç birşey yok. sivas dan sonra yozgat yolunda da pek bişiy yok. benim lastik patlamıştı yozgat yolunda etrafta in cin top oynuyor.

Ama karadeniz tarafından heryer de çay bahçeleri var ordu civarında ünye fatsa gezersiniz

Yol hatırladığım kadarı ile 150 KM uzuyor.

Erzincan da gidersen Refahiye de kesin radar oluyor...

Aga son mesajı yazdıktan sonra yattım direk,yeni gördüm mesajı kusura bakma.Karadeniz tarafından gelmeyi çok istiyordum ama o taraftan gelirsem kalacak yer yoktu,arkadaş da sitem edince kıramadım.Evet Refahiyede radar vardı orta refüjde durmuş..

Gittim aldım geldim sağsalim,arada ben deli miyim sorusunu sorsam da kendime gittiğime deydi.Sabah uçakla Erzurum'a gittim(Nalet bir buçuk saatte gidiyor,dönerken imanım gevredi).Rötar yaptı zaten aha dedim yandık,uçak öyle böyle gider ama hem cuma gününü kaçırmamam lazım hem de olumsuz hava koşulları dönerkeni süşününce yusuflatıyordu.İndim,özlemişim yeminle karıHavayı ciğerlerime çektiğim gibi o soğukluğu ve karın değişik kokusunu hissettim.Arkadaş aldı hemen gittik notere hallettik,hemen sigorta-kasko yolladık tanıdık sigortacı sağolsun hemen yaptılar dönerken ne olur ne olmaz diye.Zincir aldım ve başladım yola,Sivas'a kadar.

Burada arabayı teslim aldım ve yakıt almaya gittiğim zaman,

Ezurum-Eskişehir Rota Tavsiyesi...(Rota saptı,SS'ler...)

Yola ilk çıktığım zaman,berbat sis var.Tercan'dan çıktıktan sonra hiçbirşey kalmıyor kar namına.Sadece geçitlerde vardı etrafta.

Hava kararmıştı Sivas'a girdiğimde.Hava sıfır derece,Allah'tan kar yok.Hiç uğraşmadan buldum gideceğim yeri.Yattığım gibi uyumuşum,ertesi gün pencereden dışarı bakınca hayatım karardı(Beyazlaştı)Arabanın üstü bir karış kar olmuş bir günde.Eee yıllardır o taraflardan uzak olunca şaşırıyor insan.Neyse dedşm,zincir var.Çıktım yola,şehiriçinden yola çıkacağım yeri biliyorum ama bir ileri sokaktan dolandım kapalı diye,bu sefer de karıştırdım heryeri.Şehiriçinde kaya kaya sonunda yola çıktım.Yozgata döneceğim,öyle bir viyadük yapmışlar ki kar yağınca oradan geçmek cesaret ister.Hiç temizlememişler,buz tutmuş üstüne.Zaten karanlıkta kalıyor çıkan yer,yukarı eğimli üstelik sola kavisli.Girmeme gibi bir şansım yoktu,zaten girdikten sonra farkettim durumun vahim olduğunu.Dedim al düşük vitese yardır...Yine kaya kaya düzlüğe vardım,patinajdan hiç çıkmıyor araba zaten,bir kıçı bir başı oynuyor.Neyse,Yozgata gelince yine kar kalmadı etrafta.Rahata erdim sonunda.

Tek başıma olunca hiç hızlı gidesim gelmiyor,dedim bari deneyeyim şunu bir ne kadar az yakıyor.Kamyanlarla,tırlarla gidiyorum.Bir onlar bir ben geçiyorum,arada rüzgar tünellerine giriyorum daha az yaksın diye.Bir ara Abone'ye abone oldum

Bu da ödül...Ankara'ya girmeden önce çekmiştim fotoyu,Ankara içinde önüme kırmalardan birkaç kaza atlattım.Adamlar direk atlıyor bakmadan.Atar tüketime de yansıyor tabiEskişehir içinde de biraz dolaşınca tüketim 3.7'ye yükseldi.Sivas'ta da dolanmıştım biraz..Pompayla fark yok,pompadan da hesapladım.Tüketimin düşük olmasında 6. vitesin etkisi büyük,ortalama hızım 74 idi.

• aracınız hayırlı olsun.. kar da kışta iyi cesaret etmişsiniz.. çok şükür sağ salim işinizi halletmişsiniz.. keyifle sürmek nasip olsun yeni aracınızı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subat

aracınız hayırlı olsun.. kar da kışta iyi cesaret etmişsiniz.. çok şükür sağ salim işinizi halletmişsiniz.. keyifle sürmek nasip olsun yeni aracınızı..

Sağol güzel kardeşim,korkanın çocuğu olmaz

İyi dileklerin için de ayrıca teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

2006 model heralde hayırlı olsun

Evet 2006 model..Sağolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 18 Aralık 2011; 3:37:09 >

Akşam 1-2 foto da ben çekerim, renklendiririz buraları

Nikon D300/\Nikkor 18-70AFS-DX/\Nikkor 50mm/\Sigma 70-300/\Cosina 100mm 1:1 Macro/\SB-800
    93" Honda Civic 1.6si---Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik
    Huawei Ideos X5<>Nikon d80<>Fujifilm s2950<>HP dv6-3100et
    YENİ NESİL OTOMOBİL PROGRAMI YAKINDA SİZLERLE
  • Bekliyorum fotoları Mustafa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 21 Aralık 2011; 21:57:01 >

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Bekliyorum fotoları Mustafa...

Geldi Gökhanım

Nikon D300/\Nikkor 18-70AFS-DX/\Nikkor 50mm/\Sigma 70-300/\Cosina 100mm 1:1 Macro/\SB-800

• quote:

Bu resim içimi ısıttı valla,uzun yola çıkasım geldi nedense

Bu arada hayırlı olsun,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• Hizimizi alamadik Manisa yollarina dustuk Gokhan'la

• @caner4141 teşekkürler hocam,uzun yol gibisi yok.Hala çocukkenki gibi heyecanlanırım yola çıkarken

quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Hizimizi alamadik Manisa yollarina dustuk Gokhan'la

Vallahi iyi atraksyon oldu ama şaftım kaydı
    kurban bayramından 3 gün önce
    çıktım yola istanbuldan
    sivasda gezik tozduk yemek alışveriş derken
    gece sivasdan köye gitmek için yola çıkmıştım .
    zifiri karanlık saat takliben 01.00 felandı hafik yoluna girdim
    dağ taş , hali ile yaban hayatı ortalıkda cirit atıyor
    tek başına takılan tilki ve sansar
    domuz tavşan sürüsü ...
    hele birde mola vermek için bir çeşme'de duralım dedik .
    elimizi yüzümüzü yıkadık o da ne elektirik direğinin üstünde bir baykuş tepemizde
    hani bizde bir batıl inanç vardır herkezin aklına o geldi
    köye gidene kadar korku saldı , bildiğimiz süreleri adabıyla okuduk
    sağ selamet vardık .

ahh ahh şehirler arası yolculuk

DH RUOJA

• Kazasız belasız..

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Kazasız belasız..

Sağol güzel kardeşim

quote:

Orijinalden alıntı: kadir2010

Kazasız, belasız günlerde kullanın hocam
    Yol arkadaşı olurdum ben size

Sağolun efendim,yol arkadaşı aradım çok ama nasipte tek tabanca alıp gelmek varmış

quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

sivaslıyım bende sivas yollarını özledim.
    yağ gibi .
    istanbul-sivas arası senede 2 kere gidiyorum
    kurban bayramından 3 gün önce
    çıktım yola istanbuldan
    sivasda gezik tozduk yemek alışveriş derken
    gece sivasdan köye gitmek için yola çıkmıştım .
    zifiri karanlık saat takliben 01.00 felandı hafik yoluna girdim
    dağ taş , hali ile yaban hayatı ortalıkda cirit atıyor
    tek başına takılan tilki ve sansar
    domuz tavşan sürüsü ...
    hele birde mola vermek için bir çeşme'de duralım dedik .
    elimizi yüzümüzü yıkadık o da ne elektirik direğinin üstünde bir baykuş tepemizde
    hani bizde bir batıl inanç vardır herkezin aklına o geldi
    köye gidene kadar korku saldı , bildiğimiz süreleri adabıyla okuduk
    sağ selamet vardık .

ahh ahh şehirler arası yolculuk

Gece cesaret ister,zamanında Erzurum-Kars arası kartalla rolling yaptğımızı bilirim dağın başındaCiddiyim şaka yapmıyorum.

• hayırlı olsun gökhanım, kazasız belasız nice km lere inş.

Orijinalden alıntı: Tutunamadi

hayırlı olsun gökhanım, kazasız belasız nice km lere inş.

Sağol kardeşim,hep beraber inşallah!

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.