Şimdi Ara

eyüp sultan da namaz kılmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • istanbul dışında yaşıyorum .her istanbula gelişimde eyüp sultanda namaz kılmaya gitmeye çalışırım. orada ne oluyor bilmiyorum ama her defasında ağlamama engel oolamıyorum namaz kılarken.normalde hiç ağlamayan,duygularını saklayabilen birisyimdir. Eyüp Sultan camiinde namaz kılmaktan aldığım zevki hayatımın hiç bir anında alamıyorum. manevi olarak en önemli yerlerden birisi olsa gerek. istanbulda yaşayan arkadaşlara tavsiyem ramazan ayının bu son günlerinde ziyaret etmeniz

bilmeyenler için; Eyüp Sultan Hz Muhammed in korumalığını yapmış ve evinde misafir etmiştir.Eyüp semtinin merkezinde, Haliç kenarındaki Eyüp Sultan Külliyesi içinde bulunan Eyüp Sultan Camii, İslam aleminin önemli ziyaretgahlarından biridir. Caminin içinde de yer aldığı Eyüp Sultan Külliyesi; camii , türbe, hamam ve günümüze ulaşmayan medrese ve imaretden oluşmaktaydı. Külliyenin ilk inşa edilen kısmı türbedir. Bu türbe adını, Hz. Muhammed'i Medine'ye ilk geldiğinde evinde misafir eden Hz. Ebu Eyüb el-Ensari isimli sahabeden almıştır. Halk arasında "Eyüp Sultan" olarak adlandırılan bu kişi, Emevilerin 668-669'daki İstanbul kuşatmasına katılarak bu savaşta şehit olmuştur. Mezarının bulunduğu yeri İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed'in hocası Akşemseddin rüyasında görmüş ve buraya türbesi yaptırılmıştır. 1459 yılında ise yine Fatih Sultan Mehmed tarafından türbenin yanına camii, medrese, imaret ve hamam yaptırılmış böylece külliye oluşmuştur

• Bende geçen yaz gittim, namaz kılmadım ama dolaştım oraları, gerçekten güzel bir yer.
  • O'nu (s.a.v) Aklına getirdiği içindir.
  • bu sene ramazanın 15 inde sabah namazı kılmaya gittim sabah saat 4 den itibaren orası inanılmaz oluyor. kadiköy meydanından bile daha kalabalık çok güzel bir duygu herkesin gitmesini şiddetle tavsiye ederim.
  • Bende gitmek istiyorum ya
  • küçükken babam götürmüştü çok güzel ve huzur verici bir yer...

inş. bir gün yolum istanbula düşerde oraya uğrarım bi...
  • Ben Eyüp te oturuyorum ama hayatımda bi kere namaz kılmak için Eyüp camisine gittim

maneviyat kısmına gelince ben heryerde ağlayabiliyorum

bazı yerleri özelleştirmek dinimizce sakıncalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • maşallah konuyu müslüman kardeşlerim doldurmuş. şanslı kardeşler.

o kadar istanbula gittim. bir kere bile nasip olmadı eyüp sultan.

inşallah en kısa zamanda
  • ben eyüp te oturuyorum gerçekten maneviyatı büyük bir yer özellikle ramazanda gelmenizi tavsiye ederim kültürel etkinliklerle eski ramazanlar yadediliyor

Kadir gecesi ise sabaha kadar kılınan bir namaz var çok kalabalık oluyor ve Hac taki görüntülerle benzerlik taşıyor
  • edit : Sabah namazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XErTuX -- 14 Ekim 2006; 17:25:18 >

• istanbul'da yaşıyorum ama Eyüp Sultan Camii sine gitmek nasip olmadı.. Allah'ın da izniyle namaz kılmaya başladım.. ve en kısa zamanda orada teravi namazını eda etmek istiyorum..

hatta kadir gecesini de orası ve ya orası gibi değerli bi mekanda geçirmek istiyorum..

etez arkadaşımız "bazı yerleri özelleştirmek dinimizce sakıncalı demiş" haklı olabilir.. ama bu konuda fikirlerinizi almak isterim arkadaşlar.. neden Eyüp Sultan camii?? neden insanlar özellikle burada toplanır?? Sultan Ahmet Cami bile bu kadar rağbet görmüyor.. yanlış anlamayın, Eyüp Sultan Camisine gitmediğimden bu sorum.. cahilliğimden.. fikirlerinizi ve yorumlarınızı alabilir miyim,??
  • Bildiğim kadarıyla zamanında Peygamber efendimiz hicreti sırasında bir evde kalması gerekiyordu. oradaki bütün insanlar Peygamber efendimizi ağırlamak istiyordu Hz. Muhammed efendimiz seçimi devesine bıraktı ve devesi hangi evin önünde durursa orada kalacaktı ve deve Eyüp Sultan ın evinin önünde durdu.Daha sonra ismini hatırlamadığım bir savaş nedeniyle istanbulda şehit düştü ve kabri kayboldu. Çok çok sonra yine ismini hatırlamadığım bir osmanlı padişahı savaşın yapıldığı bu bölgeye gelip bir çobana buralarda bir kabir varmış onu arıyoruz dediğinde çoban ben buralarda kabir bilmiyorum ama koyunlarım oldum olalı şuradan otlamıyor demesi üzerine padişah oraya bugünkü eyüp camisini ve kabrini yaptırdı.

Peygamber efendimizi evinde ağırlamış birinin kabrini ziyaret etmek orada namaz kılmak çok büyük bir mutluluktur bence.

eksiklerim yanlışım varsa affola.
  • Son Dönemde İstanbul'daki Kabe gibi benzetmeler kullanılıyor..

Doğrudur yanlıştır buna girmiyeceğim...Amma velakin ortamın mükemmeliğine kimse birşey diyemez..2 ayda bir gitmeye çalışıyorum...Ayrı bir duygu..Kesinlikle herkes gitmeli..Yaşamalı o duygu bütünlüğünü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.