Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
4
Favori
17.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 yaşından aşağı zor gibi görünüyor, bilemedin 48 olur, daha aşağısı süpriz olur..

• Emeklilik yaşı zamanla herkese eşitlencek zaten ve bu plan dahilinde olacak, bu zaten açıklandı ve plan dahilinde olacak.

Sorun şurada: "Maç 90 dakika oynanır" diye bir maça başlamışken, o sırada FIFA tarafından alınan bir karara dayanarak oynanan bir maçın 60. dakikasında "maçlar 150dakika oldu, maçı 150dakikaya çıkartıyorum" diyemezsin. O maçın 90 dakikada bitmesi gerekir.

"Maç 150 dakikadır" diye kural konursa, o kural maça yeni başlayacaklar için geçerli olur.

Başlamış olan maçın kuralını değiştiremezsin.

Yasaları geriye doğru işletemezsin.

• İnsanlar yıllarca süren emeğini futbol maçıyla mı örnek veriyorsunuz. Yapmayın etmeyin. 8.9.1999 sonrası da en az benim kadar çalışıyorsa 43 yaşında emekli olmalı demek çok mu zor.

Eskiden 38 yaşında emekli olanlar var. Böyle saçmalık olur mu demiyorsunuz peki. Ben buna dahil olmalıyım diyorsunuz buna da peki. 8.9.1999 sonrası da 43 yaşında emekli olmalıdır, buna hayır.

Piyangoya kondunuz artık, 50 yaş üstüne lafım yok ama 40 yaşlardaysanız şansa binayen girişiniz 9.9.1999 da olabilirdi. Napam maç başlamadan kural buydu 60 yaşında emekli olacak artık. Şansıma küseyim mi diyeceksiniz. Yapmayın etmeyin el insaf

• 40 yas daha cok genc. Hollandada galiba 65 yas,ki o da biraz fazla. 55 yas iyidir bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EEGGTT kullanıcısına yanıt

Anlayabilmeniz için olabildiğince sadeleştirmeye çalıştığım için futbol maçı örneği vermiştim. Mantık aynı.

Devlet kurumunun işe girdiğiniz sırada size beyan ettiği emeklilik koşulları var.

"Şu kadar süre prim ödersen, sana şu koşullar altında geri ödeme yapmaya başlarım, seni o zaman emekli ederim" demiş.

Yaştan bahsetmemiş. Sonra da o vakit geldiğinde "yok o öyle değil, 7 yıl daha bekle" demiş.

Sözleşme, akit yapıldıktan sonra iki azaltayım, 3 arttırayım şeklinde değiştirilebilecek bir şey değil.

Kredi ile, 120 aylık taksitlerle ev aldınız diyelim, 50. ayın kredisini ödedikten sonra size "taksit sayısını arttırdık, 110 ay daha ödemeniz gerekiyor yoksa tapuyu alamazsınız" derlerse gider hakkınızı ararsınız.

Koşulların olumlu ya da olumsuz olması, mantıklı olması ya da olmaması değil buradaki durum.

40-45 yaşında emeklilik bana da hiç mantıklı gelmiyor hatta saçmalık fakat konu bu değil.

Bu insanların kendilerine söylenilen koşullarda emekli olmaları gerekiyor.

Yasalar bunu gerektirir. Yasalar geriye doğru işlemez. Verilen söz tutulur.

Söz tutulmazsa, güven kalmaz, düzen kalmaz.

Mesela siz de 60 yaşında emekli olacağınızı düşünerek çalışıp, 22 yıl tavandan prim ödedikten sonra, "emekliliği kaldırdık" derlerse çıldırırsınız.

Emekliliği kaldırabilirler elbette. Ama bu ancak çalışma hayatına sonradan başlayacaklar için geçerli olabilir.

Diğer türlü insanların hakkına girilmiş olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardatunn -- 28 Aralık 2022; 15:18:54 >

• bu akşam dananın kuyruğu kopacak lütfen bekleyiniz..  

• 50 yaş altı bir kişi dahil emekli olursa hakkım zehir zıkkım olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardatunn A kullanıcısına yanıt

İşte karşı çıktığımız konu bu saçma sapan kanuna göre 40 lı yaş emeklilik. Ki bu sözleşme dediğiniz şey sizin önünüze konulup buyurun anlaşalım denilen bir şey değil ki. Tamamen şansınıza rastgele kendinizi böyle bir piyango içinde buldunuz.

Sebebi de siyasilerin oy kaygısı nedeniyle insanların ömürlerini başka insanlara peşkeş çekilmesi. Özel firmalarla olan kredi anlaşmanızda önünüze bir sözleşme konuluyor, siz kabul ediyorsunuz. Devlette siz bir anlaşma yapmadınız. Kendinizi bu işin içinde buldunuz. Baktınız aaa piyango sarıldınız.

Ben işe girerken devletle bir anlaşma yapmadım, bende sizin gibi kendi mi bu işin içinde buldum. Bir baktım benle aynı yaşta olan kişi 43 yaşında emekli oluyor. Aynı gün doğumlu olan bir kişi benden erken bile emekli olabiliyor. Bana kanun şu bu hangi gerekçeyi sunarsanız sunun ikna olamam. EĞER ANASAYAL OLARAK BİZ TÜRKİYE DE VATANDAŞ BİREY OLARAK EŞİT İSEK. Haa yok siz eşit yurttaş değil diyebilirsiniz. Zaten olanda o eşit yurttaşlık yok. Geçmişten de gelen kişilere herkesin top yekün itiraz etmesi lazım. Ama piyango ya siz konduğunuz için elinizden alınmaması için susuyorsunuz.

Dediğiniz gibi beni sizle eşit yapmadılar. Benim girişim 01.03.2000 ama denilse ki 02.03.2000 girişliler 70 yaşında emekli olacak, ve ben bu kişi ile aynı yaştayım. Adam kardeşim haklısın biz eşit yurttaşız böyle saçmalık olmaz derim. Her yerde de bunu piyangoya vurdum susayım demem onları da savunurum.

Ayrıca emeklilik maaşı devletin yani herkesin parasıyla ödeniyor. Yani ben bu işe herkes kadar prim ödüyorsam başkasının benden ne gerekçe ile olursa olsun erken emekliliğine de karşıyım. Eğer beni diğerleriyle eşit yapmazlarsa. 8.9.1999 sonrası herkesin karşı çıkması lazım.

Sizinle aynı doğum tarihli olacaklar, bir giriş günü saçmalığı yüzünden aynı yaştaki insanlar 5000 gün 25 yılla yaş beklemeden emekli olacak.

Ama ben 60 yaşımı bekleyeceğim. Ve ben sisteme bir başkasından fazla ödeme yapacağım niye.

Kısaca siz hem az prim ile süper emekli olacaksınız, 8.9.1999 sonrası ise çok prim ödeyecek 60 yaşında mezarda ölecek. Ama bu işin finansmanı her ikimizin bütçesinden karşılanacak. Ben tabiki hakkımı helal etmicem. Bu işe ön ayak olanlara hakkım zıkkım olsun.

Gidip te hemen başka şeylerle örnek göstermeyin. Suriyeli, yolsuzluk ot bok hepsine de karşıyım. Ama buna da karşıyım.

Eğer ucu eşit vatandaşlık hakkıma dokuyorsa hepsine karşıyım. Kimse benden ne çok alsın ne de az alsın. Herkese eşit alsın eşit.

• Al benden de o kadar. Hakkım haram zıkkım olsun. 8

• ardatunn A kullanıcısına yanıt

Dediğiniz örnekle yola çıkalım. Bana göre saçma bir örnekte. Böyle anlıyorsanız öyle anlatayım.

Yarı finaldesiniz tüm maçlar 90 dk dendi. Ama sadece sizin maç 150 dk oynandı. Diğer oynayanlar 90 dk maçı bitirdi. Yani siz 60 dk fazla maç yaptınız. Bu durumda 60 dk fazla oynayarak daha çok yorulup yıpranarak diğer maça çıktınız. Hakkınız yendi. Çıktınız diğer maçtakiler 90 dk oynadı ben niye 150 dk oynadım diye hakkınızı aradınız. Size sen o maça ne bakıyon senin maçın ayrı, sen kendi maçına baksana seni ne ilgilendirir dendi. İtiraz etmicek misiniz.

Eğer siz tek maç oynuyorsanız başkada maç onayan yoksa aranızda geçiyorsa maçı isterseniz 500 dk oynadın kimsenin hakkına girilmemiş olur.

Anlayın artık hepimiz aynı gemiyeyiz , aynı yaştayız, tüm kürekleri birlikte çekiyoruz ama biri çıkıp diyor ki. Sağ kapıdan girenler üst kata çıkıp ense yapsın artık sadece sol kapıdan girenler kürek çeksin. Sebebi adına kanun dediğiniz deli saçması.

8.9.1999 Sonrası: Hani biz eşittik. Eşit yurttaş olalım. Hepimiz eşit prim ve yaşta emekli olmalıyız, yoksa benim hakkıma girmiş olursunuz

8.9.1999 öncesi : Benle mi bot bağladın. Sana ne oluyor. Eskidende böyledi, Sen suriyelilere itiraz et, yoksuzluklara itiraz et. Kanun böyle, kanun böyle, kanun öyle , kanun öyle

Kanuna itiraz ediyoruz zaten

• Kurtların kanun koyduğu yerde kuzuların fikri önemli değildir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EEGGTT kullanıcısına yanıt

EYT kapsamındakiler kendilerine söylenen koşullarda emekli olmak istiyor.

Burada bir yanlış yok, olamaz.

Sizin için ne yazık ki işe başlamanızdan önce yasalar değişmiş ve farklı koşullarda başlamışsınız iş hayatına.

Benim için de, önceden 38 yaşında emekli olanlara göre faklıydı.

Sizden farklı olarak bunu kendime bir misyon olarak belirlemedim.

Çünkü 38 yaşında emekli olan zaten çok düşük maaş alıyor.

Ne zorluklar çektiklerini gördüm. Keşke hemen emekli olmasaydık diyenleri...

Bunlar devleti batıracak bütçeler değil.

Neyse, "Bizler için emeklilik koşulları çok zorlaştı" diyebilirsiniz.

Buna itiraz etmeniz çok normal ve itiraz etmelisiniz.

Fakat yanlış bir kulvardan ilerliyorsunuz, hem EYT'ye itiraz ederek kendinize hiç bir fayda sağlayamazsınız hem de EYT kapsamındakiler kendilerine söylenen koşullarda emekli olmak istiyor, bu da çok normal, ekstra bir talep değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardatunn -- 28 Aralık 2022; 19:8:40 >

• Yav arkadaş tamam emekli olmak istiyorsanız olun eyvallah 40 yaşında kuş kadar emekli maaşıyla geçinirim diyorsanız olun.

Ama sizin derdiniz başka kardeşim .Emekli olmak istiyorsanız mevcut işinize devam etmeyeceksiniz. Ama siz hem nalına hem de mıhına vurmak istiyorsunuz. Çalışanın emekli olması sonrası istihdam boşluğu oluşmayacak. Hem emekli maaşı hem çalışan maaşı. Ne güzel İstanbul anasını satayım.

Benim dikkat çektiğim isyan ettiğim nokta burası. Forumda da çok az kimse bu noktaya değiniyor.

Bu memlekette herkes ağa, kim sağacak bu ineği?

Millet alayı" Benden sonrası tufan "kafasında. gerçi bu gidişle tufanı tersten görecekler hiperenflasyon olarak ama nerde o öngörü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 28 Aralık 2022; 19:46:48 >
  • hakkımızı söke söke aldık..

• Eyt kararı iyi olmuş... Milyonlarca suri ve afgana bakan zengin bir ülkeyiz. 2 milyon emekli, ekonomiyi zorlamaz bile.

Niye sinir oluyorsunuz ki

Bu arada Reyiz'e helal olsun. kırgın seçmenin yine gönlünü almayı bildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Bu bir sorun sarmalının en ucu..

Düzgün bir alım gücü olsa kimse emekli olup da maaşlı bir işte kolay kolay çalışmak istemezdi bence

• 99'da bir gecede emeklilik hakkı gaspedilen, hukuksuz bir şekilde mağdur edilen bu ülkenin EYT'li vatandaşlarına emeklilik haklarının geri verilmesi hayırlı olsun.

• Eyt lilerden oy almak için yapıldı ama eyt lilerden daha fazla oy kaybedecekler haberleri yok. En azından 50 yaş sınırı olmalıydı 42 45 yaşında emekli olanları görünce emekli yaşı 55 60 olanları karşılarına aldılar.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Şimdi bana anlatır mısın, ben 43 yaşında emekli olmayıp 57 yaşımı bekletip emekli olsam daha mı fazla emekli maaşı alacağım, hayır! 2008 sonrası maaş bağlanma oranı daha düşük bilmem haberiniz var mı?

Evet, emekli olacağım ama çalışmaya devam etmek zorunda kalacağım, burası Türkiye, Almanya değil ki. Ama aldığım emekli maaşı ile kızımı koleje gondermeyi düşünüyorum çünkü 50kisilik sınıfları olan devlen okuluna gidiyor, iyi eğitim alabilecek belki... Yani emekli maaşı "bir kız çocuğunun egitimde fırsat eşitliği elde etmesi" demek olacak!

Benden sonrası tufan' olabilir, sorun degil... Benim de tüm gençliğim tufan içinde geçti, rahat bir hayat yaşamadım, hatta sana şunu söyleyeyim, 25 yıllık çalışma hayatımın %70inde günde 8 saatten fazla çalıştım ve mesai ücreti de vermediler, çalışmaya mecburdum, çalıştım.

Bu sistem beni yeterince suistimal etti, şimdi erken emekli oldum diye hiç suçluluk hissetmiyorum, banane, demek için çok nedenim var!

• godoro G kullanıcısına yanıt

Öncelikle pişkinliğini rahat rahat itiraf ettiğin için kutluyorum seni.Bak bu da birşeydir.

An itibariye emekli sayısı 16 milyon, çalışan sayısı 14 milyon olmuş. 43 yaşında dünyanın neresinde emeklilik var kardeşim? Neyle finanse edileceksiniz?

Ya vergi yada para basılarak. buda çok yüksek ve sürekli artan enflasyon demek. Allah bağışlasın kızını ama o para yine özel okulda okutmaya bir iki sene sonra yetmeyecek

43 yaşında emekli olup kurumuş vicdanlardan tepki beklemiyor zaten.

Çalışmaya devam edeceğim diyorsun, çift maaşlı olduğun için daha düşük ücretlere rıza göstereceksin, üstüne prim derdinde olmadığından genç emekliler sigortasız tatavasız çalışabilecek. Sence iş veren 20 yaşında sigorta pirimini yatırması zorunlu birisini mi alır yoksa hala eli ayağı tutan ve gücü yerinde olan genç emekli olan birisini mi?

25 yıl çalışmışsın, karşılığında 50 yıl maaş alacaksınız , kemiksiz kılçıksız.

olan y ve z kuşağına oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 28 Aralık 2022; 22:22:57 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.