Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.280
Cevap
44
Favori
151.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Bağcılar sgk ile işim kalmadı. Darısı sizin başınıza.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yagmurcukkk Y kullanıcısına yanıt
    Aslında asıl gitme sebebim, bir yakınımın başına durduk yere Bağkur prim borcu çıkması ve üç ay önceki başvurusunun boşa gitmesi.
    Yani adam çalıştığı iş yerinden çıkışını yapıyor ve ertesi gün emeklilik başvurusunda bulunuyor fakat işgüzar sgk işten çıkış yapılır yapılmaz Bağ-Kur’a geçişini yapıyor anlaşılmaz biçimde ve bir günlük prim borcu yansıtıyor.
    Arkadaş bunu Bağcılar sgk’ya gittiğinde öğreniyor ancak. Sizin bir günlük Bağkur prim borcunuz var, o yüzden başvurunuz geçersiz diyorlar.
    Şaka değil gerçek :)

Benim de geçmişte kısa süreli de olsa Bağkur kaydım olduğu için tedbir amaçlı gitme ihtiyacı hissettim açıkçası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, sigortası hep asgari ücretin üzerinde yatıp 12bin civarı aylığa bağlanan aynı yerde aynı süre çalışıp eytden emekli olan meslektaşın temmuzda emekli maaşı 7500tl üzerinde olanlara yapılacak zammı alırsa durumu dosya beklemede olan kişide aylık bağlanınca o zamdan yararlanabilecek mi? Başvuru Nisanda yapıldı.

Örnek emekli maaşı 12olan meslektaşın emekli maaşı 14olursa dosya beklemede olan kişi aylık bağlanınca yine 14 alır mı?

İyi forumlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başvurun olmadığında Kendi kendine bağkur'a neden geçiş yapmış sgk. anlayamadım. Önceki yıllarda bağkuru varsa o alabilir belki çünkü emeklilik başvurusu yapanlara bildiğim kadarıyla bağkuru olup olmadığı araştırılıyor maliyeye soruluyor diye biliyorum. Eğer dükkan, şirket ortağı vb. falan benzeri bir iş yaptıysa ondan kaynaklı olabilir Diğer türlü pek benim aklıma yatmadı.

• Arkadaşlar ben başvuru için açıklanacak yeni kıdem tazminatı tavanını bekliyorum. Bu da 1 Temmuz'dan sonra bir tarih olacak.

İnternette diyor ki:

"Koşulları yerine getiren olan EYT’liler emeklilik dilekçesini 3 Mart tarihinden itibaren vermeye başlayacaklar. Dilekçeyi Mart ayının herhangi bir gününde verenlerin emekli aylıkları, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanacak. Dilekçenin ayın hangi günü verildiğinin önemi olmayacak."

Bir yerde de diyor ki:

"Emekli aylığı, dilekçe verilen tarihi izleyen ayın 1. gününden başlatılıyor.

Bir EYT'linin ayın ilk günlerinde işten çıkış yapıp emeklilik dilekçesi verdikten hemen sonra işe başlaması bazı durumlarda sorun yaratabilir. Emeklilik tahsis numarası alınmadan işe başlandığında, SGK'da işlem yapılırken başvuran kişinin çalışıyor görünmesi emeklilk işleminin tamamlanmamasına ve emekli aylığı bağlanmamasına neden olabilir."

Şimdi burada okuduklarıma göre de tahsis numarası direk olarak atanmıyor, çok zaman sonra gözükebiliyor.

Şimdi ben Temmuz'un ilk haftası X bir tarihte (mesela diyelim ki 5Temmuz) başvursam ve hemen ertesi gün işe geri giriş yapsam sorunla karşılaşma durumum mu var sizce? Eğer emeklilik başlangıç tarihim zaten 1 Ağustos olacak ise 31 Temmuz'da başvurup 1 Ağustos'ta işe geri girersem de bir hak kaybım olmaz gibi duruyor çünkü yanlış anlamadıysam Temmuz'un neresinde başvurursam başvurayım maaş 1 Ağustos itibarı ile geçerli oluyor, değil mi?

Bir yol gösterirseniz ona göre başvurumu yapayım Temmuz ayı geldiğinde.

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

Hocam bunu nerden buldunuz kaynak linki varsa paylaşabilir misiniz ?

"İnternette diyor ki:

"Koşulları yerine getiren olan EYT’liler emeklilik dilekçesini 3 Mart tarihinden itibaren vermeye başlayacaklar. Dilekçeyi Mart ayının herhangi bir gününde verenlerin emekli aylıkları, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere bağlanacak. Dilekçenin ayın hangi günü verildiğinin önemi olmayacak."

• qarakedi kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam. Tabi buyrun

BloombergHTbloomberght
    EYT'ye başvuru sürecinde dikkat etmeniz gerekenler
    https://www.bloomberght.com/eyt-ye-basvuru-surecinde-dikkat-etmeniz-gerekenler-2326259

Sağolun

"Dilekçenin ayın hangi günü verildiğinin önemi olmayacak." Burada yazılan benim için SGK da geçersiz oldu.

Bugün durumumu anlatan bir itiraz dilekçesi verdim. Memur bana emeklilik dilekçesini verdiğiniz gün itibariyle hesaplama yapılır diyor.

Benim düşüncem durumum incelensin hangi kanuna göre yapıldığını bileyim, bana bir yazsınlar bakalım dayanak neymiş göreyim.

Bir yanlışlık olmasın diye peşini bırakmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 13 Haziran 2023; 17:22:23 >
    Siz de sağolun.

Ya ben de aslında yeni kıdem tazminatı tavanı açıklanır açıklanmaz işlem yapmak istiyorum gün kaybetmemek için.

Ama kafamı kurcalayan, gün kaybı yaşamak istemeyen ayın 31’inde başvursun kısmı.

Bir de tahsis numarası çıkmadan işe geri giriş yapılınca emeklilik hak edişi olmayabilir falan denilen kısım kafamı çok kurcaladı. Zaten aylar sürüyor, bir kaç ay sonra sorun var tekrar gir çık yapın falan gibi saçmalık çıkarsa boşa vakit kaybetmiş olacağım.

Tahsis numarası hemen çıkmıyor sanırım. Burada bazı arkadaşların tahsis numarası gözükmeye başladı falan yazdıklarını gördüm. E bu kadar ay sonra çıkıyorsa bu meret, nası işten çıkıp ertesi gün geri gireceğiz, onu da aklım almadı pek.

Hocam bugün memur bana 1000'e yakın başvuru olmuş 3 kişi bakıyoruz dedi. Durum gerçekten uzun bir süreç. Bu arada benimle aynı olan bayağı kişi olduğunu söyledi. O yüzden dikkatli ve emin adımlarla ilerleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 13 Haziran 2023; 17:28:24 >
    Ben de öyle yapmaya çalışıyorum hocam. Benim durumda sadece 4a olduğu için sizin kadar karışık bir şey yok diye düşünüyorum ama bütün soru işaretlerini kaldırmadan devam etmek de istemiyorum açıkçası.

Geçmişte bir dönem Bağ-Kur’lu olmuş. Sonra şirketini kapatıp sigortalı çalışmaya başlamış. İşgüzar sgk emeklilik nedeniyle işten çıkışını görür görmez otomatik olarak Bağ-Kur’a geçiş yapmış. Neresinden baksan saçma sapan bir iş. Olan adamın üç aylık kaybına oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Başkan...

Ben geride yazdım...

Daha ayrıntılı yazayım:

EYT özelinde çıkan yasa sonrasında bu safsafata çıktı:

"Emekli aylığı, dilekçe verilen tarihi izleyen ayın 1. gününden başlatılıyor.

Bir EYT'linin ayın ilk günlerinde işten çıkış yapıp emeklilik dilekçesi verdikten hemen sonra işe başlaması bazı durumlarda sorun yaratabilir. Emeklilik tahsis numarası alınmadan işe başlandığında, SGK'da işlem yapılırken başvuran kişinin çalışıyor görünmesi emeklilk işleminin tamamlanmamasına ve emekli aylığı bağlanmamasına neden olabilir."

Buna inanan SMMM nedeniyle ayın 10. gününde ancak başvurabildim. Yasa çıkar çıkmaz başvuranlar şimdi emekli, ben sıramı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obblomovv -- 14 Haziran 2023; 11:48:14 >

Peki başvuru yaptığınız tarih ile 01,07 tarihleri arasındaki bağkur primlerini ödeme istedilermi

• 03/03-2023 başvurum az önce onaylandı 1998 bağkur giriş 2000 2023 arası ssk bekleyen herkese Allah sabır versin arkadaşlar..

• bidarxx kullanıcısına yanıt

Bu hesabı kimse bilmiyor bence. Katsayılar bilmemneler bir sürü şey konuşuluyor. Acayip acayip kriterler var.

Ne yatarsa kabul edeceğiz. Benim maaşım şu anda sgk robotu ne gösteriyorsa ona yakın bir şey gelirse tamamdır deyip kenara çekileceğiz herhalde. Az gelise de orası yanlış hesaplamış herhalde deriz en kötü.

Allah kolaylık versin, zor iş. Hele ki şu andaki yoğunluk ile kimse bu işlere bakmaz muhtemelen.

• Edevlette 4a banka ve adres değistirme ekranı var ordaki tahsis numarasında bi gariplik var. Baştan ikinci ve üçüncü rakamlar en sona gitmiş sizde de öyle mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Usta-74 kullanıcısına yanıt

İstediler hocam, Nisan Mayıs ve Haziran aylarını bana ödettiler. Ödemezsen yeni başvurunu almıyor borcu olmaması lazım, bende seve seve ödemek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarakedi -- 14 Haziran 2023; 13:30:46 >
  • 3/3/2023 tarihinde başvurumu yaptım. 4a ,4b ve 4c var. 4c yedek subaylıktan geliyor. mart ayı bağkur primimin tamamını ödedim. tabi daha emekli etmedikleri için nisan,mayıs ve haziran primi tahakkuk etti. bir de benim gibi askerliğini yedek subay olarak yapıp maaşı bağlanan var mı. selamlar

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.