Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.279
Cevap
44
Favori
150.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sabah benim hesabada 2000 Tl geldi, açıklamada bayram ikramiyesi yazıyordu, e-devletten baktım gözükmüyordu, demek ki ikramiyeleri maaşa karıştırmıyorlar.

• 90 gün doldu
    Bağcılar sgk da hala tık yok beklemeye devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 Mart başvuru Gelen Evrak Bekleme devam ediyor. Sıhhıye SGK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaemete -- 8 Haziran 2023; 12:35:3 >
  • 3 Mart Bağcılar Sgk online Başvuru.

11 Mayıs Evrak dosyasına kaldırılmış ile beklemeye devam.

• altugodes A kullanıcısına yanıt
    Hocam 11 mayısta evrak dosyasına kaldırıldı ise çok uzun sürmedi mi sizce? Bir hafta on güne maaş bağlanması gerekiyor normalde. Sizin bir ay olmuş neredeyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim öncesi seçmeni mutlu etmek için süreci hızlandırıp memurlara mesai yaptırarak emekli ettiler pek çok kişiyi.
    Şimdi seçim bitti, oy kaygısı kalmadı. İpe un sermeye devam.. Rutine bağlayacaklar:) Eylül Ekimi bulacak bu gidişle bizim emeklilik
    Yeni çalışma bakanından da herhangi bir açıklama duymadık konuyla ilgili.

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Bağkur giriş çıkış vardı 3 ay. Sanırım oradan cevap bekleniyor. Sabırla beklemeye devam ediyorum EYT başvurularınız hangi aşamada? EYT başvurularınız hangi aşamada?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• anakata kullanıcısına yanıt

Işin en komik tarafı EYT liler 20 yıl çalışıp ortalama 20 25 yıl maaş alacak. Sen 40 yıl çalışıp ortama 5 10 yıl maaş alıp ölürsün.

• altugodes A kullanıcısına yanıt

Sizin emeklilik eli kulağında, benim ilk günkü gibi tertemiz duruyor

• EYT den emekli olup da işyerinde çalışmaya devam eden var mı arkadaşlar?

Başvurunca hemen çıkışınız veriliyor mu? Yoksa emeklilik hakkınız tam olarak ortaya çıktığında mı oluyor o işler?

Ben başvuru için 1 Temmuz’u bekliyordum kıdem tazminatı tavanından ötürü. Şimdi bayram tatili meselesi yüzünden 5 Temmuz a mı ne kalmış Haziran enflasyonu hesaplaması. Sonrasında da yeni tavan belirlenir herhalde.

Tavan ücret belirlendiğinde 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde mi açıklanıyor onu da merak ediyorum.

Çünkü ben diyelim ki Temmuz başı hemen başvurumu yaptım ama işyeri gir çıkı hemen yaparsa tavanın düzenlenmesini mi bekler ne yapar bilemiyorum. Emeklilik de başımıza ilk defa geliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim ilk sigorta Beşiktaş Sgk'ya yatmış. Eyt için e-devletten başvuru yaptım. Sgk Unkapanı diyor orada. Şimdi ben hangi sgk ya sormam lazım bunu. İşlemler hangisinde yapılıyor.

• qarakedi kullanıcısına yanıt

Benimde başıma benzer bir kaç olay geldi buna benzer.

1-Uyardıkları için ben ay sonunu bekledim 30 primi yatırıp öyle başvurdum.

2-Daha sonra tekrar uyardılar tam 9.000 bin gün var sıkıntı çıkarsa sorun yaşarsınız dediler.30 yıllık ödeme tablosuna baktığımda çakışan günler vardı iki ayda 31 gün sayılmış toplamda 5 gün sıkıntılı çıktı.Gidip 10 gün daha aldım.5 gün fazla oldu.

Lakin bi 30 gün fazla alaydım diyorum pişmanlık var.

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Başvuru yapınca direkt çıkış yapıp emekli olarak tekrar giriş yapılabiliyor. Sonuçlanmasını beklemeye gerek yok.

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

Sormak istediğiniz şeyi yanlış anlamadı isem..

"EYT yasası ile emekli olmaya hak kazanıp, çalışmaya devam eden var mı?" diye soruyorsunuz? Yanılıyor muyum?

SGU Özgür bey'in tweet'i aşağıda. Bu veri doğru ise 1 Temmuz'da başvurmanız yeterli yeni tavandan yararlanmak için.

Bu konu işyeriniz ile ilgili değil. Yeni tavan belirlendiğinde istifanızı verirseniz yeni tavana göre hesaplanır kıdem tazminatınız.

2. satırda yazdığınız ise karmaşık olmuş. Emeklilik başvurusu yapınca çıkışınız yapılmıyor. Önce işyerinizin "çıkış" yapması gerekiyor.

Emeklilik sonrası çalışacaksanız KOD-8 ile çıkışınızın yapılması gerekiyor. Diğer nedenler için:

ten-Cikis-Kodlari.pdf (deu.edu.tr)

EYT başvurularınız hangi aşamada?Özgür Erdursuntwitter
    “Kıdem Tazminatı tavanı 30.06.2023’e kadar 19.982₺’dir. 1 Temmuzda kıdem tazminatı tavanı artacak. Emeklilik için kıdem tazminatı farkını dikkate alarak emeklilik tarihinizi belirleyin…”
    https://twitter.com/ozgurerdursun/status/1656238856553807873?s=20

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obblomovv -- 9 Haziran 2023; 23:5:21 >

• Usta-74 kullanıcısına yanıt

Benim emeklilik 01.07.2023 tarihi ile onaylandı ama hiç bir hevesim kalmadı. 3 Maaş + 2 İkramiye den oldum.

Önce dilekçe vereceğim Mart ayının tamamı sayılması için gelecek cevaba göre mahkemeye gideceğim.

Hala benim mantığım almıyor. Mart ayının primini tam alıyorsun 3 gün sayıyorsun. Hayır benim emekliliğimi 3 Mart da başlatsan tamam derim haklı ama ben 4b.liyim işten çıkmamışım çalışmaya devam ediyorum 1 Nisan da emekli ediyorsun 27 günü hiç ediyorsun. Burada bir haksızlık veya yanlışlık olduğuna inanıyorum.

Birde bu en düşük maaş 7500 yapılmasın da bir adaletsizlik var. Benim şuan 7300 TL. kadar maaşım bana 200 TL zam yapmış oluyorsun, diğer taraftan benden daha az gün prim yatırmış adamın maaşı 5200 TL ona benden daha fazla fark veriyorsun.

Bu sosyal güvenlik sistemi adaletsiz ve hantalEYT başvurularınız hangi aşamada? 

• Bir yakınım Bağcılar sgk’dan emekli oldu bu hafta. Başvuruyu 7 martta yapmıştı.
    Emekli olmadan birkaç gün önce bizzat gidip durumunu sormuş ve 7 Mart başvurularına henüz başlandığını söylemişler. Akabinde de emekli oldu.

• Benimde 7mart Bağcılar SGK ama hiç inanasim gelmedi, bir ay önce sorduğumda da bana aynı şeyi söylemişlerdi, 1 aydır 7 marta yeni başlamışlar yaniEYT başvurularınız hangi aşamada? 

• Selam
    3 Mart başvurularını bitirmeden 7 Mart’ı emekli etmek ne demek aloooooo 😁

Lafım sadece SGK Bağcılar’a, alınmayın lütfen 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callandor -- 10 Haziran 2023; 23:3:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.