Şimdi Ara

Exynos 5 Octa VS Intel i3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzay mühendisi olup da sistem mühendisi olarak çalışan bir arkadaşım kullanmakta olduğu Samsung Galaxy S4'ün işlemcisinin Intel i3 işlemciden daha güçlü olduğunu söyledi.

Doğru olmadığını savundum. Yine de burada görüşlerin paylaşılmasını istedim. Burada oluşan kanaati kendisine göstereceğim.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: LORDTEK

Merhaba,

Uzay mühendisi olup da sistem mühendisi olarak çalışan bir arkadaşım kullanmakta olduğu Samsung Galaxy S4'ün işlemcisinin Intel i3 işlemciden daha güçlü olduğunu söyledi.

Doğru olmadığını savundum. Yine de burada görüşlerin paylaşılmasını istedim. Burada oluşan kanaati kendisine göstereceğim.

Teşekkürler.

Atom biledaha guclu ondan i3 ezer gecer ayrica arkadasin pc islemcisiyle mobil islemciyi karsilastirmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

i3 masaüstü işlemcisidir ve telefon işlemcileriyle karşılaştırılamaz i3 octanın en az 5 kat üstünde bir işlemcidir
  • Hiç güleceğim yoktu Tabiri caizse i3 ** bile koyar.
  • 4 değil 8 çekirdek a15 olsaydı bile yaklaşamazdı.
  • Masaüstü i3 ile kıyasladıysa ölsün o arkadaş . Mobil i3 ile bile kıyaslasa Exynos 5'in önde olması imkansız .

Ha Belki Casper Via'nın içindeki Atom 2.0'ı geçebilir Exynos 5 .
  • LORDTEK kullanıcısına yanıt
    Burda güzel bir cevap vardır, böylelerine.

Siz o arkadaşınıza; '' DONANIM HABER forumunun sana selamı varmış, deyin ! ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Ağustos 2013; 22:38:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşınız elmalarla armutları karıştırmış biraz. 0.8 mm kalınlığında pile bağımlı el cihazı için geliştirilen işlemci nasıl oluyor da 65 watt TDP'li i3'ü geçebiliyormuş anlayamadım. Samsung/ARM'nin bile böyle bir planı ya da iddiası yok

Bazıları mobil işlemcileri çok yanlış anlayıp RISC mimarisi ile X86'yı birbirine karıştırıp böyle çorba yapıyor işte. Bir mobil işlemci asla ama asla kendisi ile aynı jenerasyondaki bir X86 işlemcisini geçemez ve öyle bir kaygısı da olmaz çünkü tasarlanış felsefeleri farklı bir kere. Mesela seneye AMD, Cortex A-50 mimarili Opteron sunucu işlemcilerini piyasaya sürecek ama burada amaç X86'ya alternatif yaratmak değil Google, Facebook gibi aynı anda milyonlarca kullanıcıya hizmet vermek zorunda olan firmalara enerji verimliliği olan server sistemler sunmak.

Ayrıca Exynox 5 mobil pazarın en güçlü işlemcilerinden birinin X86'da muadili ise i7-3930k gibi bir şey olmalı. Haydi ikisini kıyaslayalım kim kimi eziyormuş?

• Foxbat kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 20:10:15 >
  • Arkadaşın böyle bir görüşü savunmasını garipsememek lazım.Adam uzay mühendisiymiş ama sistem mühendisi olarak çalışıyormuş
  • O nasıl uzay mühendisiymiş la böyle bi kıyaslamayı kreşteki bebeler bile yapmaz.

• Cihazlara bakarken, yalnızca çekirdek sayısı ve frekansla işlemciye değer biçen arkadaşlarımız var elbette
  • İki cekirdekli 1 ghz hizindaki intelin mobil islemcisi bile canina okuyor o sozde 8 cekirdegin arkadasin citlesin onu

• arkadaşına yav he he gifini yollar mısın lütfen ?

• Gerçekten uzay mühendisi imiş resmen uzaya çıkmış sallama konusunda.2000tl yi çok zor vermiş olsa gerek.
  • Konunun başlığını okuyunca direk kahkaha attım, arkadaşlar gerekli cevabı vermiş

• olmaz kardeş öyle bir şey biri mobil işlemci biri bilgisayar işlemcisi nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz
  • Arm taban ile masaüstünü karşılaştırmak... Bir sorsana acaba arm a Windows kurulmamasının nedeni nedir diye

• Ben sustum gif konuşsun

http://a1209.hizliresim.com/11/8/ctmgy.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m6itbnNHwz1rnvlqy.gif

http://gifmansion.com/GM/uploads/2012/04/jeremiahjohnson.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 19 Ağustos 2013; 11:46:18 >

• quote:

Merhaba,

Teşekkürler.

Tabii ki Eyxnos 5 Octa işlemci I3 işlemciden hızlıdır.

Ne var ki bunda. Ben de Usain BOLT'tan daha hızlıyım Allah seni inandırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.