Şimdi Ara

External mı yoksa internal hdd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben hdd almayı düşünüyorum bilgisayar kasmasın diye external almayı düşündüm 500 GB WD düşünüyodum.Bi arkadaş anakartın sata destekliyorsa sata internal hdd al dedi daha hızlı olur dedi siz bu konuda ne diyorsunuz acaba_?_

Celeron 2.66
    Gigabyte 8S648FXP-RZ
    512MB DDR400
    256 MB Sapphire X1600 Pro
    250 GB samsung hdd(sata değil)
    FSP 400W Power

sistemim böyle bişey yeni alacağım hdd external wd mi olsun yoksa sata normal hdd mi olsun hangisi sistemi daha fazla yormaz ve hızlı olur acaba...500 GB hdd düşünüyorum önereceğiniz hdd nelerdir__?_

• Şöyleki alacağın WD externalın içinde zaten sata disk var. Takarsın bilgisayarına, canın sıkılınca kutusundan çıkarıp internal olarak kullanırsın. Bence extrenal alman daha iyi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 15 Mart 2008; 11:13:53 >
  • Bence external ama esata lı modellerden alabilirsin. Tabii ki eğer anakartında sata desteği varsa. Eğer yoksa Sata port için PCI kart alıp takman gerekir.

Ancak şunu da ekleyeyim, eğer 7200.10 yada 7200.11 serisinin hızlı disklerinden alırsan tabii ki WD den daha performanslı olacaktır. Ancak diğer sıradan Sata disklerle aynı performansı alırsın. Çünkü external WD nin içinde de sıradan sata disklerden yer alıyor.

Burada ve burada anlatılan şekilde harici diski dahili diske yakın performansta kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashcan -- 15 Mart 2008; 12:45:45 >

• düşündüğün external wd 500 olduğu için tabiki external...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.