Şimdi Ara

External HDD mi Yoksa Kutu+Internal HDD mi lutfen Fikir verirmisiniz ustadlar!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ustadlar ben bir film arsivcisiyim.Hobimde denebilir aslinda.Butun filmlerimi dvdlerde sakliyorum.bir tane 320gb lik externalim var ama malum yetmiyor.Arsiv 4 tb i gecincede dvdlerle ugrasamaz oldum ve artik yeni gelenleri hdd lerde depolamak istiyorum.Yani kullanacigim hdd sadece film depolamak ve uzerinden film seyretmek gerekirsede dvd yazmak icin kullanilacak.Performans gerektirecek uygulamalarda kullanilmayacak.
    Simdi nasil yapsam karar veremedim.Acaba 1tb lik external mi alsam yoksa cok az fazlasina 1tb internal ve bir kutumu alsam.Externalin dez avantaji dolunca yeni alirken tekrar biraz daha pahaliya almam gerekecek olmasi.Oysaki digerinde bir internal hdd alip yerlestirdimmi tekrar kutu parasi vermeden halletmis olacagim.Lutfen bu konuda bana bikir verirmisiniz gerek bilgili gerek tecrube sahibi arkadaslar.
    Aklima takilan soru ise kutuların 1tb lık hdd leri destekleyip desteklemedikleri.Arastirdim ama bir turlu bulamadim.Simdi size yapmak istedgim ornegi vereyim ve sorunsuzca calistirirmi siz yardimci olur.Tabikide onerilerede acigim.Simdiden cok tesekkurler.Kullanmak istedigim hdd ve kutu sunlardir:


    HDD : http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=61&subtype=63&model_cd=249&ppmi=1155

    HDD KUTUSU : http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1285&ID=1659

    Bu kutuyla hdd sorunsuz calisirmi acaba.Anladigim kadariyla kutu 12v de 2.0A diyor ve Hdd ise max 2.4A diyor.Bunu cozemedim.Yardimci olursaniz sevinirim.Tekrar tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR_SHARP -- 8 Nisan 2009; 21:47:03 >







  • O kasaya 250 gb takarsan ayıp edersin. TT nin kasası 750 gb ye kadar destekliyor diye biliyorum. Alacağın yere sorup kesin bilgiyi alabilirsin. Akasa nın kutularda güzel. Ama harici kutu + hdd daha pahalıya geliyor. Kendinden kutulu daha iyi. Voltaj problemiyle uğraşmazsın.

    Bende Seagate 1 TB FreeagentPro. En güzeli hazır almak. İleride Raid 0,1 sistemli kasalardan alacağım. TR'de pahalı. Ebayda güzel kasalar var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    O kasaya 250 gb takarsan ayıp edersin. TT nin kasası 750 gb ye kadar destekliyor diye biliyorum. Alacağın yere sorup kesin bilgiyi alabilirsin. Akasa nın kutularda güzel. Ama harici kutu + hdd daha pahalıya geliyor. Kendinden kutulu daha iyi. Voltaj problemiyle uğraşmazsın.

    Bende Seagate 1 TB FreeagentPro. En güzeli hazır almak. İleride Raid 0,1 sistemli kasalardan alacağım. TR'de pahalı. Ebayda güzel kasalar var.

    Dostum hdd linkini yanlis vermisim duzelttim.Bende zaten 1TB lik takmayi dusunuyordum.
  • Özelliklerinde up to 2 tb yazıyor. Demekki 2 tb bile takabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.