Şimdi Ara

External HDD için UPS Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3,5" 500 GB External Harddisk kullanıyorum.gücü elektrik kablosundan aldığı için olası elektrik dalgalanmalarından ve olusabilecek hasar,veri kaybından cekiniyorum.Ne tür bi ups onerirsiniz?Kesinti sirasında açık kalma gücünün pek önemi yok HDD'yi koruması yeterli.
    Ayrıca bi sorum daha var Laptopu da ups'e baglamak gerekir mi? Kendi kablosunun voltajı ayarladıgını duymustum ne derece dogrudur? Eger faydası olacaksa laptop+hdd baglayacagim.(bilmem ikisini baglamak ups seçimini ne derece değiştirir..)
    konuya hakim arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyin lutfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbakteri -- 30 Kasım 2007; 11:33:59 >

• ben powercom 625ap kullanıyorum menunum

ayrıca laptopu bağlamaya gerek yok çünkü kendi adaptörü zaten 19v veya 14v a felan indiriyor
  • 100 ila 150 watt çekiyor bir laptop 50 watt ta External Harddisk çekse ortalama 200 watt güce ihtiyacın var

piyasada satılan ups ler en düşüğü 300 watt yani laptobu bağlamayı düşünüyorsan seçimi değiştirmez, hatta modem felan varsa onda bağlarsın tam güvenli olur.

ama kendi başına hdd bağlarsan ups lerin 60 watt sınırı var. 60 watt ve aşağı güçlerde ups kendini bekleme moduna alıyor

her hangi bir bilgisayarcıdan POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS al keyfine bak (375 watt)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd46269

Eğerki masa üstü bilgisayar olsaydı ups kaçınılmaz olurdu ama laptopları elektirik kesintisi, voltaj dalgalanmaları ekilemiyor çünkü mevcut bataryası var. Ama ups bağlamanda sakınca yok

• laptopunuzun altındaki etikete veya adaptöründeki özelliklere bakacak olursanız orada 14 V DC 4.5 A gibi değerler yazar bu ikisini çarpın size çektiği güç çıksın. genelde laptoplar 60 - 90W arası çekerler. harici disk fazla güç çekmez.(10-30W) piyasadaki ups lerin neredeyse hepsi sizin sisteminizi kaldırır.
    sadece hdd bağlayacaksanız kullanırken ups in "green ups" (çıkışındaki yük az iken kendini kapatma) özelliğini kapattığınızdan emin olun. laptop ile kullanacaksanız bunu dert etmeyin.
    laptop ile beraber kullanacaksanız akü destek süresi(elektrik kesik iken çalıştırma süresi) sadece hdd ile kullanımı göre 3-4 kat farkedecektir.
  • yorum yazan arkadaslara sonsuz tesekkurler

POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS 'e baktım.tasarımı çok şık ve özellikleri de çok iyi. fakat en iyi fiyat bumudur?daha dusuk fiyatlara bu performans yakalanamaz mı? ya da 10-20 ytl felan farkediyo ve bunun icin baska marka-model almaya degmez mi?

ayrıca bir soruda bagladıgımız herhangi bir ses sistemi min-max kac watt ceker? yorumlarınızı esirgemeyin lutfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrbakteri

yorum yazan arkadaslara sonsuz tesekkurler

POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS 'e baktım.tasarımı çok şık ve özellikleri de çok iyi. fakat en iyi fiyat bumudur?daha dusuk fiyatlara bu performans yakalanamaz mı? ya da 10-20 ytl felan farkediyo ve bunun icin baska marka-model almaya degmez mi?

ayrıca bir soruda bagladıgımız herhangi bir ses sistemi min-max kac watt ceker? yorumlarınızı esirgemeyin lutfen

Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. ucuzuna kaçıp bilgisayarınızı ve bağlıyacağınız cihazları riske atmayın.

aynı markanın 625 sade olanı var o da fena sayılmaz LINE INTERACTIVE UPS olarak geçiyor

Ses sisteminiz ses şiddeti olarak kaç watt ve herhangi bir yerinde volt amper değerleri yazıyomu veya 220 V kaç watt diyor

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks
    her hangi bir bilgisayarcıdan POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS al keyfine bak (375 watt)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd46269

Ben de bu UPS'i kullanıyorum. Şimdiye kadar en ufak bir sorun çıkarmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.