Şimdi Ara

Exposure ne demek??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital kameradaki exposure ayarı ne anlama gelir??



  • yoq mu bilen??
  • Bölümüz içerisindeki üst topic'leri incelersen bulabilirsin.
  • aydınlık ayarı
  • pozlama demek....
  • Exposure arkadaşın dediği gibi pozlama demek. Pozlama birçok kavramı içine alır aslında. Shutter speed (enstantane hızı), Aperture (Diyafram) değerlerini değiştirerek farklı pozlama kombinasyonları yapmak mümkündür. Ya da bunları makinenin kendisine bırakıp Auto Exposure (Otomatik pozlama) yapmasını sağlayabiliriz.

    Pozlama konusunda bir de Pozlama Dengelemesin (Ev Değerleri) bahsetmek gerekir. Bu sayede manuel olarak fazla mı yoksa az mı pozlama yapacağımıza karar verebiliriz. Örneğin kar fotoğrafları çekerken doğru beyazı bulabilmek için 2 ya da 3 stop fazla pozlamamız gerekebilir. Ya da tam tersi çok güneşli bir havada az pozlama yapmak isteyebiliriz.

    Tabi yukarıda saydığımız manuel ayarları yapabilmek için, manuel kontrole imkan tanıyan bir makinemiz olması gerekmektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Queer ne Demek?
    4 yıl önce açıldı
    CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.