Merhabalar arkadaşlar bu benim ilk ve mecburi netbook deneyimim oluyor.Apple macbook kullanıyordum bozulunca servisine yolladım en az 40 gün süreceğinden işimi görebilecek bir netbook alayım dedim ve ttnetin sunduğu kampanyadan aşşağıda özelliklerini gördüğünüz exper i aldım..Forumda asus olsun yada acer olsun genel konu çok ama bununla ilgili bir konuya rastlamadım..
Sizlerden bir konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum..Öncelikle alalı bir kaç saat oldu ve umduğumdanda yavaş olduğunu fark ettim.Buda galiba win 7 starter ile alakalı..Acaba usb den win 7 home premiumu nasıl yükleyebilirim.Nereden temin edebilirim? Ayrıca home premium hızlandırırmı acaba sistemi?
Diğer bir sorum netbookun üzerinde 1 GB DDR3 Ram var bu acaba tek parçamıdır.Bunun yerine 2 gb taksam hızlılık konusunda verim gösterirmi? Önerebileceğiniz marka varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Netbook'un Özellikleri..
İşlemci türü Intel® Atom N455 (1.66 GHz 667 MHz 512K Single Core) İşletim sistemi Orijinal Windows® 7 Starter Edition Dahili Bellek 250 GB Sata HDD Bellek karı aygıtı 1 GB DDR3 Ram Ekran Boyutu 10.1" LED Ekran Ekran çözünürlüğü 1024 x 600 Harici G/Ç bağlantı noktaları RJ45 , 2 X USB 2.0 Ports , Kart Okuyucu , Vga Out , Headphone Jack Web kamerası Dahili 0.3MP Webcam Hoparlör ve Mikrofon Tümleşik Stereo Hoparlör + Mikrofon Ağ arabirimi 10/100 M.Bit Ethernet Genişbank kablosuz 802.11g 54Mbps Kablosuz Ağ Bağlantısı Klavye Türkçe Q Klavye - Touchpad Ebat 271mm(W) x 188,6mm(D) x 28mm(H) Pil türü 3 Cell Garanti 2 Yıl Ürün rengi Siyah
Sizlerden cevap gelene kadar windows starteri win 7 home premium a yükseltip aktifleştirdim..Bakan çok ama yazan yok..
Tek sorun starterden sonra ağırlık tamamen gitti diyebilirim ama genede bariz bazı uygulamalarda kasma devam ediyor..Acaba 2 gb ram takarsam ne tür avantajları olur? kimisi fark göstermez diyorda siz ne dersiniz bu konuda?
bari bununla ilgili cevap verin lütfen
sorularına cevap alamayan biri olarak ben cevap vereyim. win7 2gb ram istiyor zaten. farkını illaki görürsün
bende almayı düşünüyorum takınca ram.i bana da haber verirsin
ürün hakkında yorumlarınızı bekliyorum nasıl iyimidr internet falan word exel işinizi görüyormu görüyorsa zaten sorun yok bu cihazda photoshop kullanmamalıyız veya call of duty oynayamayız tatillerde veya yolculukta kullanılabiliecek bir alet bence eger güzel ve şık beğendinizse ben alıcam telekomdan..
Henüz ram yükseltme imkanı bulamadım.Genel olarak söylemem gerekirse Starter'de iken çok hantaldı.Bir kaç gün öyle kullandım flash uygulamalarda 1,5 dk kadar ara sıra oda takılma yaşanıyordu..Sonrasında Windows home premium a yükselttim ve dahada stabil çalışmaya başladı gene o takılmalar oluyor tabi ama o kadar uzun süreli değil artık..bunuda genelde 1 gb ram olmasına bağlıyorlar zaten.. şu anda kullanımlarım genel anlamda internette sörf,itunes dan müzik dinlemek yada vlc player den film izlemek falan..bunlardan yana hiç sıkıntı yaşamadım.torrenrtle indirdiğim film ve dizileri çok rahatlıkla izliyorum..ekran kalitesi gayet iyi klavyeside fena değil asus'ların kasasına çok yakın görünümü.excel yada word yükleme imkanım olmadı..macbookum tamirden gelene kadar işimi görsün diye aldım ve memnunum pişman değilimç
genel olarak söylemek gerekirse ufak tefek işlerinizi görmek için 2. bir bilgisayar olarak iyi iş görüyor ama gönül isterdiki işlemcisi n550 olsun ramide 2 gb olsun..bu haliylede fena değil..beni cezbeden yanı kredi kartı derdi olmadan telefon faturasına aylık 23.5 kuruş gelmesi..540 civarı bişeye geliyor hesaplayınca sanırım.bu özellikteki netbooklarla hemen hemen aynı fiyatta.
olumsuz yanı 3 cell pil olması.ama bu durumda bile inanın fazlaca iş görüyor.
internette pek güncel resimleri bulunmuyor..görünümü bakımından fikir edinmeniz için telefonumla çektiğim bir kaç resmi ekliyorum..
selam hocam bende de aynı netbooktan var , kamerası düzgün çalışıyordu aldıgımda , 1 hafta sonra masaüstündeki kamera programını acmadı hata verdi fakat msn vey skype da calısıyor , simdi ise omegle ve chatroulette te kamera ters gözüküyo , nasıl düzeltebiliriz ?
kamerayla ilgili bir sorun yaşamadım şimdiye kadar bu nedenle sorunun neden kaynaklandığını bilemeyeceğim.Tek söyleyeceğim yazılımsal olması gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: tutankhamon
kamerayla ilgili bir sorun yaşamadım şimdiye kadar bu nedenle sorunun neden kaynaklandığını bilemeyeceğim.Tek söyleyeceğim yazılımsal olması gerekir.
nasıl çözüm getiricem bilemiyorum , kamerayı güncelleştir diyorum fakat , en son sürümü kullanıyorsunuz diyor
quote:
hocam sendeki kamera driver ' ını bana yollabilirmisin , mail yoluyla ?
driverı kaldır bir daha kur
quote:
Orijinalden alıntı: wqrdrac
quote:
Arkadaslar dun bende gittim aldimnalet guzel yani netbook sonucta 2gb yaparsan biseycigi kalmaZ AMA SİTELERDE GEzinmek falan kasma yok wor exel vs seylee icin 1onumara
quote:
Orijinalden alıntı: wqrdrac
quote:
arkadaşım ben de bu netbooktan aldım tt kampanyasıyla.bilgisayar hoşuma gitti açıkçası kullanımı gayet rahat ve özellikleri hiç fena değil.buna rağmen ben de bu bilgisayarla en iyi kullanım performansını nasıl elde edebilirim?örneğin işletim sistemini yükseltmekten bahsetmişsiniz.windows 7 home premium ya da diğerine nasıl yükseltebilirim?yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
Bende aldım aynı netbookdan rami 2gb'ye yükselttim oldukca güzel çalışıyor. Home premiuma yükselttim 720p mkv videoları media playerda bile sorunsuz izliyorum Half life 2'yi bi kaç ayar ile stabil bi düzeyde oynuyorum Farcry açtım donma yok ama görüntü bozuk bazı ayarlar yapılsa bence oda güzel çalışır bana kalırsa word excel kullanıcıları için yetipde artan bir laptop ;)
aero yu kapat mutlaka, ufak tefek takılmalar kesilir böylece
bende exper netbook style aldım fakat cd giriş yerini bulamadım yardımcı olur musunuz
quote:
Orijinalden alıntı: experstyle
bende exper netbook style aldım fakat cd giriş yerini bulamadım yardımcı olur musunuz
dostum bahsettiğin netbook un dahili cd sürücüsü bulunmamaktadır.usb dvd writer alabilirsin.