Şimdi Ara

EXPER Q5V LAPTOP BIOS LÜTFEN YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar baslıktada belirttigim gibi Exper q5v modeli laptop var elimde ne yaptıysam hangi tus kombinasyonunu denediysem acılısta bios ekranini bir turlu getiremedim, musteri hizmetlerini aradim nafile onlarda bilmiyor..Bilgisayari bios uzerinden dvd surucuden baslatip formatlamak istiyorum, bu modelde hangi tusla bios menusune girildigini bilen arkadas varsa lutfen yardımını esirgemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 5 Ağustos 2013; 12:14:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• http://forum.donanimhaber.com/m_10500728/tm.htm belki işine yarar dostum. f2 tuşuna power'a bastığın da basmaya başla gibi bir önerileri var.

ayrıca experin sitesinde de aynısını söylüyor. Şöyle ki;

BIOS Nedir? Ne İşe Yarar?
    "Basic Input/Output System" (Temel Giriş/Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden meydana gelen BIOS, PC?nizin çalışması için gereken temel işletim sistemi olarak özetlenebilir. Sadece okunabilir bellek (ROM) üzerine yazılmış bir yazılım olan BIOS, anakartınızın özelliklerini yönetebilmeniz/ kullanabilmeniz, diğer donanımlar arasında bir bağ kurması için görev yapar. Daha kaba bir ifadeyle, bilgisayarınız açılırken genelde ?Press F2 to Enter SETUP? ifadesine hitaben F2 tuşuna basarak girdiğiniz yazılımsal bölümdür.

link;http://www.exper.com.tr/destek/sikca-sorulan-sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quinthias -- 5 Ağustos 2013; 12:38:37 >

• Öncelikle acıklayıcı cevabınız icin tesekkurler ancak (f2,f8,del,f12,esc,tab) gibi tuslarn hic birinden bir sonuc alamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: just_shop

Öncelikle acıklayıcı cevabınız icin tesekkurler ancak (f2,f8,del,f12,esc,tab) gibi tuslarn hic birinden bir sonuc alamadım..

bilgisayarın tuşuna basar basmaz f2 del tab abanırmısınız
  • Maalesef degisen bisey yok nasıl biseydir anlamadım..

Ekleme: Teknik servis ile konustum servislik bi durumu varmis sanirim ilk firsatta goturucegim, cevap veren arkadaslara cok tesekkuler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just_shop -- 7 Ağustos 2013; 15:29:01 >
  • Aynı sorun benimde başıma geldi. Win8 yüklü bilgisayar birtürlü biosa girmiyordu. Experin kendi danışma hattını aradım. Bana F2 veya Del ile girileceğini söyledi. Bende bütün kombinasyonları denediğimi kesinlikle Biosa girmediğini, Exper firmasının Biosu kitleyip kitlemediğini sordum, Bios güncelleştirmesi gerekiyormu dedik. Eleman Biosun kitli olmadığını F2 veya Del ile girileceğinde ısrar etti. Sonunda Notebooku aldığımız yere götürdük. Sağolsun teknik servis yardımcı oldu. Exper Notebooklarda genel bir durummuş. Win8 yüklü ise Biosa girmek için Win8 ekranında mouse'u köşeye sürükleyip Ayarlar'a tıklayıp Bilgisayarı Restart yapmadan hemen önce SHIFT tuşuna basılı tutuyoruz, bırakmıyoruz. Bundan sonra gelen ekranda sizi Biosa'a yönlendiriyor. Biz Bios'a girince bir iki değişiklik yapınca Bios'ta normale döndü. Artık her açılışta Bios ve Boot seçenekleri görünüyor. Bizde nette çok aramamıza rağmen bu konuda bir bilgi bulamamıştık. Bu arada bu durum sadece win8'de oluyormuş. Win7 ve XP'de böyle bir durum yokmuş. Umarım aynı sorunu yaşayan birilerine yardımcı olur.

• Win8 açılış çok hızlı olduğu için bu sıkıntı mevcut. Bilgisayar açıldıktan sonra (açılıyorsa tabi, win çökmemiş ise) bilgisayarı yeniden başlat seçeneği ile bigisayarı yeniden başlatın ve bilgisayar kapanır kapanmaz f2 veya del tuşu basmaya başlayın. Eğer doğru tuş ise kesinlikle biosa girersiniz. Biosa girmeyen win8 kurulu makinalarda bu yöntemle kesinlikle biosa girebilmekteyim, dell, toshiba, acer denediğim bazı markalar... experde de aynı şekilde yeniden başlat ile denerseniz kesinlikle girebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSi Ge60 Yardım lütfen
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • esc ye basınca giriyor
  • evet ESC tuşuna basınca BIOS menüsü geliyor. Oradan SCU seçerek bios'a geçebilirsiniz.

Makineye windows 8 yerinde başka işletim sistemi kurmak isterseniz;

Bios'a girdikten sonra boot sekmesinde, Boot Type seçeneğini <Legacy Boot Type> olarak değiştirin. F10 ile kaydedip çıkın. Bilgilsayarınızda artık setup için F2 boot order için galiba F12 idi mesajlarınıda göreceksiniz.

Herkese iyi günler...
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar,durumu teknik servis halletti bu modellerde bios sorunu olabliyormuş...
  • tahir beyin verdiği yöntem gayet işe yarıyor kesnidisine teşekkür ediyorum
  • tahirfeyzioglu T kullanıcısına yanıt
    tahir beyin verdiği yöntem gayet işe yarıyor kesnidisine teşekkür ediyorum
  • Beyler konu hortladi galiba ama benim USByi tanımıyor galiba yükleniyor pc

• quote:

Orijinalden alıntı: tahirfeyzioglu

evet ESC tuşuna basınca BIOS menüsü geliyor. Oradan SCU seçerek bios'a geçebilirsiniz.

Makineye windows 8 yerinde başka işletim sistemi kurmak isterseniz;

Bios'a girdikten sonra boot sekmesinde, Boot Type seçeneğini <Legacy Boot Type> olarak değiştirin. F10 ile kaydedip çıkın. Bilgilsayarınızda artık setup için F2 boot order için galiba F12 idi mesajlarınıda göreceksiniz.

Herkese iyi günler...

Hay Allah razı olsun senden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.