Şimdi Ara

Exper NR81B Core I7 720QM - 1.6 Ghz - 4 Gb Ram - 400 Gb Harddisk - 1024 Hd5650 - 1499 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
0
Favori
25.610
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahir_Zaman

Bir de benim gozlemledigim eksikleri ve eksileri yazayim. artilari herkes biliyor zaten.

- usb 3.0 olmamasi ( bence en buyuk eksisi de bunun olmamasi )
    - esata olmamasi ( varsa birisi teyid etsin )
    - belki bir 3g modem konulabilirdi. amerikada 4g vimax modemli laptoplar satisa cikti bile.
    - hdd biraz daha buyuk hacimli olabilirdi mesela 500 gb
    - pilinin sallanmasi ( sanirim bu modelin experin sayfasinda olmamasinin nedeni bu.
    ellerinde fazla miktarda hatai uretim var sanirim. ve bunlari kendi web sitelerinde
    olmayan model numaralari ile carrefour ve vatan gibi yerlerde ucuza kampanyali satiyorlar.)

simdilik gozlemledigim eksileri bunlar.

Exper'in sitesinde çok az model olduğu yazılmıştı çok önceleri. Mantık çok abes kaçmış. Kusursuz ürün olup da, Exper'in sistesinde olmayan bir sürü model var. Pilin sallanması olayı ise netlik kazanmadı. Exper'den gelen bir bilgiye rastlamadım ben.

HDD hacimli değil de 7200 RPM olarak sunulabilirdi. e-Sata etrafta kullanılıyor fakat USB 3.0 için çok çok erken. 3G de koyabilirdi, evet. Aslında bunların hepsi kullanıcıya göre değişiyor. Bluetooth'un olması önemliydi bence ve koymuşlar. Genelde bu fiyatlara, küçük detaylar atlanabiliyor.

Ben bu ürüne Seagate Momentus XT gibi bir HDD'nin harika uyum sağlayacağını düşünüyorum. 200-250 TL seviyelerine kısa sürede inecektir 500 GB'lik model. 285 TL'den satışa çıkmış.

• Ayrica firewire da yok sanirim.
    Bence bunlar buyuk eksiklik. Bu kadar guclu ozellikleri olan bir laptopta bunlar olmasi gerekirdi.
    Neyse yine de guzel bir urun.
  • Arkadaşlar pil sallanması yüzünden geri vermeyi düşünüyorumcihazı, cidden çok sinir bozucu, videosunu da koymuştum dikkat edildiyse, carrefour daki elemanla ahbap olduk 2 kere götürdüm çünkü abi çözmeye çalışıcam yeni seri gelcek olmazsa onunla değişim yaparız dedi ama maduriyet olmaz dedi.

Bugün bir hata ile daha karşılaştım bende 3 dokunmatik tuştan sadece en baştaki wowvideo tuşu çalışıyor diğer ikisi çalışmıyor, bugün de onun için götürdüm kalmamış sonuncuyuda satmışlar yeni seri gelince değişim yapıcaklar yüksek ihtimal.

Valla bilmiyorum arada kaldım herkese soruyorum çok ta önemli bişey değil diyorlar ama cihazı elime alıp böyle yelpaze gibi salladığımda resmen lakır lukur ediyor can sıkıcı bu, ama üründe çok iyi bi konfigürasyona sahip kaçırmak istemiyorum bakıyorum aynı özelliklerde bi HP bi Toshiba 2000 2500 TL ne yapacağımı şaşırdım iyice ve sıkılmaya da başladım.. .

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanparlak

Arkadaşlar pil sallanması yüzünden geri vermeyi düşünüyorumcihazı, cidden çok sinir bozucu, videosunu da koymuştum dikkat edildiyse, carrefour daki elemanla ahbap olduk 2 kere götürdüm çünkü abi çözmeye çalışıcam yeni seri gelcek olmazsa onunla değişim yaparız dedi ama maduriyet olmaz dedi.

Bugün bir hata ile daha karşılaştım bende 3 dokunmatik tuştan sadece en baştaki wowvideo tuşu çalışıyor diğer ikisi çalışmıyor, bugün de onun için götürdüm kalmamış sonuncuyuda satmışlar yeni seri gelince değişim yapıcaklar yüksek ihtimal.

Valla bilmiyorum arada kaldım herkese soruyorum çok ta önemli bişey değil diyorlar ama cihazı elime alıp böyle yelpaze gibi salladığımda resmen lakır lukur ediyor can sıkıcı bu, ama üründe çok iyi bi konfigürasyona sahip kaçırmak istemiyorum bakıyorum aynı özelliklerde bi HP bi Toshiba 2000 2500 TL ne yapacağımı şaşırdım iyice ve sıkılmaya da başladım.. .

Ankarada hangi mağazasında kalmamış öğrenebilirmiyim.

• BU modelin tam konfigürasyonunu kimse çözemedi tam olarak. ne var ne yok belli değil.
    bağlantı birimleri benim için çok önemli. mesela usb 3.0 ve firewire.

böyle güçlü bir lapptopta firewire ile video aktarımı yapamamak can sıkıcı.
    ayrıca usb 2.0 ile aktarım saniyede 40-50 mb iken usb 3.0 ile bu neredeyse 10 katına
    yani saniyede 400-500 mb a varıyor.
    1 tb film aktardığınızı düşşünün biriyle 7 saat sürecek bir işlemi diğeriyle 45 dakikada yapmak mümkün.
    o yüzden çok fazla geleceği olmaz bu makinenin gibime geliyor.
    artık herkesin evinde 1 tb harici diskler var hatta birkaç tane. mesela bende.
    çok fazla hd film indirip izliyorum. dolayısı ile aktarım yapıyorum. saatlerce beklemek can sıkıcı olur.

bu kadar para verip usb 3.0 firewire ve esata ile veri aktaramamak çok kötü.
    kaldı ki piyasaya usb 3.0 modeller düştü.

yine de kafam karışmıyor değil. alsam mı almasam mı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahir_Zaman -- 25 Ağustos 2010; 2:37:46 >

• Piyasadaki USB 3.0 destekli ürünlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Binlerce dolarlık, avroluk ürünlerde bile olmuyor USB 3.0 desteği. Ayrıca piyasaya düşmesi ile ele ayağa düşmesi çok farklı şeyler diye düşünüyorum.

Yaygınlaşması için epeyce süre geçmesi gerekecek. En çok işe yarayacak olan USB 3.0 destekli ürünler depolama birimleri. Onların da fiyatları ateş pahası zaten.

Fakat e-SATA olabilirdi. Bu makinenin geleceği yoksa vay dizüstü kullanıcılarının haline :) USB 2.0 daha uzun süre yaşar hocam. Bu teknolojiyle üretilmiş cihazların sayısını tahmin dahi edemiyorum. Önce onlar bitecek. Sonra diğerleri ucuzlar.
  • son cıkan oyunlarda deneyen var mı arkadaşlar ?
  • Fiyat 1345 olmuş yanıyordur artık heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Fiyat 1345 olmuş yanıyordur artık heralde

ee ayıptır yav daha dün 1500'e aldım neyse en azından 125 TL puan hediyesi vardı avutalım kendimizi
  • quote:

NR81B'den bahsediyoruz galiba. Şaka mı bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

NR81B'den bahsediyoruz galiba. Şaka mı bu?

NR81A'dan bahsediyor arkadaş. vatan'daki 3gb ram ve 32bit işletim sistemli olan versiyonu şu an cidden 1345 TL. şaka gibi bir fiyat. bu fiyata almayanı döverler sırf ekranı için alınır valla

• Ben kendimi daha serî ve etkili biçimde dövmeye devam edeyim o zaman Eşek şakası gibi bir şey... Yarın 1300 olursa dışarıyı seyretmeye başlayın. Etrafta sürekli gülen ve zıplayan insanlar göreceksiniz
  • sanırım world'e de 1376 ıyı 12 ye bölüyorlar değilmi
  • merak ediyorum acaba hiç bi core i7 işlemcili notebook bu fiyattan verildi mi? ya da full hd çözünürlüklü bir notebook verildi mi bu fiyattan? ben hiç hatırlamıyorum ve bu ikisi de bu makinede var. alabilen alsın derim.
  • O değil de, bugün kaç kişi "marka Exper olunca sıcak bakamıyorum, çekiniyorum" diyecek onu merak ediyorum :) Bu parayla yine kıyıda köşede kalmış, stok artığı ürünleri alacaklar ama bunu almayacaklar. Biz de donanımdan bahsedeceğiz ama nafile...
  • valla çok ta tın exper olması :) elımdeki masaüstü pc yi çıkarsam alıcamda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

O değil de, bugün kaç kişi "marka Exper olunca sıcak bakamıyorum, çekiniyorum" diyecek onu merak ediyorum :) Bu parayla yine kıyıda köşede kalmış, stok artığı ürünleri alacaklar ama bunu almayacaklar. Biz de donanımdan bahsedeceğiz ama nafile...

+sonsuz
  • vallahi gösteriyorum bilgisayarı bu işten anlayan arkadaşlara kasa olarak ve donanım olarak çok beğeniyorlar ve experin eski kasalarına göre çok iyi olduğunu söylüyorlar ki bencede öyle. o fiyata bu kaçırılmaz. bende carrefourda NR81B nin fiyatı o kadar düştü sandım intihar edecektim :)
  • konu dışına taşmak için elinden geleni yapıyor insanlar.Cihaz hakkında o kadar sorun var bilmem ne var kimse sallamıyor, bi alt modelde indirim olmuş milletin post larca yorumu var, o cihazın kendi sayfası var burada tartışmak niye anlamadım yani.Yazı kirlikiğinden başka birşey değil.. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanparlak

konu dışına taşmak için elinden geleni yapıyor insanlar.Cihaz hakkında o kadar sorun var bilmem ne var kimse sallamıyor, bi alt modelde indirim olmuş milletin post larca yorumu var, o cihazın kendi sayfası var burada tartışmak niye anlamadım yani.Yazı kirlikiğinden başka birşey değil.. .

Sen pili sallanan arkadaş değil misin? O kadar sorun ve bilmem neleri de say sana zahmet.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.