Şimdi Ara

EXPER EASYPAD (P10AN) SORU-CEVAP (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
1
Favori
24.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tekrar selam..sevdili delidolu5 dostum..senden allah razı olsun ne diyeyim..aleti atıp kırmak üzereydim..hayır gıcık olduğum angry birds gibi bir oyunun basitçe yüklenememesi yükleyemem snirimi bozdu...eryiğit rom ile çözüldü yükleyebildim..gerçi fruit ninja yine yüklemiyor :) bir de ekran kapandığı zaman tekrar wireless a otomatik olarak bağlanmıyor...bir de bunun için çözüm bulabilirsen (gerçi çok şey istiyrum biliyorum ama) süpper olacak..tekrar çok teşekkürler...bu da bir örnek olmuş oldu bu şekilde sorun yaşayan yaşayacak arkadaşlara :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delidolu5

    quote:

    Eğer normalde 512 mb ise ben 3 yada 4 sefer rom kurdum bu tablete, diğer romları üst üste yedekliyorda mı yer azaltıyor. Varsa böyle birşey diğer eski romları nasıl silebilirim. Birde sd kartın içerisinde Lazylist diye bir şey var bu nedir silersem ne yapmış olurum?

    kurduğun romların ham olarak tuttuğu bir yer var buda 120-200 mb arası birşey. bazı romları kurduktan sonra fabrika ayarlarına dönmen ham hafızayı az da olsa arttırıyor fakat bazı uygulamaları sd kart hafızasına alınca çalışmayabiliyor.
    lazylist ve lost.dir gibi dosyaları silersen bir sorun olmaz. sonuçta en fazla bi apk yı tekrar yüklersin ;)


    Öncelikle ilgin için teşekkürler. peki bu eski romları kaldırmanın bir yolu yokmudur.? Birde yeni bir rom kurmadan öncemi fabrika ayarlarına döneyim yoksa kurduktan sonramı?




  • wireless sorunu halen devam ediyor..şifreleme(WPA-2) sebebiyle olduğunu düşünüyorum ancak tabii emin değilimm.ustalarda yardım bekliyorum.teşekkürler.


    quote:

    Orijinalden alıntı: bluesoul

    tekrar selam..sevdili delidolu5 dostum..senden allah razı olsun ne diyeyim..aleti atıp kırmak üzereydim..hayır gıcık olduğum angry birds gibi bir oyunun basitçe yüklenememesi yükleyemem snirimi bozdu...eryiğit rom ile çözüldü yükleyebildim..gerçi fruit ninja yine yüklemiyor :) bir de ekran kapandığı zaman tekrar wireless a otomatik olarak bağlanmıyor...bir de bunun için çözüm bulabilirsen (gerçi çok şey istiyrum biliyorum ama) süpper olacak..tekrar çok teşekkürler...bu da bir örnek olmuş oldu bu şekilde sorun yaşayan yaşayacak arkadaşlara :)




  • arkadaşlar bu tablette hiç açmadığım halde o kadar alakasız programlar nasıl çalışısıyor yani geri planda.. advanced task kille kullanıyorum o programı açtığımda bi sürü program otomatik olarak açılmış görünüyor.. bi arkadaş bunun nasıl olduğunu anlatabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarkalkan

    arkadaşlar bu tablette hiç açmadığım halde o kadar alakasız programlar nasıl çalışısıyor yani geri planda.. advanced task kille kullanıyorum o programı açtığımda bi sürü program otomatik olarak açılmış görünüyor.. bi arkadaş bunun nasıl olduğunu anlatabilir mi?


    Öncelikle sana Taskiller programını öneririm. Ana ekrana oluşturacağın widget ile anlık olarak (Taskiller adlı widgetini kullan. İstersen taskbar felan da var beraberinde gelen widgetler arasında.) kaç MB boş alan var, kaç program açık görebilir ve tek dokunuşla tüm programları kapatabilirsin. Kapanmasını istemediklerinide ayarlayabilirsin. İmzamdaki dropbox arşivimde mevcut.

    O kadar programın kendiliğinden açılması ve açık kalması ise Android'in bir eksisi. Bell bir nedeni yok yani. Aynı XP gibi daha fazla ram olsa yayıldıkça yayılacak ramin içine. Çünkü 128MB ve 256MB ramli cihazlarda bile çalışıyor. Fazla ram bulduya daha fazla program açıyor arka planda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluesoul

    wireless sorunu fruits ninja sorunu kisalttim sen anlarsin :)

    Arkadasimmerhaba sen wi fi sorunu icin wpa_suplicant dosyasini anlatildigi sekilde kur sorunun hallolacaktir fruits ninja oyunu da applanette yeni surumu var ordakinin calismasi lazim olmadi netten bir eski surumunu bulup onu kurariz guncel versiyonlarda hata olabiliyor...


    Sevgli ibrahim dincer (mektup gibi oldu) yeni bir rom kurmadan once. Ve sonra fabrika ayarlarina gecmen senin yararina olacaktir... onceden kurulmus romlar tablette kalmaz (apx modda kurarsan) diger turlu kurulumlarda. Bazi kalintilar kalabiliyor bundada fabrika ayarlari yeterli olacaktir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 16 Mayıs 2011; 21:50:03 >
  • o dediğin olmuyor delidolu5 arkadaşım yaaa..4 gündür kafayı yicem vallahi..
    bir de üstüne üstlük minisquadron diye bir oyun kurdum..lanet olsun ki ekran bozuldu..kalibre edeyim diyorum ama ekrana bir yere bastığımda algılamıyor..başka bir yere dokunup başka bir program açıyor...şimddi yanlışlıkla fast 5 e bastım verifiying diyor..oyun yüklenince kalibre etmeyi deneyeceğim...bozacağım aleti bu gidişle:D:D
    tekrardan rom yüklesem düzelir mi acep? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluesoul

    o dediğin olmuyor delidolu5 arkadaşım yaaa..4 gündür kafayı yicem vallahi..
    bir de üstüne üstlük minisquadron diye bir oyun kurdum..lanet olsun ki ekran bozuldu..kalibre edeyim diyorum ama ekrana bir yere bastığımda algılamıyor..başka bir yere dokunup başka bir program açıyor...şimddi yanlışlıkla fast 5 e bastım verifiying diyor..oyun yüklenince kalibre etmeyi deneyeceğim...bozacağım aleti bu gidişle:D:D
    tekrardan rom yüklesem düzelir mi acep? :)


    Sen en iyisi eryiğit rom üzerine VegaComb kur. Clockwork ile kuruluyor. Yani menüdeki recovery simgesine tıklıyorsun ve oradan hafıza kartına attığın romun zip dosyasını seçiyorsun. Ama öncelikle Wipe/factory seçeneğiyle ayarları sıfırla.




  • Arkadaşlar. Tabletin sağ tarafı ( anakartın bulunduğu taraf ) aşırı ısınmaya başladı.
    sizde de aynı sorun var mı?
  • Yav ekranın kalibrasyonu bozuldu açamıyorum şimdi aleti. Yeniden rom yüklemekten başka bi çare yok mu, o kadar şey yüklemiştim?

    Zar zor acabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnn -- 19 Mayıs 2011; 0:46:59 >
  • GPS kullanımı:

    Arkadaşlar bluetooth GPS ile experin eşitlenmesi problemi yaşıyordum.
    Forumdan ve internetten araştırdım Bluetooth GPS Provider isimli programı buldum ve kurdum. Ancak bu program sadece Applanet'te yüklü. Markette bulamazsınız-bilgi vermek istedim.
    Ayrıca programlar artık yüklenemez hale gelmişti. yeterli depolama alanı yok diye uyarı alıyordum. 20 MB gibi bir yer kalmıştı experimde.
    Titanium back up kullanarak kurulu programları(direkt sd karta değil de makinanın hafızasına kuruyormuş-yeni öğrendim :)) SD karta taşıdım.

    Hep soru mu soracağız biraz da yaşadığımız tecrübleri paylaşalım istedim.
    Bilgilerinize :)
    unutmadan foruma katkı yapan herkese çok teşekkürler-herşeyi buradan öğrendim diyebilirim-android bilgi ve deneyimim "sıfır" iken...
  • Merhaba.Ben Easypadi alali 2hafta oldu. Cihazdan cok memnunum ama, bugun ekrana dikkatli bakinca 1 ölü pixel oldugunu farkettim. Daha önceden dikkatli incelememe ragmen bu pixel yoktu. Yeni olustu.Acaba bunun gibi bir sorun yasayan var mi? Ölü pixelden dolayi garantiden degisim yaparlar mi? Bazen acaba dokunmatik kisimla ekran arasina birsey mi kacti diyorum, ama oraya birseyin kacmasi da cok zor.
  • Baki arkadaşın romunda flash belleğimi göremiyorum, Cella - Mnt - usb - system_usb yolunu izliyorum ama sonuç yine yok. Çözümü nedir acaba?
  • Arkadaşlar belli bir süre kullanımdan sonra cihaz ağırlaşmaya yavaş çalışmaya başlıyor. Kapatıp açınca rahatlıyor. Baki eryiğit custom rom kullanıyorum. Orjinalinde de oluyordu. Çözümü var mıdır ya da normal midir? (advanced task killer kullanıyorum ve autokill aktif)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musluzut

    Arkadaşlar belli bir süre kullanımdan sonra cihaz ağırlaşmaya yavaş çalışmaya başlıyor. Kapatıp açınca rahatlıyor. Baki eryiğit custom rom kullanıyorum. Orjinalinde de oluyordu. Çözümü var mıdır ya da normal midir? (advanced task killer kullanıyorum ve autokill aktif)

    Arka arkaya açılan programların birikmesinden olabilir. Setting-uygulamalarda bir kontrol et.
  • Rezerve...tam ihtiyacim olan konu, , hem experde hem android te cok yeniyim, kafayi toplar toplama soracagim cok sey olucak, emegi gecen herkese tesekkurler.
  • Ben de aynen senin gibiydim dostum..bir hafta sonumu buradaki bilgileri (yani eski konudaki) okumakla geçirdim..ara ara soru soruyorum yine-o ayrı...iyi okumalar.. :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

    Rezerve...tam ihtiyacim olan konu, , hem experde hem android te cok yeniyim, kafayi toplar toplama soracagim cok sey olucak, emegi gecen herkese tesekkurler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluesoul

    Ben de aynen senin gibiydim dostum..bir hafta sonumu buradaki bilgileri (yani eski konudaki) okumakla geçirdim..ara ara soru soruyorum yine-o ayrı...iyi okumalar.. :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

    Rezerve...tam ihtiyacim olan konu, , hem experde hem android te cok yeniyim, kafayi toplar toplama soracagim cok sey olucak, emegi gecen herkese tesekkurler.






    İkimizede kolay gelsin ozaman ,, ben .zip açma programini kurduktan sonra .apk uzantili proxrmalari kurabildlm, ,onu öğrendim yani...
    Simdi aklima geldikce yavas yavas skintilarimi yazicam.ilk aklima gelenler

    1flash player yukleyemedim, o sebeple video iZleyemiyorum, ayni sebepten oldugunu tahmin ettigim ikinci skintim sitelerdeki reklamlarin gozukmemesi, , onun yerine ayni yerde uzun uzun kodlar gozukmesi

    2turkce karakterleri o harfin tr olmayanina uzun basarak cikarmkak yerine direkt tr klavye kurabiliyormuyuz,,, ve klavyedeki gibi sag sol assgi yukari ok yonleri yuklenebiliyormu metin secmek icin

    3rom yuklemekteki amacimiz daha degişik görüntülü temalar elde etmekten fazlassimi?ve rom nasil yuklenir, easypad icin tavsiye edilen romlar hangisi

    4android marketi komple ucretsiz yapmak mumkunmu

    5ve bu ucretsiz yapmak ve rom yukleme islmleri tableti garanti disi birakan islemlermi?[yani iphone daki jb islemi gibi mi bu islemler]

    6son olarak en çok aradigim 3 program var, nereden bulacagimi bilmiyorum
    ilki iphone daki daki dynolicious gibi g meterden arac gucunu olcen bi dinamometre programi ( androiddeki versiyonlqri adyno ve torque )

    İkinci program. Autucad ,,aslinda kurdun fakat userblname ve password istiyor..bunu pc deki gibi cracklemek veya sifresiZ versiyonuna ulasmak mumkunmu

    Ucuncu programda uzak masaustu, , diger pcde 3d max 3 boyut modelleme programi kullaniyorum ve renderbittiginde tabletten save edip cizimleri mailime gondererek tablete ulastirmam cogu yerde hayatimi kurtarabilir..onun icin uzak masaustunede ihtiyacim var
    bu uc programi bulmama yardimci olursaniz cok sevinirim..

    Simdiden cok tesekkurler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saraçoğlu

    İkimizede kolay gelsin ozaman ,, ben .zip açma programini kurduktan sonra .apk uzantili proxrmalari kurabildlm, ,onu öğrendim yani...
    Simdi aklima geldikce yavas yavas skintilarimi yazicam.ilk aklima gelenler

    1flash player yukleyemedim, o sebeple video iZleyemiyorum, ayni sebepten oldugunu tahmin ettigim ikinci skintim sitelerdeki reklamlarin gozukmemesi, , onun yerine ayni yerde uzun uzun kodlar gozukmesi

    2turkce karakterleri o harfin tr olmayanina uzun basarak cikarmkak yerine direkt tr klavye kurabiliyormuyuz,,, ve klavyedeki gibi sag sol assgi yukari ok yonleri yuklenebiliyormu metin secmek icin

    3rom yuklemekteki amacimiz daha degişik görüntülü temalar elde etmekten fazlassimi?ve rom nasil yuklenir, easypad icin tavsiye edilen romlar hangisi

    4android marketi komple ucretsiz yapmak mumkunmu

    5ve bu ucretsiz yapmak ve rom yukleme islmleri tableti garanti disi birakan islemlermi?[yani iphone daki jb islemi gibi mi bu islemler]

    6son olarak en çok aradigim 3 program var, nereden bulacagimi bilmiyorum
    ilki iphone daki daki dynolicious gibi g meterden arac gucunu olcen bi dinamometre programi ( androiddeki versiyonlqri adyno ve torque )

    7 İkinci program. Autucad ,,aslinda kurdun fakat userblname ve password istiyor..bunu pc deki gibi cracklemek veya sifresiZ versiyonuna ulasmak mumkunmu

    Ucuncu programda uzak masaustu, , diger pcde 3d max 3 boyut modelleme programi kullaniyorum ve renderbittiginde tabletten save edip cizimleri mailime gondererek tablete ulastirmam cogu yerde hayatimi kurtarabilir..onun icin uzak masaustunede ihtiyacim var
    bu uc programi bulmama yardimci olursaniz cok sevinirim..

    Simdiden cok tesekkurler.


    1) İmzamdaki Dropbox arşivimdeki adobe klasöründe mevcut flash player. Önerim Dolphin Browser HD kullanman. Türkçedir.

    2) Türkçe klavye yüklemelisim. Arşivimde TRSoft Keyboard ve SlideIT var. Ayarlardan aktif ettikten sonra yazıl yazılan bir yere basılı tutarak giriş yönteminden yüklediğin klavyeyi seçmelisin.

    3) Rom yükleme amacımız daha hızlı bir sistem. Ayrıca daha fazla özellik. Örneğin; 3G modem desteği, telefonunu wifi ağını payşalabilme, NTFS desteği...

    4) Android marketi komple ücretsiz yapmaktan kastın nedir? Zaten sadece ücretsiz uygulamalar görünüyor.

    5) Hayır.

    6) Bilmiyorum.

    7) Özel mesajda cevapladım.

    8) TeamVeawer, AndroidVNC, PocketCloud. Teamveawer kısa süreli kullanımlara izin veriyor. uzun sürelisi ticari oluyormuş. AndroidVNC için bilgisayarında VNC server kurulu olmalı. Ama hiç kullanmadım. PocketCloud'u ise birisi önermişti ama kullanmadım hiç.




  • 1flash i sizin arsivden indieip tekrardan kurdum ve halloldu suan, youtube dan vss video izleyebiliyorum suan tesekkurler.
    2turkce klavyeyide yukledim ve ayarlardan sectim ama yazi yazma bolumunde bi degisiklik olmadi, hatta tuelrkce f klavye dahi yaptim ama degistirmiyor..alistim sayilir ama, cok problem degil.

    3rom yuklemeyi de zamanla birazdaha hakim olduktan sonra kurukum anlatimlarini okuyup tavsiye edilen rom hangisi ise onu kurarak hallederim insallah.

    4android marketi ucretsiz yapmaktan kastim; google android market yazdigimizda cikan sltedeki tum applicationlar tamamen ucretsizmidir, , uylik gerekirmi , ucretli olanlari ucretsiz yapacak jb gibi kullanilan bi uygulama varmi yoksa o ucretlileri netten baska sitelerden mi indirmek gerekir?
    5garanti disi olmuyorsa overlock harici atis serbest o zaman degilmi :D


    6adyno yu buldum, indirdim calisiyor, ,ama eski veya demo surum galiba, bunu bi arabada deniyim, olmadi asil versiyonu aramaya baslarim.

    7Autocad i sitesine uye olup calistirdim...evegl gectigimde hazir bi autocad dosyasini afip acamadigina bakicam, cok tesekkurler.

    8yeni rom sonrasi team viewer ve pocket cloud u deniycem ...

    Simdilik tum sorunlarim halloldu diyebilirim...ilk etapta rom yuklemeyi ogrenmem gerekiyor o zaman.tum android tabletlere rom yuklemenin teknigi aynimidir, yoksa eastlypad e ozgu bi teknik veya yapmamiz gereken osel bisey varmi?
    netten veya forumdan android tablet e rom yuklemek biciminde arattigimda cikacak lan yonlendirme is gorurmu
    ve easypad e gore hangi romlar var, siz hangisini tavsiye edersiniz?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.