EXELDE BAŞKA BİR SAYFADAKİ BİLGİLERİ ALMAK İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR. YANİ BİR SAYFADA BİZİM KİŞİSEL BİLGİLERİMİZ OLSUN. DİĞER SAYFADA DA BAŞKA BİR İŞLEM YAPALIM. DİĞER SAYFADA İSİM YAZDIĞIMIZ ZAMAN İLGİLİ YERLERE ÖNCEKİ SAYFAMIZDA KAYITLI OLAN TÜM BİLGİLERİMİZİN OTOMATİK OLARAK İŞLENMESİ LAZIM. NASIL YAPABİLİRİM??
örneğin sayfa 1 deki a1 hücresine bikann yazdın ve bunun sayfa2 deki c13 hücresine kopyalanmasını istiyorsunuz... ayfa2 deki c13 hücresine tıkla = işaretini yap ve sayfa 1 e tıklayıp a1 hücresini seçip enter demen yeterli. kolay gelsin
Biraz daha detaylı anlatabilirmisin?
Örneğin hücreler formül içeriyor mu? Eğer içeriyorsa özel yapıştır seçeneğini kullanabilirsin daha avantajlı. yok sade metinse direk kopyala yapıstır ile geçirebilirsin. Daha farklı yollarda var ama dediğim gibi yapmak istediğini daha acık ifade edersen daha kolay yardımcı olunur
KOPYALA YAPIŞTUIRDAN ZİYADE BENİM İSTEDİĞİM ŞU: ELİMDE BİR EXEL DOSYASI VAR. AĞUSTOS AYINDAKİ ORTALAMA YĞÜKSELTME SINAVLARINDA BELLİ ÖĞRETMENLERE GÖREV VERİLMİŞ VE BUNLARIN TARİHLERİNİ SAATLERİNİ ÖÜĞLEDEN SONRE OLUP OLMADIKLARINI VE HANGİ SINIFLARA GÖREV VERİLDİĞİNİ TEKER TEKER BAŞKA BİR SAYFAYA ÖĞRETMEN İSMİNİ YAINCA OTOMATİK OLARAK YAZDIRMAK İSTİYORUM. YANİ ÖRN AHMET BEYİN GÖREV TARİHLERİNİ VE BU TARİHLERDEKİ GÖREV SAATLERİNİ, HANGİ SINIFA GÖREVİ OLDUĞUNU İSMİNİ YAZINCA EXELİN OTOMZATİK OLARAKL YERLEŞTİRMESİ GEREKİYOR. BÖYLE BİR ŞEY İSTEDİLER BENDEN BEN DE NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA HİÇBİR BİLGİ BULAMADIM NETTE.
Peki exelde makro formül yazmayı bilen varmı?...
quote:
Orjinalden alıntı: bikan
örneğin sayfa 1 deki a1 hücresine bikann yazdın ve bunun sayfa2 deki c13 hücresine kopyalanmasını istiyorsunuz... ayfa2 deki c13 hücresine tıkla = işaretini yap ve sayfa 1 e tıklayıp a1 hücresini seçip enter demen yeterli. kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: eda_y
KOPYALA YAPIŞTUIRDAN ZİYADE BENİM İSTEDİĞİM ŞU: ELİMDE BİR EXEL DOSYASI VAR. AĞUSTOS AYINDAKİ ORTALAMA YĞÜKSELTME SINAVLARINDA BELLİ ÖĞRETMENLERE GÖREV VERİLMİŞ VE BUNLARIN TARİHLERİNİ SAATLERİNİ ÖÜĞLEDEN SONRE OLUP OLMADIKLARINI VE HANGİ SINIFLARA GÖREV VERİLDİĞİNİ TEKER TEKER BAŞKA BİR SAYFAYA ÖĞRETMEN İSMİNİ YAINCA OTOMATİK OLARAK YAZDIRMAK İSTİYORUM. YANİ ÖRN AHMET BEYİN GÖREV TARİHLERİNİ VE BU TARİHLERDEKİ GÖREV SAATLERİNİ, HANGİ SINIFA GÖREVİ OLDUĞUNU İSMİNİ YAZINCA EXELİN OTOMZATİK OLARAKL YERLEŞTİRMESİ GEREKİYOR. BÖYLE BİR ŞEY İSTEDİLER BENDEN BEN DE NASIL YAPILACAĞI HAKKINDA HİÇBİR BİLGİ BULAMADIM NETTE.
valla anladığım kadarı ile bu şekilde bişi yapmak istiyorsun ama senin dediğin gibi bişi biraz zor gibi gözüküyor. Yani her isim ve okul adı yazdığında otomatik yazacak bişi yok gibi. Ama eğer yapacakların standart bişi ise şu şekilde bişi yapabilirsin
@by_ProXy arkadaşımızın dediği gibi eğer macro atayacaksanda ana sayfanda değişiklik yapamayacaksın. yani ekleme veya çıkarma yaptığında atamış olduğun macro çalışmayacaktır. Şimdi sana çözüm bulduk mu onuda tam olarak bilmiyorum
hayır ben öyle bişey istemiyorum öğretmen ismini yazdığımda (listeden seçerek) diğier bilgileri otomatik olarak kendi yazacak yani isim değişince bilgiler de ona göre değişececk hasta sevk programındaki gibi