|
|

|
|
|
Sorum şu Geçerli sayfa ismi mesai ,bu sayfada ki E sütununda ki hangi hücrede x varsa bir üstte ki komşu hücre kilitlenecek yoksa boş bırakılacak bunu nasıl yapabilirim? teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rankine2040 -- 12 Mart 2021; 15:18:33 > |
|
Excel'de birinci sayfada bir hücreye dış bağlantı(excel doyası) olarak tanımladığım linki, ikinci sayfada formül içerisine eklediğimde bunu bağlantı olarak görmeyip, birinci sayfada o hücrede yazan metini görmekte. Linki formül içerisine eklediğimde bunu bir bağlantı olarak görmesini ve formül çalıştığında birinci sayfaya eklediğim bağlantıdan veri almasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? |
|
Merhaba, konudan bağımsız olarak, Excel'de birinci sayfada bir hücreye dış bağlantı(excel doyası) olarak tanımladığım linki, ikinci sayfada formül içerisine eklediğimde bunu bağlantı olarak görmeyip, birinci sayfada o hücrede yazan metini görmekte. Linki formül içerisine eklediğimde bunu bir bağlantı olarak görmesini ve formül çalıştığında birinci sayfaya eklediğim bağlantıdan veri almasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? |
|
Yanılş anlamadıysam. İlk sayfada bağlantıyı oluşturup. İkinci sayfaya =Sayfa1!A1 gibi bir formul uyguluyorsunuz. İkinci sayfada işlem yapacağınız hücre ilk sayfadaki ile aynı değilse çok pratik bir yöntem yok. Ama ikinci sayfada da aynı hücrede ise; 2 sayfayı seçip bağlantı formülünü uygularsanız. Aynı formül 2 sayfada da oluşacaktır. |
|
Excel'den çok çok az anlıyorum. Bir çalışmam var, saatlerdir araştırmama rağmen çözüm bulamadım. "[sound:001 Too Old To Die Young.wav]" şu metni aşağı sürüklemek istiyorum ve sürüklerken 001 değişsin 002, 003, 004 .... olsun istiyorum. Ama diğer metin olduğu gibi kalmalı. Sadece sıra numaraları değişmeli. Bunu nasıl yapabilirim? Hiç bilmeyen birine tarif eder gibi tarif ederseniz çok memnun olurum. Mutlaka yapılabiliyordur. Ama bir şeyin cahili olmak çok zor gerçekten. Saatlerimi aldı. Şimdiden teşekkürler. Excel'de ilk sıradaki metni tutup aşağı doğru çekince, nihayi görüntü şöyle olacak: [sound:001 Too Old To Die Young.wav] [sound:002 Too Old To Die Young.wav] [sound:003 Too Old To Die Young.wav] [sound:004 Too Old To Die Young.wav] ... ... ... |
|