Şimdi Ara

Exelde, Bir Hücreye Girilen Sayıyı, 8 Hücreye Yuvarlayarak Bölme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstediğimi şekil kullanarak da anlatmak istiyorum.

__________ __________ __________ __________ __________ __________ __________
    ____x_____| |____x____| |____x____| |____x____| |____x____| |____x____| |___88____|

x'leri toplayarak (+), 88 sayısına yuvarlayan bir formul yazamadım bir türlü, onu geçtim modifiye bile edemedim. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

8 hücreyi, toplamları bir hücreye girilecek olan sayıyı yuvarlayan formule ihtiyacım var.

• biraz daha açar mısın yapmak istediğini?
  • Anlatması zor olduğu için şekille göstermeye çalıştım, bir daha anlatmaya çalışayım.

Exelde 8 adet yanyana hücrenin en sağındaki hücreye (9. hücre) bir sayı girdiğimde (mesela 80), 8 adet hücrenin bir sayı sınırlaması ile toplamlarının (mesela 20) 9. hücrenin sayısına (yani 80 sayısını) rastgele yuvarlanmasını istiyorum.
    Önek olarak

1. hücre 2. hücre 3. hücre 4. hücre 5. hücre 6. hücre 7. hücre 8. hücre 9. hücre
    10 12 8 15 5 10 10 10 80

umarım anlatabilmişimdir.
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum bunun olabileceğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Merhabalar,

İstediğimi şekil kullanarak da anlatmak istiyorum.

__________ __________ __________ __________ __________ __________ __________
    ____x_____| |____x____| |____x____| |____x____| |____x____| |____x____| |___88____|

x'leri toplayarak (+), 88 sayısına yuvarlayan bir formul yazamadım bir türlü, onu geçtim modifiye bile edemedim. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

8 hücreyi, toplamları bir hücreye girilecek olan sayıyı yuvarlayan formule ihtiyacım var.

Dostum şöyle bir şey yaptım ama iş görür mü bilemem ?
    http://www.dosya.tc/server6/1cjeqj/DH.xlsx.html

• Probis kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkürler, dikkate alıp uğraşmışsınız.

Fakat bazen yuvarlamaları negatif sayılarla yapıyor.
  • Alt ve üst sınır değerler üzerinde biraz oynama yapılır ise veya 2 adet hücreye ekstradan -2 gibi bir toplam eklenirse daha garanti olabilmekte. Orası da size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Probis -- 2 Ocak 2016; 0:25:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    excelde metin rakam ayırma
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öğretmensiniz galiba :) önce notu verip sonra ölçeklendirmeyi yapacaksınız sanırım o da rastgele
  • blazar kullanıcısına yanıt
    Kullanırım diye bir deneyeyim dedim ama yapamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.