Şimdi Ara

.exe uzantili dosya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • .exe uzantili dosyaları çalıştıracak programlar ariyorum bilginize arkadaşlar

• windows
  • .exe zaten uygulama uzantısıdır.eğer çalışmıyorsa dosya bozuktur.
  • ++
  • anil_kayseri, dünkü soruna cevap vermiştim veritabanıyla beraber silinmiş.
    Gerçi bugün soruyu değiştirmişsin ama ben aynı şeyi istediğini düşünerek (.exe dosyalarını düzenleme)
    sana Resource Hacker pogramını tavsiye ediyorum. Bu programla .exe .dll .ocx dosyalarının içindeki kaynakları (simgeler, imleçler, diyaloglar, menüler vb..) düzenleyebilirsin.

http://www.angusj.com/resourcehacker/
  • ya hayır ben bi program buldum hex workshop diye onda istediğin dosyaları açıp hex kodlarında değşiklik yapabiliyor yazıları falan değiştirebiliyorsun fakat
    mesela 12345 olan
    bir yeri 123456
    yazısı ile değiştirdiğinde program açılmıyor
    ama 12345 i 65432
    yapınca sorun olmuyor bu sorunu ortadan kaldırmanın illaki bir yolu vardır

yani mesela exe dosyanın kurulumundaki link
    ben onu
    www.abcd.com yapınca
    buradaki fazla d harfi programı açılısını bozuyo
    bi çözüm lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil_kayseri -- 22 Şubat 2006 12:35:39 >
  • anil_kayseri, hex ile düzenleme yapmak iyi bi bilgi gerektirir eklediğin fazladan bir byte bütün yapıyı ve sıralamayı bozduğu için programlar çalışmaz. Senin yapabileceğin kaynakları düzenlemek yada programın içindeki bir linki değiştirmek istiyorsanhttp://kisalink.com gibi sitelerden eklemek istediğin sitenin kısa linkini oluşturmak
    mesela

http://forum.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&messageID=5989122&toStyle=tm

linkinin kısa hali

http://kisalink.com/?d=re2

geri kalan kısmıda boşlukla doldurursan sorun kalmaz. kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Utorrent, dosya indiremiyorum
    3 yıl önce açıldı
    Bin uzantılı setup dosyası...
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 byte fazla benim ekleyeceğim bilgiOnun için bir tane harf ekleyince bozuluyor bunu nasıl yapacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil_kayseri -- 22 Şubat 2006 13:45:59 >
  • cevap yokmu
  • Bu noktada sallamakla birlikte şöyle birşey var: Karınca Savaşı isimli (AntWar) bir oyun vardı. Basit ama çok eğlenceli bu oyun o ayki bilgisayar dergilerinin birisi tarafından deneme sürümü olarak dağıtılmıştı ve net 2 saat oynama süresi vardı. 2. saatin sonuna gelmiştik ama önümüzdeki 10 saatin stratejisini belirlemiştik. Aradık taradık bu işin bir çözümünü bulamadık. Ben de girip %programfiles% altındaki AntWar'a ait klasörü kurcuklamaya başladım. Orada bir xml dosyası vardı, onu not defteriyle açtım. İçinde (biraz karışık olmakla birlikte) benim kolonimdeki o anda mevcut karınca sayısı, yiyecek sayısı, vs vs... yazıyordu. "Ahanda buldum" diyerek o sayıları değiştirdim ama bu sefer oyun açılmadı. Derken derken en alt satırdaki 8-10 basamaklı karmaşık sayı ve harfli olan yer dikkatimi çekti. İçlerinde tüm rakamlar vardı ama iş harflere gelince F bile yoktu. Ben de bunun onaltılık tabanda bir sayı olup olmadığını merak ettim ve denedim. 1000 Tane karınca ekledim ve bu sayıyı onaltılık tabana çevirip aşağıdaki onaltılık tabandaki sayıyla topladım ve onun yerine yazdım. Oyun çalıştı ve benim +1000 tane karıncam oluverdi :)

Yani programda çalışan toplam bayt sayısı ve/veya bunların ascii karşılıklarının toplamı programın bir yerinde gömülüyse (ki senin program anladığım kadarıyla toplam bayt sayısına bakıyor) o yeri bulup o sayıya senin ilaveten yazdığın bayt sayısını eklemen gerek. Bence böyle olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Bu noktada sallamakla birlikte şöyle birşey var: Karınca Savaşı isimli (AntWar) bir oyun vardı. Basit ama çok eğlenceli bu oyun o ayki bilgisayar dergilerinin birisi tarafından deneme sürümü olarak dağıtılmıştı ve net 2 saat oynama süresi vardı. 2. saatin sonuna gelmiştik ama önümüzdeki 10 saatin stratejisini belirlemiştik. Aradık taradık bu işin bir çözümünü bulamadık. Ben de girip %programfiles% altındaki AntWar'a ait klasörü kurcuklamaya başladım. Orada bir xml dosyası vardı, onu not defteriyle açtım. İçinde (biraz karışık olmakla birlikte) benim kolonimdeki o anda mevcut karınca sayısı, yiyecek sayısı, vs vs... yazıyordu. "Ahanda buldum" diyerek o sayıları değiştirdim ama bu sefer oyun açılmadı. Derken derken en alt satırdaki 8-10 basamaklı karmaşık sayı ve harfli olan yer dikkatimi çekti. İçlerinde tüm rakamlar vardı ama iş harflere gelince F bile yoktu. Ben de bunun onaltılık tabanda bir sayı olup olmadığını merak ettim ve denedim. 1000 Tane karınca ekledim ve bu sayıyı onaltılık tabana çevirip aşağıdaki onaltılık tabandaki sayıyla topladım ve onun yerine yazdım. Oyun çalıştı ve benim +1000 tane karıncam oluverdi :)

Yani programda çalışan toplam bayt sayısı ve/veya bunların ascii karşılıklarının toplamı programın bir yerinde gömülüyse (ki senin program anladığım kadarıyla toplam bayt sayısına bakıyor) o yeri bulup o sayıya senin ilaveten yazdığın bayt sayısını eklemen gerek. Bence böyle olabilir.
    gerçekten takdir ettim

• Win32 uygulamaları çok hassas bir bir yapıya sahiptir. Başlık bölümünde programın bölümlerinin offset değerleri vardır ve işletim sistemi exe dosyaının hangi bölümünün hagi noktada başlayıp hangi noktada bittiğini bu başlığı kullanarak anlar eğer programa ekstra bir byte (1 Harf) bile eklerseniz bu yapı kayacağı için program çalıştırılamaz. Fakat yine aynı sebepten programın sonuna ne eklerseniz ekleyin yok sayılır ve program çalışır çünkü başlık kısmında bu verinin varlığı belirtilmemiştir.

Win32 PE dosya yapısı için şu sayfaya bakabilirsinizhttp://madchat.org/vxdevl/papers/winsys/pefile/pefile.htm

bazı programlar checksum yöntemi ile kendi üzerinde yapılan değişikleri algılayıp çalışmayı reddedebilirler fakat arkadaşın sorunu bu şekilde birşey değil onun yaptığı program içindeki veriyi uzatarak programın yapısının kaymasına ve çalışamaz duruma getirmek. Bunu programa zarar vermeden yapabilmenin iki yolu var ya programın kaynaklarını düzenlersiniz ya da deassembler kullanırsınız ki bu her babayiğitin harcı değildir.

• Hex olarak string değeri önceki ile aynı boyutta ise sorun çıkamdan değişişir... progamlama diline göre değişmekle beaber stringin uzuluk değeri.. string başalamdan bir önceki byte çiftinde hex olrak verilmiştir.. fajkat bu yeteli değildir.. bu şekilde araya byte(s) insert edildiğinde programın offsetleri kayacaktır... eğer resource string son section olrak tanımlıysaki bu çok speceifik programalrda geçerli.. sadece resource sectionın imagesize ve offsetini değiştirek kurtabailirsin tabi crc koruması yok ise... ki bunalrın hepsini geçtim..
    resource hacker, pe exlorer ,resource tuner,exescope (16bit için) vs... gibi resource programalrını tamamı exe anatomisni bozmadan isteiğin değişikliği yapmayı mümkün kılıyor...

disassembler tarafından ise bu iş harcanan zaman/yapılan iş fakiri...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.