Şimdi Ara

Exe Kırmak,Root Atmak İçin Hangi Diller?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlılta Belirtdigim Gibi Programlamaya Yeni Başlıcam,Az Cok Jomla,Sql,Visual Basic 6.0,CS Sunucusu Ve Knight Sunucum Falan Var
    Ama Bunlarda Ögrenicek Bişey Yok Gibi:D
    Merak Ettigin Ve Zevk Aldıgım Kısım Dosyaları Kurcalamak
    Root Atmak,Exeleri Kırmak.Mesela Kaynak Kodları Kapalı Bir Programı İnceleyip Az Cok Düzenleyebilmek..Derinlerine İnmek İstiyorum
    Sizce Hangi Dil Benim İçin Uygun Ve Pratik Olur..Tabi Az Cok Para Kazandırmasıda İyi Olur,Para Kazanmak Gibi Düşüncem Yok Ama Aç Kalmakta İstemem:D

Merak Ettigim Kısımlar Agırlıklı Olarak Programlarım İşlevsel Kısımları..
    Tam Derdimi Anlatabildinmi Bilemiyorum Ama Meraklı Oldugum Ve Zevk Aldıgım Kısım Bu...

Az Cok Araştırdım Karşıma Asembly Dili Cıktı...

Sizce Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim...

• okudugum bildiğim kadarıyla assembly kullanılarak ters mühendislik yapılıp deassemble yöntemiyle sanırım yapılabiliyodu emin değilim tabi bildiğim şeyi paylaşıyorum ters mühendisliği bi araştırabilrsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman80 -- 19 Mart 2014; 1:53:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRJinKazamaTR

Başlılta Belirtdigim Gibi Programlamaya Yeni Başlıcam,Az Cok Jomla,Sql,Visual Basic 6.0,CS Sunucusu Ve Knight Sunucum Falan Var
    Ama Bunlarda Ögrenicek Bişey Yok Gibi:D
    Merak Ettigin Ve Zevk Aldıgım Kısım Dosyaları Kurcalamak
    Root Atmak,Exeleri Kırmak.Mesela Kaynak Kodları Kapalı Bir Programı İnceleyip Az Cok Düzenleyebilmek..Derinlerine İnmek İstiyorum
    Sizce Hangi Dil Benim İçin Uygun Ve Pratik Olur..Tabi Az Cok Para Kazandırmasıda İyi Olur,Para Kazanmak Gibi Düşüncem Yok Ama Aç Kalmakta İstemem:D

Merak Ettigim Kısımlar Agırlıklı Olarak Programlarım İşlevsel Kısımları..
    Tam Derdimi Anlatabildinmi Bilemiyorum Ama Meraklı Oldugum Ve Zevk Aldıgım Kısım Bu...

Az Cok Araştırdım Karşıma Asembly Dili Cıktı...

Sizce Hangi Programlama Dilini Seçmeliyim...

Para kazandırma olayını bilmem ama ters mühendislik ile exe den kod çıkartan programlar mevcut araştırabilirsin. Bunun dışında o programda değişiklik yapmak istiyorsan yazıldığı dili bilmen gerekir ki üzerinde değişiklik yapabilesin. Tam olarak ne yapmak istediğini bilmediğimden genel cevap vereyim assembly makine dilidir diyebiliriz senin herhangi bir dilde yazdığın kodun bilgisayarla anlaşmasını sağlar, mekanik parçaların kontrolü oralara veri yazılması gibi

• OllyDbg gibi bir debugger kullanarak exeyi açıp istediğin işlemleri yapabilirsin. Örn bir codecave içerisine enjeksiyon yapıp kendi DLL dosyalarını loadlattırabilirsin. Burada pointerleri okuyup bunlara göre işlem yaptırabilirsin. (Örn HP azaldığında otomatik olarak pot bastırma gibi.)

C ve C++ gibi low level diller işini görür. Yanında biraz assembly ve reverse engineering bilgisi olması lazım. (Örn EAX/JMP falan ne işe yarıyor bunları bilmen lazım.) Birde basit düzeyde de olsa algoritma bilginin olması lazım.

Benim zamanımda Lena video tutorialleri vardı. O videoları izleyerek başlayabilirsin. Önce uygulamalardaki basit nag ekranlarını silip daha sonra uygulamaları full sürüme getirmeyi vb. gösteriyor. Daha ilerilerde çok daha komplex konuları işliyor. (kriptolanmış exeleri kırmak gibi)

Bu tür işler pek tutulmuyor ancak para kazananlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSF Aristona -- 19 Mart 2014; 13:39:44 >
  • Tşkr Ederim,Tüm Kapılar Bana C Dillerini İşaret Ediyor:)
    Aslında Niyetim Güvenlik Açıklarını Tespit Etmek,Fixlemek Yada Ben Güvenlik Acını Kullanmak İstiyorum:P
    Bugları Fixlemek,Bugları Bulup Kullanmak..Neyin Nasıl Oldugunu Az Cok Kavramak İstiyorum
    Şizofren Kısmına Meraklıyım...

Asembly Tercih Etmemin Sebebi Makine Diline En Yakın Dil Oldugundan,Sınırlar Olmadan Herşeyi Ayarlıyabilirim...
    Asembly Gibi Başka Tercih Edebilcegim derleyici Diller Varmı Biliyormusun...
    Asembly Yerine Şunu Kullan Her Platformda İş Görüş Diyebilcegin Yada Alternatif Olarak Kullanabilcegim Başka Derleyici Dil...
    Az Cok Araştırdıgımda Karşıma Hep Asembly Cıktı,Başka Alternatif Göremedim...
    Asm Yerine Başka Makine Diline Yakın Dil Varmıdır...

Makine Dili>Assembly>C,VİSUAL,Delphi.... Sıralama Böylemi Gidiyor Tam Olarak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRJinKazamaTR

Tşkr Ederim,Tüm Kapılar Bana C Dillerini İşaret Ediyor:)
    Aslında Niyetim Güvenlik Açıklarını Tespit Etmek,Fixlemek Yada Ben Güvenlik Acını Kullanmak İstiyorum:P
    Bugları Fixlemek,Bugları Bulup Kullanmak..Neyin Nasıl Oldugunu Az Cok Kavramak İstiyorum
    Şizofren Kısmına Meraklıyım...

Asembly Tercih Etmemin Sebebi Makine Diline En Yakın Dil Oldugundan,Sınırlar Olmadan Herşeyi Ayarlıyabilirim...
    Asembly Gibi Başka Tercih Edebilcegim derleyici Diller Varmı Biliyormusun...
    Asembly Yerine Şunu Kullan Her Platformda İş Görüş Diyebilcegin Yada Alternatif Olarak Kullanabilcegim Başka Derleyici Dil...
    Az Cok Araştırdıgımda Karşıma Hep Asembly Cıktı,Başka Alternatif Göremedim...
    Asm Yerine Başka Makine Diline Yakın Dil Varmıdır...

Makine Dili>Assembly>C,VİSUAL,Delphi.... Sıralama Böylemi Gidiyor Tam Olarak:)

Assembly insanı kanser eder hocam

Ve hocam şöyle bence:

Makine dili>Assembly>C>Delphi>C++> etc etc.

• Ben orta seviye bir dil olan C'yi öneririm. Gerektiğinde assembly ve pascal gibi dillere erişimin kat be kat kolay olur. Tabi sana kalmış seçim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android'de dosyaları korumak
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorum Atan Herkeze Teşekkür Ederim,
    C Ve Türlerini Ögrenmeyi Düşünüyorum,Belki Python Ve Sql Konusundada Kendimi Geliştirmeyi Düşünüyorum
    Asm Konusu Biraz Yaş
    tablet,Giyilebilir Teknoloji,3 Boyutlu Baskı Vs...ASM Olayını Karmaşık Bi Hale Getiriyor:D
    Donanım Ve Yazılım İlişkisini Ögrenmek İçin ASm Ve Tersine Mühendislik Konusunda Birşeyler Ögrenmeyi Düşünüyorum Ama...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.