5 sayısı 2 ile 6 nin 3 sayısı 1 ile 7 nin 10 sayısı 9 ile 12 nin arasında mi 1. koşulum bu olsun bunu koşullandırılmasını ben şu şekilde yapıyorum.
5 sayısı 2 ile 6 =eğer((5<6)*(5>2);"Doğru";"Yannış") 3 sayısı 1 ile 7 =Eğer((3<7)*(3>1);"Doğru";"Yannış") 10 sayısı 9 ile 12 =eğer((10<12)*(10>9);"Doğru";"Yannış")
Benim sorum bundan sonrası için bu formul sonrası hepsi doğru gelecektir çünkü hepsi aralıkta. Ben başka bir formülle bu 3 formulun hepsinin doğru olup olmadığını öğrenebilir miyim. demek istedigim bunun gibi uzun bir listem var hepsi aralıktami yada aralığın dışındami tek formulle görmek istiyorum ? bunu yapabilecek bir formul varmi?
Şimdiden Teşekkür Ederim.
=EĞER(VE(A1<6;A1>2);DOĞRU;YANLIŞ) ile hücre değeri mantıksal sınamasını yapabilirsin
Hücrelerdeki verilerin mantıksal sınama sonucunu =VE(B1;B2;B3) ile öğrenebilirsini. Tamamı doğru ise DOĞRU çıkacak, bir tanesi yanlış olsa bile YANLIŞ çıkacak
eğer formül girme sınırlarını aşan sayıda hücre varsa bu durumda makro ile kontrol gerekir
quote:
Orijinalden alıntı: akcan
=EĞER(VE(A1<6;A1>2);DOĞRU;YANLIŞ) ile hücre değeri mantıksal sınamasını yapabilirsin
Hücrelerdeki verilerin mantıksal sınama sonucunu =VE(B1;B2;B3) ile öğrenebilirsini. Tamamı doğru ise DOĞRU çıkacak, bir tanesi yanlış olsa bile YANLIŞ çıkacak
eğer formül girme sınırlarını aşan sayıda hücre varsa bu durumda makro ile kontrol gerekir
teşekkür ederim araştırırken 2 farklı çözümünü daha buldum benden sonra araştıran arkadaşlara cevap olmuş olsun.
-- normal formül (ENTER ile uygulanacak) =EĞER(EĞERSAY(H4:H24;"HATALI")=0;"HEPSİ TAMAM";"HATALI VAR")
-- dizi formülü (CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulanacak) =EĞER(VE(E4:E24<=F4:F24;G4:G24>=F4:F24);"HEPSİ TAMAM";"HATALI VAR") İkinci formül dizi formülü olduğundan hücreye CTRL+SHIFT+ENTER ile uygulanmalıdır. İşlem doğru yapılmışsa formül kendiliğinden, {....} şeklinde köşeli parantez içerisine alınır.