Şimdi Ara

excell eğer formülü kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Excel de rapor tutuyorum raporda işlem yapıldıysa yanında tamamlandı yazıyor işlem yapılmadıysa devm ediyor yazıyor. Benim sormak istediğim en alta tamamalanan ve devam eden kaç sutün olduğunu yazdırmak. kaç tane tamamlandı var kaç tane devam ediyor var gibi?

• cevabı buldum. Tamamlandı yazanların sayısını bulmak için =EĞERSAY(E3:E26;"Tamamlandı") , devam ediyor için =EĞERSAY(E3:E26;"Devam ediyor") formülünü kullanarak yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmettufekci

cevabı buldum. Tamamlandı yazanların sayısını bulmak için =EĞERSAY(E3:E26;"Tamamlandı") , devam ediyor için =EĞERSAY(E3:E26;"Devam ediyor") formülünü kullanarak yaptım
    Merhabalar;
    B8 hücresinde 300 yazsın, D8 hücresinde 250 yazsın
    E8 hücresinde istediğim sonuç; 300 >250 Uygundur.
    yada;
    B8 hücresinde 250 yazsın, D8 hücresinde 300yazsın
    E8 hücresinde istediğim sonuç; 250 < 300 Uygun Değildir.
    yani sonuç alanında her zaman B8 ve D8 hücrelerindeki verileri de yazsın. Bunu "Eğer" komutu ile sağlayabiliyor muyuz?
  • tekhim T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar E8 hücresine bu formülü kopyalayabilirsiniz :)

Eşitlik durumunda da uygun olacağını düşünerek formulü bu duruma göre ayarladım.
    Eğer eşitlik durumunda, farklı bir işlem yapılacaksa, bilgi verirseniz o duruma göre düzenleme yapabilirim.

=EĞER(B8=D8;B8&" = "&D8&" Uygun";EĞER(B8>D8;B8&" > "&D8&" Uygun";B8&" < "&D8&" Uygun Değildir"))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 30 Mayıs 2018; 17:25:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.