Şimdi Ara

excelde grafikten anlayanlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • excelde bir grafik çiziyorum, grafikte 1-1,2-1,3-0,8 gibi değerlerden oluşan bir seri ile 1580-2700-2644 gibi büyük sayılardan oluşan ikinci bir seri var. ben bu iki seriyi aynı grafikte gösterince ilk serideki değerlerin hepsi sıfırın oralarda görünüyor. bunu çözmenin bir yolu vardı, biliyorum ama şu an beceremedim.

Yardım eder misiniz, acil ... teşekkürler

• Değer aralığını herhangi bir değerden mi başlatmak istiyorsun, sorunun bu mu..?
  • Grafik üzerinde; Sağ Tuş/Klavuz Çizgilerini Biçimlendir/(Y) Ekseni Kesişme Yeri'ndeki aralığı istediğin değerde seçebilirsin..! O zaman o aralık başlangıcından itibaren başlar..! Y ekseninden bahsettim, çünkü sağ tuşu hangi eksen üzerinde yaparsan o eksenin biçim özelliklerine giriyor..!
  • yok kardeş o diil. mesela X ekseninde yıllar var, Y ekseninde de A ve B maddeleri için o yıllarda yapılmış çeşitli ölçüm değerleri. A maddesi için olan değerler ufak 0,1-0,2-1-1,5-0,8 gibi değerler, B maddesi için olan değerler ise 1000'lerde. şimdi aynı grafik üzerinde her 2 değeri de göstermeye kalkınca B maddesi upuzun bir çubuk oluyor, A maddesinin tüm değerlerinde de ufacık bir çubuk oluyor, A hiç görünmüyor. bunu nasıl çözerim.
  • Peki.! Şimdi değiştimek istediğin ölçü aralığının ekseni üzerinde... Sağ Tuş/Ekseni Biçimlendir/Ölçek/Ana birim..
    Burayı değiştirirsen: Diyelimki aralığın 1-100... Sende Ölçek Aralığı'ı 5 yaptın.. 0-5-10-15.... vs gider..! Kolay gelsin..!
  • Nasıl, sorununuzu giderdiniz mi..?
  • Kardeş galiba ben derdimi tam anlatamadım
    Onun için de örnek bi tablo hazırladım, aşağıdaki linkte. Grafikte gördüğün üzere A maddesi için ölçüm değerleri görünmüyor, B nin değerleri çok yüksek olduğu için. Her ikisini de görünür hale getirmenin bi yolu var mı?

Teşekkürler...

http://d.turboupload.com/d/1552092/rnek.xls.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seçtiğiniz çubuk yada sutun grafik türü, bir tek nesnenin değişimini göstermek üzere ayarlanmıştır..! Birden fazla nesneyi grafik olarak karşılaştırmak istiyorsanız başka bir grafik türü seçmelisiniz..! Ben böyle biliyorum.. Pasta grafik falan deneyebilirmisiniz, bakalım ondada böyle sorun yapacak mı..? Kolay gelsin..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gereqsiz -- 22 Şubat 2007; 14:56:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.