BUNUN ONDALIK SAYISINI 2 YAPTĞIMDA TOPLAM 585,40 OLUYOR
................................................................................................................................ FAKAT BENİM YAPMAK İSTEDİĞİM RAKAMLARI ŞU MANTIKLA TOPLAMAK (YANİ RAKAMLARI ŞÖYLE GÖRMEK)
2357 22788 33396 TOPLAM = 58541
YANİ SONUÇ 585,41 OLMALI BÜTÜN BORDROYU KONTROL ETMEK ÇOK ZOR NE YAPABİLİRİM 100 İLE ÇARPMAYI DENEDİM OLMADI ÇÜNKÜ BÜYÜK RAKAMLAR OLUNCA 100 OLMUYOR
Acikcasi ne yapmak istedigini anlamadim. Bütün hücreleri ortak paranteze alip 100 ile carpmak gibi bisey mi? Biraz daha detayli anlatabilirsen daha iyi yardimci olabilirim...
açıkça anlattım zayen yukarıda
yani excel son kuruşlarıda görerek topluyor oysa ben sayıyı yuvarlayıp sadece son iki kuruşu tuplucam mesela
ÖRNEĞİN;
23,5716 227,8758 333,9559 TOPLAM = 585,4032
................................................................................................................................ rakamları yuvarlıyorum yani ondalık kısmını iki yapıyorum
23,57 227,88 333,96 TOPLAM = 585,41 çıkmalı ama excel 585,40 topluyor
mesela bir örnek daha
23,5716 235,7336 235,7336 toplam =495,0387
yuvarlıyorum (ytlmantığına göre yuvarlıyorum ) 23,57 235,73 235,73 toplam =495,03 olmalı ama excel 494,04 topluyor
Kusura bakma bu aralar pek iyi olmadigim icin anlama zorlugu cekiyorum...
Soruna gelince EXCEL'in yaptigi gayet mantikli zira EXCEL virgülden sonraki 3.rakami degerlendirip yuvarlamayi ona göre yapiyor. Yani virgülden sonraki 3.rakam 5 ve 5den büyük ise ikinci rakam bir fazlaya tamamlaniyor...585,4032 virgülden sonra 3.rakam 5 den kücük oldugu icin ikinci rakama hic dokunulmuyor...
Bunun icinde AŞAĞIYUVARLA ya da YUKARIYUVARLA formülünü kullanman gerekiyor...
Kolay gelsin...
önce bu işlemi yapmalısın;
işlemin üzerine gelip sağ klik ve,
daha sonra, sayı \ sayı kısmından ;
şeklinde çözülmesi lazım eğer yapacakların tüm kolonda ise kolonu tıklayıp kolanun üzerinden işlemi yaparsan tüm satırlar üzerinde geçerli olacaktır
Fanatik_25 arkadaşım, bu dediğini sanıyorum ki zeliha arkadaşımız gözü kapalı yapıyordur :) -------------
=YUVARLA ( A1,A7;2)
7 ayrı rakamın toplamlarını yuvarlamak için kullanabilirsiniz. noktalı virgülün sağındaki rakam ( 2 ) burda toplam sayıyı 2 basamaklı ondalık kesire yuvarlama yap anlamındandır ve bu toplam rakama en yakın YUKARI ( aksini belirtmediğinzi sürece ) yuvarlayacaktır. Siz burdaki ;2 rakamını 4 6 vs. yaptığınızda sayı toplamı o şekilde yine YUKARI ( aksini siz belirtmedikçe ) yuvarlanacktır
örneğin: topmaları 123456,0126419 olan bir sayı = YUVARLA (Ax,Ax;5) şeklinde yazılırsa size excelin vereceği sonuç = 123456;01270 olacaktır çünkü siz aksini belirmedikçe yukarı yuvarlar.
yuvarlama kesiri olarak önemli olan aşşağı yukarı yuvalamyı yaparken, aynı anda KAÇ BASAMAK olacağına da karar vermektir bu nedenle
öreniğin :
=AŞAĞIYUVARLA(A1,A7;4) yaptığınızda, a1+a7 kolonlarındaki rakam toplamını virgülden sonraki 4 basamağı kapsıyacak şekilde AŞŞAĞI yuvarlamaktır. Bu kesir rakamlarının sayısı, kulalndığınız temel rakamların kesir sayısına bağlı olarak değişecektir. örneğin siz 123,456 - 123,123456 - 123,12345 kullanıyorsanız bu rakamların virgül sonrası yuvarlama basamak toplamı en az 0 ( yani tam sayı ) yada 6 olmalı. Buda =AŞAĞIYUVARLA(A1,A3;0) yada =AŞAĞIYUVARLA(A1,A3;6) buda size 370 ( eğer ;0 yaparsanız ) yada 369,700000 (;6 yaparsanız ) olarak sonuç çıkartır.
@ home_sweet_chaos
Şimdi daha dikkatli okudum ewt farklı bişiden bahsediyo
quote:
Orjinalden alıntı: FANATİK_25
@ home_sweet_chaos
Şimdi daha dikkatli okudum ewt farklı bişiden bahsediyo
onu biliyorum
yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar çözdüm sayenizde sorunu yuvarla formülü ile
quote:
Orjinalden alıntı: **Zeliha**
hayır yuvarla formülünü denedim olmuyor
quote:
yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar çözdüm sayenizde sorunu yuvarla formülü ile
quote:
Orjinalden alıntı: serseri
quote:
hayır yuvarla formülünü denedim olmuyor
quote:
gülmenize gerek yok sadece üstteki rakamları yuvarladım toplamı değil ben daha önce tümünü yuvarlamıştım olmamıştı yani komik değil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme