excel'de bir hücreye 7.5 yazmam gerekiyor, fakat ben bunu her yazdıkça 7.may şeklinde bir ibare belirdi. hücreyi biçimlendirip genel yaptım, yine denedim ama aynı şey oldu. hücre biçimlendirmekle aynı oluyosa rakamın biçimini değiştiriim dedim 7,5 yaptım, bu sefer de 07.oca gibi bir ibare belirdi. baika bir hücrenin içeriğini kopyaliim dedim ama onda da aynısı oldu. hatta yeni bi belge açtım, onda da 7.5 yazdım, enter'a basar basmaz o belgede de rakam 7.may oldu. bunu aşmak için napmam gerekir? excel'de ondalıklarla çalışmak için napmalıyım?
hücre biçimlendir kısmında hücrayi "SAYI" olarak seç ondalık basamağına da 1 veya 2 ver (sen hangisini istiyorsan)
quote:
Orijinalden alıntı: Gerek Yok
hücre biçimlendir kısmında hücrayi "SAYI" olarak seç ondalık basamağına da 1 veya 2 ver (sen hangisini istiyorsan)
yapmıştım zaten onu, o şekilde olmuyo. başka bi yolu yok mu?
7.5 yazmadan önce hücreleri biçimlendir seçeneğinden ilgili hücreyi metin yap, ondan sonra 7.5 yaz.
quote:
Orijinalden alıntı: erbilge
7.5 yazmadan önce hücreleri biçimlendir seçeneğinden ilgili hücreyi metin yap, ondan sonra 7.5 yaz.
sağol erbilge. denedim oldu. ben de tarihten ayarlama yapmıştım o da olmuştu ama böylesi daha sağlam. teşekkürler tekrar.
hücreyi metin olarak seçerseniz hesaplama yapamazsınız o hücre ile ilgili. çünkü o hücredeki yazılanı DEĞER olarak değil YAZI olarak algılıyor.
altındaki hücreyi de METİN olarak seçip ona da 10.5 yazın ve iki hücreyi toplayın bakalım. sonuç ne çıkacak :D
bu arada şunu söyleyeyim. nokta ile ondalık giremiyorsan virgül ile dene. bölgesel dil ayarlarında ondalık simgesi virgül olarak seçilmiş ise excel de burdan okuduğu için nokta-virgül ayrımı yapıyor. 7.5 olarak giremiyorsan 7,5 olarak dene. ayrıca hücreleri de SAYI olarak ayarlamalısın. METİN olarak ayarlama.