Şimdi Ara

Excel ile iki sutün karşılaştırma... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
5
Favori
291.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şöyle bir sorunum var . elimde iki adet excel listesi var. A ve B olsun adları. A 'da 130 satır ve 30 sütun var, B2 de ise 2500 satır ve 30 sütun var. B'deki tüm hücreler A'daki değişimlere formüllerle bağlı . Bu sütunların bazıları sayı bazıları text. ben B'de elle değişiklik hiç yapmıyorum, A'da değişiklik yapıyorum B'ye yansıyor. şimdi sorum şu: A'da değişiklik yaptığımda B'deki değişiklikleri takip etmek istiyorum. fakat excelde formülle yapılan değişiklikleri kaydetmiyor. (track changes highlight seçeneği) bunu yapabileceğim bir formül varmı acaba? Compare ile yapmaya çalıştım fakat olmadı text için beceremedim. (Bu arada B excelindeki sütunlar A'daki aynı sütunlara bağlı yani A excelinde "A2" hücresinde yaptığım bir değişiklik B excelinde sadece A sütununda ve "AA" sütunu yine aynı şekilde "AA" sütununda bir çok hücrede değişiklik yapıyor)

yardımcı olursanız sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba;

Şöyle bir sorunum var . elimde iki adet excel listesi var. A ve B olsun adları. A 'da 130 satır ve 30 sütun var, B2 de ise 2500 satır ve 30 sütun var. B'deki tüm hücreler A'daki değişimlere formüllerle bağlı . Bu sütunların bazıları sayı bazıları text. ben B'de elle değişiklik hiç yapmıyorum, A'da değişiklik yapıyorum B'ye yansıyor. şimdi sorum şu: A'da değişiklik yaptığımda B'deki değişiklikleri takip etmek istiyorum(rengini değiştirmek istiyorum). fakat excelde formülle yapılan değişiklikleri kaydetmiyor. (track changes highlight seçeneği) bunu yapabileceğim bir formül varmı acaba? Compare ile yapmaya çalıştım fakat olmadı text için beceremedim. (Bu arada B excelindeki sütunlar A'daki aynı sütunlara bağlı yani A excelinde "A2" hücresinde yaptığım bir değişiklik B excelinde sadece A sütununda ve "AA" sütunu yine aynı şekilde "AA" sütununda bir çok hücrede değişiklik yapıyor)

yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkywalkeR3001

Saolun beyler,
    Arkadaş küçük bi makro yazdı ve sorun halloldu :)
    Teşekkürler...

İyi günler hocam. Benzer bir sorun yaşıyorum da mümkünse makronuzdan yararlanabilir miyim ?
  • arkadaşlar benim bir sorunum var ? 2 -3 Nalbur var excell formatında ürün listesi yolluyorlar (200-300 adet) aynı ürünler arasında fiyat analizi nasıl yaparım yada Ör. 1. firmada A malzemesi 42,00 TL 32. satırda 2. Firmada aynı A malzemesi 43,00 TL 121. satırda , 3. firmada aynı A malzemesi 41,50 TL 79. satırda bunlar arasında fiyat analizini yapabileceğim en düşük fiyatlısını atıyorum dolgu yapabilecek formül var mı ? Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk575

arkadaşlar benim bir sorunum var ? 2 -3 Nalbur var excell formatında ürün listesi yolluyorlar (200-300 adet) aynı ürünler arasında fiyat analizi nasıl yaparım yada Ör. 1. firmada A malzemesi 42,00 TL 32. satırda 2. Firmada aynı A malzemesi 43,00 TL 121. satırda , 3. firmada aynı A malzemesi 41,50 TL 79. satırda bunlar arasında fiyat analizini yapabileceğim en düşük fiyatlısını atıyorum dolgu yapabilecek formül var mı ? Teşekkürler...

https://www.youtube.com/watch?v=rqWx-Lq4mHo

• Arkadaşlar benimde benzer bir sorunum var. Şimdiye kadar olan on numara çekilişlerinin sonucu 718 haftanın hepsini excele işledim. Ve bir arkadaşın yardımı ile makro yazdık. Hangi haftalardan kaçar tane çıktığını ve ortalamalarının hepsini işledim. Örneğin 2 hafta önceki çekiliş ile 5 hafta önceki çekiliş arasında kaç tane ortak sayı var. Ve bu ortak sayılardan kaç tanesinin çıktığını bulmak istiyorum. Veya ortaklarından çıkmayan iki haftanın çoğunlukta hangi haftalar olduğunu bulmak istiyorum. Lütfen yardımcı olunuz. Forum sitelerinin yabancısıyım. Ama biraz okuduğumda benim sorunumun cevabını bilecek excelde hatta kitap yazabilecek doğru kişilerin burada olduğunu gördüm. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
  • SkywalkeR3001 kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar
    aslında problem aynı çözüm yolları farklı olduğu bir durum söz konusu olarak görüyorum.
    burada önce karşılaştırılmak istenen hücreler düşeyara ile yanyana getirilebilir sonrada eğer formülü ile de karşılaştırma yapılır.
    sanıyorum bir fiyat geçişi olmuştur. toplu olarak karşılaştırarak değişiklik olmayan kalmış ise hızlıca tesbit için yapılabilir. yada iki liste de kodlar aynıdır isimler farklıdır gibi.
    burada en doğru çözüm için problemi iyi sormak gerekir.
    başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokalak

@erme76 sorusu;

Excelde Bir sheetindeki A sutunu ile ve baska bir sheetteki B sutunu karsılastırmak istiyorum.
    A sutununun oldugu Sheet'teki C sutununa karsılastırdıgım sayfadaki C sutunundaki degerin yazılmasını istiyorum.

IF (Sheet1 A1:A23 = sheet2 B1:B2) =?; A1 deki deger B15 teki değeri buluyorsa
    sheet1 C1 = sheet2 C15 degerini yazmalı.

Buna benzer bir uygulamayı Bilgisayar ve Monitör envanteri listelerimde hangi monitörün hangi bilgisayarda, kim hangi birim vs tarafından kullanıldığını bulmak için kullanmıştım. Aşağıdaki şekilde çözüm sağlamıştım umarım sizin için de yararı olur;

Formul;
    =EĞERHATA(DOLAYLI("PCEnvanter!"&ADRES(KAÇINCI(B440;PCEnvanter!U:U;0);4));"Kullanıcısız")

Açıklama;
    KAÇINCI formulü ile B440'ta yazan değeri PCEnvanter sayfasının U sütununda arama yapıp, kaçıncı satır olduğunu buluyoruz
    ADRES formulü ile Bulunan satırın 4. sütun adı ile adresini tanımlıyoruz: 4=D sütunu. Yani sonuç PCEnvanter!$D$440 olacaktır.
    DOLAYLI formülü ile hesaplanan adres'te yazan değeri hücreye getiriyoruz.
    EĞERHATA formulü isteğe bağlı bir durum, değer bulunamazsa 'Kullanıcısız' yazmasını sağlıyoruz.

Sizin istediğinize göre formul şu şekilde olacaktır; Sheet1 C1 hücresine aşağıdaki formülü yapıştırınız.

=DOLAYLI("Sheet2!"&ADRES(KAÇINCI(A1;Sheet2!B:B;0);2))

veya hata kontrollü olsun isterseniz.
    =EĞERHATA(DOLAYLI("Sheet2!"&ADRES(KAÇINCI(A1;Sheet2!B:B;0);2));"Değer Bulunamadı")
    @Tokalak Üstat sırf size teşekkür edeyim diye foruma kaydoldum. Sayenizde şirkettekilerin 1 haftadır uğraştığı işi yarım saatte çözdüm. Allah ne muradınız varsa versin, varolun.

• @Tokalak çok çok sağol dostum...

• A1 hücresi 1, A2 hücresi 1 ise 2 __ A1 hücresi 2, A2 hücresi 2 ise 2 __ A1 hücresi 1, A2 hücresi 2 ise 1 __ A1 hücresi 2, A2 hücresi 1 ise 2 değerini döndürecek formülü yazabilir misiniz ?

Bunu nasıl yapabiliriz ?

• azazel85 A kullanıcısına yanıt

Cümlenize göre tablo oluşturdum.

Eğer sondaki 2 ve 1 = 2 yi yanlışlıkla yazmadıysanız.

Bu formül

=EĞER(VE(A1=1;A2=2);1;2)

Yanlışlıkla 2 yazdıysanız ve 2 ve 1 = 1 olacaksa

Bu formül istediğinizi yapar.

=EĞER(YADA(VE(A1=1;A2=1);VE(A1=2;A2=2));2;1)

Excel ile iki sutün karşılaştırma...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.