Şimdi Ara

Excel- İki Dosya Nasıl Birleştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aynı tarz çalışma iki ayrı excel dosyasında yapıldı. İlk hücrede ad, ikinci hücrede şehir olduğunu varsayalım. İkinci hücredeki şehirler isimler için güncellendi.(birden fazla şehir yazıyor). Peki ben bu iki excel dosyasını nasıl birleştiririm?
    Ör:
    1.dosya
    1. asd ankara, istanbul, izmir
    2. asa ankara, adana, samsun
    2.dosya
    1.asd ankara,izmir,malatya
    2.asa ankara,adana,antalya
    Şimdi burda şehirler birbirlerini tamamlayacak, üstüne yazmayacak şekilde nasıl birleştirebilirim?
    - Mesela 1. isim için ankarayı ve izmiri aynı hücreye iki defa yazmayacak. Birleştirme bittiğinde; ankara,istanbul,izmir,malatya yazacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acromass -- 23 Ağustos 2011; 23:06:09 >

Dediğiniz durumu kendi bilgisayarımda biraz uğraşarak yaptım. Ama benimki baya uzun uldu. (Aynı satırda tekrarlananları bulmak) Makro yazmayı bilenler belki bu işlemi daha kısa ve kolay halledebilirler. Eğer hala yapamadıysanız pm üzerinden ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
    Genel olarak gittiğim yöntem;
    önce Birleştir komutuyla iki sütunu tek sütunda birleştirdim.
    Tekrarlananları bulmak için satırı sütunlara böldürdüm satır sütun dönüşümü yaptım
    Sütunlarda yenilenen değerleri kaldırdım
    Tekrar sütunları satırlara dönüştürüp birleştirdim ve istenen yere yapıştırdım

Dediğim gibi biraz uzun ama sorununuz hala çözümlenmediyse denenebilir.
    Saygılarımla...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.