Şimdi Ara

Excel grafik oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar dersinden bir ödev var. Ödevde bize bir veri dosyası veriliyor ve bu veri dosyasını kullanarak bazı değerler hesaplamamız ve bir hız-zaman grafiği çizmemiz isteniyor. Ödevin heryerini bitirdim fakat hız-zaman grafiği konusunda sıkıntı yaşıyorum. Örnek çalışma aşağıdaki resimde görülüyor. Benim ödeviminde bu şekilde olması gerekiyor.

Excel grafik oluşturma

"Velocity (km/h)" yazan sütundakiler aracın hızını, "Duration (min)" yazan sütundakiler aracın yanda yazan hızda kaç dakika ilerlediğini gösteriyor.

Grafikte ise bu dakika değerleri toplanarak saate çeviriliyor. Yani 5 dakika yerine 0.08 Saat, 5+8 dakika yerine de 0.22 saat yazıyor.

Yani tablodaki değerler grafiğe geçirilirken hem toplanarak gitmeli hemde 60'a bölünmeli. Ayrı bir sütun oluşturmadan bunu birtürlü başaramadım. Yaptığım grafik aşağıdaki gibi oluyor.

Excel grafik oluşturma

Ben bu grafiği bu şekilde değilde sütun oluşturmadan aşağıdaki gibi yapmalıyım.

Excel grafik oluşturma

Sorun şu ki bu şekilde yapmam için bir sütun daha oluşturmam gerekiyor fakat örnek olarak gönderilen dosyada (pdf) böyle bir sütun yok.

Ödev linki:http://hotfile.com/dl/89646046/9a70f78/hw2.pdf.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Atayım mı sana Numan ödevi, bak burada biz bizeyiz

Yok ben Numan değilim, Numan'ın arkadaşıyım Ama atarsan o bölüm için çok hayra geçersin
  • Aslında baktım da ödevin o kadar da kötü değil, hatta her şeyi doğru yapmışsın. Derse giren hoca da dakikayı saate çevirip alt alta toplayın demişti. Yeni bir sütun olarak. Ama sen yine istersen o sütunu veya o sütundaki birkaç hücreyi yazı biçimi olarak rengini beyaz yaparak gizleyebilirsin. Aynı ödevdeki gibi de olmayabilir dedi bizim hoca, görünüme veriyorum dedi notları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 15 Aralık 2010; 18:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Aslında baktım da ödevin o kadar da kötü değil, hatta her şeyi doğru yapmışsın. Derse giren hoca da dakikayı saate çevirip alt alta toplayın demişti. Yeni bir sütun olarak. Ama sen yine istersen o sütunu veya o sütundaki birkaç hücreyi yazı biçimi olarak rengini beyaz yaparak gizleyebilirsin. Aynı ödevdeki gibi de olmayabilir dedi bizim hoca, görünüme veriyorum dedi notları.

Tamam öyle yapayım o zaman. Bizim hoca ödevden ve grafik çiziminden hiç bahsetmedi bende uğraş uğraş yapamadım grafiği. O şekilde yaptım göndereceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.