Şimdi Ara

Excel formulü - ACİL -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sütundaki en küçük değeri bulma formülü =MİN(A1:A5) örneğin. Ama küçük değeri bulurken 0 (sıfır)ı hesaba katmamasını istiyorsak; formül nasıl olur? Yani 0 hariç en küçük değeri bulmak istiyorum...
    Bilen varsa çok acil bilgilendirebilirse çok teşekkür ederim.
    İyi geceler...

• senin verdiğin =min(a1:a5) e göre a5'ten sonra ",0 " yazman gerekiyor, min formülü ile ilgili yardım konusunda böyle gördüm. yardım konularını incelersen senin için iyi olacaktır. kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: jashugan

senin verdiğin =min(a1:a5) e göre a5'ten sonra ",0 " yazman gerekiyor, min formülü ile ilgili yardım konusunda böyle gördüm. yardım konularını incelersen senin için iyi olacaktır. kolay gelsin

Yok dostum senin dediğini de yaptım ama olmuyor...

Yok mu bu işe bir çözüm bulacak....
  • Ben söyliyim ama formüllerin türkçe karşılıklarını bilmiyorum.. denedim işe yarıyor.. tek formül ile değil sınama ile çözüm buluyoruz.. oldukça basit aslında.. şöyleki eğer listedeki en küçük rakam 0 ise listedeki 2. en küçük rakamı ver yok eğer rakam 0 değilse o bulduğun rakamı ver diyoruz.. formül aşağıdaki gibi.. denedim sorunsuz çalışıyor.. herşeyi ille tek formülle halledicez diye bir kural yoksa bunu kullanabilirsin...

=IF(MIN(A1:A5)=0;SMALL(A1:A5;2);MIN(A1:A5)) (Hatalı)

şöylede olabilir;

=IF(MIN(A1:A5)=0;SMALL(A1:A5;2);SMALL(A1:A5;1)) (Hatalı)

Düzeltme: Formüller listede birden fazla 0 olduğu taktirde sonucu yine 0 veriyor.. en kısa zamanda kesin çözümü ekliyorum

---------------------------SON DÜZENLEME----------------------------

Yukarıdaki formüller listede birden fazla 0 olduğu taktirde sonucu yine sıfır veriyordu.. çünkü o zaman ikinci en küçük rakamımız 0 değerinde oluyordu.. Şöyle bir çözüm buldum.. Eğer listede 0 var ise önce onları saydırdım sonra kaç tane sıfır var ise bir sonraki küçük değeri almasını söyledim.. diyelim listede iki adet 0 mevcut.. formül önce listede 0 olup olmadığına bakıyor eğer 0 yok ise en küçük değeri veriyor.. var ise kaç tane 0 olduğunu sayıyor ve diyelimki listede 2 adet 0 mevcut ise listenin 3. en küçük rakamını size veriyor..

=IF(COUNTIF(A1:A5;0)=0;MIN(A1:A5);SMALL(A1:A5;COUNTIF(A1:A5;0)+1))

Yukarıdaki formül ile bu sorunu hallettik.. Ama eğer diyelimki bütün listedeki rakamlar 0 olursa #NUM! hatası verir.. aslında bu bir hata değildir bilgilendirmedir.. Böyle bir durumda formülün vereceği tepkiyi belirlemek isterseniz eğer formüle küçük bir eklenti daha yapabiliriz. Bu eklenti bize bütün rakamların 0 olduğu durumda vereceği uyarıyı gösterir.. Tabi eğer istersek buraya ikinci bir formülde yazabiliriz yada bir uyarı metni verebiliriz.. Bunu iferror formülü ile yapıcaz;

=IFERROR(IF(COUNTIF(A1:A5;0)=0;MIN(A1:A5);SMALL(A1:A5;COUNTIF(A1:A5;0)+1));"Listedeki bütün değerler sıfır.")

Yukarıda ki formül bize bir önceki formüldeki verinin #NUM! hatası alması durumunda ne yapması gerektiğini gösteriyor.. Ben burada bir uyarı metni yazdırdım.. Mesela listedeki bütün rakamların 0 olduğunu yazdırabilirsiniz yada iki tırnak arasını boş bırakarak #NUM! yazmasındansa hücrenin boş değer almasını sağlayabilirsiniz yada tırnaksız 0 yazarak tüm değerlerin 0 olduğunu anlayabilirsiniz... tek iferror formülü ile aslında çok şey yapılabiliniyor.. tabi bu ikinci uzatılmış formül isteğe bağlı.. eğer tüm rakamların 0 olma gibi bir ihtimali yoksa yada olması durumunda #NUM! hatası almanız çok önemli değilse önceki daha sade formülü kullanabilirsiniz..

Bunda henüz bir hataya rastlamadım eğer ki siz rastlarsanız beni bilgilendirin üzerinde biraz daha durabiliriz. gerçi basit döngüler.. bir şekilde halledilir.. Umarım işinizi görür.. takıldığınız yerde yine yardımcı olmaya çalışırırm... yada yanlışım varsa lütfen uyarın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 20 Nisan 2009; 17:14:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

Ben söyliyim ama formüllerin türkçe karşılıklarını bilmiyorum.. denedim işe yarıyor.. tek formül ile değil sınama ile çözüm buluyoruz.. oldukça basit aslında.. şöyleki eğer listedeki en küçük rakam 0 ise listedeki 2. en küçük rakamı ver yok eğer rakam 0 değilse o bulduğun rakamı ver diyoruz.. formül aşağıdaki gibi.. denedim sorunsuz çalışıyor.. herşeyi ille tek formülle halledicez diye bir kural yoksa bunu kullanabilirsin...

=IF(MIN(A1:A5)=0;SMALL(A1:A5;2);MIN(A1:A5)) (Hatalı)

şöylede olabilir;

=IF(MIN(A1:A5)=0;SMALL(A1:A5;2);SMALL(A1:A5;1)) (Hatalı)

Düzeltme: Formüller listede birden fazla 0 olduğu taktirde sonucu yine 0 veriyor.. en kısa zamanda kesin çözümü ekliyorum

---------------------------SON DÜZENLEME----------------------------

Yukarıdaki formüller listede birden fazla 0 olduğu taktirde sonucu yine sıfır veriyordu.. çünkü o zaman ikinci en küçük rakamımız 0 değerinde oluyordu.. Şöyle bir çözüm buldum.. Eğer listede 0 var ise önce onları saydırdım sonra kaç tane sıfır var ise bir sonraki küçük değeri almasını söyledim.. diyelim listede iki adet 0 mevcut.. formül önce listede 0 olup olmadığına bakıyor eğer 0 yok ise en küçük değeri veriyor.. var ise kaç tane 0 olduğunu sayıyor ve diyelimki listede 2 adet 0 mevcut ise listenin 3. en küçük rakamını size veriyor..

=IF(COUNTIF(A1:A5;0)=0;MIN(A1:A5);SMALL(A1:A5;COUNTIF(A1:A5;0)+1))

Yukarıdaki formül ile bu sorunu hallettik.. Ama eğer diyelimki bütün listedeki rakamlar 0 olursa #NUM! hatası verir.. aslında bu bir hata değildir bilgilendirmedir.. Böyle bir durumda formülün vereceği tepkiyi belirlemek isterseniz eğer formüle küçük bir eklenti daha yapabiliriz. Bu eklenti bize bütün rakamların 0 olduğu durumda vereceği uyarıyı gösterir.. Tabi eğer istersek buraya ikinci bir formülde yazabiliriz yada bir uyarı metni verebiliriz.. Bunu iferror formülü ile yapıcaz;

=IFERROR(IF(COUNTIF(A1:A5;0)=0;MIN(A1:A5);SMALL(A1:A5;COUNTIF(A1:A5;0)+1));"Listedeki bütün değerler sıfır.")

Yukarıda ki formül bize bir önceki formüldeki verinin #NUM! hatası alması durumunda ne yapması gerektiğini gösteriyor.. Ben burada bir uyarı metni yazdırdım.. Mesela listedeki bütün rakamların 0 olduğunu yazdırabilirsiniz yada iki tırnak arasını boş bırakarak #NUM! yazmasındansa hücrenin boş değer almasını sağlayabilirsiniz yada tırnaksız 0 yazarak tüm değerlerin 0 olduğunu anlayabilirsiniz... tek iferror formülü ile aslında çok şey yapılabiliniyor.. tabi bu ikinci uzatılmış formül isteğe bağlı.. eğer tüm rakamların 0 olma gibi bir ihtimali yoksa yada olması durumunda #NUM! hatası almanız çok önemli değilse önceki daha sade formülü kullanabilirsiniz..

Bunda henüz bir hataya rastlamadım eğer ki siz rastlarsanız beni bilgilendirin üzerinde biraz daha durabiliriz. gerçi basit döngüler.. bir şekilde halledilir.. Umarım işinizi görür.. takıldığınız yerde yine yardımcı olmaya çalışırırm... yada yanlışım varsa lütfen uyarın..

Emeğin ve ilgin için çok teşekkür ederim kardeşim.
    Fakat yukarıdaki formül de #AD? hatası verdi...

• Hatanın sebebini tam olarak bilmiyorum ama şunu hatırlatıyım.. Kullandığın Excel ingilizce mi Türkçe mi?? Türçe ise yukarıdaki formül hata verecektir.. Formüllerin türçe karşılıklarını bilmediğimi söylemiştim.. Yok eğer ingilizce ise bir sorun çıkmaması gerekiyordu.. Örnek olarak 97-2003 Workbook olarak kaydedilmiş bir excel örneğini sana r-apide atıyorum.. büyük olasılıkla (emin değilim) excelin Türkçe olsada çalıştıracaktır..

http://rapid-share.com/files/224794207/enkucukdegerbulma.rar.html

Aradaki "-"yi kaldırmayı unutmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 23 Nisan 2009; 15:42:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

Hatanın sebebini tam olarak bilmiyorum ama şunu hatırlatıyım.. Kullandığın Excel ingilizce mi Türkçe mi?? Türçe ise yukarıdaki formül hata verecektir.. Formüllerin türçe karşılıklarını bilmediğimi söylemiştim.. Yok eğer ingilizce ise bir sorun çıkmaması gerekiyordu.. Örnek olarak 97-2003 Workbook olarak kaydedilmiş bir excel örneğini sana r-apide atıyorum.. büyük olasılıkla (emin değilim) excelin Türkçe olsada çalıştıracaktır..

http://rapid-share.com/files/224794207/enkucukdegerbulma.rar.html

Aradaki "-"yi kaldırmayı unutmayın..

Dostum çok teşekkürler...

Daha önce verdiğin formülü türkçeleştirdim ve sorunu halletttim. Çok sağolasın...

Türkçesi de:

=EĞER(EĞERSAY(M4:M23;0)=0;MIN(M4:M23);KÜÇÜK(M4:M23;EĞERSAY(M4:M23;0)+1))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel Formül Sorunu?
    4 yıl önce açıldı
    excel formül
    8 yıl önce açıldı
    excel formül yardımı!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sosyolog07

Dostum çok teşekkürler...

Daha önce verdiğin formülü türkçeleştirdim ve sorunu halletttim. Çok sağolasın...

Türkçesi de:

=EĞER(EĞERSAY(M4:M23;0)=0;MIN(M4:M23);KÜÇÜK(M4:M23;EĞERSAY(M4:M23;0)+1))

Rica ederim.. işini gördüğüne sevindim
  • Selam Arkadaşlar birşey sormak isterim siz üstadlara,

Benim orjinal 2007 excelim var. Arkadaşımın 2003. Onda 10 gündür garip garip hatalar başladı. Formül yapıyor, aşağıya çekiyor ve hiç sebep yokken formülleri aşağıya almıyor. Bazen yanlış hesaplıyor.v.b.

Sonra dünden itibaren benmikiside sapıttı. Ne olabilir. Bu adamlar 2010 çıkarttı diye update olarak bir bug gönderdi eski versiyonlara gibi bir teorim var. ne dersiniz?
  • merhaba,

peki aynı formülü avaraj ve max. için nasıl yazarız. tabi yine hücrelerdeki "0" ları almadan hesaplaması lazım.

teşekkürler.
  • bağde say formülü kullanılabilir mi bunun için?bir dene tam hatırlamıyorum ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.