Firmamız da her ile ait eczane listesi ve mail adresleri var. Ancak bu dosyadan sadece mail adreslerini çekip almka ve yanına virgül koyarak mail gruba hazır hale getirmek istiyorum.
Yani A sütunu Eczane B sütünu Eczacı adı C il D posta adresi
Bazıları mükerrer kayıt edilmiş. Aynı mail adresinden sadece 1 ini alacak şekilde sadece D sütunundan(kaç satısra ki ilden ile değişiyor) mail adreslerini alıp aralarına virgül koyup bana RTF dosyası halinde vermesini istiyorum. bunun için ne yapılabilir.
e posta adresine gore filtre uygulayin. mukerrer olanlari silin. mukerrer olanlari pivottable ile bulabilirsiniz.
daha sonra sadece email sutununu secip worde yapistirin. wordde tabloyu metine donustur deyin ve gelen pencerede virgulu isaretleyin (virgul yoksa yazin)
eger emailleri alt alta siraladiysa bul degistirden paragraf isaretlerini virgul ile degistirmeyi deneyin.
Teşekkürler birazdan deneyeceğim
Yalnız tablo olarak değil de normal alt alta yapıştırıyor Word e kenarlık yok yani excel deki dosyada
kenarlik olmasa da tablo olarak atacaktir. eger tablo atmiyosa ( kesin tablo atiyodur ) yine bul degistirden paragraf isaretlerini virgul ile degitirebilirsin. (zaten tablonu kenarliklari yoksa gozukmeyebilir ama tablodur)
elimde çok fazla sayıda mail bulunan excell dosyasında mail sütununu kopyaladım, txt dosyaya yapıştırdım.
Düzen-Değiştir dedim, Aranan: com Yeni Değer: com,
10 bine yakın mailin sonuna virgülü koymuş oldum.
zaten yüzde doksanı com uzantılı mail adresiydi, işimi oldukça kolaylaştırdı.
Belki birinin daha işine yarar bu fikir diye burada yazayım dedim, kolay gelsin.