Şimdi Ara

Excel de yakıt hesaplama tablosu yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
8.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Can sıkıntısından oturdum tablo yaptım.Kullanmak isteyen arkadaşlar indirip kullanabilir.

s4.dosya.tc
    YAKITHESAPLAMA.rar dosyas�n� indir - download
    http://s4.dosya.tc/server/dmI4IG/YAKITHESAPLAMA.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendboxer -- 5 Mart 2015; 14:32:25 >

• Trojen virüs uyarısı.!!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Trojen virüs uyarısı.!!!!!

Alakası yok. 8 kişi indirmiş gözüküyo
  • legendboxer kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım neden durup dururken senin iyi niyetle yapmış olduğun bir şeyi karalıyayım.?Bende trojen uyarısı verdi ve hatta mozillada sakıncalı diye uyardı! Benim başıma geleni söyledim.Ne yapsaydım söylemesemeydim.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Arkadaşım neden durup dururken senin iyi niyetle yapmış olduğun bir şeyi karalıyayım.?Bende trojen uyarısı verdi ve hatta mozillada sakıncalı diye uyardı! Benim başıma geleni söyledim.Ne yapsaydım söylemesemeydim.?

Alakası yok derken virüs yok anlamında. Mozilla ve explorerden denedim yine uyarıyla karşılaşmadım.
  • Pc çöktü sağolasın.

şaka bir yana

güzel olmuş ancak zaten litre fiyatı ve harcanan litre olduğu için yakıt tutarını da tabloya hesaplattırabilirdin. ben ekledim hatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 8 Ağustos 2014; 16:29:55 >
  • Aracın tüm hesaplamalarını yapan bir program yapıp bir web sitesine koyarsan otomotiv sektörü ile ilgili arama yapan çok kişi uğrar siteye. Talep çok sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    3 yıl önce açıldı
    Excel'de Sayaç Yapmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • virüs falan çıkmadı
  • Bilgisayarım çöktü, hesap makinesinden yazıyorum.

Virüsler ölsün, hesap makinesinden selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Bilgisayarım çöktü, hesap makinesinden yazıyorum.

Virüsler ölsün, hesap makinesinden selamlar.

leblebi yaz inanalım
  • Bende aynı şekilde oturup yakıt tüketimi için bir excel tablosu yaptım. Konu için açılan link kırılmış. Olsaydı ben belki yapmazdım.

yadi.sk
    Araç Yakıt Hesaplama 1.6.rar — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/qcudq9pFuujKe

Örnek resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 8 Eylül 2016; 20:59:28 >

• araç mı alıyorsununuz yoksa dert mi anlamadım yahu! bu kadar hesap kitap ile uğraşmaya ne gerek var. delisiniz siz deli
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Güzel bir çalışma olmuş. Ben şuanda ios için uygulamasını yazıyordum bir takım fikirler edinmemi sağladı. Eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Bende aynı şekilde oturup yakıt tüketimi için bir excel tablosu yaptım. Konu için açılan link kırılmış. Olsaydı ben belki yapmazdım.

yadi.sk
    Araç Yakıt Hesaplama 1.4.rar — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/nrfAGAotu7WEy

Örnek resimler

hocam elinize sağlık, bir saat felan tabloyu inceledim gayet anlaşılır, açık şekilde hazırlamışsınız.
    Lakin bir nokta dikkatimi çekti.
    LPG'li arabanıza ortalama 1,90 TL - 2,05 TL arası gaz alırken ve km başına ortalama 0,2 kuruş yakarken, 100 km tüketimleriniz 12 Litre, 10 Litre, 8 Litre, vs... gibi uç değerler çıkmış, sanki formülde bir hata var gibi? Kontrol eder misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Bende aynı şekilde oturup yakıt tüketimi için bir excel tablosu yaptım. Konu için açılan link kırılmış. Olsaydı ben belki yapmazdım.

yadi.sk
    Araç Yakıt Hesaplama 1.4.rar — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/nrfAGAotu7WEy

Örnek resimler

hocam elinize sağlık, bir saat felan tabloyu inceledim gayet anlaşılır, açık şekilde hazırlamışsınız.
    Lakin bir nokta dikkatimi çekti.
    LPG'li arabanıza ortalama 1,90 TL - 2,05 TL arası gaz alırken ve km başına ortalama 0,2 kuruş yakarken, 100 km tüketimleriniz 12 Litre, 10 Litre, 8 Litre, vs... gibi uç değerler çıkmış, sanki formülde bir hata var gibi? Kontrol eder misin?

1 litre LPG = 0,54 kilogram LPGye eşittir.

1 litre normal benzin = 0,715 – 0,765 kilogram normal benzin

1 litre süper benzin = 0,730 – 0,780 kilogram süper benzin

1 litre mazot = 0,815 – 0,855 kilogram mazot

Bu arada donanımhaber alıntı ile cevap verirken ayırıyormuş alıntı kısmını güzelmiş.

Mantık şu ne kadar ağır ise o kadar enerji içerir. 1 litre Lpg benzine göre daha hafif olduğu için araba daha çok lpg yakar ki performans düşüşü olmasın. Benzin lpg ye göre yaklaşık yüzde 80 daha pahalı. Performansını bizzat ölçmedim ama burdaki ağırlıklara bakarak %50 daha performanslı diyebilirim. Mazot ise yüzde 60 daha performanslı.
    80 fiyat fazlası ile 50 performans arasındaki fark lpg yi diğer yakıtlara göre yaklaşık %20-%30 ucuz yapıyor. Rakamlar ve benim mantığım bu yanlış da olabilir doğru da bu forumda bunu benden daha iyi bilecek binlerce insan vardır. Kesin olan şu lpg diğerlerine göre km başı daha çok harcanıyor.

Hesaplamaya gelirsem 100 km tüketilen yakıt miktarı yani. Aldığım litreyi, gittiğim kmyi biliyorsam kolayca hesaplanır. İlk alımım üzerinden hesaplayayım.

Km: 62.540-62.397=143 km excel doğru hesaplamış hesap makinesi ile bende şimdi yapıyorum.
    Harcanan litre: 18,28 lt yakıt aldığıma göre 143 km de 18,28 litre harcanmış.

Oran orantı ile bakalım

143 km de 18,28 harcanıyor ise
    100 km de X kadar harcanır.

(100*18,28)/143=12,78321678321678 hesap makinesini bulduğu değer

12,78 L/100 km de excelin bulduğu değer

Değerler eşit ben biraz cinlik yapıp nasıl olsa 1 litre ile gidilen km yi biliyorum. "7,823 km/1 L"
    100 ü bu değere bölersem aynı sonucu verir diye formülü bu şekilde yazdım.

100/7,823 =12,78281989006775

Değerler virgülden sonra fark ediyor ama excel de etmez. Sıkıntı yok yani formülde lpg çok gidiyor litre olarak.

• kralnigde K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim fikir zaten önemli olan bende başka fikir varsa görmek isterim.

mesela yol üzerindeki petrol istasyonlarının fiyatlarını ve uzaklıklarını gösteren bir uygulama olsa çok güzel olurdu. Yolda giderken bir yerde lpg 1.99 30 km ilerde 2.09 10 km daha ilerde 1.89 aradaki istasyonlar ise 2.37 civarı. Performansları pek fark etmiyor ama fiyat farkı %25 e kadar çıkıyor. Babam bunun farkında değildi gösterdim farkı benim dediğime geldi. Şurdan alalım diyor. Bilmediğin yolda bu fiyatları gösteren uygulama çok işe yarar. Fakat veritabanının devamlı güncellenmesi gerektiği için zor olur. Tek kişi başa çıkılmaz birde bazı firmaların güncel fiyatları internette yok olsa birisi yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

araç mı alıyorsununuz yoksa dert mi anlamadım yahu! bu kadar hesap kitap ile uğraşmaya ne gerek var. delisiniz siz deli

Benim hyundai accent era da yol bilgisayarı yok. Ne kadar yaktığını bilmiyordum. Bunun sayesinde öğrenmiş oldum. Komşu da volvo var ortalama ve anlık değerleri yol bilgisayarı hesaplıyor onun ihtiyacı yok. Birde ne kadar yaktığını bilmeyince cepten çok gidiyor. Beni biraz frenledi.

evet gayet mantıklı, doğru söylüyorsunuz. Hesap doğru, bende bu vesileyle LPG'nin benzine oranla daha fazla yaktıgını öğrendim, bunu da fiyatının ucuzluguyla kurtarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

evet gayet mantıklı, doğru söylüyorsunuz. Hesap doğru, bende bu vesileyle LPG'nin benzine oranla daha fazla yaktıgını öğrendim, bunu da fiyatının ucuzluguyla kurtarıyor.

Benim rakamlar tam doğru değil sadece tahmin bir ara depoyu fulleyip benzinle gideceğim anca o zaman anlaşılır. Tabiki bu arabadan arabaya değişir.
    O benimde aklıma geldi ama her istasyonun o anki fiyatlarına ulaşmanın bir yolu yok malesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.