Elimde uzun bir fiyat listesi var, ve bunları müşterilere son rakamı yuvarlanmış olarak sunmam gerekiyor. Örneğin 1.256 $ fiyatı olan bir ürün 1.260 $ olarak gözükse, 1.253 $ olan bir ürünü de 1.250 $ olarak göstersem göze çok daha hoş gelecek. Sadece son rakamı 5'ten büyük olan sayıları yukarı yuvarlamak, son rakamı 5'ten küçük olan sayıları da aşağı yuvarlamak istiyorum. Fiyatların neredeyse hepsi tam sayı; küsuratlı olanları yuvarlamak çocuk oyuncağı ama ah işte bir de şu tam sayıları yuvarlayabilsem... Bunun pratik bir yolu var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Bir yöntem icat ettim; ola ki aynı şeyi yapmak isteyen olursa diye paylaşıyorum:
Listenin sağ tarafındaki, baskı alanına girmeyen boş hücrelerdeki yeni sütunlarda aşamalı olarak bu işlemi yapabiliyorum. Buna göre:
Örneğin Excel sayfasının A sütununda ürünlerin isimleri, B sütununda fiyatları, C ve D sütunlarında da ürünlerle alakalı ıvır zıvır bilgiler var. Baskı alanı da A-D sütunları arasını kapsıyor. Bir boşluk bırakıp F sütununa, B sütunundaki tüm verileri kes-yapıştır yaparak taşıyorum ve yeni başlangıç noktam burası oluyor. G sütununda, F sütunundaki verileri "=F3/10" yazarak bu sayıların 10'a bölünmüş halinin yer almasını sağlıyorum. Bu da bana orijinal fiyatın son rakamını, virgülden sonra 1 basamak olarak veriyor :)
Elde ettiğim G sütunundaki sayıları, H sütununda "=YUVARLA(G3;0)" yazarak virgülden sonraki rakamına göre yukarı ya da aşağı yuvarlamış oluyorum. Son olarak B sütununa dönüp; "=H3*10" yazdım mı işlem bitiyor :)
Yardımcı olan kendime çok teşekkür ediyorum :D
quote:
Orijinalden alıntı: janny
Merhaba,
Elimde uzun bir fiyat listesi var, ve bunları müşterilere son rakamı yuvarlanmış olarak sunmam gerekiyor. Örneğin 1.256 $ fiyatı olan bir ürün 1.260 $ olarak gözükse, 1.253 $ olan bir ürünü de 1.250 $ olarak göstersem göze çok daha hoş gelecek. Sadece son rakamı 5'ten büyük olan sayıları yukarı yuvarlamak, son rakamı 5'ten küçük olan sayıları da aşağı yuvarlamak istiyorum. Fiyatların neredeyse hepsi tam sayı; küsuratlı olanları yuvarlamak çocuk oyuncağı ama ah işte bir de şu tam sayıları yuvarlayabilsem... Bunun pratik bir yolu var mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler...
1.256 rakamının A1' de olduğunu varsayarsak; B1'e yazılacak formül : =KYUVARLA(A1;5)
=YUVARLA(A1;2) yapıp hücre biçimlerndir / sayı / sayı / ondalık basamak sayısı =3 olsa olmuyor mu?