Şimdi Ara

EWEAT EW902 4K Realtek 1195 Android MP (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
6
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hala gelmedimi cihazınız? kaç gün oldu ?
    Aslında Optik problemi yasayacağımı bilerek q12 yi denemek istiyorum.
    2 işlemcili q5 II modelini alsam nasıl olur? xbmcde çıkış 1080 değil diyorlardı..
  • GOKMENM G kullanıcısına yanıt
    Gelmedi ama önümüzdeki hafta gelir diye umuyorum. Ben olsan 4 çekirdekliler çıkmışken Q12 II almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim cihaz buradaki PTT'ye gelmiş. Bugün alırım, akşama biraz kurcalarım. Sonra duruma göre ya Himedia'yı ya da bunu satacağım. Aslında sonunda muhtemelen yine Himedia'ya dönerim ama asıl amacım farklı cihazları denemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Benim cihaz buradaki PTT'ye gelmiş. Bugün alırım, akşama biraz kurcalarım. Sonra duruma göre ya Himedia'yı ya da bunu satacağım. Aslında sonunda muhtemelen yine Himedia'ya dönerim ama asıl amacım farklı cihazları denemek.

İncelemeni şiddetle merakla bekliyorum
  • Arada sırada girip takip ettiğim bir Fransız sitesi var. Hatta 2009'da bir kere bunların Fransa'daki mağazalarıanbile gitmiştim. O zamanlar medya oynatıcılar yeni yeni çıkıyorlardı. O sitede okuduğum bir yazıda (sayfanın ortasında kocaman HDMI başlığı olan yazı) diyor ki; aslında HDMI 1.4 de 4K 60 fps video iletebiliyormuş. İletemediği bilgisinin tamamen yanlış olduğu ve HDMI 2.0'ın yüksek debi avantajının asıl 8K videolarda ortaya çıkacağı belirtiliyor. OPPO cihazları şu anda HDMI 1.4 çıkışla 4K'da 50 veya 60 fps video oynatabiliyorlarmış. Sitenin saydası aşağıda (fransızca) :

http://www.hdlandblog.com/search?updated-max=2014-10-30T18:18:00%2B01:00&max-results=30&start=30&by-date=false

Gidip HDMI 1.4 destekleyen cihazlarınızı sırf bunun için HDMI 2.0 olanlarla değiştirmeyin diyor.

Bir altında da H265 kodek ile ilgili başka bir yazı var. Orada da bununla sıkıştırılan videolarda %2 boyuta kasar küçültme yapılabildiği belirtilmiş. 20 GB il3e 50 BG arası bluray videolar, 200 MB - 500 MB arasına düşürülmüş ama görüntü kalitesinden çok feragat edilmemiş.

Bunlar ilgimi çekti, paylaşayım dedim.

• quote:

Arada sırada girip takip ettiğim bir Fransız sitesi var. Hatta 2009'da bir kere bunların Fransa'daki mağazalarıanbile gitmiştim. O zamanlar medya oynatıcılar yeni yeni çıkıyorlardı. O sitede okuduğum bir yazıda (sayfanın ortasında kocaman HDMI başlığı olan yazı) diyor ki; aslında HDMI 1.4 de 4K 60 fps video iletebiliyormuş. İletemediği bilgisinin tamamen yanlış olduğu ve HDMI 2.0'ın yüksek debi avantajının asıl 8K videolarda ortaya çıkacağı belirtiliyor. OPPO cihazları şu anda HDMI 1.4 çıkışla 4K'da 50 veya 60 fps video oynatabiliyorlarmış. Sitenin saydası aşağıda (fransızca) :

http://www.hdlandblog.com/search?updated-max=2014-10-30T18:18:00%2B01:00&max-results=30&start=30&by-date=false

Gidip HDMI 1.4 destekleyen cihazlarınızı sırf bunun için HDMI 2.0 olanlarla değiştirmeyin diyor.

Bir altında da H265 kodek ile ilgili başka bir yazı var. Orada da bununla sıkıştırılan videolarda %2 boyuta kasar küçültme yapılabildiği belirtilmiş. 20 GB il3e 50 BG arası bluray videolar, 200 MB - 500 MB arasına düşürülmüş ama görüntü kalitesinden çok feragat edilmemiş.

Bunlar ilgimi çekti, paylaşayım dedim.

aynen boyle.bende bir kaç kez yazdım bunu.1 yıl önce degerlerini gosteren bir tablo vardı.orada gormustum.hatta o resmi koymustumda ama hangi konuya ekledim hatırlamıyorum.su an için 2.0 gerekmez ama tabiki satış stratejisi yuzunden dayatırlarsa onu bilemem.cunku o zaman soylenen kucuk bir yazılım ile 4k videoların 1.4 ile aktarabilecegi belirtilmişti.

• Cihazı alıp eve koydum :) Bu ay başında bir güncellemesi de çıkmış, akşam denerim artık...
  • bitsin artık bu hasret!
  • quote:

Orijinalden alıntı: laedri81

bitsin artık bu hasret!

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Valla amma uzun sürdü. Merakla bekliyorum bir himediacı olarak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlıca ilk izlenimlerimi yazayım. Öncelikle cihazda bluetooth var ve çalışıyor. Cep telefonuma bağlantı ama sonra tekrar koptu. Cihazın genel kullanımı Himedia'dan sonra ban hantal geldi ama internet performansı falan gayet iyi. Hatta Q5 II'den biraz daha iyi gibi. Cihaz son yazılımla gelmiş gibi ana tam emin değilim çünk ben sipariş verdiğimde daha o yazılım çıkmamıştı sanki... Bu arada bunları cihazdan yazıyorum.

Film oynatma kısmına gelince orada bazı sorunlar var. Birincisi her film açtığınızda ekrana görüntüyü yayıyor ve her seferinde düzeltmek zorunda kalıyorsunuz. İkinci sorun altyazılar siyah bandın altında kalıyor ve onu da filmin ortasına çekmek zorunda kalıyorsunuz ve bu ayar her seferinde sıfırlanıyor. Zaten siyah bölgede olmayan altyazıyla ben film izlemem. Sonuncu ve en faciası, cihaz Türkçe karakterleri göstermiyor. Ne yaptıysam olmadı, belki daha detaylı bir ayar menüsü vardır, tam kurcalayamadım. Bunun dışında oynatım çok akıcı, görüntü kalitesi güzel. DVD ISO açtığınızda DVD oynatıcı gibi menüsüyle açıyor. Ancak onda da nedense ikinci sesi seçtirtmiyor. Şimdi zamanım yok o yüzden başka yazılımlar ve XBMC ile deneme yapamadım. Yarın akşama daha detaylı kurcalayacağım.

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz..Hocam görüntü kalitesi olarak q5 ıı ile karşılaştırınca durum nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 24 Kasım 2014; 20:32:48 >
  • quote:

Hızlıca ilk izlenimlerimi yazayım. Öncelikle cihazda bluetooth var ve çalışıyor. Cep telefonuma bağlantı ama sonra tekrar koptu. Cihazın genel kullanımı Himedia'dan sonra ban hantal geldi ama internet performansı falan gayet iyi. Hatta Q5 II'den biraz daha iyi gibi. Cihaz son yazılımla gelmiş gibi ana tam emin değilim çünk ben sipariş verdiğimde daha o yazılım çıkmamıştı sanki... Bu arada bunları cihazdan yazıyorum.

Film oynatma kısmına gelince orada bazı sorunlar var. Birincisi her film açtığınızda ekrana görüntüyü yayıyor ve her seferinde düzeltmek zorunda kalıyorsunuz. İkinci sorun altyazılar siyah bandın altında kalıyor ve onu da filmin ortasına çekmek zorunda kalıyorsunuz ve bu ayar her seferinde sıfırlanıyor. Zaten siyah bölgede olmayan altyazıyla ben film izlemem. Sonuncu ve en faciası, cihaz Türkçe karakterleri göstermiyor. Ne yaptıysam olmadı, belki daha detaylı bir ayar menüsü vardır, tam kurcalayamadım. Bunun dışında oynatım çok akıcı, görüntü kalitesi güzel. DVD ISO açtığınızda DVD oynatıcı gibi menüsüyle açıyor. Ancak onda da nedense ikinci sesi seçtirtmiyor. Şimdi zamanım yok o yüzden başka yazılımlar ve XBMC ile deneme yapamadım. Yarın akşama daha detaylı kurcalayacağım.

Yani şu bahsettikleriniz bile isabetli eleştirilerse yani hakikaten çözümleri yoksa eweat'i komşuya satmanın zamanıdır derim

• Aklıma gelen bir iki şeyi daha yazayım. Cihaz sürekli olarak harici diski çalıştırıyor. Himedia'da diskten bir video açmadığınızda disk uyku moduna geçiyor ve tekrar başlaması için motorun devrini almasını bekliyordu. Bunda ise disk devamlı tıkır tıkır bir şeyler yapıyor. Sanırım içinden bir tür listeleme yapıyor çünkü video menüsüne girince klasörlerde ne kadar video dosyası varsa hepsini alfabetik sıraya sokmuş. Bu hoşuma gitmedi ama sonra bir yandaki seçenekte klasör bazında listeleme yaptığını da gördüm. Hatta bu bölümde ağda paylaştığım tüm klasörleri kendisi buldu ve Himedia gibi arızaya bağlamadan kolayca klasörlere girdi. Kablosuz ağ üzerinden takılmasız 1080p oynattım.

Oynatımının Q5 II 'ye göre bir farkı yok gibi geldi ancak Q5 Quad'a kıyasla renkler biraz soluk fakat Q5 Quad yapay bir zenginleştirme uyguluyor ve ben o şekilde kullandığımdan bana soluk gelmiş olabilir. Oynatımdaki akıcılık Himedia'daki gibi kusursuz. Antutu'dan 12122 puan adı. Bu da Q5 II'den biraz daha yüksek.

• Hayırlı olsun. Şu başlığı da bir incele istersen son sayfalarda yeni bir yazılımdan daha bahsediliyor.

http://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/1708994-eweat-ew902-4k-media-player-look-promising-8.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -spawn- -- 25 Kasım 2014; 9:50:27 >
  • Eweat ve himedia ile aynı sınıfta olması açısından mele 'yi nasıl buluyorsunuz arkadaşlar?Yukarıda @racerant dikkatimize sundu ama kim vurduya gidecek gibi!Model olarak da çok şık.

http://www.youtube.com/watch?v=0HazYGoLa64

EWEAT EW902 4K Realtek 1195 Android MP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laedri81 -- 25 Kasım 2014; 17:09:19 >

• -spawn- kullanıcısına yanıt
    Bendeki yazılım onların bahsettiğinden daha yeni. Bende de XBMC 720p çıkış veriyor ama asıl saçmalık XBMC ile film açınca cihazın filmi kendi oynatıcısı ile oynatması. Yani altyazı sorunları falan aynen devam. Belki XBMC'de kendisinin oynatması için bir ayar vardır. Bir de Mx Player ile deneme yapacağım, bakalım o nasıl oynatacak ? Bu arada bugün adamlara mail atıp problemleri listeledim, altyazı rezilliğini anlattım.

Bu cihazın menüleri bana MK808'i hatırlattı. USB debugging seçenekleri olduğu gibi duruyor. Sanki cihazı USB ile bilgisayara bağlayabiliyormuşuz gibi bir takım seçenekler aynen duruyor. Himedia'nın özelleştirilmiş ayarlarının yanında bana uyduruk geldi. Mesela fiziksel klavye kullanma ayarı bunda bulunmuyor. Altyazı konusunda da altyazı özürlü Realtek'ten şüpheleniyorum. Altyazı pozisyonunun kötü olmasının yanında altyazılar Realtek medya oynatıcılarındaki gibi çirkin görünüyor. Sanki R6B'den oynatıyormuşuz gibi. Bir ara fotoğraf çekip göstereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 25 Kasım 2014; 19:31:17 >

• Mele'nin bendeki imajı sizin kadar iyi değil. İlk A1000G modelini çıkarttıklarında kullanıcılar lanet etmişlerdi. Güncellemeyle falan da düzelmemişti cihaz... Bu model farklı işlemcisinin hatırına denenebilir ama riskli iş, çok ucuz sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 25 Kasım 2014; 19:39:10 >
  • Yeni yazılım çıkmış, bakalım nasıl olacak ?
  • quote:

Yeni yazılım çıkmış, bakalım nasıl olacak ?

Bende Philips Hmp3000 var.
    Valla hocam senin incelemeni bekliyorum.Değerse alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 27 Kasım 2014; 16:23:54 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.