Şimdi Ara

EWEAT EW902 4K Realtek 1195 Android MP (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
7.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olur da bir arkadaş bana Himedia sını yollarsa benim ekranda dune 303 ile kıyaslamasını yapabilirim, ekran büyük oldugu için fark olup olmadığı daha iyi anlaşılacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Hocam yakın zamanda TV değiştirip 4K almayı düşünmeyenler için bence daha HDMI 1.4'lerin bir kaç sene ömrü var, yeter ki disk, format, bitrate kıl tüy seçmesin videoları adam gibi oynatsın.

Zaten 2 haftadır bu forumda yazılanlar yüzünden beyin travması geçirmeye başladım.

Şu an kafamda oluşan izlenim HiMedia Q4 Quad ya da üst sınıf bir cihaz almazsan görüntü kalitesi, video performansı falan bekleme.

Benim beklentim çok net, adam gibi 2,5" 2TB Toshiba HDD'mi görsün, 1080p MKV, BluRay 3D isoları oynatsın, yeter ki takılmasın ve DTS surround sesleri AVR'me passthrough yapsın.

Ama o kadar çok yazılıp çizildi ki, beklentilerimi karşılayacak cihzlar minmum 150 dolardan başlıyor ve Türkiye'den hiç bir şekilde bulmak mümkün değil gibi bir durum oluştu.

tek çare kafamda gidip şimdi dewat ya da q5 quad almak.

Şimdi wifi'sine abandığım şu çayevinin önünde otururken bi' içimi dökeyim desem aynen bu cümleleri söylerdim heralde.

Seko'nin incelemesini dört gözle bekliyoruz.kendisine de şimdiden teşekkür ederim.

Ha bir de umarım yukarıdaki öznellik nesnellik meselesi tartışmaya dönüşmez.

• Daha bugün yazmıştım, gündeme düşmüş bile. RK3288 kullananlara Android 5 Lollipop ve Chrome OS hayırlı olsun :

"The RK3288 will supported by android lollipop and Chrome OS"

http://armdevices.net/2014/11/14/rockchip-rk3288-runs-android-5-0-lollipop/

http://armdevices.net/2014/11/14/149-rk3288-chromebooks-from-lenovo-and-asus-coming-soon-according-to-digitimes/

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Kodi XBMC forumunda araştırırsanız android 4.x kernelinin neden video kalitesini törpülediği ili ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.
    Sadece siz hissetmediğiniz için böyle bir durumun yokluğunu savunmanız sadece subjektif bir yaklaşım olur. Bu interlacing sizin
    tabir ettiğiniz interlacing gibi olmuyor. Görüntüyü interlace edip tekrar 1080p olarak bastığı söyleniyor.

Eğer benim için Himedia'nın görüntüğü iyi beklentilerimi karşılıyor derseniz sorun yok. Ancak bu sadece sizin kişisel değerlendirmeniz olur.

Önünüze her gelen fırsatta kullanmadığınız chipsetler ile ilgili olumsuz yazılar yazıp, görüntü kalitesini eleştiriyorsunuz. İşte bu durum kişisel tespitiniz oluyor.

Önümüzdeki yıl HDMI 1.4 olan hiçbir cihaz piyasada olmayacak. Sadece bunu bilmeniz yeterli.

Android Lollipop (gerekliyse) + HDMI 2.0 + h265 + 4K = Yeni nesil oynatıcılar , bu özellikleri sağlamayan oynatıcılar ara model olmaktan öteye gidemeyecek.

Ben kullanmadığım chipsetini eleştirmiyorum ki... Hem Realtek 1055 hem 1186'yı kullandım hem de 8670'li Dune 301'i. Ayrıca MK808 ve Tronsmart Prometheus'u da kullandım. Elimdeki cihazın görüntü kalitesi 1055'in farkedilir şekilde üzerinde ve Dune 301 ile de bir farkı yok. Ayrıca diğer Anroid chipsetlerinin oynattığı videoları da Youtube'da izliyorum. Adamların kameralarında bir sorun yoksa eğer neredeyse tümünde hafif takılmalar oluyor. Bunlar yazılımla çözülebilecek şeyler ama sürekli film izleyen biri olarak ben bunları aylarca çözmelerini bekleyemem. O sebepten diyebilirim ki Himedia'nın cihazı her türlü medya oynatıcının yerini kutusundan çıkardığınız gibi karşılayacak belki de tek cihazdır. Ben burada film izlemek isteyip de tavsiye bekleyen arkadaşlara ses sorunları için güncelleme bekleyen bir cihaz öneremem. Bu konuda Himedia Quad cihazlardan şikayetçi olacak birinin çıkacağını sanmıyorum.

Kullanmayacağımız veya hayatımızı değiştirmeyecek özelliklerin peşinden koşmaya bana göre gerek yok. Ben boyutuna bağlı olmakla beraber hiçbir zaman oturup 60 FPS 4K video indireceğimi düşünmüyorum. Ortalama bir film için o kadar depolama alanını harcamam. Benim için önemli olan tek şey film oynarken resimdeki akıcılık ve görüntü kalitesidir. Youtube 60 FPS video yayınlayınca ne değişecek onu da anlamıyorum açıkçası ? Bilgisayar oyunu değil ki bu 60 FPS'nin 30 FPS'ye belirgin üstünlüğü olsun. Kaldı ki şu anda izlediğimden memnunum. O forumda FPS değiştirmelerden falan bahsetmiş, benimki otomatik 24P'ye geçiş yapıyor zaten. Onun dışındakilerin bana göre bir önemi yok. Bunları o kadar abartıyorlar ki sanki daha önce film izlenmiyordu da şimdi izlenmeye başlayacak. Ayrıca oradaki muhabbetler Kodi etrafında dönüyor ve ben de onu kullanmıyorum.

Android 5.0 görüntü anlamında gözle görülür bir iyileşme sağlarsa ben de geçerim. Ama Android 5.0 var diye daha güzel görüntü ile takılarak video oynatan cihazla da uğraşamam. Aldığım cihazın benim için olmazsa olmaz fonksiyonlarını kutudan çıktığı gibi sağlamasını beklerim. Bana göre önemli olan cihazın Android 5.0'a sahip olması değil, bunun artılarını tam olarak kusursuz kullanabilmesidir. Önümüzdeki yıl Android Lollipop + HDMI 2.0 + h265 + 4K cihazlarının standart olmasının da benim için cep telefonlarında 4K ekranın standart olmasından bir farkı yok. Kendi kullanımım doğrultusunda tamamen lüzumsuz. Zaten 4K TV'im de yok ve uzun süre de olmayacak. Sonuçta bu cihazlara binlerce TL vermiyoruz, o an piyasada beğendiğim ne olursa alırım, sonra satar yine alırım.

Bu hevesinizi anlıyorum. Ben de aynısını 15 sene önce ekran kartları için yapardım ama kartların performansları benim ihtiyacımın üzerine çıkınca bunların artık hiçbir önemi kalmadı. Mali 450 işimi görüyorsa T764'ü aramam yani...

Tavsiye isteyen arkadaşlara da beğendiğiniz cihazı alın geçin diyorum. Bu işlerde, beklemenin sonu olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Kodi XBMC forumunda araştırırsanız android 4.x kernelinin neden video kalitesini törpülediği ili ilgili paylaşımları bulabilirsiniz.
    Sadece siz hissetmediğiniz için böyle bir durumun yokluğunu savunmanız sadece subjektif bir yaklaşım olur. Bu interlacing sizin
    tabir ettiğiniz interlacing gibi olmuyor. Görüntüyü interlace edip tekrar 1080p olarak bastığı söyleniyor.

Eğer benim için Himedia'nın görüntüğü iyi beklentilerimi karşılıyor derseniz sorun yok. Ancak bu sadece sizin kişisel değerlendirmeniz olur.

Önünüze her gelen fırsatta kullanmadığınız chipsetler ile ilgili olumsuz yazılar yazıp, görüntü kalitesini eleştiriyorsunuz. İşte bu durum kişisel tespitiniz oluyor.

Önümüzdeki yıl HDMI 1.4 olan hiçbir cihaz piyasada olmayacak. Sadece bunu bilmeniz yeterli.

Android Lollipop (gerekliyse) + HDMI 2.0 + h265 + 4K = Yeni nesil oynatıcılar , bu özellikleri sağlamayan oynatıcılar ara model olmaktan öteye gidemeyecek.

Ben kullanmadığım chipsetini eleştirmiyorum ki... Hem Realtek 1055 hem 1186'yı kullandım hem de 8670'li Dune 301'i. Ayrıca MK808 ve Tronsmart Prometheus'u da kullandım. Elimdeki cihazın görüntü kalitesi 1055'in farkedilir şekilde üzerinde ve Dune 301 ile de bir farkı yok. Ayrıca diğer Anroid chipsetlerinin oynattığı videoları da Youtube'da izliyorum. Adamların kameralarında bir sorun yoksa eğer neredeyse tümünde hafif takılmalar oluyor. Bunlar yazılımla çözülebilecek şeyler ama sürekli film izleyen biri olarak ben bunları aylarca çözmelerini bekleyemem. O sebepten diyebilirim ki Himedia'nın cihazı her türlü medya oynatıcının yerini kutusundan çıkardığınız gibi karşılayacak belki de tek cihazdır. Ben burada film izlemek isteyip de tavsiye bekleyen arkadaşlara ses sorunları için güncelleme bekleyen bir cihaz öneremem. Bu konuda Himedia Quad cihazlardan şikayetçi olacak birinin çıkacağını sanmıyorum.

Kullanmayacağımız veya hayatımızı değiştirmeyecek özelliklerin peşinden koşmaya bana göre gerek yok. Ben boyutuna bağlı olmakla beraber hiçbir zaman oturup 60 FPS 4K video indireceğimi düşünmüyorum. Ortalama bir film için o kadar depolama alanını harcamam. Benim için önemli olan tek şey film oynarken resimdeki akıcılık ve görüntü kalitesidir. Youtube 60 FPS video yayınlayınca ne değişecek onu da anlamıyorum açıkçası ? Bilgisayar oyunu değil ki bu 60 FPS'nin 30 FPS'ye belirgin üstünlüğü olsun. Kaldı ki şu anda izlediğimden memnunum. O forumda FPS değiştirmelerden falan bahsetmiş, benimki otomatik 24P'ye geçiş yapıyor zaten. Onun dışındakilerin bana göre bir önemi yok. Bunları o kadar abartıyorlar ki sanki daha önce film izlenmiyordu da şimdi izlenmeye başlayacak. Ayrıca oradaki muhabbetler Kodi etrafında dönüyor ve ben de onu kullanmıyorum.

Android 5.0 görüntü anlamında gözle görülür bir iyileşme sağlarsa ben de geçerim. Ama Android 5.0 var diye daha güzel görüntü ile takılarak video oynatan cihazla da uğraşamam. Aldığım cihazın benim için olmazsa olmaz fonksiyonlarını kutudan çıktığı gibi sağlamasını beklerim. Bana göre önemli olan cihazın Android 5.0'a sahip olması değil, bunun artılarını tam olarak kusursuz kullanabilmesidir. Önümüzdeki yıl Android Lollipop + HDMI 2.0 + h265 + 4K cihazlarının standart olmasının da benim için cep telefonlarında 4K ekranın standart olmasından bir farkı yok. Kendi kullanımım doğrultusunda tamamen lüzumsuz. Zaten 4K TV'im de yok ve uzun süre de olmayacak. Sonuçta bu cihazlara binlerce TL vermiyoruz, o an piyasada beğendiğim ne olursa alırım, sonra satar yine alırım.

Bu hevesinizi anlıyorum. Ben de aynısını 15 sene önce ekran kartları için yapardım ama kartların performansları benim ihtiyacımın üzerine çıkınca bunların artık hiçbir önemi kalmadı. Mali 450 işimi görüyorsa T764'ü aramam yani...

Tavsiye isteyen arkadaşlara da beğendiğiniz cihazı alın geçin diyorum. Bu işlerde, beklemenin sonu olmaz.

Alıntıları Göster
    Yazdığım herşeye şüpheyle bakmayabilirsiniz en azından. Beni azbuçuk tanıdıysanız olmayan şeyleri yazmadığımı biliyorsunuzdur.
    Android 4.x ile ilgili sanki bir sorunu (interlace) ben varediyorum gibi bir yorum yazmışsınız. Verdiğim linki okumuşsunuzdur inşallah.
    Herşeyi gayet güzel açıklamışlar. Şüpheleriniz de giderilmiştir umarım. En azından Android 4.x neden handikaplı görmüş olursunuz.

Sorunlu cihazı önermiyorum diyip de ingilizce firmware yüklenemeyen bir cihazı herkesi öneriyor olmanız da büyük çelişki.
    Kutudan çıktığı gibi google servisleri kullanılabiliyormu ? Hayır. Bu mantıkla teknolojik cihaz almamanız lazım. Yazılımları ise hiç güncellemeyelim bu durumda.
    Google servislerine resmi desteği olmayan android cihaz olurmu ? oluyor işte.

Bu arada RK3288lerde herhangi bir takılma problemi yok aksine çok akıcı. Şu an piyasadaki en güçllü chipset.
    RK3288 lerdeki ses sorununun çözümü var ondan dolayı önerebiliyorum gönül rahatlığı ile. Bu arada 5-6 tane yazılım güncellemesi
    geldi ki bunlar halen çok yeni. XBMC nin çıkan her yeni cihaza göre optimize edilmesi gerekiyor. Tıpkı Eweat RT1195 de olduğu gibi !!!...
    Bu arada MX playerda herşey tıkır tıkır çalışıyor. XBMC problemini cihazla özdeşleştirmek ancak manipülasyon yapmak olur....

Ben en azından objektif davranıp önceliğim video kalitesi diyenlere RK3288 yada android li cihaz almayın diyebiliyorum.

Ayrıca sizin kullanmayacağınız özellikleri başkaları da kullanmayacak diye bir durum yok. En azından açık fikirli olup + / - herşeyi obektif olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu arada belirttiğim teknolojik gelişmelerin hepsi birer birer gerçekleşiyor. Youtube 60fps ye geçti, RK3288 lere Android L ve Chrome geliyor. Seneye de 4K blurayler gelecek ve HDMI 2.0
    daha önemli hale gelecek.

İnsanlara belli şeyleri empoze etmeye çalışmanın bir anlamı yok Herkesin sizin kriterlerinize göre hareket etmesini beklemeyin. Herkesin beklentisi farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 18 Kasım 2014; 22:01:21 >

• Ben sizin yazdıklarınız yanlış demiyorum ki, sadece görüntü kalitesine etkisinin bu kadar önemli olduğuna inanmıyorum. Olsa bile ben cihazın şu halinden memnunum.

Himedia'nın Android bilgisayarı olarak kullanımının çok iyi olmadığını defalarca söyledim. Film öncelikli kullanacağını söyleyen arkadaşlara Himedia alın diyorum. Her işi iyi yapsın diyenlere 3288 cihazları önerdim. Bunda empoze falan yok. 3288'in Himedia'dan bu konuda da iyi olduğunu söylüyorsanız ona da bir şey diyemem, ispatım yok. Bu konuda Sancak Bilgisayar'ın bir yorumu var ama ona da taraf olduğu için kimse inanmaz tabi.

Valla isteyen istediğini alsın arkadaşlar. Ben cihazımdan memnunum, inanan alır, inanmayan almaz. Burada uğraşım, Antutu gibi göz boyayıcı testlerden düşük puan alan ve popüler olmayan bir cihazdan insanların mahrum kalmasını önlemekti. Ama konu farklı yerlere gitti. Bu arada cihazın İngilizce yazılımlı versiyonunda Google Play var.

En ileri teknoloji cihazı alacaksanız, hedef buysa yani o zaman bekleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 18 Kasım 2014; 23:04:22 >

• Tüm cihazları denemek isterdim..
    Çünkü 55" tvde yaptığım denemede 1080 filmler iso,mkv vb hepsinin görüntüleri maalesef çok kötü..

TRT hd , elimdeki 50gb isodan daha güzel gösteriyor mesela..Açık net..

Hayır ben 55" ve üzeri ekranda hd tv kanallarından 2-3 kat daha fazla net görüntü alıyorum diyebileceğiniz androidli cihaz varsa hemen almak isterim..

Çok sey istemiyorum sanırım, 50gblık bir filmden tv kanalının çok üzerinde görüntü vermesini beklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 18 Kasım 2014; 23:39:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tikileaks

http://www.youtube.com/watch?v=0HazYGoLa64

şöyle de birşey var

Güzel ürün kontrast ve renk derinliği videoya rağmen çok iyi görünüyor.
  • racerant kullanıcısına yanıt
    Mele olunca insan biraz daha güven duyuyor, en azından over the air firmware desteği var cihazda :)

Ama chipsetini hiç bilmiyorum, himedia q5 ile aynı fiyat.

Sizce nasıl bir ürün?

http://www.aliexpress.com/store/product/Preorder-MeLE-X2000-4K-Quad-Core-Android-Media-Player-H-265-HDMI-1-4-Blu-ray/715968_2053424137.html
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde özellikleri iyi ve test videosunda da görüntüler oldukça canlıydı.
    İlk izlenim olarak beğendim. Ancak cihazın yazılım ve donanımı ile ilgili sorunlar çıkarmı
    ileride görürüz. Fiyat biraz yüksek ama kutu kalitesi ve SATA disk yuvası olması artıları.
    4K, h265, 3D, ISO BD desteği var.

Ürünün kendi sayfası :
    http://en.mele.cn/products/show/36.htm

Markanın kendi destek forumu olması güzel. Güncellemeleri forumlarında sık sık paylaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 19 Kasım 2014; 10:12:00 >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    İlginç bir ürün gerçekten. Chipsetinin farklı olması hoşuma gitti. Alıp denmek lazım bunu da :) Görüntü kalitesi çok iyi. Ürün resmine 3D MVC yazdıklarına göre 3D ISO da oynatıyordur. Yalnız neden 4K oynatmak için ayrı bir yazılım kullanılıyor onu anlamadım ? Eğer yanlış anlamadıysam adam cihazın DTS-HD ve Dolby TrueHD ses verebildiğini ve bunun Android cihazlarda bir ilk olduğunu söylüyor ki, işte ben bu yüzden Himedia'yı bu kadar savunuyorum. Himedia ilk Q5'ten beri bunu yapabiliyor ve bundan kimsenin haberi bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 19 Kasım 2014; 11:09:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

Tüm cihazları denemek isterdim..
    Çünkü 55" tvde yaptığım denemede 1080 filmler iso,mkv vb hepsinin görüntüleri maalesef çok kötü..

TRT hd , elimdeki 50gb isodan daha güzel gösteriyor mesela..Açık net..

Hayır ben 55" ve üzeri ekranda hd tv kanallarından 2-3 kat daha fazla net görüntü alıyorum diyebileceğiniz androidli cihaz varsa hemen almak isterim..

Çok sey istemiyorum sanırım, 50gblık bir filmden tv kanalının çok üzerinde görüntü vermesini beklemek.

Bluray oynatıcıdan orjinal bluray disk oynatıığınızda aldığınız görüntüyü nasıl peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 19 Kasım 2014; 10:41:08 >
  • Ben sanırım bu cihazı alacağım. Mele markası bana nedense hep güven verdi Çin'li üretimler içinde.

Ürünün özelliklieri de gayet iyi duruyor. Bugün veririm siparişi heralde.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Mükemmeldi..
    Egreat r6s ile kullanıncada resim netliği olarak çok güzel ve kaliteydi..
    TVnin kendi media playerini kullanınca bile çok kaliteliydi..

Netlik olarak tabi..

hi mediayı çok merak ediyorum aslında.
    Q12 de optik çıkış olsa alıp denerdim..
  • Bu android 4.4 te adam gibi 1080p verememe olayına pek kafam yatmadı. İlk akşam sahne sahne eski Sigma8642 Chipsetli mediaplayer ımla karşılaştırdım görüntüleri. (Bu chipset Popcorn C200 ve Dune un sağlam eski serilerinin Sigma nın en sağlam chipseti) Himedia da çok ufak farklarla daha iyi diyebileceğim yerler var belki ama kötü hiç bir tarafını göremedim.

Kopyalanan yazıda popcorn 4.4 ün HD sesleri veremediği gibi bir ibare de var. Bu bana çok mantıksız geldi. Akşam hemen DTS-HD MA olan bir .mkv ile deniycem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bu android 4.4 te adam gibi 1080p verememe olayına pek kafam yatmadı. İlk akşam sahne sahne eski Sigma8642 Chipsetli mediaplayer ımla karşılaştırdım görüntüleri. (Bu chipset Popcorn C200 ve Dune un sağlam eski serilerinin Sigma nın en sağlam chipseti) Himedia da çok ufak farklarla daha iyi diyebileceğim yerler var belki ama kötü hiç bir tarafını göremedim.

Kopyalanan yazıda popcorn 4.4 ün HD sesleri veremediği gibi bir ibare de var. Bu bana çok mantıksız geldi. Akşam hemen DTS-HD MA olan bir .mkv ile deniycem.

Ek bilgi mahiyetinde söylüyorum dune un en iyi chipseti 8672 dir

• Bende 301 vardı, Himedia Q5 II'yi aldıktan sonra bir daha kullanmadım ki, Q5 Quad'da HD videolar daha da keskin görünüyor. Bu da sanırım gerçek 1080p çıkış vermesinden kaynaklanıyor. Bunun için menülerde bir ayar var. XBMC 'de görüntü ayarlarında çıkış olarak Q5 II 1280x720 sabit gösterirken Quad için 1920x1080 gösteriyor. Q5 II'yi sattıktan sonra bir süre yedekte tuttuğum Dark Cinemania XS'i kullanmıştım, görüntü çok kötü gelmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bu android 4.4 te adam gibi 1080p verememe olayına pek kafam yatmadı. İlk akşam sahne sahne eski Sigma8642 Chipsetli mediaplayer ımla karşılaştırdım görüntüleri. (Bu chipset Popcorn C200 ve Dune un sağlam eski serilerinin Sigma nın en sağlam chipseti) Himedia da çok ufak farklarla daha iyi diyebileceğim yerler var belki ama kötü hiç bir tarafını göremedim.

Orada yazılanların tümü Kodi üzerine yazılmış şeyler. Mesela video oynatırken açılan menüde 24p ayarını aktif yap, TV 23,976 filmlerde hemen 24p'ye geçiyor. Kapatınca eski haline geliyor. 60 HZ zaten bizi bağlamaz. Bir tane bile 30 FPS filmim yok. Normalde TV'yi 50 Hz'de tutuyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.