Şimdi Ara

EWEAT EW902 4K Realtek 1195 Android MP (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
6
Favori
7.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kodi üzerine yazılmış şeyler doğrudur ama dikkat ederseniz 4.4 kerneli yüzünden hangi noktalarda takıldıkları tartışılıyor.
    Kısacası kernelin darboğazları. Devamında da lollipop ile hangi sorunları aşabilecekleri. Orda çok ciddi yenilikler var yazılımcıların
    önünü açan. Yeni SDK larda açıklanmış durum.

Özellikle medya tarafındaki yeni SDK larda daha fazla serbestlik sağlanmış chipset üreticilerine. Ben sadece bir kısmını paste etmiştim konuyu
    kirletmemek adına ancak konunun devamında mevcut.

Konu yine Himedia ya gelmiş ancak ben bunları video ve ses kalitesi beklentisinin yüksek olduğu arkadaşların soruları sebebiyle paylaştım.
    Bu beklenti olan arkadaşların androidsiz cihaz alması daha mantıklı olur. Zira Rockhip, Allwinner, AMlogic cihazların görüntü kaliteleri
    video fanları hep şikayet konusu oluyor. Genelde Sigma ve Realtek işlemcili düz cihazlardan androidli cihazlara geçen kullanıcılar en çok şikayetçi olanlar.

Himedia ya resmi google servislerinin desteği ve Avrupa/Us yazılımı gelmeden düzgün bir Android deneyimi sunmayacaktır.
    Kutudan çıktığı gibi google destekli cihaz beklentisi olanlar için şu an tavsiye edilebilecek bir ürün değil. Zaten Sancak Bilgisayar da getirmeyecekmiş sanırım.
    Üstelik üzerine ingilizce yazılım yüklenememesi durumu konuyu daha can sıkıcı hale getirmiş. Android kullanıcıları için uzak bir seçenek olmuş artık.

4K ile işim olmaz diyen arkadaşlar zaten bu cihazlara hiç bakmasın. Benim 100 TL ye aldığım Western Digital (Sigma) MEdia player bile 1080p herşeyi oynatıyor.
    45gblik 30.000kbp/S lik Bluray ISO lar dahil açıyor emektar. Üstelik görüntü cam gibi Konuyu bu kadar baside indirgeyeceksek yeni nesil hiçbir oynatıcıya gerek yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 20 Kasım 2014; 8:38:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Zira Rockhip, Allwinner, AMlogic cihazların görüntü kaliteleri
    video fanları hep şikayet konusu oluyor. Genelde Sigma ve Realtek işlemcili düz cihazlardan androidli cihazlara geçen kullanıcılar en çok şikayetçi olanlar.

Himedia ya resmi google servislerinin desteği ve Avrupa/Us yazılımı gelmeden düzgün bir Android deneyimi sunmayacaktır.
    Kutudan çıktığı gibi google destekli cihaz beklentisi olanlar için şu an tavsiye edilebilecek bir ürün değil. Zaten Sancak Bilgisayar da getirmeyecekmiş sanırım.
    Üstelik üzerine ingilizce yazılım yüklenememesi durumu konuyu daha can sıkıcı hale getirmiş. Android kullanıcıları için uzak bir seçenek olmuş artık.

4K ile işim olmaz diyen arkadaşlar zaten bu cihazlara hiç bakmasın. Benim 100 TL ye aldığım Western Digital (Sigma) MEdia player bile 1080p herşeyi oynatıyor.
    45gblik 30.000kbp/S lik Bluray ISO lar dahil açıyor emektar. Üstelik görüntü cam gibi Konuyu bu kadar baside indirgeyeceksek yeni nesil hiçbir oynatıcıya gerek yok zaten.

Hocam bak tam himediaya ödeme yapıyordum yine kafamı karıştırdın

Ben de bir tane WD TV Live vardı, ancak o 1080p'lerde baya taıklmaya başlamıştı. Asus oPlay HDR3 Air'de aynı şekilde, ikisini de sattım o yüzden.

Egreat R6S aldım ikinci el, bir süre kullandım, bir hafta sonra falan o da anlamsız şekilde takılmaya başladı.

Sen WD'nin hangi model ve versiyonunu kullanıyorsun. Ama sanırım o cihazlar HDMI 1.3 değil mi?

Yahu çok şey istemiyorum.

Sadece 2 TB 2,5" HDD'mden 1080 mkv ve 3D BluRay isoları bana sorun çıkartmandan oynatsın,
    Bir de DTS falan fıstık AVR'me passthorugh yapsın.

Ssadece bu iki özellik için gidip 300-350 TL vermek inan çok kouyuyor, yoksa parasında değilim.

• Hocam sen Himedia'yı al. Arkadaşlar görüntü kalitesinden çok memnun ki öyle olduğuna yüzde yüz inanıyorum. Neticede @Seko92
    arkadaşımızdas bu konuya oldukça kafa patlatmış ve cihaz karşılaştırmış. Bu konudaki titizliğine ve detaycılığına inanıyorum.

Senin nasılsa Android tarafı ile ilgili bir beklenti içerisinde değilsin
  • racerant kullanıcısına yanıt
    Bende de bir ara WD Gen2 vardı, oldukça memnundum ama format desteği yeterli değildi (flv mesela). Custom yazılımın da bazı sorunları vardı ve en sonunda sattım. WDTV Live ise (streaming değil) format uyumluluğu açısından kullandığım en iyi medya oynatıcıdır. Onu da bir arkadaşıma aldırmıştım, kendim almadım.

Himedia'yı bu kadar savunmamın sebebi, işte bu tip medya oynatıcılardan bir farkının olmaması. İlk MK808 kullandığımda Android'den medya oynatıcı olmaz demiştim. Görüntü kalitesi, oynatım falan berbattı. O yüzden Dune 301 ve Dark cinemania XS'i beraber kullanıyordum. FLV gibi ıvır zıvır dosyaları, klipleri Dark ile, filmleri de Dune ile izliyordum çünkü Dune'un da format ve kodek desteği bana göre yetersizdir. Sonra bunlara bir de Tronsmart Prometheus eklendi, onda da Android kullanıp internete girmeye başladım. Prometheus'u severim, hala evde kutusunda duruyor, satmayı da düşünmüyorum. Prometheus da çok iyi video oynatırdı, hatta bu konuda Finless Bob bile şaşırmış ve cihazı övmüştü. Zaten finless popüler olanlara takılmasa neler görecek de işte bazı cihazlar etrafında dönüp duruyor. Ancak bunun da optik, koaksiyal çıkışı falan yoktu, kumanda da yoktu. Ayrıca 1080p çıkış vermiyordu diye hatırlıyorum. Bu üç cihazın işini tek başına yapacak cihaz arayışına girdim ve Himedia Q5 II'yi buldum. Cihaz her türlü ses ve video formatını oynatabilen tek cihazdı. Tek çekirdekli olan ve 5000 civarı Antutu skoru alabilen ilk versiyonu bile 3D ISO'yu takılmadan akıcı olarak oynatabiliyordu. Düşünün, MK808'den daha zayıf bir cihaz bunları yapabiliyor ki RK3066 cihpseti için bunlar hayaldi. Demek ki olay çekirdekle, Antutu'yla falan ilgili değilmiş. Açıklamasında Himedia'nın kullandığı Hisilicon chipsetinin diğer cihazlardaki gibi genel amaçlı olmadığı, medya oynatma amaçlı tasarlandığı yazar. Buna kesinlikle inanıyorum, o yüzden işlemci gücü fazla olmasa da bu kadar iyi oynatıyor. Ben de "Tek çekirdeklisi böyleyse iki çekirdeklisi kimbilir nasıldır ?" diyerek Q5 II'yi aldım. Aldım ve direk Dune ile görüntü kalitesini karşılaştırdım, bir fark göremeyince de Dune'u kaldırdım, bir daha da kullanmadım. Q5 Quad'ın görüntüsü ondan da bariz şekilde keskin. Elimdeki defalarca izlediğim Eurovision kliplerinde sarkıcının saçının tellerini ilk kez gördüğümde bunu farkettim. 243 Mbit'lik test videosunu oynatabilen kaç cihaz var acaba ? Chipseti Rockchip veya Amlogic olsa bu cihazı bu kadar önemsemem. O zaman yazılım desteği çok daha iyi olan bir sürü alternatif bakarım. RK 3288 alacaksam da OpenHour bana göre diğerlerinden önde gelir ama o da kimsenin ilgisini çekmiyor. Milletçe popüler olanı çok seviyoruz vesselam...

Dolayısıyla Himedia'yı diğerleriyle aynı tutmuyorum ve medya oynatıcısı gibi görüyorum. Belki RK3288'ler de bu kadar iyi görüntü verebiliyorlardır ama en azından Himedia'yı bunu iyi yapabilmesi için güncellemek gerekmiyor. Android öncesi Himedia'nın Realtek serilerini sevmezdim ama Q5 ile birlikte çıkardığı modeller gerçekten iyi cihazlar. Ve bu cihazları tanımamak, Antutu'ya bakıp görmezden gelmek bana göre kayıptır. Geçen gün Finless'in Draco için yaptığı övgülere gülüyorum. Ona da özel mesaj atıp "Sen Himedia'yı hiç görmemişsin, kullanmamışsın sanırım" dedim.

Yazılım konusunda da İngilizce yazılımlı cihaz alınırsa onda Root hariç her şey var. Root olayı da sonradan yapılabiliyor tabi ama uğraşmak lazım. Ben Titanium Backup programını kullanmak itediğimde root eksikliğini hissettmiştim, bunun dışında ihtiyacım olmadı. Keşke fabrika çıkışı olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 20 Kasım 2014; 10:09:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

quote:

Ben de bir tane WD TV Live vardı, ancak o 1080p'lerde baya taıklmaya başlamıştı. Asus oPlay HDR3 Air'de aynı şekilde, ikisini de sattım o yüzden.

Egreat R6S aldım ikinci el, bir süre kullandım, bir hafta sonra falan o da anlamsız şekilde takılmaya başladı.

Sen WD'nin hangi model ve versiyonunu kullanıyorsun. Ama sanırım o cihazlar HDMI 1.3 değil mi?

Sadece 2 TB 2,5" HDD'mden 1080 mkv ve 3D BluRay isoları bana sorun çıkartmandan oynatsın,

Ssadece bu iki özellik için gidip 300-350 TL vermek inan çok kouyuyor, yoksa parasında değilim.

Hocam sen onu al. Hatta sen benimkini al istersen, ben de İngilizce yazılımlıyı kendime alayım ): Ama böyle yapacaksan iki hafta daha bekle de benim Eweat gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: the wade

quote:

Hocam sen onu al. Hatta sen benimkini al istersen, ben de İngilizce yazılımlıyı kendime alayım ): Ama böyle yapacaksan iki hafta daha bekle de benim Eweat gelsin.

Hocam ben çok kararsızım ama artık çok sıkıldım, evde cihaz da yok, şu an surroundsuz video izlemek zorunda kalıyorum.

Hem 2-3 hafta vaktim yok, hem de artık yurtdışı takip işleriyle uğraşmak istemiyorum.

Yurtiçinden satan birisini bulsaydım direk alacaktım Q5'i ama bulamadım, 2 hafta da beklemek istemiyorum. Şimdi satıyorum desen alırım.

190 TL'ye, sıfır-faturalı Q12-II buldum, onu alacağım. Zaten andorid'den bir beklentim yok. En azından 330 TL verip 3 hafta mininmum bekeleyeceğime, neredeyse yarı fiyatına alıp hafta sonu kullanırım.

• the wade kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin. Onun ses çıkışının nasıl olduğunu ben anlamadım, iyice araştır. Bir tek AV çıkışı var, o aynı zamanda koaksiyal galiba...
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Ben zaten sesi AVR'ye HDMI üzerinden verip oradan TV'ye veriyorum, bana HDMI çıkışı yeterli o yüzden.
  • patron sen Raspi yi hiç araştırdın mı ? XBMC üzerinde cok cok iyi çalışıyor...hemde fiyatı cok cok cazip..
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Himedianın işlemcisinin video işlemeye yönelik tasarımınında bunda etkisi vardır. Çünkü diğer tüm Chipsetlerde görüntü ile ilgili çalışmalar var.
    Güçlü işlemciler, güçlü ekrtan kartları var ancak görüntü kalitesinde halen iyileştirmeler yapılıyor. Ben RK3288 den memnunum şimdilik WD ile aralarında
    çok az görüntü farkı var. Takılma vs. durumu yok zaten hız konusunda pc gibi diyebilirim.

Yalnız Andorid 4.4 de XBMC kullananlarda görüntü kaybı olduğu çok konuşuluyor (tüm chipsetlerde). Framerate hesaplaması ile ilgili.
    Bunun ortak bir sorun olduğunu söylüyorlar. Bu noktada görüntü işlemede bir kaybınm olduğundan bahsediliyor. İngilizce metni buraya
    yazıp konuyu kirletmek istemiyorum. Önemli olan beklentilerin karşılanması.

Finless'ı ben ciddiye almıyorum artık. Son yorumlarından sonra bu işi çok iyi anladığını düşünmüyorum. Tarafsız değil ayrıca.
    Belli Çinli üreticilerin bayrak taşıyıcılığını yapıyor. Leolas ve Mo123 gibi çok iyi adamlar var orda ROM yapan.
    Onların yanında amatör kalıyor.

İngilizce yazılımlısını nerden temin ediyorsun Seko ?

Şu eleman satıyor mesela :

http://www.aliexpress.com/item/Himedia-Q5-Quad-Core-Android-4-4-XBMC-TV-Box-Media-Player-Google-Smart-Set-Top/32231661405.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 20 Kasım 2014; 13:16:31 >

• racerant kullanıcısına yanıt
    Evet mesela buradan alınabilir. Ebay'de de vardı sanırım.

Finless konusunda sana katılıyorum. Adam pazarlamacı gibi çalışmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 20 Kasım 2014; 14:26:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Wd hd live alacakken buralara kadar geldim. Yapacaklarim hdd baglayip film izlemek, torrent indirmek, oyunla 3d'yle işim yok, ne dersiniz? 100 liraya wd live satılıyor, alsam mutlu olur muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: matt009

Arkadaşlar merhaba. Wd hd live alacakken buralara kadar geldim. Yapacaklarim hdd baglayip film izlemek, torrent indirmek, oyunla 3d'yle işim yok, ne dersiniz? 100 liraya wd live satılıyor, alsam mutlu olur muyum?

Valla ben halen kullanıyorum ve memnunum. Bendeki WD GEN2 Torrent indirmiyor. Geri kalan herşey halen tıkırında
  • Cevap icin tesekkurler. Alayim bi Wd hd live kurtulayim o zaman. Torrenti de bilgisayardan indirmeye devam ederim Ikinci el alacagim sahibinden uzerinden. Teklif göndermeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt009 -- 20 Kasım 2014; 16:59:56 >
  • quote:

Mele x2000 de indirim var

http://www.aliexpress.com/item/Preorder-MeLE-X2000-4K-Quad-Core-Android-Media-Player-H-265-HDMI-1-4-Blu-ray/2053424137.html

Satıcı güvenilirmi acaba Bu paraya değermi bu cihaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 21 Kasım 2014; 10:46:12 >

• Tayff kullanıcısına yanıt
    Satici zaten fabrikasi sıkıntı yok. Ama cihaz ile ilgili yazilanlar ve video incelemesi guzel gorunuyor.
  • Hocam kafami karistirdiniz yine, wd'den vazgectim. himedia Q5 mi bu cihaz mi? Yoksa ben olsam bu paraya bunu almaz şu cihazi alirdim diyebileceğin bir cihaz var mı?

• quote:

Satici zaten fabrikasi sıkıntı yok. Ama cihaz ile ilgili yazilanlar ve video incelemesi guzel gorunuyor.

Mstar MSO9180D nasıl bir işlemcisi var böyle Aradım birşeyde bulamadım
  • bir blog sitesinde arm cortex a-9
    4 çekirdekli cpu diyor

yani rk3188 ayarında
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.