Şimdi Ara

evrimin temel kanunları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
356
Cevap
0
Favori
6.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
    en azından trt belgesel izle öyle yorum yap

a haber izleyenler gibi düşünme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

en azından trt belgesel izle öyle yorum yap

a haber izleyenler gibi düşünme

Hey yavrum hey

Orijinalden alıntı: ugarb

quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

evrime inanmayan tescilli cahildir .sadece trt belgesel seyret gene anlarsın

Yoruma bak sen, inanmayan cahildir!
    Sizin bakış açınız ancak bu kadar!, milleti nerdeyse yobaz olmakla suçlayıp, kendi aklınızca cahil falan yapmak...

Sizin gibi akıllara göre evrimi tartışmak bile saçmalık öyle mi??
    Yahu her evrimi savunan ateist veya her savunmayan müslüman-hristiyann mı??

Evet bazıları evrime karşı olacağım diye körü körüne savunabilir,
    Bunun karşısında yokmu sanki ölümüne evrimi savunan ateist arkadaşlar?

Burada birçok örnek veririm, ilk canlının nasıl oluştuğunu bilen, hücrenin her parçasının yapıldığını iddia eden, sıfırdan hayat formu yapıldığını söyleyen, evrim ağacından başka bir kaynak tanımayan! (Harun Yahya ile dalga geçip, ondan aşağı kalmayan, üslubu berbat olan site!)
    Yada arageçiş formu denildiğinde ''yok öyle yarı balık yarı sürüngen filan olmaz, onlar mitolojide'' diye cevap verip halbuki evrim kaynaklarında bu resimlerin bol olduğunu görmezden gelen vs vs vs... bunları tv lerde bol bol gördük! (Adlarını vermeye gerek yok)

Sonuçta din veya evrim karşıtlığı yapmak yerine, ön yargıları bir kenara bırakıp konuya öyle yaklaşalım.
    Böyle millete cahil deyip, cahilce konuşmakla olmuyor bu işler!

Hocam "evrimin temel kanunları" başlıklı Topiği açan arkadaş , Zaten Evrimin Temel kanunları başlığını kullanarak görüşünün ne olduğunu ortaya koymuş .

1- Evrimin kanunları yoktur .
    2- Evrim arkadaşın iddia ettiği gibi bir dinde değildir .

Evrim , Carles Darwin'in İlk basımı 1859 yapılan Türlerin Kökeni isimli yapıtında şekil bulmaya başlayan Teoriler zinciridir .

"Türlerin Kökeni" isimli yapıt 289 sayfalık PDF _https://yadi.sk/i/RVRriVi8juY9S

Carles Darwin peygamber veya tanrı değildir . Eleştiriye açıktır .

1800 lü yılların bilimsel keşifleri ile elinden geldiğince doğayı anlamaya ve izah etmeye çalışmıştır . Elbetteki 21 yüz yılda bilimsel gelişmeler ışığında kendini geliştirecek . Bazı eksik veya yanlış bilgilendirmeler tekrar ele alınarak revize edilecektir .

DH amorf yapısı gereği bu tip konuların tartışılabileceği bir forum değildir .
    Topiğin açılış başlığı tahrik doludur .
    Böyle oluncada hepimiz geriliyoruz .

Topiği açan arkadaşın saldırgan kimliği ile Evrim Teorisini savunan arkadaşlara yağdırdığı hakaretler şimdilik Forumdan 16 gün uzaklaştırılmasına neden olmuştur .

Evrimi "evrimin temel kanunları" saçma sapan Topik Başlığı altında tartışmanın kimseye bir şey kazandırması mümkün değildir .
    Böyle bir başlık altında tartışmaya devam etmenin kimseye bir yararı olmayacaktır .

Tekrar ediyorum Darwin bir peygamber , Allahın elçisi , Şeytan , vs vs değildir .
    "Türlerin Kökeni" kitabı ile bilime yol götermeye çalışmış saygı değer bir bilim adamıdır .

• Tekrar ediyorum : Charles Darwin bir peygamber , Allahın elçisi , Şeytan , vs vs değildir .
    "Türlerin Kökeni" kitabı ile bilime yol götermeye çalışmış saygı değer bir bilim adamıdır .

Evrimi "evrimin temel kanunları" saçma sapan Topik Başlığı altında tartışmanın kimseye bir şey kazandırması mümkün değildir .
    Böyle saldırgan bir başlık altında tartışmaya devam etmenin kimseye bir yararı olmayacaktır .

Bu bildiğin ensestlik çünkü, nedense herkes bunları konuşunca ya çay koymaya gidiyor ya da ıslık çalıyor.
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660
  • Konu islam aşağılama bölümüne dönmüş, bu eylemi gerçekleştirenlerin bunu yaparken bir dine inanan insanlardaki yobaz görüşü sergilemesi işin ironisi sanırım. Dinde yobazlık temelinde vardır ancak bilgiyi sorgulamanı da isteyeni vardır. Din dışı yobazlık bir fikre körü körüne bağlanmaktır. Bunu neredeyse her yerde görmekteyim artık ancak yine de felsefe bölümünde bu tür şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Felsefe bölümünde insanlar sadece savunduklarını körü körüne savunmaz, kendini karşı görüşlere açıp karşı görüşleri de değerlendirir. Olması gereken budur. Gerçi bu felsefe bölümünde olan bir şey değil sadece 2013 yılından günümüze kadar uzanan bir süreçte forumda takılan insanlar da kötüleşti. Forumun istatistik verileri de bunu destekliyor. Yine de söylediklerimi anlayabilmişsinizdir umarım.

• "Konu başlığı" dini inancı zayıf insanları aşağılama amacı taşırsa. Kaçınılmaz olarak insanlar tepki göstereceklerdir.
    Evrimin kanunları ne demek yaa. Adam adeta dalga geçiyor.

bazı görüş sahipleri dini veya inançsızlığı zorunlu hal olarak sunduğumuzu düşünebilir. ancak gerçek manada ne ilahi kudretin ne de kainat denen yapının insanı bir şeye zorladığını asla düşünmedim.

...........................

bizi zorlayan zorla insan şekline sokan kuvvetler belli. bu kuvvetlerin araksına tabiatın elementlerini ya da ilahi bir varlığı almış olması, bu kişilerin arkasına bakmamıza neden oldu. nereden güç aldılar? bunları bu şekilde organize eden bileşikler veya motivasyon neydi? dendi.

halbuki aynı kaynaklar halen mevcutken benim farazi erkek kardeşim yok veya benim farazi ablam yok veya ben ailemin neden 1. çocuğu iken 15. çocuğu değilim.

..............................

beni insan olmaya yani bu forma kavuşmama neden olan zorlayıcı gücün arkasında ona destek olan bir şey yok esasen. bunlar bizim mecburen baktığımız ve sonra dönüp , bu kuvvetler sensiz de var iken beni oluşturduğunu söylemen hata olmuş dediğimiz bireyler oluşmakta.

BİZİM FELSEFEMİZ BU GÜÇLERE BAKIP SEBEBE YÖNELDİĞİMİZ İÇİN MANASIZ KALIYOR. EBEVEYNİ YA DA BİZİ KAİNAT VEYA İLAHİ GÜÇ YARATMADI. KAİNATA VE İLAHİ GÜCE BAKIP EBEVEYNE BAKINCA BU DÜŞÜNÜŞ HASIL OLDU.

bu açılardan inanaç ya da inanaçsızlık kişinin sebebi denen şöye yönelir. er veya geç durum budur ve bu olmak zorundadır.

üzerinde elif lam bulunan bazı canlılar örnek gösterildi. allah diyen kuş vs. gibi yakıştırmalar da bulunuldu bir zamanlar. size türe diyen atomu bilip de şeklini ispat edemediğinden yok dedirten ilim ne olacak.

türe diyen atom, savaş diyen nötron, seviş diyen proton, olmalı deyip dalga değil belki ancak sert ironi adına da bir şeyler söylenebilirdi.

hangi atomun umurundasın ki. sen yoktun onlar vardı. sen varsın onlar yine var ve sen gittiğinde yine var olacaklar. senin bakışın kadar şekil şemal değiştirmeye zorlanan şeyler ve esasen bu şeyler zorlanmazda.

.............................

kısaca seni beni oluşturan güç arkasına aldığı değeri ileri sürebilir. kainat veya ilahi duyumsama şeklinde bunu ifade edebilir. bu tez onların tezidir. var olan kainatın veya onu tasarlayan ilahi kudretin bu durumla zerre misgal ilgi olmayabilir.

ee biz niye varız? kainat ve onun dizayncısı bizi bir şekilde oluşabileceğimiz yere göndermiş değil mi? bu husus herkes açısından belli şeyler ifade edbilir. ancak herkes için aynı şeyi ifade etmez.
    ek olarak biz buraya yaşamaya değil ölmeye geldik. bu açıdan da ölünün kendiisne süre tanıma bilinci denen doğum hadisesi belki de en yanlış insani uygulamadır.

konuyu öyle bir çarptırmış ve eline yüzüne bulaştırmıştır ki ilah dese ilaha kainat dese kainata iftira atacak seviyeye gelmiştir. atsa ne olur atmasa ne olur da işin yüceleşmiş muazzamlaşmış garipliğinin boyutu korkunçtur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 20 Mart 2018; 14:42:34 >

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    "Yabancı terim kullanayım da bilgili sansınlar."
  • sırf konuyu açtığın başlıkla bile arama yapsan tonlarca bilgi çıkar önüne. sen hiç bilginin peşinden gitme hep birileri sana öğretsin değil mi... ama amacın öğrenmek değil. din propagandası. şikayet ediyorum.
  • konu tekrar ön plana çıktı buradaki arkadaşların ne anladığını anlamak için açmış olduğum bir konuydu amacıma ulaşmamım imkansızlığını gördükten sonra cevap yazma gereği de anlamsızlaştı ama geçmiş konuları araştırınca evrimci bir arkadaşın aşağıdaki açıklamasını buldum ve alay etmek için açılmış denilene cevap niteliği taşımaktadır evrimci kendi anlayışıyla mı alay ediyor yani

Evrim teorisinde tesadüf diye bir şey olmaz.Kademeli evrim vardır ve tesadüfi değildir.Canlıların karmaşıklığını tesadüfle açıklayan bir kuram zaten bitmiş bir kuramdı

Bilimsel anlamda teori, deney ve gözlemlere dayalı, bir çok yasayı ve olayı göz önünde bulundurarak yapılan bir açıklamadır.

2-Evrimin Temelleri vardir , bunlar 4 tanedir:
    http://evolution.berkeley.edu/evosite/Lessons/IFundamentals.php
    1-Varyasyon
    2-kalıtım
    3-Seçilim
    4-Zaman

• evrimci kelimesini evrimi savunan manasınada kullandım başka bir ifadesi varsa onu kullanayım
    Gelecek nesilin müslümanları yenilgi sonucu Evrimle fazla bir çelişkisi kalmayacaktır.
    Şimdilik bağnaz zihniyet çırpınıyor.

Dindar Müslümana, "müslümancı" Hristiyana "hrıstiyancı" diyemeyeceğiniz gibi.
    Materyalist olan birinede "Evrimci" deme terbiyesizliğini yapamazsınız.

Ben materyalistim evrim dünya görüşlerimden sadece biridir, forumda anlaşılan anlamda ateizm hiç ilgimi çekmez.

Kalkıp bana "Materyalci" deme terbiyesizliğini yapamazsınız.
    Şengörün Sexelog muadili Haydar Dümen hakkında doğru bilgiler her türlü cinsel sorunlarınızı ve Haydar dümen hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz. Yok be işim mi yok. Karıdan dayak yedireceksiniz . Google da araştırın.

https://forum.donanimhaber.com/celal-sengor-hakkinda-sorularinizi-bana-sorabilirsiniz--135020224
  • yarası olan gocunur sana ne oluyor kendi tanımlarına göre kendilerine hitap ediyorum sana ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 2 Mayıs 2018; 17:10:9 >

1980 yıllardan sonra Hristiyan alemi evrimi papa dahil desteklemişir. Gelişmiş ülke üniversitelerinde ders olarak işlenir.

Din öğretisi batılı okulların resmi müfredatında yoktur.
    Yobaz Fundemantalist Hristiyan grupların son stratejisi ise ‘’evrim teorisi’nin de bir din olduğunu” iddia etmek idi. Böylece, evrimin de okullarda yasaklanmasını sağlamak hedeflendi. Ancak bu en başarısız stratejileri oldu.

Türkiyedeki Evrim aleyhine yönlendirmeler Yobaz Fundemantalist Hristiyan gurupların seneryolarından başka bir şey değildir.

Beyler koca bir bilim dalını yok sayarak geri kalmışlık yaftasından kurtulamazsınız.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.