Şimdi Ara

evrimin temel kanunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nedir yani ilkesizlik kanunsuzluk herşey değişir evrimleşir gibi bir açıklama haricinde tartışılabilir diye düşünüyorum bakalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Dostum bütün mesajları okuyamadım kusura bakma. Ama dünya güneş arası bir santim yakın olsaydı hayat ne olurdu, diyorsun. Hiçbir şey olmazdı aynı hayata devam ederdik. Düzenden bahsediyorsun ama hangi düzen gezegenler bile stabil yörüngelerde hareket etmiyor, üzerinde yaşadığımız kıtalar bile oldukları yerlerde durmuyor birbirlerinden kopuyorlar birbirlerine doğru hareket edip felaketlere yol açıyorlar. Güneş ise bir yıldızdır farklı zaman dilimlerinde farklı yıldızlar bulunmuştur.
  • Evrim dininin temel kanunları :



    1. Tüm canlılar tek bir ortak atadan gelmiştir.

    2. Canlıların türlere ayrılması, rastgele mutasyonlarla meydana gelmiştir. Hiçkimse tarafından tasarlanmamıştır. Kendiliğinden olmuştur.

    3. Hz. Doğal seleksiyon isimli evrimin peygamberi, rastgele mutasyonlar sonucu ortaya çıkan türlerden hangisinin hayatta kalıp neslini devam ettirip ettiremiyeceğine karar vermiştir ve vermektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 7 Mart 2018; 12:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    1. tek ortak ata diyorlar ama ademi inkar ediyorlar !!
    2kendiliğinden olma denilen şeyde bir düzen olmaz. ama neyi incelersen incele bir düzen var. rasgele olsa mesela niye tek güneş var bunca zaman geçmiş ikinci bir güneş niye yok bir de dünya sadece dünyada hayat var diğerlerinde ne olduğu hala meçhul dünya-güneş arası mesafe bir santim kaysa hayat ne olurdu şimdi bu hesap rasgele mi oldu !!!!
    3 bu artık kendini aşmış. demek ki evrimin tanrısı doğal seleksiyon oluyor. ama bi dakka yav evrim tanrıyı peygamberi reddetmiyordu yav kafam karıştı neyse !!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • heh
    tam da birbirinizi bulmuşsunuz

    kendi aranızda atıp tutun işte

    sonra birlikte namaz kılarsınız
    dimi ama.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 7 Mart 2018; 15:29:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • razor6247 kullanıcısına yanıt
    adam gibi soru sorduk boş beleş konuş sen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu mudur yani



    BOL ÇAMURLU SU + UZUN ZAMAN + BOL TESADÜF= MEDENİYET

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • veya bu

    İnsanın evrimi efsanesinin detaylarına girmeden önce, tarihte yarı maymun-yarı insan canlıların yaşadığı fikrini toplumun önemli bir bölümüne kabul ettiren propaganda yöntemine değinmek gerekir. Bu propaganda yöntemi, evrimcilerin fosilleri kullanarak yaptıkları “rekonstrüksiyon”lardır. Rekonstrüksiyon “yeniden inşa” demektir ve sadece bir kemik parçası bulunmuş olan canlının resminin ya da maketinin yapılmasıdır. Gazetelerde, dergilerde, filmlerde gördüğünüz “maymun adam”ların her biri birer rekonstrüksiyondur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • veya


    Medyada ve akademik kaynaklarda sürekli olarak telkin edilen “maymun insan” imajını destekleyecek hiçbir somut fosil delili yoktur. Evrimciler, ellerine fırça alıp hayali yaratıklar çizerler, ama bu canlıların fosillerinin olmayışı, onlar için büyük bir sorundur. Bu sorunu “çözmek” için kullandıkları ilginç yöntemlerden biri ise, bulamadıkları fosilleri “üretmek” olmuştur. Bilim tarihinin en büyük skandalı olan Piltdown Adamı, işte bu yöntemin bir örneğidir.

    Piltdown Adamı: İnsan Kafatasına Orangutan Çenesi!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Bütün yıldızlar bir Güneş,

    Yağmur yağdığı için ağaçlar var, ağaçlar yaşasın diye yağmur yağmıyor.

    Meteoroloji tahminlerini yaparken tanrıya veya Mikail e başvurmaz. Bunu düşünürseniz zaten çözersiniz.

    Daha fazla bu konuyu düşünmek isterseniz. İlk önce dünya da milyarlarca insan içerisinde kendi inancınızı sorgulayın. Ben neden xxx e inanıyorum. Burada din varsa eğer sorunun cevabı çok basit, kültür. Yaşadığınız çevre size bunu inanmaya ikna etti ve doğrunun bu olduğunu kabul ettiniz. Gerçekten düşünmek isterseniz dini inançların gerçeği yansıtmadığını, kültürün bir parçası olduğunu kabul edersiniz. Israr ediyorsanız Türkiye de yaşayan birinin yerine kandinizi koyrarak düşünmeyin. Brezilya da medeniyetten soyut toplumda yaşayan birinin yerine kendinizi koyun ve nerede yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Mart 2018; 22:17:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bütün yıldızlar güneş değil, güneş yıdızlardan bir tanesi olacak o iyi çalış dersine
    yağmur sadece ağaölara mı yarıyor, hadi ağaçla bitki demek istedin diyelim birkaç sene yağmur yağmasın bakayım nasıl dilini sarkıtıyon köpek gibi tabi yaşayabilirsen
    meteoroloji tahminleri veya bilimsel deney teori ve tahminler Allah her şeyi bir kanuna bağladığı için yapılıyor
    brezilyada din yok mu yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayrıca ne konuda ne de altta cevaplarda yazdıklarıma hiç bir cevabınız yok evrim dininin bir mensubuysan daha dinini bilmiyorsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ağaç o cümlede bir düzeni temsil ediyor, bütün dünya düzenini tek tek yazmak gereksizdi ancak sizin için yazmak gerekliymiş.

    Güneş özel bir isim ancak bir şeyi temsil ediyor o da sizin yazdığınız gibi bir yıldızı. Neden bir tane güneş var cümlesinde sadece özel olarak her gün gördüğümüz güneşi kastediyorsanız yazıklar olsun gidip başka biri ile dalga geçin. Eğer güneş sistemindeki düzeni kastettiyseniz o zaman verdiğim yanıt zaten yeterli, çalışacak bir dersim yok çünkü robot gibi kalıplarla yaşayan biri değilim ve başkasını robotlaştırmaya çalışmam.

    Son kısma verecek cevabım yok, zaten ilk kısımdaki ağaç örneği bunun yanıtı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Evrim dini mi ? Din farklı kategoride olan bir şey, evrim farklı bir şey. Evrim inancı diye bir inanç sistemi mi olduğunu düşünüyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneş meselesinde ilk anlattıklarımı iyi okumamışsın tesadüften basetti ya arkadaş
    şimdi herşey tesadüf sonunda oluşuyosa, bir şeyin oluşması için illa tesadüf gerekiyorsa, neden güneş adı verilen dünyaya gerekli enejiyi veren yıldız bir tane bunca yüzyıldır bahsi geçen güneşi oluşturan tesadüfler bir defa mı denk gelmiş aaaaaaa ne büyük tesadüf üstelik milimi milimine hesaplanmış yerleşeceği yer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet maalesef inançsızlık diye bir şey yok ateistim diyen neye inandığını bilmeyen kişidir burada sizin dininiz evrim oluyor. herşeyi onunla açıklıyorsan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Tamam ben de buna karşılık bir sürü güneş yani yıldızların olduğunu kastettim. Bütün hepsini incelediniz mi de sadece buradaki düzeni mükemmel olarak düşünüyorsunuz. Bizim sistemimize çok çok uzaklarda bulunan sistemlerde süpernova sonucu oluşan dalgalar dünyada 3 lü hassas sistemlerle yönü tespit edilerek bulunuyor yani patladığı ve hangi yönden geldiği hesaplanıyor. Bizden çok uzaklarda bizim güneş sistemimiz ile alakası olmayan bu düzenlerin yok olması size iyi bir yanıt farklı açıdan düşünürseniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Evrim diye bir din olsa aileler bunu kültür olarak yayardı. Din kültürün içerisinde olan ve yayılan eskiden gelen bir bilgidir. Evrimin bir din ile kesinlikle alakası yoktur. Ben öğrenebildiğim kadarıyla açıklama yaparım. Canlıların yaşam farmundaki kusursuzluk evrim ile açıklanabilir ancak cin çarpması aslında yüz felcidir bakın bunu evrim ile açıklamıyorum, ne oldu şimdi ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk baştan tanım yanlış
    din yaratıcının kullarına sunduğu nimetleri kullanma klavuzudur. inanan hayatını ona göre şekillendirir. şimdi hayatını evrimin kurallarına göre şekillendiren biri için evrim nedir
    yanlış biliyorsam düzeltin kanunları sorarken aslında bunu amaçlamıştım evrimde zaten kusurluyu yer yok herşey güçlü içindir güçlü yaşar kusurlu yopk hükmünde olunca ona evrim bir açıklma yapmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilimi tahminler üzerinden mi açıklayacağız görmüyorum o zaman olabilir o zaman tanrıyı da görmüyorsun ama olabilir
    bilim gördüğümüzü yorumlar özel isimle güneş bir tanedir hassas bir şekilde yerine yerleştirilmiş olup tüm canlılara gerekli enerjiyi sağlamakla vazifelendirilmiştir. güneşi evrenden çıkar bakalım bir günlük ısısını tüm yakıtları harcayarak bulamazsın ve bunu tesadüflerle açıklayamazsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burun: yüzümüzün ortasına yerleştirilmiş sanat harikası. İçinde herkesin bildiği büyük kıllar, ve bazılarının bildiği küçük kıllar yerleştirilmiş, bunlarla havayı Süzer temizler. Sonra kış aylarinda soludugumuz havayı ısıtacak içeri gönderir ki üşütmeyeleim. Sonra teneffüs ettiğimiz havayı nemlendirir. Sonra koku alma duyusuyla bizlere pek çok hizmetler eder. Ve sonra biz uykuda vücudumuzu uyuşmadan ve belkide felç olmadan korumak için, yatakta bizi sağa sola döndürür. Şimdilik aklıma gelen bunlar. (Birde sümüğümüz le yaptığı hizmetler var.ona girmiyorum).

    Şimdi bu sanat harikasını, şuursuz ve kendi varlıklarından bile habersiz atomlar mı yarattı? Nasıl Birşey miş bu atomlar ki, ışığı ve görmeyi bilmiyor gözü yaratıyor. İşitmek nedir bilmiyor kulağı yaratıyor. Koku nedir bilmiyor burunu yaratıyor. Meyve sebzelerde tat yaratıyor dilimizde tat alma duyusu yaratıyor. organı vücutta öyle yerleştiriyor ki, insanoğlu daha iyisini tasarlıyamiyor.

    Yada bu tabiatçılar darvinistler bizi kekliyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.