Şimdi Ara

Evrimcilerin Cevaplayamadığı Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu video da ki soruya cevap verecek birileri var mı?

http://www.dailymotion.com/video/x1lizid_evrimci-ateistlerin-cevaplayamadig-i-sorular_school

Videoyu direkt gömemiyor muyuz? Baktım ama çözemedim..

Lütfen üslubu bozmadan sevgi saygı çerçevesi içerisinde fikirlerinizi belirtin ki konu kapanmasın. Ergence yorumlar yazan ve hakaret edenleri dikkate almayın.

• Ateist=\= Darwinist
    Not:Ateist değilim

EDIT: Bir şey daha eklemek istiyorum.

Tür ve cins tamamen insanın bulduğu kavramlardır. Kuş ile sürüngeni alalım mesela. Bir canlının kuş mu sürüngen mi olduğu tamamen kesin çizgilerle ayrılamaz. Sadece cinslerin değişmesi bile bir tür evrim olduğunun kanıtıdır. Her sene grip yapan virus bir önceki seneden farklı olmuyor mu ? Al sana evrim. Uzun ömürlü canlılarda evrimi gözlemlemek ne kadar zorsa kısa ömürlülerde okadar kolaydır. Basit bir hesapla insan ömrünü ortalama 70 yıl alırsak bir insan ile bir bakteri aynı anda doğduğunda (bakteriler yaklaşık 20dk da bir bölünür) insan ölene kadar bakteri 1916250. jenerasyonuna ulaşmış oluyor. Bu kadar hızlı olduğu için sen bakterideki evrimi gayet normal bir şekilde gözlemleyebilirsin (Lenski'nin bakteri deneyi LINK ).

• Tabi müslümanların Kur'an, İncil, Tevrat daki bütün masallara inanıp sonra ateistlere nerden biliyosun o zaman böyle bir şey olduğunu diye sorup kendilerini savunması da ayrı bir tartışma konusu ama konuyu saptırmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuvang

Ateist=\= Darwinist
    Not:Ateist değilim

EDIT: Bir şey daha eklemek istiyorum.

Tür ve cins tamamen insanın bulduğu kavramlardır. Kuş ile sürüngeni alalım mesela. Bir canlının kuş mu sürüngen mi olduğu tamamen kesin çizgilerle ayrılamaz. Sadece cinslerin değişmesi bile bir tür evrim olduğunun kanıtıdır. Her sene grip yapan virus bir önceki seneden farklı olmuyor mu ? Al sana evrim. Uzun ömürlü canlılarda evrimi gözlemlemek ne kadar zorsa kısa ömürlülerde okadar kolaydır. Basit bir hesapla insan ömrünü ortalama 70 yıl alırsak bir insan ile bir bakteri aynı anda doğduğunda (bakteriler yaklaşık 20dk da bir bölünür) insan ölene kadar bakteri 1916250. jenerasyonuna ulaşmış oluyor. Bu kadar hızlı olduğu için sen bakterideki evrimi gayet normal bir şekilde gözlemleyebilirsin (Lenski'nin bakteri deneyi LINK ).

Evrim karşıtı görüşte olanlar tür içi evrimi reddetmez. Türler arası evrimi reddeder.

Yani bir bakterinin ya da virüsün elbette çeşitli etkenlerle gen dizilişi değişebilir. "Fakat bir bakteriyi milyarlarca yıl da bekletseniz kendisinden milyarlarca kat karışık, çok hücreli ve irade sahibi bir canlıya dönüşemez." der evrim karşıtı insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu videonun sahibinin kanal linki var mı?
  • MovieClipS kullanıcısına yanıt
    Ona göre mi yorum yapacaksınız ?

• Darwinistler olasılık hesaplamalarından kaçıyorlar sonra bize bilimden bahsediyorlar. İşlerine gelince öyle değilse tesadüf

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Ona göre mi yorum yapacaksınız ?

Yok kardeş beğendim de ondan istedim.
  • MovieClipS kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar izlersen sonunda yazıyor. Ezberimde değil şu an kardeşim.
  • 1- Kavramları karıştırmayalım lütfen. Darwinizim canlılığın nerde başladığını açıklamaz öyle bir derdi de yoktur.
    2- Ilk canlının nasıl oluştuğunu savunan görüşler biyogenez ve abiyogenez dir. Canlılığın kendi kendine oluştuğunu savunan abiyogenez görüşü yaratılışçıların kendilerini kandırdıkları gibi bir canlının bi anda oluşmasını göstermez. Örneğin yaratılışçılar bir insandaki bütün enzimlerin ve maddelerin tek başına oluşma ihtimallerini alır ve çarpar sonra der ki insanın kendi kendine oluşma ihtimali bu nasıl olabilirki der. İşin gerçeği abiyogenez görüşü evrimle birlikte ele alınması gereken bir görüştür. Abiyogeneze göre ilk canlı şu an canlı bile diyemeyecepiniz kadar basit bir canlıdır belki sadecce bir enzimden oluşan ve zamanla ortama uygun adaptasyonlar sağlayarak gelişmiştir tıpkı lenski'nin bakteri deneyinde bakterilerin sadece 20 yılda kayda değer değişme göstermesi gibi. Bir enzimin doğada kendi kendine oluşması da hiç de imkansız bir şey değildir. Dünyanın 4.5 milyar yaşında olduğunu göz önüne alırsak. Enzimler amino asitlerden oluşur ve Miller-Urey deneyi amino asitlerin doğada yağmur yağarken şimşek çarpmasıyla amino asit oluşabildiğini göstermiştir ki bu çok olağan bir şeydir. Aşağıya deneyin düzeneğini koyuyorum.

NOT: Abiyogenezi merak eden ve ingilizcesi olan arkadaşlara şu linki öneriyorum. LINK

• Evrim teoriside elbet birgun bitecektir. Kimse evrimin cok az da olsa bir yanlislik payi olmadigini soyleyemez Bknz:atom bir butundur parcalanamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

Evrim teoriside elbet birgun bitecektir. Kimse evrimin cok az da olsa bir yanlislik payi olmadigini soyleyemez Bknz:atom bir butundur parcalanamaz

CERN de atom parçalıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

quote:

Evrim teoriside elbet birgun bitecektir. Kimse evrimin cok az da olsa bir yanlislik payi olmadigini soyleyemez Bknz:atom bir butundur parcalanamaz

Ben mi yanlis yazdim yoksa sen mi yanlis anladin
    Eskiden boyle bi teori vardi ayom parcalanamaz diye suan parcaliyolar gibi bi ornek verdim. Ayni sey evrim teorisi icinde gecerli birgun gecersiz olur

• quote:

Bitmez ancak degisir. Sürekli yeni buluşlar çıkıyor. Düzeltmeler yapılır , geliştirilir. Koskoca evrim kuramını çöpe atıp yeni bir kuram getirmek imkansız gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

quote:

Ben mi yanlis yazdim yoksa sen mi yanlis anladin
    Eskiden boyle bi teori vardi ayom parcalanamaz diye suan parcaliyolar gibi bi ornek verdim. Ayni sey evrim teorisi icinde gecerli birgun gecersiz olur

Ben anlamamışım

• quote:

Orijinalden alıntı: tuvang

1- Kavramları karıştırmayalım lütfen. Darwinizim canlılığın nerde başladığını açıklamaz öyle bir derdi de yoktur.
    2- Ilk canlının nasıl oluştuğunu savunan görüşler biyogenez ve abiyogenez dir. Canlılığın kendi kendine oluştuğunu savunan abiyogenez görüşü yaratılışçıların kendilerini kandırdıkları gibi bir canlının bi anda oluşmasını göstermez. Örneğin yaratılışçılar bir insandaki bütün enzimlerin ve maddelerin tek başına oluşma ihtimallerini alır ve çarpar sonra der ki insanın kendi kendine oluşma ihtimali bu nasıl olabilirki der. İşin gerçeği abiyogenez görüşü evrimle birlikte ele alınması gereken bir görüştür. Abiyogeneze göre ilk canlı şu an canlı bile diyemeyecepiniz kadar basit bir canlıdır belki sadecce bir enzimden oluşan ve zamanla ortama uygun adaptasyonlar sağlayarak gelişmiştir tıpkı lenski'nin bakteri deneyinde bakterilerin sadece 20 yılda kayda değer değişme göstermesi gibi. Bir enzimin doğada kendi kendine oluşması da hiç de imkansız bir şey değildir. Dünyanın 4.5 milyar yaşında olduğunu göz önüne alırsak. Enzimler amino asitlerden oluşur ve Miller-Urey deneyi amino asitlerin doğada yağmur yağarken şimşek çarpmasıyla amino asit oluşabildiğini göstermiştir ki bu çok olağan bir şeydir. Aşağıya deneyin düzeneğini koyuyorum.

NOT: Abiyogenezi merak eden ve ingilizcesi olan arkadaşlara şu linki öneriyorum. LINK

1953'te profesör Harold Urey ve asistanı Stanley Lloyd Miller bir deneyle, organik moleküllerin dünyanın oluşum döneminde inorganik maddelerden kendiliğinden oluşabileceğini gösterdi. Günümüzde çok ünlü olan bu deney temel organik monomerlerin oluşumunu sağlamak için ileri derecede indirgenmiş moleküllerden oluşmuş bir gaz karışımı - metan, amonyak ve hidrojen- kullanmıştı.

Ancak Miller-Urey deneyindeki gaz karışımının dünyanın ilk dönemlerindeki atmosferi ne kadar yansıttığı tartışmalı bir konudur. Diğer daha az indirgenmiş gazlar daha düşük bir birikim ve çeşitlilik göstermektedir. Önceleri yaşam öncesi atmosferde önemli miktarda oksijen olduğu tahmin ediliyordu bu da organik moleküllerin oluşumunu engellerdi; ancak hâlen bunun öyle olmadığı konusunda fikir birliği vardır. Bakınız Oksijen Felaketi.

Basit organik moleküller elbette tam anlamıyla işlevsel kendi kendini üreten bir yaşam formundan daha çok uzaktı. Ancak yaşam öncesi hiçbir oluşumun olmadığı bir ortamda bunlar bir araya gelip ve kimyasal evrim ("çorba teorisi") için zengin bir ortamın oluşturmuş olabilirler. Diğer taraftan bu şartlar altında cansız maddelerden oluşan monomerler sayesinde üst düzey polimerlerin kendiliğinden oluşumu basit bir süreç değildir. Deneylerde, yaşamın oluşumu için gerekli temel organik monomerlerin yanı sıra polimerlerin oluşumunu engelleyecek bileşikler de oluşmuştur.

Bu teorinin çözümsüz bıraktığı en önemli sorunun, “bir proto hücre oluşturmak için yoğun etkileşim içindeyken görece olarak basit organik yapı bloklarının nasıl polimerize olduğu ve daha karmaşık yapılar oluşturdukları” olduğu söylenebilir. Mesela sulu ortamda oligomerlerin/polimerlerin kendi bileşenleri olan monomerlere hidrolizi, tek monomerlerin polimerlere yoğunlaşmasına tercih edilecektir. Aynı zamanda Miller deneyi amino asitlerle tepkimeye girecek veya peptid zincirini kıracak birçok ürün ortaya çıkarmaktadır.

Tek başına aminoasit oluşabiliyor olması bir işe yaramıyor maalesef.

• Thailano kullanıcısına yanıt
    Hocam alıntımı yoksa kendi bilginiz ilemi yazdınız?

• Mavi sabundan Niçin beyaz köpük çıkar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.