Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
75.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: electrogod
    Öncelikle sana şunu söylemek isterim... Benim sana karşı bir agresif tarafım mı oldu ? Yani olduysa özür dilerim ama bana haksızlık yapma bu konuda...

Agresif diye size demedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31800932/mpage_44/tm.htm
    Linkktekiler için dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Öncelikle sana şunu söylemek isterim... Benim sana karşı bir agresif tarafım mı oldu ? Yani olduysa özür dilerim ama bana haksızlık yapma bu konuda...

Linkktekiler için dedim

Pardon yanlış anlaşılma oldu pardon... Doğrudur... O linke baktım 44 sayfa... Okumaya yeltenmedim...

Bir şey eklemek istiyorum... Bu konuda tarafsızlığımı bozacağım çünkü kişisel bir görüşümden bahsedeceğim...

Anlaşılan o ki basitçe bir sınıflandırmaya girersek evrimciler ve evrim karşıtları diye, her kitle kendine özgü "davranış*"lar kabaca huylar edinmiş, özellikle bu konuda... Bunu forumları okuyan bir katılımcı bunu direk farkediyor...

Bu tarz durumlarda iş öncelikle sosyal doktrinler ile çözülür. Sosyal doktrinden kastım eğer burda kaliteli bir tartışma yaratmak isteyen evrimci ve evrim karşıtı bir kitle varsa, öncelikle evrimle ilgili ortak olduğu noktaları bulup (teknik olarak) bu noktalarda uzlaşıp, ortama dayatmaları gerekir...

Yoksa afedersiniz ipini koparan buraya birşey yazar (ki zaten yazıyor)

Saçma saçma şeylerle uğraşmak durumunda kalırsınız...

Başlık zaten saçma... Bu tartışma sonun %100 zaferle ayrılan bir taraf olamaz birkere... Linkte verdiğiniz konu daha tutarlı tartışılıyor gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrogod -- 23 Mart 2010; 3:47:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylesof
    Eskiden evrim tartışmalarını bir kısır döngüden ibaret görürdüm. Artık bu düşüncede değilim.
    Amaçlanan şey her ne olursa olsun, taraflar, düşüncelerini savunabilmek adına, ilk etapta harıl harıl internetteki kaynaklara ulaşmaya çalışmakta. Cereyan eden tartışmalar sonucunda insanlar eksik yönlerini görebilmekteler. Bunun da doğal bir sonucu olarak, daha güçlü argümanlarla gelebilmek adına, derinlemesine bir araştırma isteği tetiklenmekte. En azından doğru bilgiye samimi bir şekilde ulaşma düşüncesinde olanlar için bu böyle.

Son cümle biraz "düzeltme" olsa da toptan katılmıyorum yukardaki görüşe!
    Bu tartışma, Evrim yani, aslında hiç olmamalı ve gençlerde bu konuyu çoktan biliyor ve kabul ediyor olmalıydılar, en azından son 50-60 yıldır. Evrim karşıtlarının topladıkları çöp bilginin tamamen değersiz ve kalitesiz-geçersiz olduğunun az çok tıp-biyoloji okuyan birisi derhal farkına varır! Öyle Balık oltalı resmi "bilimsel kitabına" yerleştiren safdili bir Batı üniversitesinin 90 yaşındaki Kürsü Başkanı odunla kovalar Üniversite içinde! Buna bile "ne var yaa basit bir hata yapılmış" deniliyor yazılarda!
    Evrim yerine yukarda da yazmıştım şunlarla ilgilenmek isterim ben şeklinde, ama Evrim denen şeyi ilkel dini gerekçelerle reddetmeyi ( sanki çok önemli imişte kendilerinin veya inandıkları dinin kabul veya reddi! ) matah birşey sananlarla karşı karşıyayız. Bu temel, ve araştırmalarıda bunu onaylamak için gözboyama yalnızca.
    Korkutucu olan bu kişilerin nasıl düşünüleceğini bilememeleri sayın feylesof. internette hep yanlış yerlere ve yanlış bilgiye takılmalarıda normal bu durumda! Araştırmaları zaten yanlış, ve yanlışa yönelecek kadar zaman lüksü yol bu çağ kuşaklarının.
    Aslında konuyu siz açtınız bende size cevap verir gibi yazdım, ama yukardaki yazıyı lütfen çokta üzerinize alınmayın! kendi kendime homurdandığımı kabul edin.

• quote:

quote:

quote:

Linkktekiler için dedim

Pardon yanlış anlaşılma oldu pardon... Doğrudur... O linke baktım 44 sayfa... Okumaya yeltenmedim...

Agresif denilen kişi benim yaa, diğer herkes agresif olmayabilir! Ben bazen çok agresif olabiliyorum nedense!
    Aslında 44. sayfayı okumak yeterli niçin agresif olduğumun anlaşılması için! Tümden 44 sayfa okumanız gerekmiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 25 Mart 2010; 6:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

quote:

quote:

Linkktekiler için dedim

Agresif denilen kişi benim yaa, diğer herkes agresif olmayabilir! Ben bazen çok agresif olabiliyorum nedense!
    Aslında 44. sayfayı okumak yeterli niçin agresif olduğumun anlaşılması için! Tümden 44. sayfa okumanız gerekmiyor!

Neommy

Dostum ben okumadım linkteki 44 sayfayı zaten yoruldum... Ben sizin tartışmanıza girmek istemiyorum... Yani kimkime ne yapmış bilmiyorum... Yanlış anlama... Sözüm meclisten dışarı ar_tryk arkadaşımın dediklerine katılıyorum... Yani bu tarz forumlarda mutlak hakaretler saldırganlıklar olmuştur... Hatta bazıları sırf kapak takarak tartışmaya çalışabiliyor...

Yani sende haklısın neommy, sende haklısın ar_tryk...

Neoomy sinirlerin bozulursa arada bu videoyu izle rahatla... Evrimin en büyük ispatı ara geçiş formu bence bu sarhoş adamdır Büyük ihtimal alkolden dolayı oksijenli solunumu yıllar önce bırakmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrogod -- 23 Mart 2010; 4:10:26 >

• @electrogod;
    Şey hangi video, ben video linki göremiyorumki yakınlarda bir yerde?
  • quote:

@electrogod;
    Şey hangi video, ben video linki göremiyorumki yakınlarda bir yerde?

"bu" kelimesine tıkla yukarıda
  • @electrogod;

İzledim!
    Ben genellikle Konu Dışı'na yazıyorum rahatlamak için, çok daha etkili oluyor!
  • quote:

Yani sende haklısın neommy, sende haklısın ar_tryk...

Nasreddin Hoca gibi oldu biraz
  • quote:

Forumda bomba patlamış! Ama yarın eminim sabah erken saatlerde Electrogod gerekli cevapları alır! Birde "impact" gibi şeyler demesin bir daha! Ben yarın sabah dili ağzında yuvarlayan birilerinin bir cevap vereceğinden eminim!
    Forumda karşındakine aptal ve cahil diyememe gibi kurallar en çok aptalların ve cahillerin işine yarıyor.
    Doğru, Evrimin tartışılması çoktan bitti uygar ülkelerde, buradaki Evrim karşıtı aptallıklara ve saçmalıklara kimse kafa yormuyor.
    Ama buradakiler hikayeyi bilmiyorlar galiba; Yeniçeri, Yahudi'yi yakalamış. "gel bakayım buraya sen İsa denen adamı öldürmüşsün" demiş. Yahudi cevaplamış, " ama o 1500 yıl önceydi ağam" ! Yeniçeriden cevap gelmiş " Olssun ben yeni duydum".
    Bu aptalca tartışmanın iki nedeni var, cahillik, diğeri ise düşünmeyi durdurucu etkili birşey!
    Ben Bioteknoloji, nanoteknoloji, robotik hakkında daha ilginç şeyler duymak istiyorum! Saçma tekerlemeler değil!

Hocam benim konu dışında bir yazı yazma sebebim sizin Mıller deneyini örnek vermenizdi. Mıllerin deneyini diğer bilim adamları çürütmüştü ve kendisi de çok uzun zaman sonra itiraf etmişti. Ben size cahil demedim ama HY okusayduınız bu duruma düşmezdiniz. 44. sayfada tesadüfen bir soru yüzünden
    Kambriyen Patlamasına geldi söz.

Burda da İngiliz biyolog Richard Dawkins in aşağıdaki sözü ortaya çıktı.
    "... Kambriyen katmanları, başlıca omurgasız gruplarını bulduğumuz en eski katmanlardır. Bunlar, ilk olarak ortaya çıktıkları halleriyle, oldukça evrimleşmiş bir şekildeler. Sanki hiçbir evrim tarihine sahip olmadan, o halde, orada meydana gelmiş gibiler. Tabii ki bu ani ortaya çıkış yaratılışı savunanları oldukça memnun etmektedir."

Yanlış bu söz dense tamam.

Gördüğüm doğruları yazdım. Nette araştırınca doğru nerdeyse alınır. Yanlış diyen olmadı sadece hakaretvari laflar. Hz Süleymanın gemisi varmış diye yazıyor bir diğer. Hz Nuh un gemisi var ve buhar kazanlı gemisi olduğu Kur, an da yazıyor. Söylesen bir türlü söylemesen bir türlü.

Neyse birkaç Karikatür ekleyimde gevşeyin biraz daha

Evrim Yoktur !

Evrim Yoktur !

• @ar_tryk

Pekala siz de biraz evrim hakkında gerçek bilgi veren, sizin dediğinize göre ''evrimci'' sitelere takılsaydınız; Miller Urrey hakkında Harun Beyin palavralarını anlardınız.

Harun Yahya, Evrim Aldatmacası kitabının Evrimin Moleküler Çıkmazı bölümünde Miller-Urey deneyinin başarısız bir deneme ve geçersiz bir deney olduğunu söylüyor. Bu deneyin kendi içinde birçok tutarsızlık içerdiğini, bu sebeple de Evrim Teorisinin bir moleküler çıkmaz içinde olduğunu iddia ediyor. Şimdi hep beraber Harun Yahya’nın bu iddialarını inceleyelim. İlk iddia şöyle (Harun Yahya, Evrim Aldatmacası, 2005, s. 148):

Miller’ın, ilkel dünya koşullarında amino asitlerin kendi kendilerine oluşabileceklerini kanıtlamak amacıyla yaptığı deney birçok yönden tutarsızlık göstermektedir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1- Miller deneyinde, “soğuk tuzak” (cold trap) isimli bir mekanizma kullanarak amino asitleri oluştukları anda ortamdan izole etmişti. Çünkü aksi takdirde, amino asitleri oluşturan ortamın koşulları, bu molekülleri oluşmalarından hemen sonra imha edecekti.

Halbuki ilkel dünya koşullarında elbette bu çeşit bilinçli düzenekler yoktu. Ve mekanizma olmadan herhangi bir çeşit amino asit elde edilse bile, bu moleküller aynı ortamda hemen parçalanacaklardı. Kimyager Richard Bliss’in belirttiği gibi, “bu soğuk tuzak olmasa, kimyasal ürünler elektrik kaynağı tarafından tahrip edilmiş olacaktı”. 116

Nitekim Miller, soğuk tuzak yerleştirmeden yaptığı daha önceki deneylerde tek bir amino asit bile elde edememişti.

116 Richard B. Bliss & Gary E. Parker, Origin of Life, California: 1979, s. 14

Elbette doğada deneylerdeki gibi bilinçli yapılar yoktur. Ama bilinçli yapılar olmaması deneylerdeki işlevi görecek doğal yapılar veya ortamlar olmadığı anlamına gelmez. Nitekim Dr. Ümit Sayın, Dünyada Organik Yaşamın Başlangıcı başlıklı makalesinde bu konuya değiniyor ve şöyle diyor:

Yaratılışçılar, ilk dünya koşullarında amonyak olmadığını, Miller’in ise soğuk tuzak denilen bir yöntemle amino asitleri elde ettiğini, Miller’in koşullarının bilinçli olarak çok yapay hazırlandığını ve sonuçların bilimsel bir sahtekarlık olduğunu söylemektedirler. Öncelikle Miller’in düzeneği tabii ki yapaydır; ama biyokimyada yapay olmayan koşullarda kontrollü deney yapılamaz ki; soğuk tuzak denilen ve reaksiyon ürünlerini soğutan bir düzenek kullanılmış olabilir; ama doğada bunun bir benzerinin var olmadığını söylemek, üstelik de 3.5-4.5 milyar yıl öncesinde gelişen olaylardan çok emin ifadelerle bahsetmek ancak, Yaratılışçılar gibi bilimi ayaklar altına alan, çıkaracakları sonuçlara önceden fikse olmuş insanlarda görülebilen bir düşünce hatasıdır. Örneğin okyanusların tabanlarındaki sıcak su kaynaklarının birden soğuyarak okyanusa karışması bahsedilen “soğuk tuzağı” doğal koşullarda oluşturabilir; doğadaki bugün tahmin edilemeyen pek çok yapı bunu meydana getirebilir. Nitekim, sadece sıcak su kaynaklarında mevcut bu ısının bile sığ okyanus sahillerinde suda çözünmüş amonyum (NH4), metan (CH4), karbon dioksiti (CO2) (veya su yüzeyindeki atmosferdeki gazları da katarak) reaksiyona sokabileceğini gösterir. Organik maddelerin ve ilk yaşamın denizlerdeki, gollerdeki, volkanik ortamlardaki sıcak su kaynaklarının bulunduğu yerde oluştuğu konusunda pek çok fikir de ortaya sürülmüştür.

Görüldüğü gibi doğada bu tip yapılar doğal olarak varolabiliyor. Bu sebeple Harun Yahya’nın Miller-Urey deneyinin geçersiz olduğunu iddia ederken ortaya koyduğu ilk argüman aslında tamamen geçersiz.

Şimdi Harun Yahya’nın kitabındaki ikinci iddiaya geçelim (Harun Yahya, Evrim Aldatmacası, s. 148-149):

2- Miller’ın deneyinde canlandırmaya çalıştığı ilkel atmosfer ortamı gerçekçi değildi. 1980′li yıllarda bilim adamları ilkel atmosferde, metan ve amonyak yerine azot ve karbondioksit bulunması gerektiği görüşünde birleştiler. Nitekim uzun süren bir sessizlikten sonra Miller’ın kendisi de kullandığı atmosfer ortamının gerçekçi olmadığını itiraf etti. 117 Peki Miller neden bu gazlar konusunda ısrar etmişti? Cevap basitti: Amonyak olmadan, bir amino asitin sentezlenmesi imkansızdı. Kevin Mc Kean, Discover dergisinde yayınladığı makalede bu durumu şöyle anlatıyor:

Miller ve Urey dünyanın eski atmosferini metan ve amonyak karıştırarak kopya ettiler… Oysa son çalışmalarda o zamanlar dünyanın çok sıcak olduğu ve ergimiş nikel ile demirin karışımından meydana geldiği anlaşılmıştır. Böylece o dönemdeki kimyevi atmosferin daha çok azot, karbondioksit ve su buharından oluşması gerekir. Oysa bunlar organik moleküllerin oluşması için amonyak ve metan kadar uygun değildirler. 118

Nitekim Amerikalı bilim adamları J.P. Ferris ve C.T. Chen, karbondioksit, hidrojen, azot ve su buharından oluşan bir karışımla Miller’ın deneyini tekrarladılar ve bir tek molekül amino asit bile elde edemediler. 119

117 Stanley Miller, Molecular Evolution of Life: Current Status of the Prebiotic Synthesis of Small Molecules, 1986, s. 7
    118 Kevin Mc Kean, Bilim ve Teknik, Sayı 189, s. 7
    119 J. P. Ferris, C. T. Chen, “Photochemistry of Methane, Nitrogen, and Water Mixture As a Model for the Atmosphere of the Primitive Earth”, Journal of American Chemical Society, cilt 97:11, 1975, s. 2964

Miller-Urey deneyinde ilkel atmosfer koşullarını oluşturmak için NH3 ve CH4 -ve bunların yanında H2O (su) ve H2 (hidrojen) de-Miller-Urey deneyi kullanılmıştı çünkü o zamanlar ilkel atmosferde bu moleküllerin olduğu düşünülüyordu. Ama daha sonraları ilkel atmosferde bu gazların olmadığı anlaşıldı. İlkel atmosferin çoğunlukla CO2 (karbondioksit) ve N2 (nitrojen) ve biraz da CO (karbonmonksit) gazlarından oluştuğu anlaşılmıştır (1, 2, 3, 4). İlkel atmosferle ilgili elde edilen yeni bilgiler ışığında Miller-Urey deneyi birçok kere tekrarlanmış ve CO, CO2, N2 kullanılarak elde edilen sonuçların Miller-Urey deneyindeki gibi CH4 ve NH3 kullanıldığında elde edilen sonuçlarla aynı olduğu görülmüştür (5, 6). Yani bu sonuçlardan anlaşılabileceği gibi Harun Yahya’nın iddia ettiği gibi Amonyak (NH3) olmadan amino asit sentezlenmesi imkansız değildir, tam tersine bunun mümkün olduğu deneylerle kanıtlanmıştır (5, 6). Ayrıca Miller-Urey deneyindeki gibi elektrik boşalması (electric discharge) kullanmak yerine kozmik radyasyon (5) ve yüksek sıcaklık (7) kullanılarak da aynı sonuçlara ulaşılmıştır.

Tüm bunların dışında 28 Eylül 1969′da Avusturalya’nın Murchison bölgesine düşen bir göktaşında çoğu dünyada bulunayan 70′in üzerinde amino asit bulunmuştur (8, 9). Sırf bu kanıt bile amino asitlerin evrende doğal sebeplerle kendiliğinden oluşabileceğini göstermektedir.

Ayrıca 2005 yılında Colorado ve Waterloo Üniversitelerindeki bilim adamlarının yaptıkları araştırmalarda ilkel dünya atmosferinde %30′un üzerinde H2 (hidrojen) olduğu sonucuna ulaşıldı (10). Buna göre ilkel atmosfer koşullarının, organik moleküllerin (ve dolayısıyla yaşamın) oluşmasına eskiden düşünülenden çok daha fazla uygun olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Bu evrimteorisi org sitesinden alıntı.

Bir de kambriyene açıklık getirmek gerekir sanırım. Bu öyle sandığınız gibi çok gizli bir şey değil aslında. Bir de o Richard Dawkins sözünün devamında ne demiş erak ettim. Tipik Harun Yahya alıntılıarı. Evrimcilerden kesitler. Ama adam bu soruyu sorduktan sonra her şeyi açıklıyor zaten. Eminim yapmıştır bunu. En azından Stephen J. Gould ile ilgili alıntılarında bunu görebiliyiorum. Adam kitabın devamında sorusunu cevaplıyo zaten. Öyle kesip biçmek kolay iş.

• quote:

quote:

Forumda bomba patlamış! Ama yarın eminim sabah erken saatlerde Electrogod gerekli cevapları alır! Birde "impact" gibi şeyler demesin bir daha! Ben yarın sabah dili ağzında yuvarlayan birilerinin bir cevap vereceğinden eminim!
    Forumda karşındakine aptal ve cahil diyememe gibi kurallar en çok aptalların ve cahillerin işine yarıyor.
    Doğru, Evrimin tartışılması çoktan bitti uygar ülkelerde, buradaki Evrim karşıtı aptallıklara ve saçmalıklara kimse kafa yormuyor.
    Ama buradakiler hikayeyi bilmiyorlar galiba; Yeniçeri, Yahudi'yi yakalamış. "gel bakayım buraya sen İsa denen adamı öldürmüşsün" demiş. Yahudi cevaplamış, " ama o 1500 yıl önceydi ağam" ! Yeniçeriden cevap gelmiş " Olssun ben yeni duydum".
    Bu aptalca tartışmanın iki nedeni var, cahillik, diğeri ise düşünmeyi durdurucu etkili birşey!
    Ben Bioteknoloji, nanoteknoloji, robotik hakkında daha ilginç şeyler duymak istiyorum! Saçma tekerlemeler değil!

Hocam benim konu dışında bir yazı yazma sebebim sizin Mıller deneyini örnek vermenizdi. Mıllerin deneyini diğer bilim adamları çürütmüştü ve kendisi de çok uzun zaman sonra itiraf etmişti. Ben size cahil demedim ama HY okusayduınız bu duruma düşmezdiniz. 44. sayfada tesadüfen bir soru yüzünden
    Kambriyen Patlamasına geldi söz.

Burda da İngiliz biyolog Richard Dawkins in aşağıdaki sözü ortaya çıktı.
    "... Kambriyen katmanları, başlıca omurgasız gruplarını bulduğumuz en eski katmanlardır. Bunlar, ilk olarak ortaya çıktıkları halleriyle, oldukça evrimleşmiş bir şekildeler. Sanki hiçbir evrim tarihine sahip olmadan, o halde, orada meydana gelmiş gibiler. Tabii ki bu ani ortaya çıkış yaratılışı savunanları oldukça memnun etmektedir."

Yanlış bu söz dense tamam.

Gördüğüm doğruları yazdım. Nette araştırınca doğru nerdeyse alınır. Yanlış diyen olmadı sadece hakaretvari laflar. Hz Süleymanın gemisi varmış diye yazıyor bir diğer. Hz Nuh un gemisi var ve buhar kazanlı gemisi olduğu Kur, an da yazıyor. Söylesen bir türlü söylemesen bir türlü.

Neyse birkaç Karikatür ekleyimde gevşeyin biraz daha

Evrim Yoktur !

Evrim Yoktur !

Öncelikle karikatürler için teşekkürler son derece komikler :D

Şimdi sizi bir konu hakkinda uyarmak istiyorum. HY'yi biz iyi biliyoruz sizse daha yeni öğrendiğinizi düşünüyorum. HY haber ropartajcilarinin yaptığı gibi bir makelenin , bir paragrafin işine gelen kismini keser gersini sallar çünkü bir kitabina canli resmi diye balık oltasi koyabilcek kadar kendine,keyfine düşkün biridir. O yüzden kimse o yazinin doğrulunu yada yanlışlığı artık araştırmıyor zamaninda çok belgeledik böle durumları ingilizce versionuna bakiyorsun farkli , yazinin başıla sonunu koyuyorsun kirpilmis vb. vb.

Bu yüzden ve birçok nedenden HY yalanci ve güvenilmez adamdir o yüzden yazilarini başka kaynaklardanda belgelemeniz gerekmekte ve bunlar daha güvenilir olmalidir.
    Not: HY'nin birçok sitesi vardir ve ortalikta bilgi kirlenmesi yaratmaktadir o yüzden okuduğunuz türkçe kaynaklara pek fazla güvenmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeVeL

Şimdi sizi bir konu hakkinda uyarmak istiyorum. HY'yi biz iyi biliyoruz sizse daha yeni öğrendiğinizi düşünüyorum. HY haber ropartajcilarinin yaptığı gibi bir makelenin , bir paragrafin işine gelen kismini keser gersini sallar çünkü bir kitabina canli resmi diye balık oltasi koyabilcek kadar kendine,keyfine düşkün biridir. O yüzden kimse o yazinin doğrulunu yada yanlışlığı artık araştırmıyor zamaninda çok belgeledik böle durumları ingilizce versionuna bakiyorsun farkli , yazinin başıla sonunu koyuyorsun kirpilmis vb. vb.
    Not: HY'nin birçok sitesi vardir ve ortalikta bilgi kirlenmesi yaratmaktadir o yüzden okuduğunuz türkçe kaynaklara pek fazla güvenmeyin.

Hocam ben HY ya tüm yazdıkları için kefil olacak değilim. Kendi mantığım var. Nereden ne kadar doğru alacağıma bakarım. HY den bir alıntı konu gereği almışsam ama bakın şurda olta meselesi var diyemezsiniz.Kaldıki onca canlandırma yapıyor evrimciler. HY bu temsilidir dese o fikirde sorun yok. Aynı resimdeki canlının gerçeğini çekip oraya koymak her zaman mümkün. Fosilde sorun varsa haklısınız derim. Geçmişte sahte fosil olayları oldu evrimcilerin. Gizleme oldu. Bunların yanında bu konuda HY sahtekarlık yaptı derseniz günaha girersiniz. Sahtekarlık ayrı bir şey, yanlış ayrı bir şey

Doğru olduğunu hissedersem inanın evrimi desteklerim. Şimdi siz bir fikir söyleseniz ben bunalsam ama bakın sizin evrimciler şu sahtekarlığı yaptı deyip durumu kurtarsam olur mu. Bilmediğim yerde bilmiyorum derim. Cahil olduğun bir konuda başkasına cahil diyerek üste çıkmaya çalışmak doğru değil. Anlatmak istediğim bu. Siz bu uslubunuzla ne söyleseniz dinlerim. Adab meselesi canımı sıkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 23 Mart 2010; 9:42:26 >

• quote:

quote:

Hocam ben HY ya tüm yazdıkları için kefil olacak değilim. Kendi mantığım var. Nereden ne kadar doğru alacağıma bakarım. HY den bir alıntı konu gereği almışsam ama bakın şurda olta meselesi var diyemezsiniz.Kaldıki onca canlandırma yapıyor evrimciler. HY bu temsilidir dese o fikirde sorun yok. Doğru olduğunu hissedersem inanın evrimi desteklerim. Şimdi siz bir fikir söyleseniz ben bunalsam ama bakın sizin evrimciler şu sahtekarlığı yaptı deyip durumu kurtarsam olur mu. Bilmediğim yerde bilmiyorum derim. Cahil olduğun bir konuda başkasına cahil diyerek üste çıkmaya çalışmak doğru değil. Anlatmak istediğim bu. Siz bu uslubunuzla ne söyleseniz dinlerim. Adab meselesi canımı sıkan

"Kaldıki onca canlandırma yapıyor evrimciler. HY bu temsilidir dese o fikirde sorun yok."
    Böyle düşünmeyin , HY günümüzdeki olduğunu iddia ettiği bir canlinin oltasini koyuyor , temsili resim yapanlarsa soyu tükenmis olan yada eski halinden epeyce evrilmis olan canlilarin resimlerini yapiyor. Burda çok büyük bir boşvermişlik var. İnsanlar bu adamin bu kadar rahat davranmasina izin verirlerse ilerde kimbilir daha neler yapar.

"Şimdi siz bir fikir söyleseniz ben bunalsam ama bakın sizin evrimciler şu sahtekarlığı yaptı deyip durumu kurtarsam olur mu"
    Dersiniz ama o bilimadaminin yaptığı sahtekarlik ona aittir ve böyle bişi yapınca birdaha kimse ona kolay , kolay güvenmez ama bazi insanlar nedense HY adli şahsa yanlışları belgelenmesine rağmen güvenmeye , inanmaya devam etmektedirler ben buna anlam veremiyorum. Tabi sizi bu insanlarin dışında tutuyorum ama forumda var böleleri.

Evrim teorisile ilgili herhangibir fikir edinmeden önce , evrimianlamak.org'u okunamizi ve bioloji bilginiz zayifsa bu konuda kitaplar okumanizi tavsiye ederim. Diğer türlü edineceginiz bütün fikirler eksik kalacaktir. Bizimde yardimci olabileceğimiz nokta bir yere kadar , öğrenmek isteyen birazda kendi araştırmali.

Eskiden forumdaki insanlar karşısındaki kişilere böle sert yazmiyordu fakat ayni konular defalarca tekrar eder olunca insanlarda sıkılıyor ve bunalima giriyor artik ayni şeyi defalarca yaza yaza sonunda patliyorlar. Bu birazda sabirla ilgili bir mesele , dediklerinizde haklisiniz. Her iki tarafta empati yapabilirse sorunlar aşılcaktir diye umuyorum.
    Not:
    Banada evrimle ilgili soru sormayin benimde anlatacak gücüm kalmadi her ne kadar dinlemek istesenizde, artik ayni şeyler ayni şeyler farkli bişi olmadikça hiç yazi yazasim gelmiyor. HY biktirdi valla beni,bizi. İnsanlar hic araştırmadan direk yalanlama , çürütme yoluna gidiyorlar ama adamin daha bioloji bilgisi yok , forumda mevcut böleleri. Evrimle ilgili metete'nin konusunda yeterince bilgi var türkçe olarak en iyi kaynak evrimianlamak.org , kitap olarak kör saatçi bunlarin yanindada lise sona kadar olan bioloji bilgisi lazim. Tavsiyelerim bunlardir öğrenmek isteyenlere. Bunlari yaptiktan sonra hala soru kalirsa kafalarda o zaman dönüp yanitlanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 23 Mart 2010; 9:58:04 >

• quote:

Eskiden forumdaki insanlar karşısındaki kişilere böle sert yazmiyordu fakat ayni konular defalarca tekrar eder olunca insanlarda sıkılıyor ve bunalima giriyor artik ayni şeyi defalarca yaza yaza sonunda patliyorlar. Bu birazda sabirla ilgili bir mesele , dediklerinizde haklisiniz. Her iki tarafta empati yapabilirse sorunlar aşılcaktir diye umuyorum.

Sayın LeVeL
    Benim yazdığım konuların daha önceden yazıldığını sanmıyorum. Bir yazı yazdım anında hakaret. İkincisinde taşlar oturdu diyen arkadaşa nasıl oturdu taşlar nevinden bir soru sorayım dedim lafa girdik çıkamadık anında hakaret. Önceki syfalarda da var aynı hakaretler. Sebebini anlamak zor. Birileri konu dışında rahatlayacak diye bu sözlere müsaade edilebilir mi? Bir arkadaşım maçlara gidiyor. Niçin dendiğinde boşaltığını rahatladığını söylüyor. Bu seviyeye gelmemeli burası. Ardi konusu var. Çok açık şeyleri görmüyor insanlar. İnanın artık söz söylemeye çekinir olduk burda. HY den alıntı yapma sözü kadar saçma bir şey olamaz. Hemen HY nin tüm marifetleri yerine yanlışı söyleyin. Ben alıntı yaptıysam yanlışsa bana söylensin. Şimdi bende sinirlensem evrimle ilgili yazana hakaret etsem uygun olur mu. Önce edep.

NOT: Lisede biyolojim iyiydi. Unuttuk şimdi. Yinede mendelle ilgili evrimci arkadaşlara bir çıkış yolu gösterdiğimi sanıyorum yukarıda

Ben de sıkıldım burda. Pek uğramam artık. Hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 23 Mart 2010; 10:08:19 >

• quote:

quote:

Sayın LeVeL
    Benim yazdığım konuların daha önceden yazıldığını sanmıyorum. Bir yazı yazdım anında hakaret. İkincisinde taşlar oturdu diyen arkadaşa nasıl oturdu taşlar nevinden bir soru sorayım dedim lafa girdik çıkamadık anında hakaret. Önceki syfalarda da var aynı hakaretler. Sebebini anlamak zor. Birileri konu dışında rahatlayacak diye bu sözlere müsaade edilebilir mi? Bir arkadaşım maçlara gidiyor. Niçin dendiğinde boşaltığını rahatladığını söylüyor. Bu seviyeye gelmemeli burası. Ardi konusu var. Çok açık şeyleri görmüyor insanlar. İnanın artık söz söylemeye çekinir olduk burda. HY den alıntı yapma sözü kadar saçma bir şey olamaz. Hemen HY nin tüm marifetleri yerine yanlışı söyleyin. Ben alıntı yaptıysam yanlışsa bana söylensin. Şimdi bende sinirlensem evrimle ilgili yazana hakaret etsem uygun olur mu. Önce edep.

Haklısınız dedim zaten.

Not'da verdiğim aşamaları takip ederseniz evrimle ilgili birçok bilgi öğrenip HY'nin yanlışlarını kendiniz görmeye başlayacaksiniz. Konuyu baştan sona okumadim ara ara takip ettim ama HY'dan bir bilimadamina ait söz görünce uyarma isteği doğdu. Daha öncedende yerli bir bilimadamimizin yazisinda işine gelen kismi kesmisti sonra bir arkadaşımız yazinin tamamini bulup koyunca olay kafalara dank etmisti. Buraya HY'den bir alinti koymadan önce 10 kez düşünmek gerek.

Büyük ihtimallde Dawkins orda yaratılışçılarin iddiasini söyleyip sonra bunun nie böle olmadiğini açıklıyordu ama bunun nie öle olmadiğini açıklamak HY'nin işine gelmeyeceğinden ve takipçilerinde azalma yaratacagindan koymamis olsa gerek. Kitapda yanlis hatirlamiyorsam Kör Saatci olmasi lazim. Söz tanidik geldi ya daha önceden tartışıldı yada kitapda okumustum. Ama bunun araştırmasını veya doğrulunu benim değil sizin sinamaniz lazim öncelikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

fosilden bana 1 tane balina-k.ayısı arası fosil göremedigimizi kendinize bir sorun daha sonra evrimi birdaha düşünün

Hadi bekliyorum nasıl lafı kıvıracaksın.
    Bu similasyonuhttp://www.youtube.com/watch?v=8cn0kf8mhS4
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pakicetus
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ambulocetus
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kutchicetushttp://web.me.com/dooleyclan/Site_2/Blog/Entries/2008/10/18_SVP,_Day_4_files/Kutchicetus%2001.jpg
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dorudon

Bi siz doğru biliyorsunuz.O kadar akıllısınız ki yığınla paleontoloji camiası ara form olmadığını anlayamamış.
    Sadece ben akıllıyım düşüncesini bir kenara bırakın.
    quote:

ama nedense çakma bikaç fosilden başkasını göremiyoruz.

Orta çağ papazı gibi dünya öküzün boynuzunda demeye devam edin.Çakma olduğuna dair bilimsel 1 kaynak gösterir misiniz?
    Balinaların yalan yanlış olduğuna kemiklerinin sahte olduğuna dair 1 tek bilimsel kaynak.
    www.scienceandthebible.orgwww.godandscience.org Hugh Ross (creationist) gibi değil nature gibi objektif bir bilimsel kaynak gösteremezsiniz.

oncelikle gösterdiginizdelillerin hepsi mükemmel durumdaki normal türler
    göster dedigimizde milyonlarca yerine 3-5 tane soyutükenmiş tür gösteriyorsunuz
    249.000.000 olması gerekirken neden 3-5 tane(ki oda dogru degiller) gösterdiginizi nezaman anlayacaksınız.aradaki farktan haberdarmısınız
    işinize gelmeyen birşey oldugu vakit direk saldırı posizyonuna geçiyorsunuz.neden acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 23 Mart 2010; 10:46:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

quote:

fosilden bana 1 tane balina-k.ayısı arası fosil göremedigimizi kendinize bir sorun daha sonra evrimi birdaha düşünün

Hadi bekliyorum nasıl lafı kıvıracaksın.
    Bu similasyonuhttp://www.youtube.com/watch?v=8cn0kf8mhS4
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pakicetus
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ambulocetus
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kutchicetushttp://web.me.com/dooleyclan/Site_2/Blog/Entries/2008/10/18_SVP,_Day_4_files/Kutchicetus%2001.jpg
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dorudon

Bi siz doğru biliyorsunuz.O kadar akıllısınız ki yığınla paleontoloji camiası ara form olmadığını anlayamamış.
    Sadece ben akıllıyım düşüncesini bir kenara bırakın.
    quote:

ama nedense çakma bikaç fosilden başkasını göremiyoruz.

Orta çağ papazı gibi dünya öküzün boynuzunda demeye devam edin.Çakma olduğuna dair bilimsel 1 kaynak gösterir misiniz?
    Balinaların yalan yanlış olduğuna kemiklerinin sahte olduğuna dair 1 tek bilimsel kaynak.
    www.scienceandthebible.orgwww.godandscience.org Hugh Ross (creationist) gibi değil nature gibi objektif bir bilimsel kaynak gösteremezsiniz.

oncelikle gösterdiginizdelillerin hepsi mükemmel durumdaki normal türler
    göster dedigimizde milyonlarca yerine 3-5 tane soyutükenmiş tür gösteriyorsunuz
    249.000.000 olması gerekirken neden 3-5 tane(ki oda dogru degiller) gösterdiginizi nezaman anlayacaksınız.aradaki farktan haberdarmısınız
    işinize gelmeyen birşey oldugu vakit direk saldırı posizyonuna geçiyorsunuz.neden acaba?

Evrim Yoktur !

Bana açıklar mısın bu canlının ufacık olan ön ve arka yüzgeçleri ne işe yarıyor?
    Ve bir balina neden akciğer solunumu yapıyor?
    Ben tanrı olsam denizden hiç çıkmayan bir canlıya akciğer mi eklerim?
    Mükemmel canlıya bakBunu ilahi olarak açıklayın bakalım.
    quote:

Kendi adıma konuşayım.Bakın bir sürü soru soruluyor bir sürü cevap veriyorum sakince.Ama ara form konusu açınca sinirleniyorum.Matematikte integrale geçicez hala 4 işlem bilmeyen ve bunu soran insan var.
    Tamam bilmemek ayıp değil ama sayfalarca fosil koyduk okuyun araştırın biraz.

Değiştirme:Resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 23 Mart 2010; 11:35:12 >

• bol bol animasyon cizgi karakterler...
    biraz gerçek dünyaya inelim
    balina neden akciger solunumu yapar ın cevabı cok basit.4 işlem kadar kolay

kopyala yapıştırları sevmedigim için size ipucu ;
    labirent organı nedir ne işe yarar neden vardırı araştırırsanız balinanın neden akciger solunumu yaptıgını anlarsınız.ilahi olarak degil sizin istediginiz şekilde bilimsel olarak
    aradada başka bilgiler ögrenmiş olursunuz,dediginiz gibi bilmemek degil ögrenmemek
    ---------
    sayfalarca fosilleriniz yok sadece yarım sayfa bile etmeyecek fosilleriniz var
    ama milyonlarca sayfa olması gerekmiyormu?
    249.000.000 >5
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.