Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Uçamayan kuşlarda neden kanat vardır? Bakın onlar da şaşkın bu durumdan ötürü

Uçabilen kuşlar ibret alsın, haline şükretsin diye

• peki uçabilen bir kuşun bu özelliğini kaybetmesi evrimin hangi aşamasıdır?çünkü kuşta uçmak onun doğadaki yaratıklara karşı tek avantajı...
  • Göç etmiştir.Artık avcıdan kaçmak için uçma veya av yakalama için uçma gereksinimi yokolmuştur.
    Sormadan önce mantık yürütsek soruya gerek kalmaz

Eğer sakat bir insan öbür tarafta mükafatını benden çok alıyorsa bana haksızlık eşit alıyorsak bu dünyada çektiği sıkıntıdan ona haksızlık.
    Hadi çözün bakalım paradoksu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 14 Nisan 2010; 21:38:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Göç etmiştir.Artık avcıdan kaçmak için uçma veya av yakalama için uçma gereksinimi yokolmuştur.

Eğer sakat bir insan öbür tarafta mükafatını benden çok alıyorsa bana haksızlık eşit alıyorsak bu dünyada çektiği sıkıntıdan ona haksızlık.

devekuşu mu av yakalamak için göç edecek?nereye?zaten anavatanı afrikabildiğim kadarıyla tası tarağı toplayıp afrikanın şurasına gidicem diye mi kanadından vazgeçti bu hayvan?artı uçup avını yakalamak varken veya kaçmak varken neden kanat yokolsun?yerine daha avantajlısı gelse eyvallah da.bu evrim savunanın işine geldiği gibi mi davranıyor hep avantaj varsa vazgeçiyor avantajlı değilse kendine avantaj sağlıyor mekanizmayı ben hala çözemedim çözen anlatsın bana...

• bilmem kaçmilyon yılda değişen tek şey canlıların evrimi değildiki, iklimler ve şartlarda değişti.. Şuan havada uçan en büyük hacimli kuş nedir diye düşün, deve kuşu uçmasın yani mümkünse..Milyonlarca canlının yaşadığı bir platformda git kitlen kal deve kuşunun kanatlarına..milyonlarca canlının nereden nereye geldiğini bi gör ama önce..sonra konuşalım kör bağırsağı bilmemneyi..

quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç
    devekuşu mu av yakalamak için göç edecek?nereye?zaten anavatanı afrikabildiğim kadarıyla tası tarağı toplayıp afrikanın şurasına gidicem diye mi kanadından vazgeçti bu hayvan?artı uçup avını yakalamak varken veya kaçmak varken neden kanat yokolsun?yerine daha avantajlısı gelse eyvallah da.bu evrim savunanın işine geldiği gibi mi davranıyor hep avantaj varsa vazgeçiyor avantajlı değilse kendine avantaj sağlıyor mekanizmayı ben hala çözemedim çözen anlatsın bana...

• Bu sayfaya kadar ne tartisildi, acikca söylemek gerekirse ne tartisildigini tahmin ettigim icin okumadim. "Kanit göster" diyen Harun Yahyacilar cikmistir muhtemelen. Söyle bir örnek vereyim:

Dogada dogal seleksiyon diye bir olgu vardir hayvanlarin yasayislari icinde. Bir de yapay seleksiyon. Ben yapay seleksiyonun üzerinde duracagim.

Yapay seleksiyon, özellikle kullanma hayvani yetistiriciliginde kullanilan, istenilen, genelde verim özelliklerini artirmak üzere uygulanan, istenilen verime göre ciftlenen hayvanlardan yavru elde edilmesini saglayan yöntemdir. Tamamen genetik faktörler baz alinarak bu seleksiyon gerceklestirilir ve sonucunda birkac nesil sonra elde edilen hayvanin genetik yapisi atasindan cok farklilasmis olur. Dis görünüsleri sartlara göre degisiklik pek göstermese de verim özelliklerinde hedefe göre büyük degisiklikler olur. Süt verimi, et verimi ya da hangi yönde selekte ediliyorsa o yönde.

Bunun yanisira hayvanin savunma sisteminde zayiflama, bir takim yeni hastaliklar ve baska olgular meydana gelmeye baslayabilir. Bunlar da tamamen tesadüfi ortaya cikan degisikliklerdir.

Sadece bu konu bile evrimin varliginin büyük bir kanitidir ve uygulamasi evrim mantigini temel alir. Anlattigim bu degisiklikler dogal ortamda dogal sartlarin da getirdigi sekillerde gerceklesir. Bir hayvanin digerinden daha fazla tüylerinin olmasi, bir digerinin ucabilmesi vesaire yüzyillar boyunca olan bu dogal seleksiyon neticesinde gerceklesmistir.

Bu sürec icinde olan diger olgulari bilemeyiz. Genlerin mutasyona ugramasina neden olan faktörler var miydi örnegin, kesin bilinen bir durum degil.

Mikroskopik düzeyde mikroorganizmalarin ne kadar cabuk farklilastigini, yani ortama göre evrimlestigini bilse kisi zaten artik "evrime inanmiyorum" gibi bir deli sacmasi cümle kurmaz, zira evrim inanilacak birsey degildir; bilinecek birseydir.

Üniversite okuyan ya da okumus kisiler sakin ola ki bir yabanci üniversite mensubuyla evrim vardir-yoktur tartismasina girmeyin. Rezil olmayalim memleketce.

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

bilmem kaçmilyon yılda değişen tek şey canlıların evrimi değildiki, iklimler ve şartlarda değişti.. Şuan havada uçan en büyük hacimli kuş nedir diye düşün, deve kuşu uçmasın yani mümkünse..Milyonlarca canlının yaşadığı bir platformda git kitlen kal deve kuşunun kanatlarına..milyonlarca canlının nereden nereye geldiğini bi gör ama önce..sonra konuşalım kör bağırsağı bilmemneyi..

quote:

ned yon hacı sen ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 14 Nisan 2010; 21:57:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Göç etmiştir.Artık avcıdan kaçmak için uçma veya av yakalama için uçma gereksinimi yokolmuştur.

Ne kadar basit gerçekleşiyor bu olay.
    Kaçmak için kanada sahip olsun, sonra aa tehlike geçti kanatlar işlevini yitirsin.

Yanlış anlattım sanırım, engelli insanın bu dünyada sana göre dezavantajı var mı? Var.
    Öbür taraftaki karşılığını alma mevzuuna gelirsek sen sağlam olan herşeyinin hakkını verirsen zaten arada fark kalmıyor hocam. Bu sadece ibret alıp oyle kalmakla olmaz, ibret alırsın ki onu hayatına uygulayasın diye.
    Günümüzde bazı değerler tam olarak uygulanmıyor diye özünde hata aramak yanlış olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Bu sayfaya kadar ne tartisildi, acikca söylemek gerekirse ne tartisildigini tahmin ettigim icin okumadim. "Kanit göster" diyen Harun Yahyacilar cikmistir muhtemelen. Söyle bir örnek vereyim:

Dogada dogal seleksiyon diye bir olgu vardir hayvanlarin yasayislari icinde. Bir de yapay seleksiyon. Ben yapay seleksiyonun üzerinde duracagim.

Yapay seleksiyon, özellikle kullanma hayvani yetistiriciliginde kullanilan, istenilen, genelde verim özelliklerini artirmak üzere uygulanan, istenilen verime göre ciftlenen hayvanlardan yavru elde edilmesini saglayan yöntemdir. Tamamen genetik faktörler baz alinarak bu seleksiyon gerceklestirilir ve sonucunda birkac nesil sonra elde edilen hayvanin genetik yapisi atasindan cok farklilasmis olur. Dis görünüsleri sartlara göre degisiklik pek göstermese de verim özelliklerinde hedefe göre büyük degisiklikler olur. Süt verimi, et verimi ya da hangi yönde selekte ediliyorsa o yönde.

Bunun yanisira hayvanin savunma sisteminde zayiflama, bir takim yeni hastaliklar ve baska olgular meydana gelmeye baslayabilir. Bunlar da tamamen tesadüfi ortaya cikan degisikliklerdir.

Sadece bu konu bile evrimin varliginin büyük bir kanitidir ve uygulamasi evrim mantigini temel alir. Anlattigim bu degisiklikler dogal ortamda dogal sartlarin da getirdigi sekillerde gerceklesir. Bir hayvanin digerinden daha fazla tüylerinin olmasi, bir digerinin ucabilmesi vesaire yüzyillar boyunca olan bu dogal seleksiyon neticesinde gerceklesmistir.

Bu sürec icinde olan diger olgulari bilemeyiz. Genlerin mutasyona ugramasina neden olan faktörler var miydi örnegin, kesin bilinen bir durum degil.

Mikroskopik düzeyde mikroorganizmalarin ne kadar cabuk farklilastigini, yani ortama göre evrimlestigini bilse kisi zaten artik "evrime inanmiyorum" gibi bir deli sacmasi cümle kurmaz, zira evrim inanilacak birsey degildir; bilinecek birseydir.

Üniversite okuyan ya da okumus kisiler sakin ola ki bir yabanci üniversite mensubuyla evrim vardir-yoktur tartismasina girmeyin. Rezil olmayalim memleketce.

ya evet bir tavuğun kanadını yokedip ona solungaç takabiliyoruz istediğimiz zaman.
    ayrıca hiç de rezil olmayız dediğine demediğine pişman olur mantıklı düzgün sorular sorarsan.ya sen ne biliyonki deyip çıkar işin içinden yüzde 99 öyleo luyor çünkü bir süre sonra yanıtlar...

• http://tr.wikipedia.org/wiki/Dodo
    1 örnek.açıklaması içinde
  • sanırım evrim vardır diyenleri kastediyorsun.
  • quote:

quote:

Bu sayfaya kadar ne tartisildi, acikca söylemek gerekirse ne tartisildigini tahmin ettigim icin okumadim. "Kanit göster" diyen Harun Yahyacilar cikmistir muhtemelen. Söyle bir örnek vereyim:

ya evet bir tavuğun kanadını yokedip ona solungaç takabiliyoruz istediğimiz zaman.
    ayrıca hiç de rezil olmayız dediğine demediğine pişman olur mantıklı düzgün sorular sorarsan.ya sen ne biliyonki deyip çıkar işin içinden yüzde 99 öyleo luyor çünkü bir süre sonra yanıtlar...

Ben ne demisim, arkadas ne demis.

Bir yabanci bilimadamiyla ne kadar bulundun diye sorarlar adama. Ben her gün bulunuyorum sahsen, sormayi akildan bile gecirmemek gerekiyor. Akademisyenlikle hasbelkader bir alakan varsa arkadasim, benden sana bir tavsiye olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 14 Nisan 2010; 21:08:47 >

• Kullanmadığımız kasların zayıf olması, çalışan kasların kuvvetli olması normal. Kuşta uçmayı bırakırsa kanatları zayıflar. Daha önce deve kuşunun uçacak kadar kuvvetli kanat kas ve kemikleri olabilir. Bunu tartışmaya gerek yok bence.

Deve kuşunun uçacak kadar kuvvetli olduğu yıllardan önce nasıldı. Yani devekuşunun uçamayan fosili ve daha sonra uçabilen fosili var mı? Sonra tekrar uçamaz oldu diyelim.

Evrim için kanadın zayıflaması örnek olamaz. Olmayan kanadın oluşması fosillerle izlenebiliyor mu bu konuda tartışma görmedim. Asıl önemli nokta burası değilmi?

Şimdi tartışılan mantıkla 90 yaşındaki yürüyemeyen dede evrim geçirmiş oluyor

Yav bu dedenin gençliği bebekliği de var. Devekuşunun ihtiyarlığını anladık şimdiki hali. Bunun gençliği ve ondan önce bebekliği olmalı.

Fosiller bu konuda bize bilgi veriyor mu?

• arkadaş evrimle genetik bilimini karıştırıyorsunuz demiş orada tabi anlayabilene demiş boşver sen...
    neyse zaten anlamadığım dilden bir sürü şey söyleyecek maksat akademisyenlikse.bende matbaa konusuna girerim aklını alırım iki dakikada nasılsa o da onu anlamayacak.ama halk dilinde konuşursa cevaplayamayacağı sorular sorarım kimbilir?
  • Elma-armut verdigin iki örnek ar-tryk. Yaslilik yasamin süreci icindeki degisimdir. Evrim ise sonraki nesillere genlerin degisimiyle aktarilan degisimlerdir. Bazi konulari tartismak icin temel düzeyde bilgi de gereklidir. Bunu da malesef bilmek gereklidir...
  • quote:

arkadaş evrimle genetik bilimini karıştırıyorsunuz demiş orada tabi anlayabilene demiş boşver sen...
    neyse zaten anlamadığım dilden bir sürü şey söyleyecek maksat akademisyenlikse.bende matbaa konusuna girerim aklını alırım iki dakikada nasılsa o da onu anlamayacak.ama halk dilinde konuşursa cevaplayamayacağı sorular sorarım kimbilir?

Matbaaci meslektaslarinla bu konuyu rahatca tartisabilir, evrime inanmadigini söyleyebilirsin. Onlardan bu konuda bilgi sahibi olmalarini beklemiyorum, zira bir konunun tartisilabilmesi icin o konu hakkinda asgari bilgi sahibi olunmasi gerekiyor. Olmadan "yok inanmiyorum, haydi örnek göster bir araform örnegi ver" demek, bilimadaminin sordugu ve cevabi verilemeyen sorulara matbaa sorulariyla karsilik verip kacmaktan farksizdir.

• @ar_tryk, Uçamayan kuş örneği evrimle değil ama sanırım yaratılış argümanının saçmalığıyla ilgiliydi. Diyelim ki evrim yok, neden uçamayan kuş var?
  • quote:

quote:

arkadaş evrimle genetik bilimini karıştırıyorsunuz demiş orada tabi anlayabilene demiş boşver sen...

Matbaaci meslektaslarinla bu konuyu rahatca tartisabilir, evrime inanmadigini söyleyebilirsin. Onlardan bu konuda bilgi sahibi olmalarini beklemiyorum, zira bir konunun tartisilabilmesi icin o konu hakkinda asgari bilgi sahibi olunmasi gerekiyor. Olmadan "yok inanmiyorum, haydi örnek göster bir araform örnegi ver" demek, bilimadaminin sordugu ve cevabi verilemeyen sorulara matbaa sorulariyla karsilik verip kacmaktan farksizdir.

ya arkadaş bi okuyun şu masajları yahu,akademik girerse tabiki cevap veremeyiz halk dilinde anlatırsa cevaplayamayacağı soru sorarız o da beki dedik daha nasıl açıklayıcı yazalım bunu size?

• uçuşu mümkün kılan kompleks anatomi yapısının bir veya birden çok elemanından yoksundur. Bunların en önemlileri, tüylerin asimetrisi, göğüs kemiğindeki omurga ve uçuş kaslarıdır.

Bunlar doğru mu? Ekleyebileceğimiz başka şeyler var mı?

Şunu da diyebilirsiniz. Devekuşunu çiftlikte değişik şekillerde yapay seleksiyonla uçurabilir misiniz? Bu işe gönül verse arkadaş pek çok türemede bunu başarabilir mi? Yoksa uğraşırım ama iş yine tesadüfe kalıyor mu diyecek. Ya da başkası uçma ihtiyacı geirelim diyecek Bir başkası genetik bozukluktan oluşabilir diyecek. Çok zaman ve çok şans yani gene tesadüf işin içine girecek

Kısaca yukara yapay seleksiyondan bahseden arkadaş göğüs kemiğindeki omurga yı yapay seleksiyonla olaştırabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

@ar_tryk, Uçamayan kuş örneği evrimle değil ama sanırım yaratılış argümanının saçmalığıyla ilgiliydi. Diyelim ki evrim yok, neden uçamayan kuş var?

Lütfen yazdıklarımızda biraz daha hoşgörülü olalım.Karşı tarafın değerlerinede saygı duyalım.Rica ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.