Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe
    Konuya yine şeyciler dadanmış. Anladınız siz..Olsun; onlar olmasa biz kime gülücez..

Ben anladım!
    Şu dünya kaç günde yaratıldı birisi söylese ya artık?
    Dünya kaç yaşında bir allahın kulu çıkıp söylesin şunu? Çok mu zor?
    Arkadaşlar forumda 2 kafa atıp 150 yıllık teorileri dağıtanlar ve tüm Arkeolojik ve fosil bilimlerinin kullandığı tarih ölçüm metodlarını dağıtan dahi arkadaşlarımız var. Bu yüzden konuya yazacaklar dikkatli olsunlar!

• @soho, hala Junk DNA konusunda ki tartışmamızı da bitirmedik. Pek çok makale olduğundan bahsettin. Meraklandırdın beni ama hala okuyamadım. Junk DNA var mıdır, yok mudur bir anlayalım artık...
  • @Yeni Türkü,

Devekusu örnegini begendim. Bunun yaratiliscilarca aciklamasini ben de cok merak ediyorum...
  • deve kuşuna girmenize gerek yok ki tavuk horoz ördek bunlar da kanadı olup uçamayan kuşgiller.... asıl size sormak lazım bir hayvanın kanadı varken neden bu avantajını geri versin milyon yıl uğraşmadımı onu hakedebilmek alabilmek için?hadi devekuşu vahşi ortam hayvanı,tavuk horoz neyin avını yapacak da kanatları zamanla işlevsiz olsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Neyse, onuda cevaplandıramadınız olarak sayıyorum o zaman.

Bir kertenkele var. Dişisi , kendi yavrusunu doğurabiliyor. Ama genede, bu dişi kertenkele, başka bir dişi kertenkele ile seks yapıyor. İkinci dişi kertenkeleden en ufak bir DNA, RNA, Eşey hücresi vs almıyor. Sadece göstermelik lezbiyen bir ilişki.

Şimdi bu yaratılış görüşüyle nasıl açıklanır.

Bu canlının eşine ihtiyacı yok. ama genede bir eşle seks yapıyor.

Buyrun görüşleri alalım.

Allah'ın işine karışılmaz gibi bir görüşünüz varsa zaten yazmanıza gerek yok.

Tekrarlıyalım. Burda yaratılış görüşünü sıkıştırıyoruz. Bu lezbiyen "sapık" kertenkeleler yaratılış olarak mükemmel bir tasarım mıdır yoksa gereksiz işlerle mi uğraşıyorlardır?

adamlık bilmemne laflarını aynen iade ederek ben soruyorum evrimle nasıl açıklyorsun bunu? lezbiyen ilişki kertenkelenin evrimine nasıl bir katkıda bulunuyor ilginç gayet,sen buyur...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Neyse, onuda cevaplandıramadınız olarak sayıyorum o zaman.

Bir kertenkele var. Dişisi , kendi yavrusunu doğurabiliyor. Ama genede, bu dişi kertenkele, başka bir dişi kertenkele ile seks yapıyor. İkinci dişi kertenkeleden en ufak bir DNA, RNA, Eşey hücresi vs almıyor. Sadece göstermelik lezbiyen bir ilişki.

Şimdi bu yaratılış görüşüyle nasıl açıklanır.

Bu canlının eşine ihtiyacı yok. ama genede bir eşle seks yapıyor.

Buyrun görüşleri alalım.

Allah'ın işine karışılmaz gibi bir görüşünüz varsa zaten yazmanıza gerek yok.

Tekrarlıyalım. Burda yaratılış görüşünü sıkıştırıyoruz. Bu lezbiyen "sapık" kertenkeleler yaratılış olarak mükemmel bir tasarım mıdır yoksa gereksiz işlerle mi uğraşıyorlardır?

adamlık bilmemne laflarını aynen iade ederek ben soruyorum evrimle nasıl açıklyorsun bunu? lezbiyen ilişki kertenkelenin evrimine nasıl bir katkıda bulunuyor ilginç gayet,sen buyur...

lezbiyen ilişki insanında evrimine bişey katmıyo ama zevk için yapıyolar belki kerkenkelelerde zevk için lezbiyen ilişkiye giriyodur.
    devekuşu niye uçamaz sorusunun cevabı;
    Avustralya Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, devekuşlarının neden uçamadığını ortaya çıkardı..

Devekuşları ve emular üzerinde yapılan moleküler tarihleme çalışması sonucunda, 65 milyon yıl önce dinozorların yeryüzünden silinişiyle birlikte, bu hayvanlar da uçmaktan vazgeçti. Önceden uçma yeteneğine sahip olan emular ve devekuşları; kendilerini kovalayacak ve hayatlarını tehdit edecek yırtıcı faktörlerin ortadan kalktığına emin olunca, kanatlarını kullanmayı bıraktı. Yağ bağlayan bu hayvanlar, zamanla yürümeye mahkûm oldu.

tavuğun uçamaması sebeblerinden biride uçmasını sağlayan hava kesecikleri yeteri kadar gelişmemiştir ama yinede yere düşerken falan kanatlarını kullanıp hafif inişler yaparlar.

• uçmaktan vazgeçiyorlar yani.bir anda.bunları nasıl inandırıcı buluyorsunuz ben onu anlamıyorum.tamam insan kendine bahane arayacaksa daha komiklerine de inanır ama.bunlar cidden hadi canım dedirtecek şeyler.koskoca üniversite devekuşları dinazorlar yokolunca uçmaktan vazgeçti nasıl der ya?ben tamam hacı tehlike geçti bak şu aslan saldırmıyor bize,vazgeçelim zaten uç uç nereye kadar?diye uçmaktan vezgeçen bir kuşa rastlamadım şimdiye kadar var mı rastlayanınız?
    peki dinazoru yokeden herneyse devekuşlarına neden birşey olmamış o esnada bunuda söylüyormu o üniversite veya prof her neyse.ha bu arada prof oldumu iş bitmiyor,serdar bunu iyi bilmesi lazım şikayet edip duruyor ya birinden...
  • Böyle kişilere nasıl bir şeyler anlatabilmeyi umuyorsunuz? Maksat rezil etmek veya komik duruma düşürmekse onun da farkına varamıyor ki. Bu şekilde kaldırım diplomasıyla biyolog kesilip bilime kahve ağzıyla hesap soranlar yüzünden insan bu tip ortamlardan fena halde soğuyor.
  • Ara form için yarı balık yarı sürüngen isteyen adamlar her canlı mükemmeldir diyor.
    Pedofili,eşcinsellik vs hormonal bozukluk bir nevi hastalıktır.Niye cevap veriyorsam?

Adamın birisi 5 tonluk kamyona küçük iki tane kanat takıyor kimse çıkıpta yav sen ne yapıyorsun demiyor adama.
    Diyenlere de ''biz ne bilelim müyendiz bey bunu siz açıklayacaksınız'' deniliyor.
    Eee bu adamla içli dışlı olan biz değiliz sizsiniz.Ne yapmaya çalışıyor bu zat?

quote:

-Ya madem yaratıldığına inanıyorsunuz şu uçamayan kuşları bir açıklayın tanrı neden işe yaramayan kanat yaratmış?
    -Sen ilk önce evrimle açıkla bende açıklarım
    -Dodo adında madagaskarda yaşayan bir canlı türü var.bu canlı madagaskara göç ettiğinde avcı tehlikesi olmadığından uçmasına gerek kalmamış ve kanatları körelmeye başlamış zamanla.Evet şimdi sen işe yaramayan bir kanadın neden yaratıldığını anlat.
    -Yav şimdi onu Allah yaratmış ben nereden bileyim?
    -Daha inandığın tanrının ne yaptığından haberin yok gelmiş ahkam kesiyorsun.

Bir yiğit çıksın açıklasın şu kanat olayını.Rezil etsin bütün evrimcileri.
    O kanatlarla o hayvanlar uçuyor desin.Kurtarın inancınızı ey müminler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 15 Nisan 2010; 12:05:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buena

Böyle kişilere nasıl bir şeyler anlatabilmeyi umuyorsunuz? Maksat rezil etmek veya komik duruma düşürmekse onun da farkına varamıyor ki. Bu şekilde kaldırım diplomasıyla biyolog kesilip bilime kahve ağzıyla hesap soranlar yüzünden insan bu tip ortamlardan fena halde soğuyor.

girme o zaman.65 milyon yıl önce bir kuşun neden uçmayı bıraktığını açıkladığını söyleyen adına da bilim adamı diyenlere de söyleyin bunları.varsayım bunların hepsi,adam 65 milyon yıl önce yaşamadı harhalde.şu zamanda şu vardı şundan şu oldu diyor,insan biraz sorgular gerçekliğini doğruluğunu.varsayımlara dayanarak insanları nasıl yargılıyorsunuz siz ya?bu hakkı size kim veriyor kimsiniz necisiniz?
  • quote:

Böyle kişilere nasıl bir şeyler anlatabilmeyi umuyorsunuz? Maksat rezil etmek veya komik duruma düşürmekse onun da farkına varamıyor ki. Bu şekilde kaldırım diplomasıyla biyolog kesilip bilime kahve ağzıyla hesap soranlar yüzünden insan bu tip ortamlardan fena halde soğuyor.

Bende bu arkadaşların "cevaplanan soruda seçicilik" huylarının hayranıyımdır. Böyleleri atılsın Evrim, Domuz yeme konularından! Adam daha en ilkel taraflarını denetleyemiyor bilimle, sonra da 2 kafa atıp Evrim Teorisini yıkıyo! Fesuphanallah, bu yaşımdan sonra dinimi değiştirtecekler bana valla!
    Bilim Kültür sayfalarına ve cidden emek verenlere yazık oluyor gerçektende!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 15 Nisan 2010; 12:37:14 >

• ya arkadaş ne emeği veriyorsunuz gösterin bir örnek mesela.copy pasteden hariç ne veriyorsun bu foruma?
    emekmiş bilmemneymiş.işiniz gücünüz varsa yoksa laf sokmak.terbiyesizlik yapmayın dedik elli sefer size...
  • Arkadaşlar siz ne kadar benim amacım şuydu şunun için sordum, cevap verebilirseniz verin hadi deseniz de burada metod yanlış olduğu için tartışma zaten mantıklı bir şekilde devam etmiyor. Ya biri diğerinin zekasına takıyor (evrimci yaratılışcıyı aptal görüyor düşünüp evrimi anlamadığı için yaratılışçı evrimciyi aptal görüyor düşünüp Allah'ı bulamadığı için.) ya da "Allah vardır"gibi cümleyle bitiyor tartışma.

Yahu akıl mantık yürütelim biraz. Yaratılışa inanan kişiyi herşeyin Allah'tan olduğunu söylüyor. Ona ne diye soru sorarsınız? Allah yaptı der geçer, bu yaratılışa inanan kişi için yeterli delildir zaten. Size delil üretecek değil ya. Evrimin olduğu üzerine delil üretecek evrimcilerdir. Konu -haşa- "Tanrı yoktur" olsa idi ve Allah vardır diyenler tartışıyor olsa idi onlar varlığına delil üretecekti. Olmayana ergi yöntemi diye bir yöntem vardır tamam, bir şeyin olmadığından yola çıkarak olduğunu ispat edersiniz ama bununla olmadığı hakkında delil üretmen aynı şey değildir.

Evrimci arkadaşların tüm sorularına cevap veriyorum yaratılışa inanarak.

Allah istedi ve öyle yaptı, adalet göremediniz mi? Aslında adil, Allah sizin adil gözle bakmanızı istemiyor. Her sorunuza cevap Allah'ın keyfiyetidir.

O açıdan 100 yaratılışa inanana sorduk ne cevap aldıktna ötürü evrim vardır diye başlık açıp orda tartışmanız daha iyi.
    Bir de amaç nedir? "Yaratılışçılara öyle pis soru soralım da bi oturtalım bak bakalım cevap verebiliyorlar mı." Allah aşkına -ya da size göre Darwin aşkına- niyet böyle iken kim neden adam akıllı cevaplar versin ki, forum böyl laubali iken.

Nacizane tavsiyem ya evrimi kanıtlayın önyargısız, yaratılışa kin gütmeden; ya da Harun Yahya forumlarında dişinize före evrimcilere kin güden insanlar bulabilirsiniz.
    Son sözüm Nietzsche'e idi.

Çok sevdiğim bir filozofun isminin böylesine önyargılı bir kişi tarafından kullanılıyor olması da çok üzücü. Zerdüşt insan-ı kamildir oysa değil mi? Arınmıştır.

EK:
    @nietzsche

demişsiniz. Tam size göre cevap.
    Zerdüşt'ün üstünlüğünü sizin nietzsche nickiyle yazıyor olmanız etkilemediği gibi buna cevap verip vermemek de müminlerin inancını etkilemiyor emin olun.O açıdan ne kurtarılacak zerdüştler var ne de inançlar.

-----------
    Biri çıkıp bana bu seviyede nasıl evrim tartışabileceğimi anlatsın. Neden uğraşayım ki.
    Geçmiş bazı sorulara cevaplar:
    -Kur'an-ı Kerimden bihaber değilim
    -Evrim'den bihaber değilim.
    -Uçamayan kuşların neden kanadı olduğundan ya da 6 telli cennet kuşunun kafasında neden 6 tel olduğundan bihaber değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 15 Nisan 2010; 12:53:08 >

• Önyargı doğuştan gelmiyor.Birinde mantık arıyorum olmuyor,diğerinde mantık arıyorum olmuyor,cevap arıyorum oda olmuyor.
    Aman düşünmeyeyim yanarım mantalitesine sahip bir kişi ile tartışırken tasarımsız evrimi nasıl anlatıcaksın?
    Sabır eksiğim var biraz.Bu yüzden a diyeni a b diyeni b kefesine koyuyorum.
    Eee yıllarca a görüşünü benimsemiş bir insandan mantık ve içi bilgi dolu sözler duymayınca biraz önyargı birikiyor.

Birisi çıkıp ara form göster diyor ara form gösteriyoz ses seda kesiliyor.Tamam teşekkürler anladım gibi mesajlarda yok hiçbir şey yok.
    O kişi 1hafta 1 ay arasında tekrar aynı soruyu soruyor sebep?
    Amaç bilgi paylaşımı değil birbirini yermeye çalışmak.
    Böyle olayları görünce de ne sabır ne saygı kalıyor.
  • quote:

uçmaktan vazgeçiyorlar yani.bir anda.bunları nasıl inandırıcı buluyorsunuz ben onu anlamıyorum.tamam insan kendine bahane arayacaksa daha komiklerine de inanır ama.bunlar cidden hadi canım dedirtecek şeyler.koskoca üniversite devekuşları dinazorlar yokolunca uçmaktan vazgeçti nasıl der ya?ben tamam hacı tehlike geçti bak şu aslan saldırmıyor bize,vazgeçelim zaten uç uç nereye kadar?diye uçmaktan vezgeçen bir kuşa rastlamadım şimdiye kadar var mı rastlayanınız?
    peki dinazoru yokeden herneyse devekuşlarına neden birşey olmamış o esnada bunuda söylüyormu o üniversite veya prof her neyse.ha bu arada prof oldumu iş bitmiyor,serdar bunu iyi bilmesi lazım şikayet edip duruyor ya birinden...

Dini pohpohlamak amaciyla ilgili profesör tarafindan ortaya koyulan yalanlar bu forumda bilimsel kanit olarak önümüze geldiginde "istenilen profesöre nasil da hemen inanildigi" rahatca görülüyor. Ben kim oldugumu aciklamama ragmen bana "kimsin nesin" gibi lakayt bir sekilde hesap soran biriyle kültür-bilim'de tartismaktan hicap duyuyorum.

quote:

Aciklama yapanlara "hadi be oradan, yürü git" gibi ifadelerle cevap vererek bilim tartismasina girmeyi adlandiramiyorum. Bu basliga Copy/Paste'den baska ne verdiniz ki diyor hala, inanilir gibi degil. Benim aciklamalarim da bu baslikta, ki bunlar evrimlesmenin en basit, gözle görülen örneklerinden olmasina ragmen adam o bilgileri unutuyor, zira okumuyor bile. Amaci camur atip iz birakmaya calismak, konunun bütünlügünün bozulmasini saglayip "yalanlarin gercek kalmasini" saglamaya calismak.

Tebrik etmek lazim aslinda, mesai harcamak gerekir buna...

@kozdil

Gercek bakisacinizin ne oldugunu bilmiyorum. Ancak "evrim vardir, söyle gerceklesir" mantigini kisaca da olsa en azindan ben izah ettim. Görmezden gelindi.

Bunun yanisira 65 milyon yil önce olan bir degisiklik tahminine yaratiliscilar tarafindan sorular yöneltiliyor. Amaci siz de biliyorsunuzdur:

Cevabini bilmedigin ve yikmak istedigin konuyu cevabi bilgilerin yoksa kontra sorularla yik!

Hal böyle olunca yapilan sadece yaratiliscilarin kendi silahlari karsisinda n'apacaklarini görmek. N'apiyorlar? Ayni seyi. "Ben buna inandim" demek zahmetsizdir elbette, evrim mantigi ise uzun yillar alan egitimler sonucu kavranilabilen bir olgudur. Bu nedenle bu kisilerin evrim konusunda ahkam kesmesi de imamin ülke yönetmesine benzer. (Hos, bu da oluyor ya bu ülkede...)

Ayrica su eklemeyi yapmissiniz:
    quote:

EK:
    @nietzsche

Zerdüşt'ün üstünlüğünü sizin nietzsche nickiyle yazıyor olmanız etkilemediği gibi buna cevap verip vermemek de müminlerin inancını etkilemiyor emin olun.O açıdan ne kurtarılacak zerdüştler var ne de inançlar.

Yaradiliscilarin bu tavrina karsilik verilen bu tepkinin nedeni olarak yaradiliscilarin sadece "hadi bakalim" sorularinin unutulmasini "Nietzsche" ironisiyla yoksa siz de mi saglamaya calisiyorsunuz?

• araform gösteremedin arkadaşım kendini kandırma.verdiğin örnek Archaeopteryx ise(isme gel sanırım iyice kafa karıştırsın diye veriliyor bu isimler) internette bunun yanlış olduğuna yani bunun ara form değil başlı başına bir cins olduğuna dair yüzlerce link veririm.kimin dediği doğru şimdi?sen araştırıyorsun da miilet ne yapıyor?duyan da sanacakki buradaki evrimcilerin hepsi akademisyen hepsi bilimadamı ki karşısında azıcık konuya vakıf olmayan biri olunca dalga geçiyor geçme hakkı var.
  • @Kozdil;

Cevap verme sıkıntısına girmenizi istemiyorum kesinlikle, bu kadar bilgiliyseniz sizde bilmek zorundasınız ki aslında Yaradılış adını edenlerin burada asla olmaması gerekir.
    Sizin burada olmanız BK ve DH Forumu için çok büyük bir Yönetim zaafıdır.

@İlkeli İnanç;

Arkadaşım Carbon 14 tartışmasında feyk vatandaşın alıntı yaptığı kişinin de feyk Prof. olduğunun karşıtı birşeyi hala söyleyemediniz ki? İki cihanda da şahidim Raskolnikov'dur! Ayrıca sizden zaman bulunca C/P olmayan yazılarda yazıyorum, lütfen terbiyemle uğraşmayalım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

uçmaktan vazgeçiyorlar yani.bir anda.bunları nasıl inandırıcı buluyorsunuz ben onu anlamıyorum.tamam insan kendine bahane arayacaksa daha komiklerine de inanır ama.bunlar cidden hadi canım dedirtecek şeyler.koskoca üniversite devekuşları dinazorlar yokolunca uçmaktan vazgeçti nasıl der ya?ben tamam hacı tehlike geçti bak şu aslan saldırmıyor bize,vazgeçelim zaten uç uç nereye kadar?diye uçmaktan vezgeçen bir kuşa rastlamadım şimdiye kadar var mı rastlayanınız?

Dini pohpohlamak amaciyla ilgili profesör tarafindan ortaya koyulan yalanlar bu forumda bilimsel kanit olarak önümüze geldiginde "istenilen profesöre nasil da hemen inanildigi" rahatca görülüyor. Ben kim oldugumu aciklamama ragmen bana "kimsin nesin" gibi lakayt bir sekilde hesap soran biriyle kültür-bilim'de tartismaktan hicap duyuyorum.

quote:

Aciklama yapanlara "hadi be oradan, yürü git" gibi ifadelerle cevap vererek bilim tartismasina girmeyi adlandiramiyorum. Bu basliga Copy/Paste'den baska ne verdiniz ki diyor hala, inanilir gibi degil. Benim aciklamalarim da bu baslikta, ki bunlar evrimlesmenin en basit, gözle görülen örneklerinden olmasina ragmen adam o bilgileri unutuyor, zira okumuyor bile. Amaci camur atip iz birakmaya calismak, konunun bütünlügünün bozulmasini saglayip "yalanlarin gercek kalmasini" saglamaya calismak.

Tebrik etmek lazim aslinda, mesai harcamak gerekir buna...

@kozdil

Gercek bakisacinizin ne oldugunu bilmiyorum. Ancak "evrim vardir, söyle gerceklesir" mantigini kisaca da olsa en azindan ben izah ettim. Görmezden gelindi.

Bunun yanisira 65 milyon yil önce olan bir degisiklik tahminine yaratiliscilar tarafindan sorular yöneltiliyor. Amaci siz de biliyorsunuzdur:

Cevabini bilmedigin ve yikmak istedigin konuyu cevabi bilgilerin yoksa kontra sorularla yik!

Hal böyle olunca yapilan sadece yaratiliscilarin kendi silahlari karsisinda n'apacaklarini görmek. N'apiyorlar? Ayni seyi. "Ben buna inandim" demek zahmetsizdir elbette, evrim mantigi ise uzun yillar alan egitimler sonucu kavranilabilen bir olgudur. Bu nedenle bu kisilerin evrim konusunda ahkam kesmesi de imamin ülke yönetmesine benzer. (Hos, bu da oluyor ya bu ülkede...)

Ayrica su eklemeyi yapmissiniz:
    quote:

EK:
    @nietzsche

Yaradiliscilarin bu tavrina karsilik verilen bu tepkinin nedeni olarak yaradiliscilarin sadece "hadi bakalim" sorularinin unutulmasini "Nietzsche" ironisiyla yoksa siz de mi saglamaya calisiyorsunuz?

şimdi arkadaşım birşey soracağım tamam sen veterinersin anladık da din alimisin aynı zamanda?konuya hakimlik sadece domuz etinde sağlığa zararlı birşey olmadığını ispat etmenle bitmiyorki.yani haram denmiş hala nedenini niçinini sorguluyorsun ve yapmadım diyorsun.bence sen kendi yaptıklarından söylediklerinden hicap duyman lazım.tekrar söyleyeyim haram olduğu inanışına uymadığı için yemiyor adam sağlığa zararlı olup olmaması kendini kandırması olabilir bu çok da önemli değil...

• Kimse alınmasın silinme kurbanı olmamaları için aldım bunu,

" Archaeopteryx ise(isme gel sanırım iyice kafa karıştırsın diye veriliyor bu isimler) internette......."

Hemen düzenliyorum isim olayını, tekrar geldiğinizde bunun yerine bambaşka bir isimle karşılaşacaksınız, öneriniz nedir Ebu kertenkele olur mu? Önerinizi burada belirtin lütfen?
  • @neommy
    Evrim insanı faşistleştiriyor diyordu Harun YAHYA da igülüyorduk adama. "Bilimselliği" tartışılır ama ciddi tespitleri varmış.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.