Şimdi Ara

Evrim ve Bilimsel Ateizm Düşünce Klübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Evren nasıl oluştu ? (Big Bang demeyin hemen daha kanıtlanmamış önermeler üzerine kurulu. 4 Temel Kuvvetin birleştirilmesi esası hala hayal)

2-Yer küremizde ilk organizma rastlantısal olaylar sonucumu oluştu? Ve Dünyamızda mevcut hem kara hem de denizde ki milyonlarca türk bu canlıdanmı Türedi)

3-Velev ki kabul edelim Evren oluşumunda big bang teorisi doğru. Peki Big Bang ile başlayan Zaman ve Enerji kavramları öncesi nasıl bir düzen vardı?

4-Kendim merak ettiğim bir soru; Şimdi Evrim teorisi ile Maymun ve İnsan ortak atadan geliyor ise niye İnsan du dünyada en etkili türde maymun değil. Yani Dünyayı yönetenler niye Maymun değilde İnsan. Bu akıl ve zeka üstünlüğü niye insande, Evrim bu konuda yine şans ve ya tesadüf mü diyor.

5- Altın Oran hakkında Ateizm nasıl düşünüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 15 Mayıs 2011; 18:03:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

1- Evren nasıl oluştu ? (Big Bang demeyin hemen daha kanıtlanmamış önermeler üzerine kurulu. 4 Temel Kuvvetin birleştirilmesi esası hala hayal)

2-Yer küremizde ilk organizma rastlantısal olaylar sonucumu oluştu? Ve Dünyamızda mevcut hem kadar hem de denizde ki milyonlarca türk bu canlıdanmı Türedi)

3-Velev ki kabul edelim Evren oluşumunda big bang teorisi doğru. Peki Big Bang ile başlayan Zaman ve Enerji kavramları öncesi nasıl bir düzen vardı?

4-Kendim merak ettiğim bir soru; Şimdi Evrim teorisi ile Maymun ve İnsan ortak atadan geliyor ise niye İnsan du dünyada en etkili türde maymun değil. Yani Dünyayı yönetenler niye Maymun değilde İnsan. bu akıl ve zeka üstünlüğü niye insande, Evrim bu konuda yine şans ve ya tesadüf mü diyor.

hmm peki tanrı nasıl oluştu
    ateizm evrim din tanrı vs bunların hiçbiri kesin değil bize mantıklı geleni seçiyoruz

• 1- Henüz kesin bir cevabı yok ama big bang teorisi bayağı iddalı
    2- ilk organizmanın nasıl oluştuğuna dair henüz kesin bir cevap yok ancak canlılardaki çeşitlilik için evrim teorisi var.
    3- Bu soru cevabı belki de hiç bir zaman verilemeyecek bir soru, tıpkı tanrıyı kim yaratttı sorusu gibi...
    4- Bu en kolay sorunuz, eğer maymunlar daha zeki olarak evrilseydi bu seferde "niye insanlar değil de maymunlar yönetiyor, " diye sorulacaktı. Zekasıyla öne çıkan tür dünyayı yönetiyor.
    5- "Altın oran"'la ateizmin bir problemi yok ki? Bunu biraz daha açar mısınız?

quote:

1- Evren nasıl oluştu ? (Big Bang demeyin hemen daha kanıtlanmamış önermeler üzerine kurulu. 4 Temel Kuvvetin birleştirilmesi esası hala hayal)

2-Yer küremizde ilk organizma rastlantısal olaylar sonucumu oluştu? Ve Dünyamızda mevcut hem kadar hem de denizde ki milyonlarca türk bu canlıdanmı Türedi)

4-Kendim merak ettiğim bir soru; Şimdi Evrim teorisi ile Maymun ve İnsan ortak atadan geliyor ise niye İnsan du dünyada en etkili türde maymun değil. Yani Dünyayı yönetenler niye Maymun değilde İnsan. bu akıl ve zeka üstünlüğü niye insande, Evrim bu konuda yine şans ve ya tesadüf mü diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

1- Henüz kesin bir cevabı yok ama big bang teorisi bayağı iddalı
    2- ilk organizmanın nasıl oluştuğuna dair henüz kesin bir cevap yok ancak canlılardaki çeşitlilik için evrim teorisi var.
    3- Bu soru cevabı belki de hiç bir zaman verilemeyecek bir soru, tıpkı tanrıyı kim yaratttı sorusu gibi...
    4- Bu en kolay sorunuz, eğer maymunlar daha zeki olarak evrilseydi bu seferde "niye insanlar değil de maymunlar yönetiyor, " diye sorulacaktı. Zekasıyla öne çıkan tür dünyayı yönetiyor.

quote:

Zaten 4. soru düz mantıkla cevaplanır nitelikten ki hiç cevap vermeseymişsiniz daha iyiymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 15 Mayıs 2011; 15:30:29 >

• quote:

quote:

yanlış hatırlamıyorsam 1,618 sayısıydı insandaki dudak genişliği burun uzunluğu kolların açılınca boy uzunluğuna eşit olması oranı
    fibinocci dizisi de vardı örnek:kolazaklarda açan yapraklar 1 3 5 diye gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

quote:

yanlış hatırlamıyorsam 1,618 sayısıydı insandaki dudak genişliği burun uzunluğu kolların açılınca boy uzunluğuna eşit olması oranı

arkdaşın belirttiği konu şu mikroorganizmalar bu bilince naıl sahip oluyor.Yetki kararını nasıl veiyorlar bunu sormak istemiş.Dna ve rna larda geçmişe dönük bilgi sitemeimimi mevcut.''ya daha önce şu şekilde oluşturduk bide bu şşkeilde deneyelim tutarsa tutar.bilgi depomuza kaydedelim bidhaki sefer başka şekilde oluşuruz mu diyor.Eğer bu imkansızlığın bile üstesinden geliyorsa hatalı ulaşımlar geleceğe nasıl akratım yapıyor.
    Bir böcek yumurtasından çıktığında ne yapacağını nasıl karar veriyor?Burada bilinçli bir yapımı var?bir salyangoz veya ayçiçeği fibinocci sayı dizlimini bu bilinçten mi alıyor?peki nedir bu bilinç?

Ara geçiş formları mükemmelliği yakalama sürecini temsil ettiğini idda ediyorsunuz peki bu ara geçiş formlarını neden göremiyoruz.Fosilleri es geçiyorum şuanda mevcut yaşayan bir arageçiş formu olması gerekmiyormu?.Mantıken milyonlarca yıl sürecek bu süreç neden günümüzde yok.NŞeden bütün canlılar kendilerine göre kususrsuz.Bunların cevapları varmıdır.

Olayı indirgeyip şubu örnekler vermeyin.Sadede gelelim.iğne ucundan küçük bir varlığın patlamasından evrenin oluşumunu mantık kabul ediyor ama Bir yaratıcının bunu planlamasını reddediyor bu nasıl izah edilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 15 Mayıs 2011; 15:45:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

quote:

arkdaşın belirttiği konu şu mikroorganizmalar bu bilince naıl sahip oluyor.Yetki kararını nasıl veiyorlar bunu sormak istemiş.Dna ve rna larda geçmişe dönük bilgi sitemeimimi mevcut.''ya daha önce şu şekilde oluşturduk bide bu şşkeilde deneyelim tutarsa tutar.bilgi depomuza kaydedelim bidhaki sefer başka şekilde oluşuruz mu diyor.Eğer bu imkansızlığın bile üstesinden geliyorsa hatalı ulaşımlar geleceğe nasıl akratım yapıyor.
    Bir böcek yumurtasından çıktığında ne yapacağını nasıl karar veriyor?Burada bilinçli bir yapımı var?bir salyangoz veya ayçiçeği fibinocci sayı dizlimini bu bilinçten mi alıyor?peki nedir bu bilinç?

Ara geçiş formları mükemmelliği yakalama sürecini temsil ettiğini idda ediyorsunuz peki bu ara geçiş formlarını neden göremiyoruz.Fosilleri es geçiyorum şuanda mevcut yaşayan bir arageçiş formu olması gerekmiyormu?.Mantıken milyonlarca yıl sürecek bu süreç neden günümüzde yok.NŞeden bütün canlılar kendilerine göre kususrsuz.Bunların cevapları varmıdır.

Olayı indirgeyip şubu örnekler vermeyin.Sadede gelelim.iğne ucundan küçük bir varlığın patlamasından evrenin oluşumunu mantık kabul ediyor ama Bir yaratıcının bunu planlamasını reddediyor bu nasıl izah edilir?

belki onların da insanlar gibi akılları vardır
    sıra geldi benim soruma tanrı kendi kendini yaratabilir mi veya tanrıyı kim yarattı tanrıyı da yaratan biri vsrsa bu döngü eksi sonsuza kadar devam eder ki bu da mantıksız

• İnsanlar olarak bizler bu evreni ancak 5 duyumuz ile kavriyabiliyoruz.Görerelik kuramıyla fiziğinde matematiğin cevaplayamadığ olayın felsefi yanlarına baktığımız bir bilimden bashsediyoruz.sicim teorisiyle farkına varamadığımız bir çok boyut farklılıklarını daha bu yüzyıolada farkına varabiliyoruz(varlığını, etkilerini).evrendeki gezegenleri bırakalım yıldızların sayısını bile tam olarak bilemediğimiz bir ortamda tanrının fiziken isbatını istemek çok mantıksız.Şaundaki bilinen evreni geçmişte anlatmaya çalışsak nasıl izah edebiliriz.

Birde ilahi açıdan bakın diyorum ben olaya.Diyorki kimseye kendimi göstermem uyarıcılar gönderirirm.Beni görmek istiyorsanız kusursuzluğa bakın diyor.Eğer kesin bir kanıt verirsem sizi dünyaya göndermemin amacı ne diyor.Hepiniz bir sınava tabisiniz cevabı kopya verdiği bir sınavı neden yapsın?.

Benden sana tavsiye Bu şekilde yaratıcıya mümükün değil ulkaşamassın bulamassında.Olayın bütünü kaçırıyorsunuz çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 15 Mayıs 2011; 16:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

İlk soru benden gelsin.
    Ateş bulunmadan önce ölen insan cehenneme gider mi?

cok saglam.
  • quote:

Pokemon evrimi değil bu. Merdiven basamaği değil ağaç ve dallarini düşünmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR] P.E.K.E.R

quote:

İlk soru benden gelsin.

cok saglam.

Şimdi bir konuyu biilmeden yargılama yapmayalım.Sen bu sözü söylüyorsun ama Yaratıcı yarattığı ilk insana tüm ilimleri öğrettiğini söylüyor na mütenahi bir ilimden bahsediyoruz. yani sen o dar çerçeveden bakıp olayları kendince yorumluyorsun.Senin karşı tezindeki hiçbiri bu iddayı paylaşmıyor zaten

Olmayan bir olguyu varmış gibi gösterip bu yönden fikir elde etme çabası manidar.Ama olayın seyri siizn bildiğiniz gibi değil en azından bizim açımızdan

LEVEL:
    Bende zaten belirttim yazıda milyonlarca yıl geçmesi gerektiğini.Benim söylediğim o değil ağaç dallarıysa Ozman kusurlu bir yapı gösterebilirmisin bana?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 15 Mayıs 2011; 19:10:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: [TR] P.E.K.E.R

quote:

İlk soru benden gelsin.

cok saglam.

Şimdi bir konuyu biilmeden yargılama yapmayalım.Sen bu sözü söylüyorsun ama Yaratıcı yarattığı ilk insana tüm ilimleri öğrettiğini söylüyor na mütenahi bir ilimden bahsediyoruz. yani sen o dar çerçeveden bakıp olayları kendince yorumluyorsun.Senin karşı tezindeki hiçbiri bu iddayı paylaşmıyor zaten

Olmayan bir olguyu varmış gibi gösterip bu yönden fikir elde etme çabası manidar.Ama olayın seyri siizn bildiğiniz gibi değil en azından bizim açımızdan

LEVEL:
    Bende zaten belirttim yazıda milyonlarca yıl geçmesi gerektiğini.Benim söylediğim o değil ağaç dallarıysa Ozman kusurlu bir yapı gösterebilirmisin bana?

balinalarda kalça kemikleri
    insanlardaki 20lik dişler
    köpeğin ayağının en arkasındaki çıkıntı
    ...

• şimdi bu liste şu şekildede uzart apandis vücuttaki tüy.. vsvsv. ben kusurdan bahsediyorum.Bunlar o varlıkların hayatlarını etki eden unsurlar değil.

Belki bu yazdıklarının bir faydasıda olabilr ama bizde bilmioyr olabiliriz.Örneğin geçen bir arkadaş yazmıştı vucuttaki tüyler maymundan geçişdete kalan artıklar diye.GÜnümüz biliminde bunu yalanlar vew faydası oldğunu belirtir şimdi doktorculuk oynanmanın anlamı yok bilinen şeyler googledede var ter his vsvs..sorunun amacı sapmasın
  • Nokta konusu ne güne duruyor?

quote:

Daldan dala atlanmış yine;konunun ne amacı kalmış,ne saptığı nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 15 Mayıs 2011; 19:35:26 >
  • Beyler, din felsefesine girecek tartışmalarımızı, yani ateizm-teizm-deizm-agnostisizm gibi konuları, NOKTA adlı üst konumuzda tartışıyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_44284266/tm.htm

İlgili konunun adresi budur. Üst konudur ayrıca.
    Konuyu kilitlemeyeceğim ancak lütfen oradan devam edelim.

Konu burada uzarsa kilitlerim.
  • M, öcalan konusunu geri getirme yetkin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Konuyu acan arkadas kavram kargasasi icinde.

Ateizm tanrinin varligini inkar eden (yoklugunu kabul eden) felsefi bir gorustur.

Tanri kavrami gozlem ve deneylere konu olabilecek bir kavram olmadigi icin de ateizm bilimsel olamaz. (destroyer'a katiliyorum)

Negatif ve Pozitif Ateizm konusunda da kavram kargasasi var:

Oncelikle "Tanimlanacak bir tanri kavrami yoktur" diye bir felsefi gorus olamaz cunku hali hazirda tanimlanan tanri kavramlari var. Sizin yapabileceginiz bu tanri kavraminin gercek olmadigini ileri surmektir. Ateizm zaten bu demek.

-Pozitif ateizm tanrinin var olmasinin imkansiz oldugunu icin onu reddeder.
    -Negatif ateizm ise tanrinin var olmasinin mumkun oldugunu kabul eder fakat var olduguna dair bir gerekce olmadigi icin reddeder.

Evrim konusunda da bir yanilgi var:

Modern evrim teorisinin varsayimlari icerisinde de, sonuclari icerisinde de "tanri yoktur" fikri bulunmaz. Sadece evrim teorisinin degil diger tum bilimsel teoriler icin bu dedigim gecerlidir. Bilim sadece gozlemledikleri uzerine yorum yapar. Tanri kavrami bilim dunyasi icin henuz gozlemlenebilir (test edilebilir) degildir.

Ayrica tanriya inanmak da evrim teorisini reddetmeyi gerektirmez. Herseye gucu yeten bir tanri kavrami olduguna gore evrim de tanri tarafindan yapilabilir.

Kendi fikrim:

Evrim teorisi bilimsel bir teoridir. Bana gore kendi alaninda rakipsiz bir teoridir. Ama bilimsel teoriler uzerine inanc sistemi kurmak risklidir. Cunku bilim demek bir fikrin degisebilecegini kabul etmek demektir. Newton fizigi 100 yil once bilimselken su anda kuantum fizigi onu curutmus durumdadir. Binlerce yil once dunyanin duz oldugu bilimsel bir gorustu su anda ise bu fikre ancak guluyoruz. Dolayisiyla bilim ile dini inanclari birbirinden ayirmak gerekir.

Tanri inanci ise felsefi olarak mumkun olmakla beraber, sadece 5 duyumuzla ulasabilecegimiz bir sey degildir. Tanriya (veya Allah'a) inanmak icin gereken tek sey "inanmayi istemektir." Ayni sey ateizm icin de gecerlidir.

Gozden kacirilan bir nokta var. Bilimsel devrimin baslamadigi ve bilimsel yontemin kesfedilmedigi zamanlardaki dusunceler ornek gosteriliyor. Bu sekilde de bilim hata yapiyor veya karar degistiriyor deniliyor. Burada yapilan hata, bilimsel yontemi kullanan bilim ile kullanmayan bilimi kiyaslamaktir.

Bilimsel yontem icinde kurulan ve desteklenen her teori, paradigma degisimi olsa bile, yeni paradigma icinde baska bir aciklamaya sahip olucaktir. Ve geneli kapsamasa da, ozelde acikladigi seyler degismeyecektir. Mesela Newton Fizigi... Newton Fizigi, genele uyarlanamasada (zaten bu yuzden paradigma degisimi yasandi) hala ozelde gecerlidir. f=ma dir. Einsteinden once de bu boyle idi, einsteinden sonra da boyle oldu. Peki degisen nedir ? Degisen artik buyuk resim gorulmustur.

Atom teorisi yanlislanip, yerine sicim teorisi gecebilir. Ama atom teorisi ile aciklanan tonlarca gercek, cope gitmeyecektir. Onlar artik gercektir, yeni bir bakis acisiyla yeniden tanimlanacaktir. Bu gune kadar kullanilan butun hesaplamalar buyuk ihtimalle ya ayni kalicak yada kucuk onemsiz (buyuk ihtimallede onemsenmeyecek) degisiklikler olacak.

Bilimsel yontemi kullanan bilim, birikerek ilerleyerek gidiyor. Asla geriye dogru gitmiyor.

Evrim teoriside, acikladigi tonla gercekle birlikte hic bir zaman cope gitmeyecektir. Belki daha genis bir perspektiften bakilacaktir teoriye, o kadar.

• Bu konu da burada uzayabilir bence, neden uzamasın ki? Çığrından çıkmayan şeyler için daha fazla esneklik, aslında bu esneklik bile sayılmamalı.
  • Var da o konu zaten kural dışıydı. Yani gidişatı belliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Bu konu da burada uzayabilir bence, neden uzamasın ki? Çığrından çıkmayan şeyler için daha fazla esneklik, aslında bu esneklik bile sayılmamalı.

Mesele esneklik ya da izin vermek değil zaten.
    NOKTA konusu bu amaçla açıldı, o yüzden oradan devam etmek daha mantıklı.
    Bir de bu konular hala daha hassaslığını koruyan, tartışma-kavga potansiyeli olan konular.

O yüzden şimdilik böyle idare ediyoruz. Sadece evrimi irdeleyen, bilimsel konular NOKTA'ya gitmez.
    Ancak burada din felsefesi girmiş işin içine (ateizm daha doğrusu), o yüzden NOKTA'dan devam etmekte fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.