Şimdi Ara

Dönüp gelinen aynı <<< NOKTA >>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
5.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bir baslangic diyerek goreve basladim ve bunun sozde olmadigini gostermek icin eski Nokta konusunu yeniden aciyorum.

Gecmis gecmiste kaldi, hep beraber gecmisin uzerine bir sunger cekerek bu konu altinda yeni bir baslangic yapalim, eski hatalarimizi tekrarlamayalim. Sizlere guveniyorum

Kisir dongu tartismalarimiz sirasinda kurallara uymayi da ihmal etmiyoruz lutfen

Saygilarimla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bethrezen, tehlikeli sulara yelken açtın Dikkat et.

Ama merak etme arkandayız
  • Hanimdan korksaydik ps3 almazdik diye bir laf vardir Brezilya`da Tehlikenin farkindayiz
  • Bilmeyenler için bu konunun amacını da yazsaydın @Bethrezen.

Bildiğim kadarıyla ''din'' ve ''evrim'' konuları bu başlığın altında tartışılacak öyle mi? Eğer öyle ise hakikaten yeni bir başlangıc :) Umarım başladığı çabuklukta sönmez bu başlangıç :)
  • Hatirlatma icin tesekkurler @destroyer39

Her turlu sonuca ulasmayan, kisir dongu konulari bu baslik altinda seviyeli bir bicimde tartisabilirsiniz, tabi yakin takipte olacagimi da belirtmek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

Hatirlatma icin tesekkurler @destroyer39

Her turlu sonuca ulasmayan, kisir dongu konulari bu baslik altinda seviyeli bir bicimde tartisabilirsiniz, tabi yakin takipte olacagimi da belirtmek isterim

• @Bethrezen

Çok teşekkürler. Sohbet bölümündede dile getirdim. Açıkçası ben açılmaz diye düşündüm. Belkide yeni bir başlangıç olabilir diyede düşünmedim değil. Valla Nokta konusunun açılmasının yanında keşke başka şeylerde dileseydim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu başlıkta dinlerin konuşulması ve tartışılması serbest mi? Eğer değilse bu mesajın devamını okumayın...

Edit:
    Sildim... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 8 Kasım 2010; 6:27:00 >
  • "Evrim" yanlış anlamadıysam, yukardaki bazı yazıları birarada yorumladığımda " kısır döngü konu " sınıfına sokulmuşsa, büyük yanlış!
    Birisi böyle değil yazsın! Bilimin kabul ettiği şeyler KB'de tartışılacaksa işimiz var! Evrim başlıbaşına bilimsel bir konudur! BU ülkede "hep hüp " deyip Evrimi kabul etmeyenlerin bulunması, Evrim'i kısır döngü konu sınıfına sokmaz. Ama kabul etmeyenleri bir sınıfa sokar!
    Gerçektende konu biraz daha geniş olarak açıklanırsa iyi olur.
  • Sayin @neommy

Evrim hakkinda farkli goruse sahip kullanicilarin yaptigi tartismalar kisir-dongudur cunku yillardir bir sonuca ulasilamamistir. Bu sebeple kisir dongu olan konular degil, kullanicilar arasinda ki tartismalardir. Tipki tanri konusu gibi.

"36 milyon yıllık penguen fosili bulundu" konusu suan 18 sayfa olmustur ve herhangi bir gelisme kaydedilmemistir. Konu 100 sayfa da olsa ayni sabit fikir ve gorusler uzerinde ilerlemeye devam edicektir.

Umarim aciklayici olabilmisimdir.

@ncrdbl

Dinden ziyade tanri kavraminin tartisilmasi taraftariyim cunku din oldukca hassas bir konu. Suan icin bu tartismayi kaldirabilecegimizi dusunmuyorum. Umarim anlayisla karsilarsiniz.

Saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen
    Sayin @neommy
    Evrim hakkinda farkli goruse sahip kullanicilarin yaptigi tartismalar kisir-dongudur cunku yillardir bir sonuca ulasilamamistir. Bu sebeple kisir dongu olan konular degil, kullanicilar arasinda ki tartismalardir. Tipki tanri konusu gibi.
    "36 milyon yıllık penguen fosili bulundu" konusu suan 18 sayfa olmustur ve herhangi bir gelisme kaydedilmemistir. Konu 100 sayfa da olsa ayni sabit fikir ve gorusler uzerinde ilerlemeye devam edicektir.
    Umarim aciklayici olabilmisimdir.
    Saygilarimla

Cıkk, siz açıklasanızda anlamam mümkün değil!
    Evrim, bilirsinizki başka nedenlerle saldırı altında. Kullanıcılar konusunda kısır döngüyü yaratanlar üç aşağı beş yukarı bellidir. Bir tarafın bilimsel olarak diyeceği hiçbirşey yok ve bir taraf sürekli benzer veya birbirinin aynı 2 cümlelik çıkışlar yaparak konuyu köreltiyorlar. Bir "Level" ın konu hakkındaki bilgisi ile karşısındakilerin bilgi düzeyi hiçte aynı değiller.
    Herneyse ben görüşümü belirttim yalnızca, Evrim başlıbaşına ayrı bir konu olmayı hakeden bir başlıktır bence. Din veya tanrı ile aynı çerçeveye oturtulmasını doğru bulmam derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Cıkk, siz açıklasanızda anlamam mümkün değil!
    Evrim, bilirsinizki başka nedenlerle saldırı altında. Kullanıcılar konusunda kısır döngüyü yaratanlar üç aşağı beş yukarı bellidir. Bir tarafın bilimsel olarak diyeceği hiçbirşey yok ve bir taraf sürekli benzer veya birbirinin aynı 2 cümlelik çıkışlar yaparak konuyu köreltiyorlar. Bir "Level" ın konu hakkındaki bilgisi ile karşısındakilerin bilgi düzeyi hiçte aynı değiller.
    Herneyse ben görüşümü belirttim yalnızca, Evrim başlıbaşına ayrı bir konu olmayı hakeden bir başlıktır bence. Din veya tanrı ile aynı çerçeveye oturtulmasını doğru bulmam derim.

Gorusunuzu belirttiginiz icin tesekkur ederim, gorusunuze saygim vardir. Bende bu uygulamanin hakli sebeplerini size acikladim.

Ayni seyi diyoruz esasinda, konu kisir dongu degil, sorun kullanicilardan kaynaklaniyor Bu zaten her konuda boyle degil mi?

Saygilarimla

• @neommy

Bethrezen haklı ne yaparsak yapalım evrim konusu hep aynı noktada dönüyor. Buna bilimsel bakamıyoruz malesef. En büyük sebebini sizde biliyorsunuz. en açık örneği ise Evrimi bakış açılarının farklı olması. Evrimle tamamen farklı bir canlı tür ortaya çıkması ve normal bir canlının etrafında olan fiziksel değişimlere ayak uydurması farklı konular. Açıkçası ikinci söylediğim uyumsama konusu Dine karşıt bir düşünce ortaya çıkarmazken bunu bile bazen kabullenemiyoruz. Zira ilk baştaki kabullenmişliklerimiz Bethrezen in dediği noktaya getiriyor durumu. Açıkçası bende dahil olmak üzere bazen inançlarım dışında düşünemiyorum. Dolayısı ile ortamın gerilmemesi için yazmıyorum. Hatamıdır; evet bu benim hatam olabilir. Ancak benim kabullenilmişliklerim yanında karşı tarafında kabullenilmişlikleri var malesef bunların dışına çıkamıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84
    @neommy
    Bethrezen haklı ne yaparsak yapalım evrim konusu hep aynı noktada dönüyor. Buna bilimsel bakamıyoruz malesef. En büyük sebebini sizde biliyorsunuz. en açık örneği ise Evrimi bakış açılarının farklı olması. Evrimle tamamen farklı bir canlı tür ortaya çıkması ve normal bir canlının etrafında olan fiziksel değişimlere ayak uydurması farklı konular. Açıkçası ikinci söylediğim uyumsama konusu Dine karşıt bir düşünce ortaya çıkarmazken bunu bile bazen kabullenemiyoruz. Zira ilk baştaki kabullenmişliklerimiz Bethrezen in dediği noktaya getiriyor durumu. Açıkçası bende dahil olmak üzere bazen inançlarım dışında düşünemiyorum. Dolayısı ile ortamın gerilmemesi için yazmıyorum. Hatamıdır; evet bu benim hatam olabilir. Ancak benim kabullenilmişliklerim yanında karşı tarafında kabullenilmişlikleri var malesef bunların dışına çıkamıyoruz...

Samimiyet ve açıklama için teşekkürler. Benimde görüşlerim şu şekilde; Evrim canlılığı en iyi açıklayan Bilimsel olarak kabul gören görüştür. Konu başlığı olarak açılmayıda hak eder. Özellikle LeVeL'ın açtığı ama çabucak silinen bir konuda Evrim'i "tanıtmaya" yönelik çok sayıda yazı vardı, ve " zararlı kullanıcılar " timi orayı ziyaret etmiyordu son gördüğümde, silinmeden önce. Yani Evrim hakkında sorular sorulmasında çıkartılıyor problem, yoksa doğal olarak Evrim olayını tanıtan bir konuda o kadar çok sıkıntı olmayabiliyor. Tabii yöneticiyi de anlıyorum, uğraşıp arada tost olacak o sonunda!
    Ama bazı görüş farklılıkları her şeye yansıyor. Birçok farklı ama Evrim kadar sertleşmeyen konuda da ayrım ve farklı saflar farkedilebilir. Sonuçta KB bölümü adına uygun daha fazla taraf olmalıdır bence.

• Sevgili KB uyeleri,

Yonetim ile yaptigim gorusme sonucunda ne yazik ki eski Nokta konusu geri getirmek mumkun gozukmuyor cunku bana aktarilan bilgiye gore konu veritabanindan silinmis. Bu silinme olayini bende teyit ediyorum cunku silinen Nokta konusuna girmeye calistigimda herhangi bir konu bulunamiyor.

Saygilarimla
  • @Bethrezen

Olsun arkadaşım bunun içinde teşekkür ederiz. en azından yeni ve farklı bir başlangıç yapılabilir belki...
  • quote:

Ezmanın tağayyürü ile ahkâm tağayyür eder. Zaman değişince hükümler de değişir.

Bu madde Mecelle'nin 39. maddesi. Mecelle nedir?

quote:

Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye, 1868-1878 yılları arasında Ahmet Cevdet Paşa başkanlığındaki bir komisyon tarafından derlenen İslami özel hukuk (medeni hukuk) kuralları kodeksidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun son yarım yüzyılında şer'i mahkemelerde hukuki dayanak olarak kullanılmıştır.

quote:

Ve bir müddet için bir yazılış vardır.

yukarıdaki alıntı Ra'd suresi 38. ayet. Ömer Nasuhi Bilmen çevirisi, diğer çeviriler çok farklı, benzer de var.

örnek:

quote:

diyanet vakfı

Her müddetin (yazıldığı) bir kitap vardır.

quote:

Diyanet İşleri

Her şeyin vakti ve süresi yazılıdır.

quote:

Yaşar Nuri Öztürk

Her süre için bir yazı vardır.

http://www.agnostik.org/kuranda-ara.php?sure=13&ayet=38

şimdi Mecelle bir şer'i hukuk kuralları ise ve ''hükümler zamana göre değişir'' ifadesi var ise bunu Ra'd suresinin 38. ayetini ''hükümler zamana göre değişir'' şeklinde okuduğu için mi demiştir?

Bu ne demektir?

• :)
    Mecelle'den alınan hüküm ve çevirisi verilen ayetin manası İslam'a dair hukuki kaidelerin zamanın akışına, işleyişine göre habire değişeceği anlamına gelmez. Ö. Nasuhi Bilmen'den verilen ayetin mealine bakıldığı gibi tefisrine de bakılmak zorunda; gerçekten anlamak isteniyorsa.

Şimdi Mecelle'de geçen hukuki kaideden anlaşılanın aslı esası Kur'an ve sünnetle sabit olan hükümlerin değişebileceği değil, açık olmayan yani içtihat yapılma alanı bulunan daireye girer. Ki bu daire içtihatla işletilmiştir. Üstelik Mecelle sahibi bunu belirtmiştir:))))
  • Çeşitli erişkinlik evrelerinde ama uzun zamandır Kültür-Bilim bölümünü takip eden ve ilk "Nokta" konusunu tecrübe etmiş biri olarak "Nokta" konusunun yararsız olduğu kanaatindeyim. Çünkü tartışmaları tek başlık altında toplamayarak aslında öğrenmesi ve tartışması daha zor bir duruma geliyoruz. Mesela iki üye aralarında doğal seleksiyonu tartışırken diğer iki üye agnostisizmi tartışıyor, bu arada birkaç üye araformlar hakkında konuşurken diğer üyeler semavi dinlerin evrime bakış açısını yansıtıyor. Bir yanda bilimsel bir tartışma sürerken diğer yanda kısır bir Harun Yahya tartışması dönüyor. Konu hakkında bilgisi olmayanlar birbirlerini yobazlıkla, dinsizlikle suçluyor ve konu rahatsız edici, tahammül etmesi zor, kısır bir noktaya doğru sürükleniyor. Dolayısıyla benim gibi öğrenmek isteyen ama müdahil olmayan kimseler için takibi imkansız hale geliyor. Ayrıca mesela 2 ay aradan sonra konuya girdiğildiğinde biriken sayfalar, tartışmalar, silinen mesajlar, kızgın üyeler, insanın gözünü korkutuyor. Bu noktada yönetim için kontrolü ne kadar zor olsada bu tür konuları bir başlık altında tartışmaktansa konular halinde tartışmak daha makul geliyor bana.

• Yanlış anlaşılmasın ancak içtihat makamını neye göre tercih ediyoruz. Yani seymes in dediği doğrudur. Ayrıca Hükmü veren şahısın konuya hakimiyeti nedir. yine bunun gibi bir kaç önemli husus değerlendirilmelidir.

Her şey zamanına göre değerlendirilir ancakaslına zarar vemeden olmalıdır...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.