Şimdi Ara

Evrim teorisini savunanlara sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilinç ve içgüdü modern bilimlerce inkar edilmemesine rağmen bir açıklamada getirilemiyor bu kavramlara sizce bunlar tezat değil midir?
    Evrim eşeyli üremeyi nasıl açıklar?
    Diğer soruları bazı üye arkadaşlar anlayamadığı için sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GusFring -- 25 Ağustos 2011; 22:00:55 >

• Hepsine cevap veremeyeceğim evrimci değilim.

1.Eşeysiz Üremeden haberin yok galiba.

Mesela Meryem Ana =Hz.İsa eşeysiz üreme sonucu dünyaya gelmiştir.(o zaman)

6.Oralarda insan var mı?Biliyor muyuz?...Ne bilim yada başka bir canlı bilgi sahibi değilim uzaylıya rastlamadım çünkü.

geri kalan soruların ?.?.?.? ciddi cevaplar gibi gelmeyebilir ama ciddi yazdım.
  • 1. Sorunun evrimle alakası yok, genede söyleyeyim, eşeysiz üreme ve hermafrotidlik gibi kavramlar var ilkokulda öğretiliyor sanırım. Eşeyli üremenin gelişmesinin sebebide eşlerin olması, bu kadar zor değil
    2. Bu sorunun cevabını ilkokulda bile öğretmiyorlar. O çocuklar bile rahatlıkla yorumlayabilir bu soruyu. Canlı beyinler enerji harcar ve dinlenmesi gerekir, soru o kadar basit bir soruki bilimsel bir açıklama yazmaya bile tenezzül etmedim.
    3. Bilinç sana bu soruları sordurtan şeydir. Beyin nasıl evrimleşmiştir diye sorman daha doğru olur, diğer organlar nasıl evrimleştiyse beyinde öyle evrimleşmiştir.
    4. Evrimle alakasını kuramadım
    5. Bu konuda kimse sana birşey açıklamaya uğraşmaz burada, elinin altında internet var. Google'da ufak bir araştırmayla binlerce farklı dökümana ulaşabilirsin. Bu dökümanların hepsi teoridir, hiç birine inanmak zorunda değilsin tabiki ancak teorilerin amacıda zaten kendi içindeki soruların yanıtlarını bulup yapıcı eleştirilerle geliştirilmektir.
    6. Evrimle alakası yok bu sorununda. Uygun şartlar bla bla...
    7. Bununda evrimle bir ilgisi yok, benim için ruh beyni ifade ediyor.

Benden size bir tavsiye, bir konuda fikrinizi yürütmeden önce bari 1-2 satır birşey okuyun. Sorduğunuz sorularla konu başlığı arasında uzaktan yakından bir alaka yok. Buda sizin evrim hakkında zerre kadar bilgiye sahip olmadığınız anlamına geliyor.

• Bu evrim konuları çok baydı.
    Aklınızca eğer bu sorulara cevap alamazsanız evrim teorsini çürüttüğünüzü düşüneceksiniz.

Biraz da google'a sorun.
    Önce üremeyi öğrenmek lazım.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Creme

Evolution of sleep
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=evolution+of+sleep&oq=evolution+of+sleep&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=0l0l1l17l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

Evolution of senses
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=evolution+of+senses&oq=evolution+of+senses&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=0l0l4l20l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

abiogenesis
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=abiogenesis&oq=abiogenesis&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=38120l38120l10l38671l1l1l0l0l0l0l178l178l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

Google'ı açıp içlerinden bir linki bile okur musunuz?
    Hayır.
    Şu forumda evrim teorisi ile ilgili birşeyler yazmak, anlatmak aptallık bana göre, bunu anladım ben.
    Karşında yazdıklarını okuyup anlamak isteyen adam olmadıktan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Previous Tune -- 25 Ağustos 2011; 15:24:51 >

• Ayrıca birşey daha belirtmek istiyorum.
    Bu evrim teorisini ne olarak görüyorsunuz siz?
    Evrim teorisi çürüyünce birileri oturup ağlayacak falan mı sanıyorsunuz?
    Eğer bilimadamları, evrim teorisini çürüten bir başka teoriyi ortaya çıkarırlarsa, şundan hiç kuşkunuz olmasın, kimse üzülmeyecek bunun için. Kimsenin dünyası başına yıkılmayacak. Aksine tüm bilim dünyası ve bilime ilgi duyan herkes bundan HEYECAN duyacak.
    Kendi kuruntularınız üzerinden evrime saldırıyorsunuz, durum yalnızca bundan ibaret.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GusFring

1-) Eşeysiz üreme.
    2-) Dinlenme durumu.
    3-) Bilinçten kastınız nedir?
    4-) Hangi davranış hareketleri?
    5-) Bir bilinen yok, mutasyonlar sonucu aminoasitler ve canlılık deniyor ama, daha geniş bilgiler pek mevcut değil.
    6-) 4 milyar yıl sonra olacak belki de?
    7-) Hiç bir şey.

Soruları sorma sebebiniz nedir peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

1. Sorunun evrimle alakası yok, genede söyleyeyim, eşeysiz üreme ve hermafrotidlik gibi kavramlar var ilkokulda öğretiliyor sanırım. Eşeyli üremenin gelişmesinin sebebide eşlerin olması, bu kadar zor değil
    2. Bu sorunun cevabını ilkokulda bile öğretmiyorlar. O çocuklar bile rahatlıkla yorumlayabilir bu soruyu. Canlı beyinler enerji harcar ve dinlenmesi gerekir, soru o kadar basit bir soruki bilimsel bir açıklama yazmaya bile tenezzül etmedim.
    3. Bilinç sana bu soruları sordurtan şeydir. Beyin nasıl evrimleşmiştir diye sorman daha doğru olur, diğer organlar nasıl evrimleştiyse beyinde öyle evrimleşmiştir.
    4. Evrimle alakasını kuramadım
    5. Bu konuda kimse sana birşey açıklamaya uğraşmaz burada, elinin altında internet var. Google'da ufak bir araştırmayla binlerce farklı dökümana ulaşabilirsin. Bu dökümanların hepsi teoridir, hiç birine inanmak zorunda değilsin tabiki ancak teorilerin amacıda zaten kendi içindeki soruların yanıtlarını bulup yapıcı eleştirilerle geliştirilmektir.
    6. Evrimle alakası yok bu sorununda. Uygun şartlar bla bla...
    7. Bununda evrimle bir ilgisi yok, benim için ruh beyni ifade ediyor.

Benden size bir tavsiye, bir konuda fikrinizi yürütmeden önce bari 1-2 satır birşey okuyun. Sorduğunuz sorularla konu başlığı arasında uzaktan yakından bir alaka yok. Buda sizin evrim hakkında zerre kadar bilgiye sahip olmadığınız anlamına geliyor.
    Önüne gelen sallamış :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evrim Teorisi
    2 yıl önce açıldı
    Evrim ve Tesadüf
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuantum21

Önüne gelen sallamış :D

Evet hala sallanan şeylerin hiç biri Adem ve Havva hikayesi kadar saçma değil...

Adem ve Havva, sonra şeytan ve meyva diye başladı yaşam. Sonra bla bla bla...
  • önce sigaramı yakayım
    şimdi...sorduğum sorular gayet mantıklı ve açık.eğer cevap veremiyorsanız bu sizin probleminiz
    @Previous Tune
    Bu konulardan baydıysan girmezsin,girdiysende cevap yazmazsın olur biter.
  • quote:

önce sigaramı yakayım
    şimdi...sorduğum sorular gayet mantıklı ve açık.eğer cevap veremiyorsanız bu sizin probleminiz
    @Previous Tune
    Bu konulardan baydıysan girmezsin,girdiysende cevap yazmazsın olur biter.

E hani bana cevap?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Previous Tune

Bu evrim konuları çok baydı.
    Aklınızca eğer bu sorulara cevap alamazsanız evrim teorsini çürüttüğünüzü düşüneceksiniz.

Biraz da google'a sorun.
    Önce üremeyi öğrenmek lazım.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Creme

Evolution of sleep
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=evolution+of+sleep&oq=evolution+of+sleep&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=0l0l1l17l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

Evolution of senses
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=evolution+of+senses&oq=evolution+of+senses&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=0l0l4l20l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

abiogenesis
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=abiogenesis&oq=abiogenesis&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=38120l38120l10l38671l1l1l0l0l0l0l178l178l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=ccfad920efb7fc6f&biw=1280&bih=696

Google'ı açıp içlerinden bir linki bile okur musunuz?
    Hayır.
    Şu forumda evrim teorisi ile ilgili birşeyler yazmak, anlatmak aptallık bana göre, bunu anladım ben.
    Karşında yazdıklarını okuyup anlamak isteyen adam olmadıktan sonra.

Katılmamak elde değil

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

1-) Eşeysiz üreme.
    2-) Dinlenme durumu.
    5-) Bir bilinen yok, mutasyonlar sonucu aminoasitler ve canlılık deniyor ama, daha geniş bilgiler pek mevcut değil.
    7-) Hiç bir şey.

madem cevap istedin
    1-)işte sorunda orda eşeyli üreme nasıl evrimleşti??
    2-)Uykunun sebebini hepimiz biliyoruz ama uykuyu hala açıklayamıyoruz bende bunun cevabını istiyorum canlılar ne vakit hangi sebepten uyumaya başlamıştır??
    3-)"düşünüyorum öyleyse varım" daki bilinç
    4-)mesela bir tavuk kuluçkaya yatar ama neden?buna içgüdü deniyor ve genlerle açıklanmıyor peki siz evrim savunucuları bunu nasıl açıklıyorsunuz?
    5-)canlılık kesin değil diyorsunuz yani
    6-)bekleyip göreceğiz diyorsunuz yani

• 16 ağustosta foruma üye olmuş, hemende KB de Evrim konusu açıvermiş. Gençlik bu galiba, benim KB de konu açmam üyeliğimden 7-8 ay sonra olmuştu!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

1-) Eşeysiz üreme.
    2-) Dinlenme durumu.
    7-) Hiç bir şey.

madem cevap istedin
    1-)işte sorunda orda eşeyli üreme nasıl evrimleşti??
    2-)Uykunun sebebini hepimiz biliyoruz ama uykuyu hala açıklayamıyoruz bende bunun cevabını istiyorum canlılar ne vakit hangi sebepten uyumaya başlamıştır??
    3-)"düşünüyorum öyleyse varım" daki bilinç
    4-)mesela bir tavuk kuluçkaya yatar ama neden?buna içgüdü deniyor ve genlerle açıklanmıyor peki siz evrim savunucuları bunu nasıl açıklıyorsunuz?
    5-)canlılık kesin değil diyorsunuz yani
    6-)bekleyip göreceğiz diyorsunuz yani

Ben ne sebeple bu soruları sordunuz, öğrenmek istediğiniz nedir diye sormuştum.

1) Çok uzun bir cevap söz konusu. Hermafroditlik gibi şeylerden başlayarak okumanız gerekmekte.
    2) Uykunun ortak bir atadan geldiğini şahsen düşünmüyorum. Her canlı farklı bir uyku yaşıyor.
    3) Bilinç dediğiniz şeyin ne olduğunu hala anlamadım ama, gelişmiş bir beynin hareketleri.
    4) İçgüdü konusunda tam bir bilgi birikimim yok.
    5) Evet, değil.
    6) Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

16 ağustosta foruma üye olmuş, hemende KB de Evrim konusu açıvermiş. Gençlik bu galiba, benim KB de konu açmam üyeliğimden 7-8 ay sonra olmuştu!

böyle bir kural mı vardı?
    @trojka
    daha geniş anlatmak istiyorum.eşeyli üremede canlılar nesillerini devam ettirebilmek için birbirine muhtaçtır.yani dişinin de erkeğin de aynı anda evrimleşmiş olması gerekir.ama evrim tesadüfler silsilesi olduğundan böyle birşeyin olmuş olması çok mantıksızdır yani aynı anda erkek ve dişi üreme organlarının oluştuğunu iddia etmektir bu
    bilinç ve içgüdü noktasına gelirsek aslında bunlar aynı mantıkla sorulmuş sorulardır.modern bilimler bildiğim kadarıyla ne bilinci ne de içgüdüyü inkar ediyor ama bunlara bir açıklama da getiremiyor lise biyolojisinden hatırladığım kadarıyla böyle sizce bu bir tezat değil midir?

• Yokk, zaten hayranlığımı belirttim, hem ben biraz huysuzumdur!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neommy

16 ağustosta foruma üye olmuş, hemende KB de Evrim konusu açıvermiş. Gençlik bu galiba, benim KB de konu açmam üyeliğimden 7-8 ay sonra olmuştu!

böyle bir kural mı vardı?
    @trojka
    daha geniş anlatmak istiyorum.eşeyli üremede canlılar nesillerini devam ettirebilmek için birbirine muhtaçtır.yani dişinin de erkeğin de aynı anda evrimleşmiş olması gerekir.ama evrim tesadüfler silsilesi olduğundan böyle birşeyin olmuş olması çok mantıksızdır yani aynı anda erkek ve dişi üreme organlarının oluştuğunu iddia etmektir bu
    bilinç ve içgüdü noktasına gelirsek aslında bunlar aynı mantıkla sorulmuş sorulardır.modern bilimler bildiğim kadarıyla ne bilinci ne de içgüdüyü inkar ediyor ama bunlara bir açıklama da getiremiyor lise biyolojisinden hatırladığım kadarıyla böyle sizce bu bir tezat değil midir?

Şu basit sorular sorulurken düşünülmesini istediğim tek bir şey var. Yüzbinlerce bilim adamının aklına bu denli basit bir soru gelmedi mi? Lise biyoloji bilgisinin üstüne daha çok kitap koymanız gerekiyor. Sizin de dediğiniz gibi aynı anda ikisinin birde oluşması mümkün değil. En azından bu anlaşılmış.

Dediğim gibi içgüdü konusunda herhangi bir araştırmam, birikimim yok ne yazık ki.

• @trojka
    yani burada bu konuları konuşabilmemiz için bu konularda akademik araştırmalar yapmış bilim adamları mı olmamız gerekiyor?isterse dünya üzerinde ki 7 milyar insandan benim haricimde ki diğer tüm insanlar evrimi kabul etsin yine de benim için geçerliliği yoktur.Ayrıca dediğim gibi sorduğum sorulara ya cevap verin ya mesaj atmayın ya da cevap veremediğinizi kabul edin
  • Okumaz demiştim
  • Bikmadinizmi hala car car konusmaktan?

Evrim var.
    Evrim teorisi var ama teori.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.